خبر عصرگاهی «بورساوا» یکشنبه 31 مرداد 1400

سر خط خبرها:
درخواست رییس سازمان بورس برای واکسیناسیون بورسیها
مدیرعامل شرکت بورس تهران: ساختار مالی خودروسازان باید اصلاح شود
حضور مدیر بورسی در میان مدیران برتر دولت الکترونیک
توزیع سود سهام عدالت باید از طریق شرکتهای سرمایهگذاری باشد
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” امید دلاری به رونق بورس”
*درخواست رییس سازمان بورس برای واکسیناسیون بورسیها
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس طی نامهای به سعید نمکی وزیر بهداشت اعلام کرد: کارکنان سازمان بورس به عنوان ناظر بازار سرمایه و شرکت های تابعه آن با وجود رعایت دقیق و کامل پروتکل های بهداشتی برای انجام وظایف حرفهای و تحقق ماموریت های محوله نظارتی ملزم به حضور مستمر و کامل در محل کار، انجام پیگیریهای مرتبط، پاسخگویی به مراجعات حضوری مردمی و حضور در مجامع و جلسات گوناگون هستند.
از این رو به رغم تدابیر ستاد ملی مقابله با کرونا در تعطیلی مکرر بخشهای مختلف تاکنون کمترین وقفه در فعالیت های بازار سرمایه و ماموریت های نظارتی سازمان ایجاد شده است.
لذا مستدعی است با عنایت به وضعیت مخاطره آمیز همه گیری و مخاطراتی که این وضعیت برای کارکنان سازمان در انجام ماموریت های محوله ایجاد می کند، ترتیبی اتخاذ شود که موجبات و مقدمات لازم برای واکسیناسیون کارکنان سازمان بورس و شرکت های تابعه، بورس تهران، فرابورس، بورس کالا، بورس انرژی، سپرده گذاری مرکزی، شرکتهای کارگزاری و نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس که مجموعاً 10 هزار نفر برآورد می شوند، فراهم شود.
*مدیرعامل شرکت بورس تهران: ساختار مالی خودروسازان باید اصلاح شود
به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، علی صحرایی مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران در میز صنعت خودرو و قطعه سازی عمدهترین مشکل صنعت خودرو و دیگر صنایع کشور را قیمت گذاری دستوری عنوان کرد و گفت: مدیران صنایع مختلف به ویژه خودروساز باید پیگیر موارد قانونی و حقوقی به منظور برون رفت از مشکلات مربوط به قیمت گذاری دستوری شوند.
صحرایی با اشاره به اینکه سهامداران برای سرمایه گذاری نگاه خاص به بازار سرمایه دارند، بیان کرد: مدیران با سیاست گذاری و برنامههای مدون مانع دخالت دولت در بخش قیمت گذاری شوند.
وی افزود: با توجه به وجود ابزارهای لازم در حوزه تامین مالی، گروه بهمن خودرو طی چند ماه گذشته حدود ۸۰۰ میلیارد تومان مجوز تأمین مالی گرفته که ۵۰۰ میلیارد تومان آن را محقق کرده است.
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران تاکید کرد: برای آنکه سهامدار خرد یا صندوقها در تامین مالی مشارکت کنند، شرکتها موظف به اصلاح ساختارهای خود هستند.
صحرایی بیان کرد: صنعت خودرو مورد استقبال سهامداران خرد است، اما از آنجا که این امر دائمی نخواهد بود، اصلاح عملکردها و صورتهای مالی یک ضرورت است و شرکتها باید به این امر آگاه باشند و داراییهایی را که در راستای زنجیره فعالیت آنها نیست، در شرایط مساعد بازار به فروش برسانند تا هزینههای تامین مالی کاهش بیابد و تلاش برای ایجاد بازار رقابتی صورت گیرد.
مدیرعامل بورس تهران تاکید کرد: دو خودروساز بزرگ؛ ایران خودرو و سایپا طی دو سال متوالی زیانهای انباشته بالایی داشتند که این زنگ خطر بزرگی برای آنها محسوب میشود، شرکت خودروسازی پارس نیز طی سه سال متوالی زیانهای قابل توجهی داشته که با اصلاح ساختارها میتوان به بهبود شرایط آن امیدوار شد.
*حضور مدیر بورسی در میان مدیران برتر دولت الکترونیک
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از سمات، ۱۰ تن از مدیران پیشتاز و تحولآفرین در دولت الکترونیک، در آخرین جلسه شورای عالی فناوری اطلاعات دولت دوازدهم از رئیسجمهور تقدیرنامه دریافت کردند.
شورای اجرایی فناوری اطلاعات در جلسه هجدهم مصوب کرده بود تا دستگاهایی که میزان تحقق تکالیف تعیین شده در پروژههای اولویتدار دولتالکترونیکی یا ۱۰ محور ابلاغی ریاستجمهوری بیش از ۷۰ درصد باشد به همراه مسئولان موثر مورد تشویق قرار میگیرند و بر همین اساس 10 مدیر برتر دولت الکترونیک انتخاب مورد تقدیر قرار گرفتند.
از میان مدیران معرفی شده، حسین فهیمی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری اوراق بهادار نیز جزو مدیران برتر در حوزه دولت الکترونیکی به چشم میخورد.
فهیمی در دوره فعالیت در سمات موفق شده است تا بخشی از پروژههای دولتالکترونیک را در حوزه بازار سرمایه همانند سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، سامانه مجامع الکترونیک، سامانه پرداخت سود سهام، سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت، درگاه یکپارچه ذینفعان و میز خدمت الکترونیکی را با موفقیت به سرانجام برساند.
دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات براساس ارزیابیهای انجام شده توسعه دولتالکترونیکی و ارزیابی شفافیت دولتالکترونیکی کارنامه دولتالکترونیکی دستگاههای اجرایی را به زودی منتشر خواهد کرد این گزارش در کنار گزارش آموزشهایی که به مجریان توسعه دولتالکترونیکی داده شده میتواند مبنایی برای انتخاب مجریان توسعه دولتالکترونیکی دولت سیزدهم قرار گیرد.
*توزیع سود سهام عدالت باید از طریق شرکتهای سرمایهگذاری باشد
محمدرضا جودکی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: شورای عالی بورس متأسفانه وظیفه جمعآوری و توزیع سود سهام عدالت را از شرکتهای سرمایهگذاری استانی گرفته و به یک شرکت خصوصی به نام سپردهگذاری مرکزی داده است و این وظیفه به صورت غیرقانونی به شرکت سپردهگذاری واگذار شده است.
وی افزود: وظیفه ذاتی شرکتهای سرمایهگذاری استانی این است که سود سهام عدالت که از شرکتهای سرمایهپذیر به دست میآید را باید دریافت کرده و با مشخص کردن میزان سود هر سهم اقدام به پرداخت سود به سهامداران خود بنماید.
این کارشناس سهام عدالت گفت: از مردم خواهش میکنم با توجه به اینکه سهام عدالت دارای پرتفوی با ارزش است، این سهام را لطفاً نفروشید و از عایدی آن استفاده کنید.
به گفته وی، با توجه به اینکه یک میلیون و 80 هزار نفر از دارندگان کارت سهام عدالت در دولت قبلی از سهام عدالت بازماندهاند امیدواریم در دولت جدید به این افراد و نیز بازماندگان مشمول سهام عدالت سهام جدید اختصاص پیدا کند.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 15555 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 10218 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 340 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 382 نماد مثبت و 219 نماد منفی بودهاند. همچنین 169 نماد صف خرید و 62 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به شتران و بیشترین ورود پول حقوقی به ویسا4 اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،500
سکه 12،098,000
آبشده 5،029,000
طلای 18عیار 1،161،500
انس 1،781
* ” امید دلاری به رونق بورس”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « امید دلاری به رونق بورس » نوشت: به دنبال بازگشت بورس به مسیر صعودی طی هفتههای گذشته، حالا افزایش نرخ دلار نیز روح تازهای در کالبد این بازار دمیده است. بررسیها نشان میدهد نرخ هر اسکناس آمریکایی از کف ۲۱هزار تومانی در میانه اردیبهشتماه با رشد بیش از ۲۸ درصدی به کانال ۲۷هزار تومان وارد شده است. افزایش نرخی که طبیعتا با وقفه زمانی اثر خود را بر دلار نیمایی نیز به جا خواهد گذاشت.
افزایش نرخ دلار نیمایی موجب افزایش سودآوری شرکتهای صادراتمحور مانند شرکتهای پتروشیمی، پالایشی، فلزات و معدنی میشود و در نهایت میتواند منجر به افزایش قیمت سهام در این گونه صنایع شود. از سوی دیگر افزایش نرخ ارز برای بسیاری از شرکتهای تولیدی که واردکننده مواد اولیه هستند، امری نامطلوب محسوب میشود. از این رو سرنوشت بازار سهام به صورت مستقیم و غیرمستقیم با نرخ ارز گره خورده است و کوچکترین تغییراتی در این بازار، روند قیمت در بازار سهام را با چرخشی متفاوت روبهرو میکند.
شرکتهای دلارمحور و کامودیتیمحور نسبت به هرگونه تغییر قیمت در بازار ارز واکنش نشان میدهند؛ شرکتهایی که درآمد دلاری دارند و کالاهای این شرکتها بر اساس نرخ دلار قیمتگذاری میشود. زمانی که درآمد این دسته از شرکتها بالا میرود، آن بخش از هزینه ریالی صورتهای مالی شرکت که شامل دستمزد، استهلاک، هزینههای مالی شرکت و مواردی از این قبیل میشود، با همان نرخ ریال حرکت میکنند. درآمد ریالی با افزایش قیمت دلار رشد میکند و هزینه بخش ریالی نیز بدون تغییر باقی میماند و متناسب با درآمد دلاری بالا نمیرود. در نتیجه افزایش نرخ فروش همزمان با افزایش قیمت دلار سوددهی شرکتهایی که فروش دلاری دارند را چند برابر میکند. نرخ دلار نقش اهرمی را در وضعیت سوددهی شرکتهای دلارمحور ایفا میکند.