خبر نیمروزی «بورساوا» سهشنبه 9 شهریور 1400

سر خط مهمترین خبرها:
سخنگوی شورای نگهبان: پوشش ریسک ساخت مسکن در بورس کالا به زودی اجرایی میشود
بانک مرکزی: گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی منتشر شد
مدیرعامل فرابورس ایران: هدف و رسالت فرابورس در بازار سرمایه، توسعه بازارهای مالی است
رئیس اداره بازار مشتقات فرابورس: معرفی ابزاری جدید به سرمایهگذاران با توسعه بازار اختیار معامله خرید و فروش
شستا هم هپکو را قبول نکرد
افت اخیر بورس اصلاحی طبیعی است، نه سقوطی بزرگ
آخرین اخبار بورس کالا
*سخنگوی شورای نگهبان: پوشش ریسک ساخت مسکن در بورس کالا به زودی اجرایی میشود
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از مهر، سخنگوی شورای نگهبان به تازگی از تصویب نهایی طرح جهش تولید مسکن از سوی شورای نگهبان خبر داده است که با توجه به این قانون، باید وزارت امور اقتصادی و دارایی به منظور پوشش ریسک ساخت مسکن امکان پیش خرید و سایر ابزارهای پوشش ریسک خرید مصالح ساختمانی (صرفاً فولاد و سیمان) را در
بورس کالای ایران فراهم کند؛ این رویداد به معنای ورود گام به گام فولاد و سیمان کشور به بازار ابزارهای مالی بورس کالا است.
هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان به تازگی اعلام کرده است: «طرح جهش تولید مسکن که در مراحل قبل با ابهامات و اشکالاتی از سوی شورای نگهبان مواجه شده بود، پس از انجام اصلاحات در مجلس و بررسی مجدد در شورا مغایر شرع و قانون اساسی شناخته نشد. امیدوارم اجرای این قانون به ایجاد رونق و جهش در این صنعت پیشران و رفع یکی از دغدغههای مردم منجر شود. »
*بانک مرکزی: گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی منتشر شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، مشروح گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی بانک مرکزی به این شرح است:
بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بینبانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی اجرا میکند. موضع عملیاتی این بانک بر اساس پیشبینی وضعیت نقدینگی در بازار بینبانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بینبانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بینبانکی اعلام میشود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی میتوانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بینبانکی، نسبت به ارسال سفارشها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بینبانکی اقدام کنند.
بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی میتوانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعدهمند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی) مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (۲۲ درصد) استفاده کنند.
*مدیرعامل فرابورس ایران: هدف و رسالت فرابورس در بازار سرمایه، توسعه بازارهای مالی است
به گزارش ایرنا از فرابورس ایران، «امیر هامونی» در مراسم امضای تفاهمنامه با مرکز وکلا، با اشاره به اینکه هدف و رسالت فرابورس ایران در بازار سرمایه راهاندازی، ایجاد و توسعه بازارهای مالی است، گفت: در این زمینه علاوه بر پذیرش شرکتها و عرضه اولیه سهام آنها، بسیاری از ابزارهای مالی- اسلامی نظیر انواع صکوک نیز برای نخستینبار توسط فرابورس وارد بازار سرمایه شد تا دامنه تامین مالی بخشهای مختلف اقتصادی کشور بیش از پیش گستردهتر شود.
هامونی با یادآوری اینکه تامین مالی نوآوری یکی دیگر از محور فعالیتهای فرابورس در بازار سرمایه است، ادامهداد: یکی از مهمترین محورهای همکاری طرفین در این تفاهمنامه استفاده از ظرفیتهای تامین مالی فرابورس در اجرای فرایندهای نوآورانه مربوط به اقتصاد دانشبنیان است، ضمن آنکه استفاده از ظرفیتهای قانونی و تجربههای حقوقی درباره مشاوره، کارشناسی، داوری و وکالت پروندههای فرابورس و شرکتهای حاضر در بازارهای تحت نظارت این مجموعه نیز به کمک مرکز وکلا، از دیگر مفاد این تفاهمنامه محسوب میشود.
*رئیس اداره بازار مشتقات فرابورس: معرفی ابزاری جدید به سرمایهگذاران با توسعه بازار اختیار معامله خرید و فروش
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، سپیده رستمینیا با اشاره به آغاز معاملات قراردادهای اختیار خرید و فروش در نماد ذوبآهن گفت: طبق برنامهریزیها شاهد توسعه این بازار طی روزهای آتی خواهیم بود که ظرفیتهای متنوعی را برای سرمایهگذاران و فعالان معاملهگری ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: نمادهای اختیار معامله اعم از خرید و فروش در سهام پذیرش و درج شده بازارهای شرکت فرابورس، ظرفیتی فراتر از معاملات سهام در این بازار ایجاد میکند. قراردادهای اختیار خرید و فروش که بصورت استاندارد در بازار مشتقات معامله میشوند به معنای توافق بر سر انجام معاملهای خاص و با یک قیمت مشخص در مقطع زمانی مشخصی در آینده هستند.
وی به سایر مزایای قراردادهای مشتقه اشاره کرد و گفت: سهامداران میتوانند با کسب شناخت بیشتر از انواع قراردادهای مشتقه از مزایای بازار دوطرفه که امکان کسب سود در شرایط کاهش قیمتها را نیز ایجاد میکند با استفاده از استراتژیهایی چون فروش اختیار خرید یا خرید اختیار فروش بهرهمند شوند. از دیگر ویژگیهای این ابزار معاملاتی مزیت اهرمی قابل توجه آن است که به دلیل مبلغ معامله در بدو ورود ایجاد می شود.
*شستا هم هپکو را قبول نکرد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شرکت تولید تجهیزات سنگین راهسازی، هپکو سه بار از سوی سازمان خصوصیسازی به بخش خصوصی واگذار شد اما در هر سه بار خریداران نتوانستند به تعهدات خود در پرداخت اقساط عمل کنند، در نتیجه شرکت هپکو دوباره به دامن دولت برگشت. در آخرین واگذاری قرار شد 60 درصد از سهام دولتی هپکو در قبال بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی به تأمین اجتماعی واگذار شود و سازمان تأمین اجتماعی هم درنظر داشت این شرکت را به زیرمجموعه خود یعنی
شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، شستا بدهد، اما سرپرست شستا از مخالفت هیأت مدیره این شرکت با پذیرش هپکو خبر داده است.
در نامه سید ضیاءالدین شجاعی برهان سرپرست و نائب رئیس هیأت مدیره شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، شستا به انصاری سرپرست مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس واوراق بهادار آمده است؛ در مورد فروش سهام هپکو توسط سازمان تأمین اجتماعی به اطلاع میرساند پیشنویس مورد اشاره توسط سازمان تأمین اجتماعی تهیه و برای اظهارنظر به شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی ارسال شده بود که با توجه به بررسیهای صورت گرفته، مورد مخالفت هیأت مدیره شستا قرار گرفت.
طبیعی است که شستا در صورتی که براساس صرفه و صلاح تصمیمی در این رابطه اتخاذ نماید، خود را ملزم به رعایت تمامی ضوابط و دستورالعملهای ابلاغی سازمان بورس و اوراق بهادار میداند و در چهارچوب آن عمل خواهد کرد.
*افت اخیر بورس اصلاحی طبیعی است، نه سقوطی بزرگ
مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با وضعیت معاملات دیروز بورس گفت: بازار در دو ماه اخیر رشد خیلی خوبی داشت، تقریبا طی این دو ماه رشد ۶۰ درصدی را برای شاخص کل شاهد بودیم. بنابراین بعد از این دوماه طبیعی است که شاخص اصلاح بخورد و یک دوره تنفس داشته باشد.
وی ادامه داد: این اُفت بازار، طبیعی و تا حدودی قابل پیش بینی بود، اما این عقب گرد مانند عقب گرد سال گذشته نیست، که از شاخص دو میلیون به یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد برسد.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا منفی روز گذشته بازار سرمایه بیانگر یک ریزش سنگین است؟ پاسخ داد: منفی بازار سرمایه را می توانیم به عنوان اصلاح و نفس گرفتن شاخص کل تعبیر کنیم و نباید اسم ریزش سنگین را برای این اُفت انتخاب کنیم. به این علت که ریزش سنگین چیزی مانند سال ۹۹ است که شاخص از دو میلیون واحد به یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد رسید که در حال حاضر چنین چیزی دور از انتظار است.
میرزایی عنوان کرد: ریزش ۵۰ هزار واحدی شاخص عموما توسط سهامهای بزرگ است به این علت که سهامهای کوچک بازار عمدتا ۲۰ یا ۳۰ درصد از بازار را تشکیل میدهند و نمی توانند این حجم از شاخص را تحت تاثیر قرار دهند. بنابراین این اُفت شدید شاخص کل بیشتر ناشی از ریزش ارزش سهامهای بزرگ است.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان عنوان کرد: با ریزش روز گذشته بازار سرمایه میتوانیم از سهامداران حقیقی خواهشمند باشیم که از خودشان رفتار تودهوار نشان ندهند و در صف فروش نباشند، اما گاهی شخصیتهای حقوقی از این فرصت استفاده میکنند و صف فروش را شکل میدهند، به همین علت عمده مدیریت این موضوع به سازمان بورس باز خواهد گشت.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز دوشنبه 8 شهریورماه، میزبان دادوستد 20 کیلوگرم شمش طلا بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 20 تن مس مفتول، 105 تن آلومینیوم، 185 هزار و 150 تن ورق فولادی، یک هزار و 288 تن تیرآهن و 3 هزار و 320 تن سیمان معامله شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم در این روز شاهد معامله 22 هزار و 718 تن مواد پلیمری، 341 تن مواد شیمیایی، 700 تن قیر، 50 هزار تن وکیوم باتوم، 32 هزار تن لوب کات، 26 تن اسلاک واکس و یک هزار و 918 تن روغن پایه بود.
همچنین در تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز 18 هزار و 290 تن قیر و 160 تن عایق رطوبتی معامله می شود.
تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران هم در این روز میزبان معامله 250 کیلوگرم زعفران رشته ای است.
بازار فرعی بورس کالای ایران نیز طی روز دوشنبه معامله 300 تن الیاف استیپل، 55 تن پشم شیشه، 333 حلقه تایرخودرو، 5 تن منو کلرو استیک اسید و 3 هزار و 500 تن اکسید آلومینیوم را تجربه کرد.