خبر نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 12 مهر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
معاون برنامهریزی وزیر نفت؛ فرمول نرخ خوراک پالایشگاهها؛ پاسخی به سودهای غیرمتعارف
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس؛ مجلس تحقیق و تفحص از سازمان بورس را کلید زد
رئیس فراکسیون سهام عدالت مجلس: دولت تکلیف جاماندگان سهام عدالت را مشخص کند
بانک مرکزی به بانک های عامل ابلاغ کرد؛ مهلت ثبت نام وام مشاغل به شدت آسیب دیده از کرونا تمدید شد
رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه سازمان بورس: سوتزنها با افشای تخلفات پاداش میگیرند
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان؛ خودکفایی در تولید فولاد و سایر مصالح ساختمانی
آخرین اخبار بورس کالا
*معاون برنامهریزی وزیر نفت؛ فرمول نرخ خوراک پالایشگاهها؛ پاسخی به سودهای غیرمتعارف
معاون برنامهریزی وزیر نفت در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) مبنای محاسبه قیمت خوراک شرکتهای پالایشگاهی طی سالهای گذشته را تشریح و اظهار کرد: تا سال 1399، قیمت نفت خام در نشریه بینالمللی پلتس و قیمت در کشورهای خلیجفارس، مبنای قیمتگذاری خوراک پالایشگاهها بود و بر اساس آن، دستورالعمل مربوطه تدوین و نرخ خوراک پالایشگاهها تعیین میشد.
هوشنگ فلاحتیان با بیان اینکه در سال گذشته بنا بر درخواست شرکتهای پالایشگاهی، مبنای محاسبه نرخ خوراک تغییر کرد؛ گفت: قیمت خوراک در دستورالعمل سال 1399، براساس نرخ صادراتی نفت خام و میعانات تدوین و ابلاغ شد.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط تحریمهای جهانی و مشکلات موجود در تعیین قیمتهای صادراتی در مقاطعی، تعیین دقیق قیمتهای صادراتی نفت خام و میعانات در زمان مناسب و بهموقع امکانپذیر نبود. در نتیجه، این موضوع با اعتراض سازمان بورس و شرکتهای پالایشگاهی مواجه شد. بنابراین، در سال 1400 مبنای تعیین قیمت خوراک، همان قیمت نفت خام منتشر شده در نشریه بینالمللی پلتس و فوب خلیجفارس قرار گرفت و براین اساس، مصوبه جدید تنظیم و بهتازگی ابلاغ شد.
معاون برنامهریزی وزیر نفت خاطرنشان کرد: با ابلاغ این دستورالعمل، تهیه و انتشار صورتهای مالی دورهای شرکتهای پالایشگاهی به موقع صورت میپذیرد و پس از آن، تلاش میشود در کوتاهترین زمان ممکن، نرخ خوراک اعلام شود تا مشکلی در انتشار صورتهای مالی شرکتهای پالایشگاهی پیش نیاید.
وی با اشاره به اینکه در دستورالعمل یاد شده، توجه ویژهای به حاشیه سود منطقی شرکتهای پالایشگاهی شده است، تصریح کرد: در این ابلاغیه سعی شده قیمتها به گونهای تنظیم شود تا حاشیه سود مناسبی را برای شرکتهای پالایشگاهی به ویژه آن دسته از شرکتهایی که کیفیت محصولات آنها مطلوبتر است به همراه داشته باشد.
فلاحتیان به فرمولهای این ابلاغیه اشاره و اذعان کرد: این فرمولها و دستورالعملها بهگونهای برای پالایشگاهها در نظر گرفته شده است که شرکتهای پالایشگاهی سود منطقی کسب کند.
*عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس؛ مجلس تحقیق و تفحص از سازمان بورس را کلید زد
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محسن علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس از شروع تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان بورس و شرکت های تابعه خبر داد و گفت: بابت اتفاقاتی که در سال گذشته در بازار سرمایه شاهد آن بودیم، تعدادی از همکاران ما درخواست تحقیق و تفحص از بازار سرمایه را ثبت کردند.
وی در ادامه بیان کرد: سپس این طرح تحقیق و تفحص در کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و تصویب شد. اما بنا به دلایلی و به علت ملاحظاتی از زوایای این تحقیق و تفحص در بازار سرمایه، در آن زمان این طرح را مسکوت نگه داشتیم. زیرا این احتمال وجود داشت که عوامل مخرب بازار سرمایه ، دلیل ریزش شاخص را شروع تحقیق و تفحص بدانند و شاید باعث بر هم زدن آرامش بازار میشد.
عضو ناطر مجلس در شورای عالی بورس ادامه داد: اما اتفاقاتی که اخیرا در بازار سرمایه شاهد آن هستیم، موضوعاتی که به گوش ما رسیده از تخلفات موجود در سازمان بورس و شرکتهای تابعه آن، ضرورت انجام این تحقیق و تفحص را دو چندان کرده و به همین دلیل در کمیسیون اقتصادی پیگیر آن بودیم و به دنبال این هستیم که این تحقیق و تفحص هر چه سریعتر انجام شود و تمام ابعاد اتفاقاتی که از سال گذشته تا امروز رخ داده، برای سهامداران مشخص شود.
علیزاده ادامه داد: سازمان بورس، تمامی بورسها و شرکتهای تابعه موارد شمول این تحقیق و تفحص هستند. بعد از اثبات تخلفات، قوه قضائیه حتما برخورد خواهد کرد و مجلس نیز از ابزارهای نظارتی خود استفاده میکند.
وی افزود: این تحقیق و تفحص حداقل ۶ ماه تا یکسال زمان میبرد، اما شروع آن مهم است و با آغاز این طرح خیلی از موضوعات برای همگی روشن خواهد شد.
*رئیس فراکسیون سهام عدالت مجلس: دولت تکلیف جاماندگان سهام عدالت را مشخص کند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی سعادتی بیشهسری در نشست علنی مجلس در بخشی از سخنانش با اشاره به جاماندگان سهام عدالت گفت: یکی از نکات مورد اشاره مصادیق و روشهای توسعه عدالت و توزیع متوازن ثروت است، به عنوان رئیس فراکسیون سهام عدالت در جهت حمایت از ساختار سهام عدالت از تیم اقتصادی دولت درخواست میکنم تا در راستای این مقوله مهم به طور جدی تمرکز و اقدام نمایند و با فراکسیون مذکور همراهی کامل داشته باشند.
رئیس فراکسیون سهام عدالت مجلس با تاکید بر این که موضوع تکلیف جاماندگان سهام عدالت زودتر مشخص شود، افزود: وزیر اقتصاد باید امکان حضور یکی از اعضای فراکسیون سهام عدالت در جلسات شورای بورس را فراهم کند. در خصوص مدیریت و مالکیت شرکتهای سرمایه پذیر به قانون عمل شود و از دخالت سازمان خصوصی سازی پرهیز شود.
*بانک مرکزی به بانک های عامل ابلاغ کرد؛ مهلت ثبت نام وام مشاغل به شدت آسیب دیده از کرونا تمدید شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، این بانک طی بخشنامهای تمدید مهلت ثبتنام و پرداخت تسهیلات به صاحبان کسبوکارهای به شدت آسیب دیده از کرونا و نیز حوزههای گردشگری، ورزش و جوانان، فرهنگ و هنر و حمل و نقل ریلی و هوایی را به بانکهای عامل ابلاغ کرد.
مهلت ثبت نام متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل و کسب و کارهای به شدت آسیب دیده از کرونا تا پایان آذرماه تمدید میشود. بانکها و مؤسسات اعتباری موظفند حداکثر تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۰ تسهیلات مذکور را پرداخت کنند.»
*رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه سازمان بورس: سوتزنها با افشای تخلفات پاداش میگیرند
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از بازار سرمایه مهدی زمانی سبزی رئیس اداره دیدهبان سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نقش این اداره در راستای ارتقای شفافیت در بازار و پیشگیری از بروز تخلفات اظهار کرد: رسیدگی به گزارشهای حرفهای مستند درخصوص ناهنجاریهای عمده منجر به جرم و تخلف در بازار سرمایه از جمله وظایف اساسی اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه است.
زمانی سبزی بیان کرد: در صورت ارسال گزارش از سوی فعالان بازار به این اداره، حتی اگر گزارش دربرگیرنده ناهنجاری منجر به تخلف یا ارتکاب جرم نباشد، بهمنظور شفافسازی، اقدامات تکمیلی روی آن انجام میشود. اگر چنانچه گزارش بیانگر تخلف باشد، پس از تهیه و تکمیل پرونده تخلفاتی، به مراجع رسیدگیکننده ارجاع داده میشود.
وی گفت: درگاه اینترنتی دیده بان ، به منظور ثبت ناهنجاری عمده در حوزههای ناشران، نهادهای مالی، بازار اوراق بهادار و همچنین تخلفات در فضای مجازی بازار سرمایه ایجاد شده است. تمامی افراد جامعه میتوانند بدون ارائه اطلاعات هویتی، نسبت به ارسال گزارش در این سامانه اقدام کنند.
زمانی سبزی افزود: تمامی گزارشها بر حسب حوزه مربوطه، توسط کارشناسان این اداره بهصورت تخصصی بررسی میشوند. درصورتی که گزارش حائز شرایط مندرج در مواد ۲ و ۳ دستورالعمل «حمایت و تشویق گزارشگران ناهنجاری در بازار سرمایه» باشد به گزارشگر «پاداش» پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: وظیفه اصلی اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه، رسیدگی به گزارش گزارشگران حرفهای (سوتزنها) در ارتباط با بروز ناهنجاریهای عمده بازار سرمایه و کشف تخلف و جرم با استفاده از توان نظارت مردمی است چندی پیش دستورالعملی با محوریت «پاداش» در کمیته تدوین مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار تدوین شد. بر این اساس، به گزارشگران حرفهای که ناهنجاری عمدهای را از طریق سامانه یاد شده گزارش دهند، مشروط به اینکه، گزارش براساس دستورالعمل یاد شده حائز شرایط باشد، پاداش داده میشود.
*مدیرعامل ذوب آهن اصفهان؛ خودکفایی در تولید فولاد و سایر مصالح ساختمانی
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ذوب آهن اصفهان، منصور یزدی زاده در حاشیه بازدید از غرفههای نمایشگاه متالکس گفت: ذوب آهن اصفهان به واسطه نیروی انسانی متخصص، متعهد و تجربه کاری ارزشمند در مسیر بالندگی خوش درخشیده است و قدم در مسیری گذاشته که دیگران به سختی میتوانند به آن ورود کنند و یا توانش را ندارند. مصداق بارز این جمله تولید ریل در ذوب آهن اصفهان است که به عنوان دروازه ورود به تولید محصولات صنعتی و دارای ارزش افزوده بالا محسوب میشود.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: ریل در ذوب آهن اصفهان بر اساس نیاز خطوط کشور تولید میشود و هم اکنون این تولید فراتر از نیاز کشور است و لذا بازاریابی آن برای صادرات به کشورهای دیگر در دست اقدام است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه برنامه دولت محترم برای احداث یک میلیون واحد مسکونی اقدام بسیار ارزشمندی است زیرا مسکن همواره از جمله دغدغههای هموطنان عزیزمان است، خاطرنشان کرد: انتظار نیست کشوری که در تولید فولاد و سیمان و سایر مصالح ساختمانی خودکفا است و هیج وابستگی به خارج ندارد در بخش ساختمان مشکلی داشته باشد. در این خصوص میتوان یک اتاق فکر در بدنه دولت ایجاد نمود و تمام دست اندرکاران این بخش در آن حضور فعال داشته باشند تا موانع پیش روی این طرح توسط تولیدکنندگان بررسی شده و برطرف گردد. در این زمینه به یک وحدت بین بخشها نیاز داریم.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان گفت: در تولید فولاد و سایر مصالح ساختمانی خودکفا هستیم و نباید مشکلی در بخش مسکن داشته باشیم.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان گفت: قیمتها در کدال کاملاً مشخص است و عرضه و تقاضا به صورت اتوماتیک قیمت محصولات را مشخص میکند. هیچ گونه محدودیتی در تولید فولاد وجود ندارد و مازاد عرضه داریم لذا بهترین مکانیزم برای قیمت فولاد همان مکانیزم عرضه و تقاضا است.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز یکشنبه 11 مهر ماه، میزبان عرضه 125 هزار و 610 تن شمش بلوم و 90 هزار تن تختال C بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، امروز و در تالار مذکور 14 هزار و 300 تن ورق فولادی، 15 هزار تن آهن اسفنجی، 40 تن شمش آلیاژ، یک هزار و 465 تن مس مفتول، 110 تن مس کاتد، 260 تن سیم و مفتول مسی عرضه می شود.
شایان ذکر است تالار محصولات کشاورزی نیز عرضه 500 کیلوگرم زعفران رشته ای را تجربه می کند.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم در این روز شاهد عرضه 191 هزار و 371 تن مواد پلیمری، شیمیایی، گوگرد، وکیوم باتوم، لوب کات و روغن پایه است.
همچنین 19 هزار و 200 تن قیر و 312 تن اسلاک واکس نیز در تالار صادراتی بورس کالای ایران عرضه می شود.
بازار فرعی بورس کالای ایران هم عرضه 8 هزار و 371 تن الیاف استیپل اکریلیک، الیاف استیپل پلی استر، براده آلومینیوم، براده چدن، تخته پالت، دوده صنعتی، شمش بلوم، ضایعات باطری و ضایعات فولادی را تجربه می کند.