خبر نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 1 شهریور 1400

سر خط مهمترین خبرها:
وزیر پیشنهادی اقتصاد مطرح کرد : اجرای ۸ مؤلفه بورسی برای ثبات بازارسرمایه
تذکر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به برکناری مدیر عامل شستا
مدیر عامل فرابورس تشریح کرد ؛ جزئیات تامین مالی شرکت های زیست فناوری از بازار سرمایه
نرخ دلار، مهم ترین عامل تعیین کننده آینده بازار
صدور کد بورسی برای خریداران سیمان یک ماه طول میکشد
آخرین اخبار بورس کالا
*وزیر پیشنهادی اقتصاد مطرح کرد : اجرای ۸ مؤلفه بورسی برای ثبات بازارسرمایه
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه برای تامین مالی، توسعه اقتصادی و افزایش اعتماد مردم به بورس و ایجاد تجربه مثبت برای سهامداران خرد از مهمترین اهداف در بازارسرمایه هستند.
او در اشاره به راه های پیش رو در این مسیر، بیان کرد: افزایش نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید و افزایش عرضه های اولیه یکی از موضوعات مهم در دستیابی به اهداف مورد نظر است. یادآور می شود ظرفیت های زیادی در افزایش عرضه های اولیه وجود دارد. براین اساس، بنگاه های خوب و خوشنام اقتصادی در صف عرضه اولیه قرار دارند که این عرضه ها، رشد اقتصادی از طریق بازار سرمایه را سرعت می بخشد.
خاندوزی تاکید کرد: رسیدگی به تخلفات احتمالی گذشته در مقام نظارت بر بازار سرمایه، کاهش هزینه انتشار اوراق اسلامی، لغو انحصارات و تسهیل مجوزدهی برای سبدگردانی، بازارگردانی و کارگزاری و نیز ارائه مشوق برای سرمایه گذاری غیرمستقیم مردم تازه وارد به بازار سرمایه از دیگر اقدامات مورد توجه او در حوزه بازارسرمایه خواهد بود.
وی در پایان به اصلاح روشهای انتخاباتی هیئت مدیره شرکتهای سرمایهگذاری استانی اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلاتی که در این زمینه وجود داشت پیگیر رفع این مشکل و همچنین وضعیت جاماندگان از سهام عدالت خواهیم بود.
*تذکر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به برکناری مدیر عامل شستا
به گزارش فارس، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس طی تذکری در صحن علنی مجلس از برکناری دقیقه نودی مدیر عامل شستا انتقاد نمود و اظهار کرد: اکنون در زمان انتقال بین دولت دوازدهم و سیزدهم هستیم و دولت جدید پس از رای اعتماد مجلس شکل می گیرد اما در این فاصله زمانی شاهد اقدامات عجیب و غریب در پایان دولت دوازدهم هستیم.
وی افزود: روز گذشته مدیر عامل بزرگترین مجموعه اقتصادی کشور توسط وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به دلایلی که مشخص نیست تغییر پیدا کرده و مشکلاتی را در آن مجموعه ها شکل داده است. این کار به نظر می رسد با رویکرد اجرایی همخوانی ندارد که دکتر مخبر باید این موضوع را رصد و پیگیری کنند.
پورابراهیمی با اشاره به شرایط کرونا در کشور گفت: به نظر می رسد اقداماتی که وزارت بهداشت و درمان انجام داده علی رغم تقدیر از زحمات آنان شرایط خاصی در کشور حاکم شده و واکسن به بزرگترین چالش ما تبدیل شده است. در شهر کرمان شرایط بسیار خاصی داریم و خواهش می کنیم در زمان انتقال دولت موضوع سلامت مجددا یادآوری شود تا به فراموشی سپرده نشود.
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:خوشبختانه مدتی است که رئیس جمهور منتخب بر مسند مدیریت مستقر است و تمشیت امور کشور در دست وی است و از سوی دیگر معاون اول رئیس جمهور نیز می تواند در این موضوع مهم دخالت کند، دستور دهد و پیگیری نماید تا این امر به سر انجامی قابل قبول ختم شود.
*مدیر عامل فرابورس تشریح کرد ؛ جزئیات تامین مالی شرکت های زیست فناوری از بازار سرمایه
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر هامونی با اشاره به اینکه زیستفناوری به لحاظ ویژگیهای ذاتی خود، دانشی بین رشتهای است، گفت: بیوتکنولوژی به واسطه کاربردهای بالقوه وسیعی که دارد، نقطه عطف بسیاری از مسائل عمده جهان مانند سوءتغذیه، بیماری، دسترسی انرژی، آلودگی و … است و از همین رو کشورهای توسعه یافته دنیا نبرد رقابتی را برای تجاریسازی کاربردهای آن آغاز کردهاند.
وی ادامه داد: صندوق حمایت از زیست فناوری بر اساس مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی و توسعه ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاسیس شد. صندوق زیست فناوری در ۴ حوزه پزشکی، واکسن، کشاورزی، محیط زیست و تجهیزات پزشکی سرمایهگذاری میکند.
هامونی در خصوص نقش بازار سرمایه در تامین مالی زیست فناوری به مراحل و ابزارهای تأمین مالی یک بنگاه اقتصادی در ایران پرداخت و گفت: سطوح تامین مالی از طریق بازار سرمایه از مراحل اولیه تا بلوغ انجام میشود و در هر مرحله، ابزارهای بازار سرمایه به تامین مالی بنگاهها کمک میکنند.
مدیرعامل فرابورس ایران ظهار کرد: از مجموع مبلغ سرمایهگذاری صندوقهای جسورانه روی استارت آپهای فعال در حوزههای مختلف که به میزان ۱۶۴ میلیارد تومان است، حوزه زیستفناوری رقم ۳۵ میلیارد تومانی را به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل فرابورس در انتها درباره راهکارهای تامین مالی پروژهها و شرکتهای زیست فناوری در فرابورس ایران تاکید کرد: در فرابورس ابزارهای تامین مالی متنوعی همچون بازار دارایی فکری به عنوان محلی برای عرضه گواهی اختراع در حوزه زیستفناوری، تامین مالی جمعی و صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه به تامین مالی حوزه زیست فناوری کمک میکنند.
*نرخ دلار، مهم ترین عامل تعیین کننده آینده بازار
فضل الله معظمی، کارشناس بازار سرمایه پیشبینی ادامه روند بازار را ناممکن دانست و آینده نرخ دلار را مهمترین عامل تعیین کننده در آینده بازار سرمایه دانست.
این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه، در گفتوگو با اقتصاد آنلاین، با تاکید بر این ابهامات، پیشبینی ادامه روند بازار را ناممکن دانست و گفت: وضیعت آمارهای اقتصادی چین، از جمله تولیدات صنعتی در ماه جولای پایینتر از ماه گذشته بود. معظمی در ادامه بیان کرد: همچنین به علت برگزاری المپیک زمستانی در این کشور، محدودیتهایی در تولید فولاد وضع شده است تا آلودگی هوا تا حدودی کاسته شود. همه این موارد باعث شد تا قیمت سنگ آهن و به تبع آن قیمت فولاد در هفته گذشته شاهد افت باشد. علیرغم اینکه این افت موقت باشد یا نه، تاثیر آن تا مدتی پایدار خواهد بود.
معظمی ادامه داد: از طرفی بحث قیمت ارز هم مطرح است که با سمت و سویی که داریم میرویم، مشخص نیست تا چه اندازه افزایش پیدا میکند. بخشی از صعود فعلی بازار، به علت افزایش نرخ ارز است.
او در پایان بیان کرد: در ضمن آینده صنعت پتروشیمی که در این مدت بیشترین رشد قیمت را داشته است و همچنین دیگر صنایع کامودیتی محور نیز به همین ابهامات و به خصوص آینده نرخ ارز بستگی دارد.
*صدور کد بورسی برای خریداران سیمان یک ماه طول میکشد
ابراهیم غلام زاده در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در پی مباحث مطرح شده در راستای تسهیل خرید و فروش سیمان در بورس کالا و به صورت کلی ارائه و دریافت سیمان بر اساس عرضه و تقاضای بازار گفت: در بعضی موارد برای ارئه یک کد بورسشی و خرید ، مصرف کنندگان سیمان گاهی تا یکماه معطل می شوند.
وی افزود: اکنون که ورود سیمان به بورس کالا باعث شده مردم امکان خرید مستقیم سیمان از کارخانجات را پیدا کنند ، بورس کالا هم باید همکاری لازم را انجام دهد و راهکاری را بیاندیشد تا حداکثر طی دو یا سه روزه کد بورسی را ارائه دهد.
این تولیدکننده سیمان اضافه کرد: عرضه سیمان در بورس باعث شفافیت و حذف رانت و واسطه شده و مردم می توانند مستقیما سیمان مورد نیاز خود را خرید کنند البته در هفته های ابتدایی عرضه بورس هستیم و به مرور قیمت و عرضه بهتر خواهد شد.
به گفته غلام زاده ، در حال حاضر قیمت هر پاکت سیمان در بازار حدود 50 هزار تومان است.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز یکشنبه 31 مرداد ماه، میزبان دادوستد 50 هزار تن گندله سنگ آهن، 10 هزار تن آهن اسفنجی، 713 تن تیرآهن و 500 تن میلگرد بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، امروز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 351 تن اسلاک واکس، 17 هزار و 928 تن مواد شیمیایی، 4 هزار و 989 تن مواد پلیمری، یک هزار و 901 تن قیر و یک هزار و 326 تن PDA TAR معامله شد.
بازار فرعی بورس کالای ایران در این روز میزبان معامله 200 تن الیاف استیپل پلی استر و 50 تن منو کلرو استیک اسید بود.