خبر نیمروزی «بورساوا»دوشنبه 11 مرداد 1400

سر خط مهمترین خبرها:
وزیر اقتصاد مطرح کرد؛ تامین مالی ۶۸۰ هزار میلیارد تومانی از طریق بازار سرمایه
امضای تفاهم نامه همکاری میان بورسهای تهران و تاجیکستان
مدیرعامل بورس انرژی: یارانه 91 میلیارد دلاری انرژی در ایران
مدیر عملیات عرضه شرکت بورس کالا: جزئیات جدید از معاملات سیمان در بورس کالا
عضو انجمن فولاد از خسارتهای وزارت صمت به صنعت فولاد میگوید
آخرین اخبار بورس کالا
*وزیر اقتصاد مطرح کرد؛ تامین مالی ۶۸۰ هزار میلیارد تومانی از طریق بازار سرمایه
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، وزیر امور اقتصادی و دارایی درآخرین جلسه هیات دولت دوازدهم در جمع خبرنگاران با اشاره به «تامین مالی روان» گفت: وقتی میگوییم تامین مالی باید روان شود، منظور همان اقدامیست که سال گذشته انجام شد. در سال ۹۹، مبلغ ۶۸۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی اقتصاد از بازار سرمایه انجام شد که به موجب آن نرخ بهرهبرداری از ظرفیت فعلی افزایش یافت و از سوی دیگر ظرفیت جدید برای اشتغالزایی ایجاد شد.
وی افزود: این وزارتخانه باید اقداماتی در راستای روانسازی کسب و کار و رفع موانع انجام دهد تا سرمایهگذار با طیب خاطر وارد شود و سرمایهگذاری انجام دهد و در نتیجه فرصت شغلی جدید ایجاد شود.
دژپسند بیان کرد: یکی از بحثهای جدی در راس برنامههای ما «اقتصاد هوشمند» بود و در این زمینه نقشه راه تدوین و گامهای خوبی برداشته شد، برای نمونه در حوزه بانکداری و گمرک ورود کردیم اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم و امیدواریم این فاصله با اقدامات جدی در دولت آینده رفع شود.
او تاکید کرد: وزیر آینده اقتصاد باید به اقتصاد هوشمند اهتمام ویژهای داشته باشد، زیرا با انجام این کار فضای کسب و کار روان میشود، سرمایهگذاری افزایش مییابد، کارهای دولت در حوزههای مختلف شفاف میشود و وصول مالیات با شفافیت انجام میشود.
وی ادامهداد: این امر برای منابع مالی دولت خوب است، فساد کاهش مییابد و نقش قابل توجهی در بهبود روابط ایران با کشورهای مختلف دارد.
*امضای تفاهم نامه همکاری میان بورسهای تهران و تاجیکستان
به گزارش اقتصادآنلاین ، بازارهای سرمایه ایران و تاجیکستان، که نقاط اشتراک زبانی و فرهنگی فراوانی را در میان کشورهای منطقه دارند، با یک سند همکاری جدید فرصت همکاری و توسعه مشترک بیشتری به دست آوردند.
همایش آنلاین بررسی روابط تجاری ایران و تاجیکستان با هدف آشنایی فعالان اقتصادی دو کشور از فرصتهای همکاری مشترک به همت اتاق بازرگانی تهران و با همکاری پلتفرم نمایشگاه مجازی ایران برگزار شد.
در این رویداد که با حضور سفرای دو کشور ایران و تاجیکستان به همراه نمایندگان اقتصادی و فعالان بخش خصوصی دو کشور برپا شده بود، مدیران عامل بورسهای تهران و تاجیکستان، این سند همکاری را امضا کردند.
*مدیرعامل بورس انرژی: یارانه 91 میلیارد دلاری انرژی در ایران
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی نقوی مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: در حال حاضر 75 کارگزاری بورس انرژی از 98 ایستگاه معاملاتی به معاملات انرژی میپردازند 74 نیروگاه عرضهکننده برق هستند و حدود 400 نوع کالا و اوراق در بورس انرژی پذیرفته شده و معامله میشود.
وی افزود: سامانههای معاملات پس از معاملات و قبل از معاملات در بورس انرژی بومی بوده و مراحل تسویه در شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام میشود.
به گفته وی، تعامل با ذینفعان در بورس انرژی مدنظر است و نمادهای حاملهای انرژی براساس دوره تحویل ماهانه، هفتگی و در اوراق سلف موازی برای مصرفکنندگان بزرگ قراردادهای دوجانبه در بازار فیزیکی معامله میشود.
مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: 38 نیروگاه خصوصی و 36 نیروگاه دولتی و همچنین ناشران اوراق گواهی ظرفیت از عرضهکنندگان برق در بورس انرژی هستند و خریداران هم 39 شرکت دولتی و خریداران دیگر هستند.
وی جایگاه مقرراتی بورس بازار برق را در ماده 113 قانون برنامه پنجم و نیز قانون توسعه ابزارهای بازار سرمایه و قانون هدفمندی یارانهها دانست که در آنها صراحتاً به بورس انرژی اشاره شده و معاملات بالای 5 مگاوات برق در بورس انرژی انجام میشود.
مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: براساس گزارشهای جهانی ایران در سال 2019 حدود 91.4 میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت کرده که این رقم بالغ بر 1800 هزار میلیارد تومان است که ایران از نظر یارانه انرژی در رتبه نخست قرار دارد.
نقوی همچنین در پاسخ به شبههای که اعلام شده برق در بورسهای جهانی معامله نمیشود، گفت: بسیاری از بورسهای جهانی بورس برق و گاز راهاندازی کردهاند از جمله در اتحادیه اروپا و نروژ وجود دارد در آلمان نیز بعد از سیل اخیر قیمت برق در بازار آلمان افزایش یافته است.
*مدیر عملیات عرضه شرکت بورس کالا: جزئیات جدید از معاملات سیمان در بورس کالا
رحیمی مدیر عملیات عرضه شرکت بورس کالای ایران در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با عرضه سیمان در بورس کالا اظهار کرد: در مجموع هفتصد و سی و هفت هزار تن سیمان در بورس کالا عرضه شد که از این مقدار پانصد و هفت هزار تن مورد معامله قرار گرفت و از این میزان دویست و شش هزار تن بر روی قیمت پایه مصوب انجمن سیمان معامله شد.
وی افزود: قیمت سیمانی که این روزها مورد بحث است عمدتا شامل سیمان تیپ دو، کیسهای میشود. در معاملات روز چهارشنبه بالاترین قیمت سیمان تیپ دو ،کیسهای ،در بورس کالا برای سیمان صوفیان، رقم ۴۳ هزار و ۵۱۵ تومان برای کیسه ۵۰ کیلویی بوده است.
این مقام مسئول گفت: میانگین قیمت سیمان ۵۰ کیلویی تیپ دو، که در بورس کالا شاهد معاملات آن بودیم ۲۹ هزار و ۳۵۰ تومان بود و یک بخش نیز بر روی قیمت پایه معامله شد.
وی در ادامه اظهار کرد:این عددها فاصله زیادی با قیمتهای اعلام شده در بازار دارد و شرایط به گونه ایی است که در تناژ ده تن نیز مشتریان میتوانند وارد بورس شوند و خرید انجام دهند و از این نظر نیز هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی بیان کرد: برای کنترل تقاضا در پیش پرداخت وجهی که بابت ثبت سفارش باید پرداخت و در حسابها بلوکه میشود را معادل ۱۰۰ درصد ارزش معامله قرار دادیم. همچنین به هر مشتری اجازه داده شد که از ۱۳۷ ردیف عرضهای که در بورس کالا انجام گرفت فقط روی ۵ ردیف عرضه بتواند ثبت سفارش داشته باشد و روی هر عرضه نیز محدویت این که هر مشتری فقط ۵ درصد آن را میتواند معامله کند را اعمال کردیم.
رحیمی در پایان اظهار کرد: هماهنگیهایی با وزارت صمت صورت گرفته است که شرکتهایی که در بورس کالا عرضه میکنند قطعی برق نداشته باشند و برق مورد نیازشان با همکاری وزارت نیرو تامین شود. همچنین ۵۴ شرکت بورسی در حال پذیرش هستند و با این پذیرشها مجموع پذیرش بورس کالا به ۷۰ درصد عرضه سیمان کل کشور میرسد تا با عرضه به موقع این محصول بتوانیم قیمت مناسبی برای آن کشف کنیم.
*عضو انجمن فولاد از خسارتهای وزارت صمت به صنعت فولاد میگوید
به گزارش بورس نیوز، وزارت صمت که به عنوان متولی تولید از آن یاد می شود اما متولیان آن با شدت هر چه تمام تر به گرفتن تصمیمات و صدور بخشنامه های خلق الساعه در حال ضربه زدن به تولید کشور هستند، از بخشنامه ای که سال گذشته موجب زیان فولادسازان شد تا دخالت در صنعت سیمان و مواد معدنی که موجب اعتراض فعالان اقتصادی شده است.
در این باره بهادر احرامیان در گفتوگو با بورس نیوز اظهار کرد: بزرگترین ضرر ناشی از تصمیمات خلق الساعه وزارت صمت درباره صنایع ، گره زدن تنظیم بازار داخل به صادرات است ، که شرکتها را ملزم به برخی معضلات داخلی ، در برابر صدور مجوز برای صادرات نموده است .
عضو انجمن فولاد افزود: این بزرگترین سیاست گذاری اشتباه دست اندرکاران بود که رقم خورد و در مقابل نه تنها قیمتها کنترل نشد بلکه موجب صدمه به صادرات بخش فولاد کشور شد و اعتبار شرکتهای ایرانی در عرصه بین المللی کاهش یافت.
وی با اشاره به بخشنامه سال گذشته درباره صادرات فولاد توسط وزارت صمت گفت: این بخشنامه خسارت زیادی به شرکتهای فولادی وارد کرد و برآوردها حاکی است، هزینههای مستقیم و غیر مستقیم که به صنعت فولاد وارد شد حدود یک هزار میلیارد تومان بوده است.
احرامیان بیان کرد: علاوه بر این این بخشنامهها بر روی مشتریان طرف معامله نیز اثرگذار بوده و شرکتهای ایرانی را در زمره شرکتهایی که با قوانین کم ثبات قرار میدهند و به همین دلیل در معامله خواستار تخفیف میشوند.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز یکشنبه 10 مردادماه، میزبان دادوستد 5 هزار و 500 تن آهن اسفنجی،25 هزار تن گندله سنگ آهن، 160 تن شمش روی، یک هزارو 300 تن مس کاتد، 3 هزار و 900 تن مس کم عیار، 5 هزار و 960 تن شمش هزار پوندی آلومینیوم، 120 تن سولفورمولیبدن، 30 تن کنسانتره فلزات گرانبها و 4 کیلوگرم شمش طلا بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار فرآورده های نفتی وپتروشیمی نیز5 هزار و 509 تن مواد پلیمری، 696 تن قیر،26 هزار500 تن وکیوم باتوم، 16 هزار تن لوب کات، 100 تن گوگرد، 2 هزار و 625 تن مواد شیمیایی و 919 تن اسلاک واکس معامله شد.
تالار صادراتی بورس کالای ایران هم شاهد معامله 6 هزار و 870 تن قیر بود.
بر اساس این گزارش، یک هزار و 190 تن دوده صنعتی و40 تن منو کلرو استیک اسید نیز در بازار فرعی بورس کالای ایران به فروش رسید.
بورساوا – رادیو کارگزاری بانک صنعت و معدن