خبر عصرگاهی «بورساوا» یکشنبه 4 مهر 1400

سر خط خبرها:
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس: متنوع سازی روشهای فروش نفت با رعایت پیوستهای امنیتی
سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس: فرایند افزایش سرمایه شرکتها کوتاه میشود
معاونت توسعه کسب و کار شرکت فرابورس ایران: وام مسکن از محل اوراق افزایش یافت
فروش ۸۱ هزار تن پودر آلومینیوم در بورس کالا
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” سرنوشت بورس در نیمه دوم ۱۴۰۰ “
*عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس: متنوع سازی روشهای فروش نفت با رعایت پیوستهای امنیتی
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از خبرگزاری ملت؛ عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: درخصوص اینکه ایجاد تنوع در روشهای فروش نفت و فرآوردههای نفتی مانند فروش در بورس ضرورت دارد یا خیر؟ گفت: یکی از انتظارهای ما از وزیر جدید نفت، تحول در حوزه فروش نفت است زیرا فروش باید متنوعتر و در عین حال شفافتر شود و اگرچه رعایت پیوستهای امنیتی در فروش ضروری است اما متنوع کردن روشهای فروش و فاصله گرفتن از روشهای سنتی و غیرشفاف مسئلهای است که باید محقق شود.
حسین حسینزاده افزود: تغییر ساختار بورس با هدف مشارکت بخش خصوصی در راستای تنوعبخشی به روشهای فروش نفت و فرآوردههای نفتی مسئله دیگری است که باید به آن توجه کرد.
نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر میخواهیم سازوکاری برای فروش و عرضه نفت و فرآوردههای نفتی در نظر بگیریم که میتوان شامل عرضه در بورس یا ادامه روند فروش سنتی باشد خروجی این ساز و کار باید برای کشور ارزآوری به همراه داشته باشد.
*سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس: فرایند افزایش سرمایه شرکتها کوتاه میشود
سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: با توجه به قدیمی بودن قوانین مربوط به فرایند افزایش سرمایه شرکتها در قانون تجارت و همچنین کوتاهی برخی شرکتها در انجام به موقع وظایف خود در مراحل افزایش سرمایه، در برخی موارد فرایند افزایش سرمایه زمانبر بوده و این موضوع گاهی به نارضایتی میان سهامداران شرکتهای ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار منجر میشود.
به گفته وحید روشنقلب، در حال حاضر اقداماتی برای اصلاح رویههای فوق در جریان است. مذاکرات لازم بهمنظور اصلاح قوانین قدیمی و همچنین طراحی سازوکار انجام افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی بهصورت الکترونیکی برای حذف فعالیتهای زمانبر و هزینهبر از جمله این اقدامات است.
وی طرح الکترونیک شدن افزایش سرمایه در فرایند مشارکت سهامداران از محل آورده نقدی و مطالبات را از جمله رویههای در دست اقدام برشمرد و افزود: در صورت به سرانجام رسیدن این طرح، برخی قوانین فعلی نیز اصلاح میشوند.
سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس در همین راستا ادامه داد: میتوان امیدوار بود فرایند شرکت در افزایش سرمایه توسط سهامداران تسهیل شود و نیازی به مراجعه به بانک و مراکز پستی برای ارسال مدارک مربوطه نباشد. از طرف دیگر، این امر برای شرکتها نیز منجر به کاهش مدت زمان و هزینه انجام فرایند و همچنین افزایش دقت در خصوص استخراج نتایج شرکت سهامداران در افزایش سرمایه میشود.
روشنقلب در ارتباط با موضوعات مرتبط با تاخیر اعضا هیئتمدیره شرکتها در انجام فرایند افزایش سرمایه خاطرنشان کرد: در این شرایط، سازمان بورس اقدام به دریافت دلایل و مدارک و مستندات از شرکتها میکند و در صورت کافی نبودن دلایل، آرای مربوطه صادر خواهد شد.
*معاونت توسعه کسب و کار شرکت فرابورس ایران: وام مسکن از محل اوراق افزایش یافت
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، معاونت توسعه کسب و کار شرکت فرابورس ایران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: پیرو نامهای در تاریخ 3/7/1400 بانک مسکن، موارد زیر در خصوص افزایش سقف تسهیلات مسکن اعطایی از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن بانک مسکن در فرابورس ایران بدین شرح است:
در شهر تهران وام انفرادی 200 میلیون تومان، جعاله انفرادی 80 میلیون تومان، زوجین 400 میلیون تومان و جعاله زوجین 80 میلیون تومان.
در مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت: وام انفرادی 160 میلیون تومان، جعاله انفرادی 80 میلیون تومان، زوجین 320میلیون تومان و جعاله زوجین 80 میلیون تومان.
در سایر مناطق شهری: وام انفرادی 120 میلیون تومان، جعاله انفرادی 80 میلیون تومان، زوجین 240میلیون تومان و جعاله زوجین 80 میلیون تومان.
*فروش ۸۱ هزار تن پودر آلومینیوم در بورس کالا
به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایرنا، تورج زارع با بیان اینکه اکنون چهار شرکت در کشور آلومینیوم تولید می کنند، اظهار داشت: یکی از مزیت های مجتمع آلومینای ایران، تولید پودر آلومینا به عنوان ماده اولیه این محصول است و این شرکت تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور است که سالانه ۲۴۰ هزار تن از این محصول را تولید می کند.
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در شهرستان جاجرم گفت: امسال ۸۱ هزار تن پودر آلومینیوم با بالاترین درجه خلوص تولیدی این مجتمع در بازار اصلی بورس کالای ایران عرضه شد که به طور کامل فروخته شد.
وی افزود: سال گذشته بدلیل مشکلات ناشی از قطع گاز در فصل زمستان میزان تولید در این کارخانه افزایش نداشت و امسال تمام برنامه ریزی های لازم برای فصل زمستان انجام شده که امیدواریم به میزان قابل قبولی از تولید پودر آلومینیوم دست یابیم.
* آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
- آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،600
سکه 11،816,000
آبشده 4،956,000
طلای هیجده عیار 1،144،900
انس1,750
* ” سرنوشت بورس در نیمه دوم ۱۴۰۰ “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « سرنوشت بورس در نیمه دوم ۱۴۰۰ » نوشت: بازار سهام در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ رشد چندانی نداشت و ۶ ماه نخست را با رشد ۶درصدی به پایان رساند. حالا امید سهامداران به نیمه دوم سال است تا ببینند شاخص کل بورس در پاییز و زمستان چه عایدی برای آنان خواهد داشت. کارشناسان و تحلیلگران بازار میگویند بورس در ۶ماه دوم سال با ریسکهای مختلفی روبهرو است و رشد یا ریزش آن بستگی به این ریسکها دارد. سرنوشت برجام، نرخ دلار، قیمتهای جهانی و همچنین سیاستهای اقتصادی دولت جدید از جمله عواملی است که تحلیلگران میگویند هر کدام میتواند اثر مهمی بر بازار داشته باشد. با این حال اکثریت آنان بر اینکه بازار سرمایه در نیمه دوم سال ریزش و رشد چندانی نخواهد داشت، اتفاقنظر دارند و معتقدند بازار در همین محدوده در نوسان خواهد بود تا تکلیف این ریسکها مشخص شود. این در حالی است که دادههای تاریخی موید وضعیت مناسبتر نماگر اصلی تالار شیشهای در نیمه نخست سال نسبت به ۶ ماه دوم است.
هر صنعتی که از قیمتگذاری دستوری کمتر رنج ببرد سهامداران آن میتوانند در نیمه دوم سال شرایط بهتری را تجربه کنند. البته در همین حال باید دید آیا کرونا باقی میماند یا خیر! که اگر کرونا اثرات خود را از اقتصاد کم کند احتمال اینکه قیمتهای جهانی به قیمتهای قبل برگردند زیاد است که این موضوع میتواند یکی از ریسکهای بازار سرمایه باشد بهترین استراتژی این است که سرمایهگذاران پرتفوی داشته باشند و تک صنعت نباشند تا حداقل به اندازه تورم قدرت خرید خود را حفظ کنند. درباره فرصتهای بازار سرمایه در نیمه دوم سال هم باید گفت که یکی از این فرصتها فاصله بین دلار نیمایی و دلار آزاد است که اگر این فاصله کم شود میتواند کمک کند سهامداران سود بیشتری ببرند. اگر دولت به جای تامین کسری بودجه از فروش اوراق به سمت کوچک کردن دولت و همینطور فروش داراییهای خود برود، میتواند با پایین آوردن نرخ نقدینگی، تورم کمتری داشته باشد و از آن طرف بازار سرمایه میتواند P/ E بالاتری را تجربه کند. یکی از فرصتهای طلایی ایران هم میتواند افزایش فروش نفت از راه مذاکره باشد که امید است این اتفاق بیفتد و سرمایهگذار خارجی هم میتواند بهترین فرصت را برای سهامداران به وجود آورد.