خبر نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 13 دی 1400

سر خط مهمترین خبرها:
وزیر راه و شهرسازی: بازپرداخت اقساط وام نهضت ملی ۲ سال پس از تحویل مسکن آغاز میشود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: رشد اقتصادی در گروی بازگشت بنگاههای راکد به مدار تولید
انتصاب مدیر جدید روابط عمومی فرابورس ایران
رییس انجمن مس ایران: ورود معادن به بورس، توسعه آنها را به دنبال خواهد داشت
دبیر انجمن صنفی سیمان: بورس کالا به رقابت منفی در صنعت سیمان پایان داده است
بررسی آثار مصوبات مهم و ۱۰ بندی دولت از بورس
آخرین اخبار بورس کالا
*وزیر راه و شهرسازی: بازپرداخت اقساط وام نهضت ملی ۲ سال پس از تحویل مسکن آغاز میشود
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی اظهار کرد: در پرداخت تسهیلات بانکها نگران نیستم، الآن هم بانکها موظف شدند ۲۰ درصد مجموع تسهیلات را در اختیار مسکن قرار دهند البته این ۲۰ درصد تسهیلات هم در صنایع پشتیبانی مسکن استفاده خواهد شد.
وی اضافه کرد: سود تسهیلاتی که شورای پول و اعتبار برای بانکها در نهضت ملی مسکن مشخص کرده است ۱۸ درصد و اقساط این تسهیلات ۲۰ ساله است که اقساط آن به صورت پلکانی خواهد بود، فردی که امروز ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت میکند طی ۲۰ سال آینده حدود یک و نیم میلیارد تومان پرداخت میکند که پرداخت آن به صورت پلکانی خواهد بود.
قاسمی درباره تسهیلات بانکی طرح نهضت ملی مسکن گفت: در قانون جهش تولید مسکن باید ۲۰ درصد سهم تسهیلات بانکها در اختیار مسکن قرار گیرد. در قانون، جریمه سنگینی برای بانکهایی که همکاری نکنند در نظر گرفته شده است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در شورای پول و اعتبار توافق کردیم که برای تهران ۴۵۰ میلیون تومان، مراکز استانها ۴۰۰ میلیون، شهرها ۳۵۰ میلیون تومان و همچنین برای روستا ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان برای هر واحد تسهیلات در نظر گرفته شود.
قاسمی ادامه داد: بانک مرکزی این طرح را به همه بانکها ابلاغ کرد و سهم هر بانک مشخص شده است و بانکها متعهد به پرداخت تسهیلات هستند گرچه به غیر از بانک مسکن که عملیات اجرایی را فعال کرده است هنوز بسیاری از بانکها عملیات اجرایی را شروع نکردند، اما به بقیه بانکها ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: پیشبینی میکنیم فردی که در تهران زندگی میکند اگر ۱۵۰ میلیون تومان آورده خودش باشد حتماً صاحب خانه خواهد شد، چون زمین رایگان است، تمهیدات خوبی با وزارت صمت داشتیم که مصالح به گونهای خریداری شود که تورم کمتر در آن تأثیر داشته باشد، پروانه کار با قیمت ارزان در اختیار قرار میگیرد، سهم هزینه نظام مهندسی کمتر است و همچنین مالیات بسیار کمتری پرداخت میشود.
* عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: رشد اقتصادی در گروی بازگشت بنگاههای راکد به مدار تولید
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتظارات تورمی تحت تاثیر عوامل مختلفی شکل می گیرد به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: با توجه به اینکه بخشی از انتظارات تورمی ناشی از افزایش نرخ ارز است ولی طبق پیش بینی های به عمل آمده، افزایش نرخ ارز در آینده رخ نخواهد داد.
جعفر قادری عنوان کرد: در حال حاضر میزان فروش نفت بیشتر شده و وصول مطالبات دولت حاصل از فروش ارز افزایش یافته است. سطح مراودات کشور با همسایگان رو به افزایش بوده و کشور با منعقد کردن قرارداد با کشورهایی مثل آذربایجان و ترکیه خطوطی برای تهاتر کالاهای نفتی و سایر مواد برقرار کرده است که امیدواریم با تصیمی درست ورود این پول بر میزان پایه پولی اضافه نکند.
وی افزود: دولت میزان استقراض از بانک مرکزی در بودجه ۱۴۰۱ را به صفر رسانده و قرار است کسری منابع از طریق فروش اوراق به مردم تامین شود و قرار نیست بانکها از منابع ارزی بانک مرکزی استفاده کنند و در عمل افزایش نرخ بهره بین بانکی، بانکها را به این امر ترقیب نمیکند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در ادامه، اظهار کرد: دولت با افزایش مالیات و کاهش ارز ترجیحی مکانیسمهایی برای رفع کسری بودجه در نظر گرفته است. دولت در نظر دارد با فروش اموال و داراییهای خود در استانها، روشی برای تامین کسری به دست آورد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: پیش بینی رشد ۸ درصدی اقتصاد با اختیاراتی که به استانها داده شده محقق خواهد شد و دولت باید پروژههای بخش راه و ترابری و آزاد راه ها را واگذار کند، بخش مسکن را فعال و بنگاههای تولیدی که راکد و بلا استفاده مانده را به مدار تولید بازگرداند. در این صورت امیدواری به تولید باز گشته و رشد اقتصادی محقق خواهد شد.
قادری خاطر نشان کرد: تسهیل مجوزهای کسب و کار توسط دولت و ایجاد فضا برای رفع موانع تولید، روند سرمایهگذاری در کشور را افزایش خواهد داد. در این صورت سرمایهها از بخش غیرمولد به بخشهای مولد روانه خواهد شد.
*انتصاب مدیر جدید روابط عمومی فرابورس ایران
به گزارش اقتصادآنلاین، طی حکمی از سوی میثم فدایی سرپرست فرابورس ایران، حدیثه سادات موسوی به عنوان مدیر جدید روابط عمومی این شرکت انتخاب شد.
مدیر جدید روابط عمومی فرابورس دانشآموخته ارشد اقتصاد و دارای بیش از یک دهه سابقه فعالیت در حوزه خبرنگاری و نویسندگی حوزههای کلان اقتصادی و بازار سرمایه است.
موسوی پیش از این رییس اداره رسانه و اطلاعرسانی در این بورس بود.
*رییس انجمن مس ایران: ورود معادن به بورس، توسعه آنها را به دنبال خواهد داشت
«بهرام شکوری» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درخصوص تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت بر عرضه معادن در بورس کالا، افزود: بورس محل بسیار مناسبی برای عرضه معادن است.
وی بیانداشت: اگر معادن با استفاده از ظرفیتهای کارشناسی موجود در بورس به درستی ارزیابی شوند، به اطمینان خاطر بیشتری در مردم برای خرید سهام معادن و مشارکت آنان منجر خواهد شد.
شکوری خاطرنشانکرد: این مساله در مناطق معدنخیز منجر به حذف معارضان محلی خواهد شد و در عوض، مردم برای توسعه این فعالیتها و معادن کمک خواهند کرد.
رییس پیشین کمیسیون معادن اتاق ایران تصریحکرد: همچنین سرمایهگذاران برای توسعه معادن و فعالیتهای معدنی خود نیازمند منابع مالی هستند که در بسیاری موارد بانکها نمیتوانند در اختیارشان قرار دهند، اما عرضه سهام معادن در بورس پشتوانه مالی خوبی برای سرمایهگذاران خواهد بود.
*دبیر انجمن صنفی سیمان: بورس کالا به رقابت منفی در صنعت سیمان پایان داده است
به گزارش «کالاخبر» به نقل از میزان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در خصوص وضعیت عرضه سیمان در بورس کالا عنوان کرد: عرضه سیمان در بورس کالا از خردادماه رقم خورده که حرکت مثبتی در صنعت سیمان است و فروش سنتی را که حدود ۸۰ سال در صنعت سیمان قدمت دارد به سمت سیستم بورس کالا منتقل کرده است.
شیخان تاکید کرد: بسیاری از مشکلات از طریق عرضه سیمان در بورس حل شده و در حال حاضر اکثر خریداران سیمان از طریق کارگزاران به راحتی خرید خود را انجام میدهند.
وی اظهار کرد: عرضه سیمان در بورس کالا باعث شفافیت و مشخص شدن قیمت و خریداران شده است همچنین کارخانجات سیمان به صورت نقدی پول خود را دریافت میکنند و دیگر رقابت منفی وجود ندارد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: با عرضه سیمان در بورس کالا دلالیها نیز کاهش پیدا کرده است و به نظر بنده عرضه از این طریق حرکت مثبتی را به همراه داشته است به طوری که ورود سایر صنایع به بورس کالا نیز اثرات مثبتی را به همراه دارد.
*بررسی آثار مصوبات مهم و ۱۰ بندی دولت از بورس
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمدابراهیم سماوی درباره آخرین وضعیت بازار سرمایه که همچنان با عدم توان شاخص بورس در عبور از کانال ۱.۴ میلیون واحدی مواجه شده و اثر مصوبه ۱۰ بندی حمایت از بورس به ایرنا اعلام کرد: ترس از بازارسرمایه باعث عدم ورود نقدینگی سرگردان به بورس شده و بازارهای موازیی هم تحت تاثیر تورم انتظاری با رشد همراه بودند.
وی تصریح کرد: در فرمول دولتی معادن نیز براساس مالکیت پروانه بهرهبرداری، قادر به دریافت سهم ناشی از استخراج بهرهبردار است. به همین دلیل در سال جاری برآوردها از درآمد ۲۰ و ۴۰ هزار میلیارد تومانی دولت طی سال جاری و آینده حکایت دارد. طبق وعده دولت،فرمول بهره مالکانه تغییری نخواهد کرد اما بسیاری از کارشناسان در افزایش دو برابری درآمد دولت تردید دارند. چرا که بسیاری از شرکتها بهره مالکانه پرداخت نمیکنند.
سماوی عنوان کرد: همچنین برآورد شده درآمد سال آینده از نقل و انتقال سهام حدود ۱۰.۵ هزار میلیارد تومان است که به صندوق تثبیت بازار سرمایه تزریق خواهد شد ومیتواند کمک شایانی به نقدشوندگی بازار سرمایه کند. تخصیص ۳۰ هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه صندوق تثبیت بازار هم میتواند اثر روانی مثبتی داشته باشد. چرا که بسیاری از مشکلات فعلی سهامداران مربوط به به نقدشوندگی بازار است.
وی در پایان افزود: این صندوق در چارچوب راهبردهای تدوین شده میتواند منابع جدید و حدود ۴۰ هزار میلیارد تومانی را وارد بازار کند و منجر به افزایش نقدشوندگی بازار، تقویت ثبات و کاهش ریسک سیستماتیک شود. علاوه بر این با توجه به تخصیص ۱۰ درصد وجوه حاصل از عرضه اولیه سهام دولتی به بازارگردانی سهام همان شرکت ها، انتظار میرود استقبال مردم از عرضه اولیهها و تزریق جریان وجوه نقدینگی مازاد مصرف خانوارها به تولید بیشتر شود.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار حراج باز بورس کالای ایران روز یکشنبه 12 دی ماه، میزبان دادوستد 40 هزار تن وکیوم باتوم و 180 تن سولفورمولیبدن بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و درتالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز20 هزار تن لوب کات، 3 هزار و 990 تن مواد پلیمری، 702 تن اسلاک واکس، 684 تن قیر، 560 تن روغن پایه و 506 تن پارافین واکس معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی هم در این روز معامله 122 هزار تن گندله سنگ آهن، 31 هزار و 500 تن آهن اسفنجی، 25 هزار تن کنسانتره سنگ آهن، 5 هزار تن مس کاتد، 4 هزار و 100تن شمش آلومینیوم، 640 تن شمش روی، 300 تن بیلت آلومینیوم و 300 تن هیدروکسید آلومینیوم را تجربه کرد.
همچنین 108 هزا رو 640 تن سیمان نیز در تالار سیمان بورس کالای ایران به فروش رسید.
علاوه براین، تالار صادراتی نیز میزبان معامله 16 هزار و 600 تن قیر و 2 هزار تن گوگرد گرانوله بود.
بازار فرعی هم دادوستد 3 هزار و 85 تن دوده صنعتی، تایر خودرو و اکسید آلومینیوم را تجربه کرد.
در مجموع 392 هزار و 271 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.