خبر عصرگاهی «بورساوا» یکشنبه 28 شهریور 1400

سر خط خبرها:
وزیر صمت: عرضه سیمان در بورس تجربه خوبی بوده است
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران: سرمایهگذاران کوتاه مدت از نرخ دلار سیگنال میگیرند
انتظار بازار برای تغییرات مدیریتی و گزارش ۶ ماهه شرکتها
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” نقش عرضههای اولیه در ریزش بورس “
*وزیر صمت: عرضه سیمان در بورس تجربه خوبی بوده است
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از شاتا، سید رضا فاطمی امین در جلسه ویدئوکنفرانسی با رؤسای سازمانهای صمت و مدیران عامل شرکت شهرکهای صنعتی استانی با موضوع بررسی مسایل مرتبط با صنعت سیمان، بیان کرد: تمامی فعالان صنعت سیمان مکلف به ثبت نام در سامانه جامع تجارت و ثبت اطلاعات خرید و فروش در سامانه افق می باشند.
وی با بیان اینکه موضوع سیمان در قالب یک برنامه سه ماهه بصورت مداوم رصد و پایش خواهد شد، اضافه کرد: قیمت سیمان در بورس با اجرای این برنامه متعادل شد و قیمت سیمان در بازار نسبت به هفته گذشته باز هم کمتر شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: قیمت سیمان به صورت پاکتی به زیر 25 هزار تومان رسید و قیمت سیمان فله هم حدود 18 هزار تومان ارزان تر شد.
فاطمی امین با بیان اینکه به صورت کلان برای تعدیل قیمت سیمان به موفقیتهای خوبی رسیده ایم، تصریح کرد: استانها باید بیشتر از این پای کار بیایند و کار به صورت ویژه مورد توجه واقع گردد.
وی با بیان اینکه عرضه سیمان در بورس تجربه خوبی بوده است، گفت: کارها باید با جدیت هر چه بیشتر دنبال شود و انتظار دارم تمامی پروژهها از جمله 19 پروژه نظام توزیع و پوشش کالا در سامانه با قدرت ادامه یابد.
*مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران: سرمایهگذاران کوتاه مدت از نرخ دلار سیگنال میگیرند
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از ایلنا، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران درباره برخی از اظهارات مبنی بر اینکه با ادامه افزایش شاخص بخشی از نقدینگی به ویژه سرمایه سهامداران خردی که سال ٩٩ وارد بازار شدند، از بازار خارج میشود، گفت: تنها نباید عوامل داخل بورس و شرکتها را مورد بررسی قرار داد، سهامداران سایر بازارها را هم رصد میکنند.
مدیر عامل شرکت بورس تهران تاکید کرد: مولفههای روز و فرصتهایی که سرمایهگذار در بازار سرمایه میبیند از جمله وضعیت بنیادی شرکتها که بخشی از آن تابع مولفههای اقتصاد جهانی است مانند قیمت کامودیتی، قیمت نفت و قیمت برابری ارزها در ورود نقدینگی به بازار و خروج از آن تعیین کننده هستند و از امروز کسی نمیتواند شرایط آینده را به دقت پیشبینی کند، زیرا ممکن است شرایط برای ورود نقدینگیهای جدید بهتر باشد.
صحرایی درباره نوسانات بازار سرمایه براساس نرخ دلار و سینگالهایی که نرخ دلار به بازار سرمایه میدهد، اظهار کرد: سهامدارانی که نگاه کوتاه مدت به بورس دارند، از این مدل تبعیت میکنند و بحثی که از سال گذشته مطرح شد، ارزش جایگزینی شرکتها است که تغییرات نرخ دلار هم در سودآوری شرکت تاثیر دارد .
وی تاکید کرد: البته تمام شرکتها از این مدل پیروی نمیکنند، وقتی نرخ دلار صعودی باشد، شرکتی که صادرات دارد سود بیشتری خواهد داشت، اما شرکتی که مصرف ارزی آن بیش از منابع ارزی آن باشد، هزینههای تولید و محصول یا خدماتش افزایش مییابد.
صحرایی افزود: هر چند تاثیرگذاری نرخ دلار بر بازار سرمایه و شرکتها موضوع کلانی نیست، اما از آنجا که بازار سرمایه ایران بازار کامودیتی بیس و مربوط به قیمت فلزات رنگی و نفت در جهان است، از این موضوع تاثیری بیشتری میگیرد و بهتر است مردم نگاه بلند مدت به بازار داشته باشند.
*انتظار بازار برای تغییرات مدیریتی و گزارش ۶ ماهه شرکتها
مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با ریزش شدید روز گذشته بازار گفت: این انتظار که بازار در این شرایط مثبت باشد، اشتباه است و معمولا قیمت سهام بعد از فصل مجامع تا ۳۱ شهریور ماه که سود و زیان و عملکرد تولید و فروش شرکتها منتشر شود، در سکون است. بعد از آمدن عملکرد تولید و فروش شرکت ها هر سهمی که پتانسیل رشد را دارد، مثبت می شود.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: این انتظار که باید همیشه و مداوم بورس مثبت باشد انتظار غلطی است، روز گذشته جمع معاملات بورس و فرابورس ۴۰ هزار میلیارد تومان بود که به این معنی است که پول در این بازار وجود دارد و اگر کسی فروشنده باشد، برای فروش سهام خود با مشکل مواجه نمی شود، به دلیل اینکه مشکل بازار پول و نقدینگی نیست.
وی ادامه داد: بازار باید منتظر دو اتفاق مهم باشد، اولی رسیدن عملکرد تولید و فروش و سود و زیان شرکتها که برای 6 ماه اول در انتهای تابستان منتشر می شود و دومی تغییرات مدیریتی که در وزارتخانهها در حال رخ دادن است. تعدادی از مدیرعامل هلدینگها و ساختار مدیریت شرکتیهایی که تحت پوشش هستند عوض میشود و در هنگامی که این تغییرات در حال رخ دادن است، نباید از بازار انتظار رشد و مثبت بودن داشته باشیم.
صفاری تشریح کرد: بازار تا انجام این تغییرات بعضی از روزها را مثبت و بعضی از روزها را منفی سپری میکند. بنابراین پس از منتشر شدن عملکرد و انجام تغییرات در نیمه دوم سال، بازار مثبتی را شاهد خواهیم بود.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 29741 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 5687 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 893 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 514 نماد منفی و 109 نماد مثبت بودهاند. همچنین 208 نماد صف فروش و 49 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به اتکای و بیشترین ورود پول حقوقی به شپنا اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،350
سکه 11،751,000
آبشده 4،888,000
طلای هیجده عیار 1،128،700
انس1,754
*“نقش عرضههای اولیه در ریزش بورس “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « نقش عرضههای اولیه در ریزش بورس » نوشت: برای پاسخ به این سوال که آیا عرضههای اولیه باعث ریزش و افت اخیر بازار شده باید ابتدا بررسی کرد که برای این عرضههای اولیه چقدر منابع نیاز بوده و آیا بازار در تنگنای نقدینگی بوده است که باعث شده به خاطر این عرضهها افت کند یا نه. پولی که از بازار سهام در طول یک سال اخیرخارج شده، حدود ۹۰هزار میلیارد تومان است که بخشی از آن هم به صندوقهای درآمد ثابت رفته است. این ارقام نشان میدهد که بازار در تنگنای قیمتی نبوده و عرضههای اولیه باعث افت قیمتها نشده است.
به نظر میرسد دلایل محکمتری پشت ریزشهای اخیر بوده است در این مدت بازار رشد بیشتری نسبت به دلار کرده بود. به عبارتی شاخص کل بورس از کف امسال خود رشد حدود ۴۵درصدی داشت اما دلار از کف قیمتی خود حدود ۳۵درصد رشد کرده بنابراین رشد بازار سهام جلوتر از دلار بود. ضمن اینکه این رقم و رشد برای دلار آزاد است و دلار نیمایی از کف خود ۱۵درصد هم رشد نکرده است. بنابراین انتظار زیادی در رشد سهام منعکس شد اما بعد که دلار به ثبات قیمتی رسید باعث شد این رشد بیش از حدی که در قیمت سهمها داشتیم پس داده شود. بازار سهام رشد بیشتری نسبت به بقیه بازارها در یک بازه سهماهه داشت و این رشد زیاد با ترمز نرخ دلار مقداری پس داده شد.
گرچه عرضههای اولیه دلیل ریزش بازار نیست اما به نحوه عرضه آنها ایراد وارد است. ارائه عرضههای اولیه الزامیست و راه بزرگ شدن بازار و تنوع به آن، همین عرضههای اولیه است و اگر بخواهیم عرضه اولیه را ببندیم عملا راهی پیش روی ما برای گسترش بازار نیست.
بازار سرمایه باید روند صعودی را در پیش بگیرد و دلایل بسیار زیادی برای اینکه بازار رشد کند وجود دارد. از بحث سودآوری شرکتها تا نقدینگیای که وجود دارد، رشد را برای بازار سهام به دنبال خواهد داشت.