خبر نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 10 آبان 1400

سر خط مهمترین خبرها:
ماموریت ویژه دولت در بورس
وعده رضایی به سهامداران: آینده بورس بسیار خوب است
معاون اجرایی سازمان بورس؛ ضرورت سد دفاعی برای مقابله با تلاش هکرها
مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا: چگونه از بورس برنج بخریم؟
آغاز و اصلاح عملیات بازارگردانی سه سهم فرابورسی از سه شنبه
انتظار اهالی بورس برای تعیین تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی و حذف قیمتگذاری دستوری
آخرین اخبار بورس کالا
*ماموریت ویژه دولت در بورس
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس،سید ابراهیم رییسی در جلسه هیات دولت با اشاره به وضع شاخص بازار بورس در روزهای اخیر گفت: ادامه نوسانات بورس در زندگی مردم تاثیر میگذارد، لذا باید تدبیری اندیشید تا آرامش بر این بازار حاکم شود و مردم و سرمایه گذاران خُرد دچار نگرانی نشوند.
رییس جمهور از سخنگوی اقتصادی دولت آقای خاندوزی خواست در این زمینه با مردم و سهامداران سخن بگوید تا منطق بازار بورس و چشم اندازآینده بهتر تبیین شود.
رییسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکل کم آبی در مناطق مختلف کشور گفت: تامین آب از منابع مختلف و صرفهجویی همهجانبه در بخشهای صنعتی و کشاورزی برای مقابله با بحران کمآبی ضرورت دارد و حتما باید دنبال شود.
رییس جمهور از سخنگوی اقتصادی دولت آقای خاندوزی خواست در این زمینه با مردم و سهامداران سخن بگوید تا منطق بازار بورس و چشم اندازآینده بهتر تبیین شود.
*وعده رضایی به سهامداران: آینده بورس بسیار خوب است
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محسن رضایی در حاشیه نشست مشترک با کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه دولت در زمینه بهبود معیشت مردم و پیشرفت اقتصادی برنامهریزی مشخصی داشته است، گفت: ایجاد یکپارچگی میان دولت، مجلس، قوه قضائیه و بخش خصوصی یکی از اولویتهای دولت سیزدهم است.
وی افزود: برای کنترل گرانیها، ستاد تنظیم بازار شکل گرفته و در همه استانها مستقر شده است و برای جبران هزینه هایی که به مردم تحمیل شده نیز برنامه ریزیهایی انجام شده و امیدوارم ماه آینده خبرهای خوشحال کننده ای داشته باشیم.
این معاون ادامه داد: بزرگترین آسیبی که در آغاز به کار دولت سیزدهم با آن روبرو شدیم، کسری 400 هزار میلیارد تومانی بودجه بود که به مقدار زیادی در حال رفع شدن است. استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول بدون پشتوانه به صورت کامل قطع شده و درآمدهای جدیدی تعریف شده است تا از فشاری که روی مردم است کاسته شود و دولت با استفاده از جیب مردم به دنبال تامین هزینههای جاری نباشد.
رضایی گفت: سهامداران صبر و حوصله داشته باشند. چرا که آینده بورس بسیار خوب خواهد بود. دولت برای تقویت بازار سرمایه اقدامات متعددی را پیگیری میکند. زیرساخت بازار در حال تکمیل است. زیرا بسیاری از ابزارها مربوط به 50 سال گذشته بوده و سنتی است و بازار نمی تواند انعطاف داشته باشد.
وی افزود: در راستای پیشرفت اقتصادی از ایرانیان مقیم خارج دعوت می شود ، سرمایههای فکری و مالی را وارد ایران کنند.
*معاون اجرایی سازمان بورس؛ ضرورت سد دفاعی برای مقابله با تلاش هکرها
حسن فرج زاده، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار، در نشست بررسی مشکلات امنیتی شبکههای داخلی کارگزاریها با اشاره به اهمیت امنیت اطلاعات در بازار سرمایه گفت: انجام حملات سایبری هدفمند یکی از شیوههای جدید برای ایجاد اختلال در سرویسدهی به مردم و ایجاد نارضایتی عمومی است. حملات یک ساله اخیر به مجموعه راه آهن، وزارت راه، حمله چند روز اخیر به شبکه توزیع سوخت و حملاتی از این دست، با همین هدف صورت گرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به تحلیلهای متعددی که در سازمان بورس و اوراق بهادار توسط مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه (مکنا) انجام شده، نرخ حملات سایبری به بازار سرمایه در یک سال اخیر رشد فراوانی داشته که هر گونه اختلال احتمالی منجر به تاثیر مستقیم در سرمایهگذاری مردم و کاهش اقبال عمومی از بازار سرمایه خواهد شد.
وی با اشاره به نقش کلیدی کارگزاری ها به عنوان بازوی اجرایی سازمان بورس تصریح کرد: اگر چه موضوعات فناوری اطلاعات به شرکتهای OMS باز میگردد، اما از آنجا که ارائه خدمات برعهده کارگزاریها است، از این رو، مسئولیت حفظ امنیت اطلاعات برعهده آنهاست. بنابراین لازم است زیرساختهای اطلاعاتی کارگزاریها به گونهای باشد که از بالاترین سطح امنیت برخوردار باشند تا امکان دسترسی به اطلاعات سرمایهگذاران میسر نشود.
معاون اجرایی سازمان بورس افزود: کارگزاریها باید نسبت به سرمایهگذاری در عرصه امن سازی زیرساختها و تربیت نیروی انسانی متخصص در این خصوص متعهد و پیگیر باشند، زیرا به خطر افتادن اعتماد و امنیت، هزینههای بسیار بالاتری نسبت به ارتقای سطح امنیت فناوری اطلاعات در پی دارد.
فرجزاده درباره اقدامات سازمان بورس در این خصوص گفت: سازمان بورس با تشکیل مرکز مکنا سعی بر ایجاد یک ساختار منظم سیاستگذاری و هدایت امنیت اطلاعات در بازار سرمایه داشته است. این مرکز با بهرهگیری از نیروهای متخصص، الزامات، دستورالعملها و مقرراتی را تدوین کرده که رعایت این الزامات و ابلاغیهها از سوی تمامی شرکتها و نهادهای مالی ضروری است.
فرج زاده خاطرنشان کرد: کارگزاریها باید همکاری لازم را با مرکز نظارت بر امنیت بازار سرمایه داشته باشند تا این اطمینان به سرمایهگذاران داده شود که بازار سرمایه جای امنی برای سرمایهگذاری است و سوءاستفاده از اطلاعات آنها وجود ندارد و آنان می توانند با سرمایهگذاری درین بازار، به اهداف خود برسند.
*مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا: چگونه از بورس برنج بخریم؟
جواد فلاح مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با این پرسش که آیا همه مردم میتوانند از بورس کالا برنج خریداری کنند؟ بیان کرد: بله، هر فردی که کد سهامداری معمولی دارد به صورت آنلاین و یا از طریق شرکتهای کارگزاری، میتواند سفارش خرید خود را ارسال کند. این فرد بعد از آن که برنج را خریداری کرد، اگر وزن آن بیشتر از ۱۰۰ کیلوگرم باشد میتواند از انبار درخواست ترخیص کرده و برنج را تحویل بگیرد، اما اگر برنج خریداری شده زیر ۱۰۰ کیلوگرم باشد نمی تواند آن را تحویل بگیرد و باید آن را نگهداری و یا به فرد دیگر بفروشد. در صورت نگهداری گواهیهای سپرده کالایی برنج، در سررسید که تقریبا ده ماه دیگر خواهد بود، باید خریدار به انبار مراجعه و برنج خود را از انبار تحویل بگیرد.
این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: نکته بعدی اینکه کد مورد نیاز برای این معاملات همان کد سهامداری عادی برای معاملات سهام است، که علاقه مندان میتوانند با مراجعه به سایت tsetmc داخل تب بورس کالا، روی تب گواهی سپرده کالایی کلیک و داخل این صفحه نماد معاملاتی برنج را انتخاب و با وارد شدن به صفحه مربوطه، به اطلاعات معاملاتی این نماد دسترسی پیدا کنند.
وی در ادامه گفت: لازم به ذکر است کالاهای کشاورزی دوره نگهداری دارند. به طور مثال برنجی که در تاریخ ۲۱ شهریور ماه نماد آن را بازگشایی شد، حداکثر تا ۲۲ تیرماه سال آینده قابل معامله است و دارندگان گواهی سپرده کالایی باید حداکثر تا ۲۹ تیرماه سال آینده برای دریافت برنج خود به انبار مراجعه نمایند.
*آغاز و اصلاح عملیات بازارگردانی سه سهم فرابورسی از سه شنبه
عملیات بازارگردانی یک و دو ساله دو شرکت فرابورسی از فردا آغاز و و متغیرهای بازارگردانی سهم دیگر هم از سه شنبه اصلاح می شود.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محسن اشعری زاد مدیر عملیات بازار شرکت فرابورس پیرو مجوز فعالیت و درخواست صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی اتحاد بازار سرمایه مبنی بر بازارگردانی سهام شرکت پتروشیمی تخت جمشید، قابل معامله در بازار دوم فرابورس اعلام کرد: بازارگردانی این نماد با استفاده از روش مبتنی بر حراج از سه شنبه ۱۱ آبان آغاز می شود.
*انتظار اهالی بورس برای تعیین تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی و حذف قیمتگذاری دستوری
“امیر تقی خان تجریشی” در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به عوامل تاثیرگذار در نوسان و ایجاد روند نزولی در معاملات بازار سهام اشاره کرد و افزود: از ابتدای پاییز برخلاف فصل تابستان شاهد روزهایی نه چندان جذاب برای معاملات بورس بودیم که این امر ناشی از دلایل متعددی مانند افزایش نرخ بهره، تغییرات نرخ ارز، اثرات ناشی از قیمت گذاری دستوری و افزایش هزینه های مترتب بر شرکت های بورسی بود که وجود این عوامل زمینه ایجاد نوسان در معاملات این بازار را فراهم کرد.
رییس هیات مدیره شرکت بورس تهران تاکید کرد: افزایش نرخ ارز نیمایی و کاهش فاصله با نرخ بازار آزاد، امید به گشایش های برجامی، کاهش فشار انتشار اوراق و کاهش هزینه های جانبی شرکت ها در خصوص تخفیفات، هزینه های حمل و نقل و انتقال پول از جمله عوامل مثبتی هستند که توجه به آنها می توانست باعث ایجاد روزهای خوش در معاملات بازار سهام شود و تا حدودی از ضرر و زیان سهامداران در بازار بکاهد.
وی با بیان اینکه بازگشت رونق به بازار سرمایه در گرو بازگشت اعتماد به این بازار برای سرمایه گذاری است، افزود: این اعتماد نیز با ابهام زدایی از برخی مسایل حاصل می شود.
رییس هیات مدیره شرکت بورس تهران اظهار داشت: از دیگر نکات که فعالان بازار انتظار روشن شدن وضعیت پیرامون آن را دارند می توان به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، حذف قیمت گذاری دستوری کالاها، وضعیت درآمدها یا معافیت های مالیاتی، عوارض و حقوق دولتی و روش های تأمین کسری بودجه اشاره کرد که بهتر است هرچه زودتر تصمیمات لازم برای این موارد اتخاذ شود و شاهد تاثیرات مثبت آن در اقتصاد کشور از جمله حوزه بازار سرمایه باشیم.
وی اظهار داشت: معتقدیم که تصمیم گیری در این موارد کمی زمانبر و سخت است اما مطمئن هستیم که با روشن شدن این مسایل سایه بی اعتمادی از سر بازار برداشته شود و حال که بازار با سیل گزارش های خوب و پتانسیل بالای جذب سرمایه در بازار اولیه و ثانویه روبروست به مدار رونق باز خواهد گشت.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز یکشنبه 9 آبان ماه، میزبان دادوستد 210 هزار و 150 تن انواع کالا بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور30هزار تن کنسانتره سنگ آهن، 27 هزار تن آهن اسفنجی، 4 هزار و 35 تن آلومینیوم، یک هزار و 800 تن مس کاتد، 400 تن شمش روی، 280 تن کنسانتره مولیبدن و 30 تن کنسانتره فلزات گرانبها معامله شد.
همچنین تالار سیمان بورس کالای ایران نیز در این روز شاهد معامله 146 هزار و 605 تن سیمان بود.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی هم معامله 35 هزارتن وکیوم باتوم، 21 هزار تن لوب کات، 360 تن گوگرد، 4 هزار تن مواد شیمیایی، 4 هزار و 26 تن مواد پلیمری، یک هزار و 78 تن اسلاک واکس و 506 تن روغن پایه را تجربه کرد.
تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز میزبان معامله 24 هزار و 810 تن قیر و 200 تن عایق رطوبتی بود.
همچنین بازار فرعی هم شاهد دادوستد 881 تن دوده صنعتی، 5 تن کربوکسی متیل سلولز، 40 تن منو کلرو استیک اسید و 25 تن هیپو کلریت سدیم (آب ژاول) بود.