خبر عصرگاهی «بورساوا» یکشنبه 26 دی 1400

سر خط خبرها:
سخنگوی کمیسیون اقتصادی: تعیین تکلیف ۱۰ میلیون جامانده سهام عدالت در سال آینده
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس: برای تحقق بودجه ۱۴۰۱؛ دولت و مجلس نیازمند همراهی و همکاری هستند
رئیس کل بانک مرکزی: ۱۴۰۱ سال بهبود نماگرهای اقتصادی ایران
«میثم فدایی» مدیرعامل فرابورس ایران شد
مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالا: قرارداد اختیار خرید و فروش سکه از فردا در بورس کالا راه اندازی میشود
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” رکود بورس در بزنگاه کدالی”
*سخنگوی کمیسیون اقتصادی: تعیین تکلیف ۱۰ میلیون جامانده سهام عدالت در سال آینده
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، غلامرضا مرحبا درباره دلیل عدم وجود سهام عدالت در پیش نویس لایحه بودجه 1401 به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سهام عدالت قانون جداگانه دارد و بودجه معمولا برای امور جاری از قبیل دخل و خرج دولت و طرح های عمرانی تنظیم میشود.
وی افزود: بر اساس آمار ، ۲۰ میلیون جامانده سهام عدالت وجود دارد . دولت دوازدهم در حالی به کار پایان داد که اعلام کرد ، پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود ، وجود ندارد اما مجلس تلاش می کند از طریق منابع پایدار ، حق پایمال شده جاماندگان را استیفا کند.
علی اکبر حیدری سخنگوی کانون شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت هم در این خصوص گفت: احتمالا نیازی به تعیین منابعی برای این موضوع در بودجه نباشد . زیرا منابع قابل توجهی از سهام عدالت در سال های گذشته کسر شده و در قالب سهام بازگشت شده به دولت موجود است . اگر همان سهام در قالب انتقال سیستمی انجام شود، می توان از آن برای جاماندگان استفاده کرد.
وی افزود: پرداخت سهام عدالت به جاماندگان در برنامه دولت جدید قرار دارد و به زودی تعیین تکلیف خواهد شد.
*عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس: برای تحقق بودجه ۱۴۰۱؛ دولت و مجلس نیازمند همراهی و همکاری هستند
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه در بودجه ۱۴۰۱ به رشد اقتصادی کشور تاکید بسیار شده است به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: یکی از ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۱ این است که از انعطافپذیری برای اعطای تسهیلات به تولید کنندگان برخوردار است، به طوریکه در جایجای لایحه بودجه برای حمایت از تولید و اشتغال استفاده شده است.
علی رضایی با اشاره به اینکه تلاش مجلس در کمیسیونهای تخصصی این است که مصادیق حمایت از تولید در لایحه بودجه شفافتر از گذشته شود، عنوان کرد: احکام لایحه بودجه ۱۴۰۱ نشان از هدفگذاری حمایت از تولید و کاهش نرخ مالیات برای بنگاههای تولیدی دارد و علاوه بر آن نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی را اندکی بهبود خواهد بخشید.
نماینده مردم کنگاور در مجلس ادامه داد: لایحه بودجه سال آینده نقاط قوتی چون اصلاح سیاست ارز ترجیحی و اختصاص منابع بیشتر به طرحهای عمرانی دارد که باید تلاش خود را برای عملیاتی شدن هر یک از این موارد دو چندان کنیم.
وی با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه اهدافی را دنبال میکند که حتی اگر بخشی از آن محقق شود، اثرات اقتصادی خوبی به همراه خواهد داشت، عنوان کرد: کنترل تورم، ثبات اقتصادی، حمایت از اشتغال، عدالت در توسعه و توجه به مناطق کمتر توسعه یافته از جمله مباحثی است که در تبصره های مختلف این لایحه وجود دارد.
رضایی بیان کرد: وضعیت امروز اقتصاد کشور نشان میدهد که برای تحقق اهداف موجود در لایحه بودجه، باید هم افزایی داشته باشیم.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر همراهی و همکاری میان مجلس و دولت وجود داشته باشد، میتوان بودجه خوبی را برای سال آینده داشته باشیم و ما نباید این فرصت چند ماهه را از دست بدهیم، بلکه با همکاری هم مسائل و مشکلات بودجه را حل کنیم.
*رئیس کل بانک مرکزی: ۱۴۰۱ سال بهبود نماگرهای اقتصادی ایران
به گزارش خبرنگار مهر علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی با حضور در برنامه نگاه یک سیما اظهار کرد: در سه ماهه اخیر نرخ تورم نقطه به نقطه از مهر ماه که ۳.۱ درصد بود به ۱.۸ درصد در آذرماه رسید که از روند کاهشی تورم حکایت دارد.
صالح آبادی با اشاره به آخرین وضعیت بازار ارز کشور گفت: این بازار از نماگرهای مهم اقتصاد کشور است که هم اکنون تعادل مناسبی را در این بازار نظاره گر هستیم. بازار حوالجات ارزی یا به عبارتی سامانه نیما برای واردات کالا استفاده میشود هم اکنون از ثبات مناسبی برخوردار بوده و عرضه و تقاضای ارز متعادل است بطوری که طی روزهای اخیر حتی عرضه ارز در این سامانه از تقاضا نیز فراتر رفته است.
این مقام مسئول با اشاره به تأمین ارز در ۹ ماهه امسال گفت: طی مدت مذکور حدود ۴۰ میلیارد دلار در سامانه نیما عرضه شده و در مجموع میتوان گفت تا پایان امسال بین ۴۵ تا ۵۰ میلیارد دلار تأمین ارز از طریق سامانه نیما خواهیم داشت. در این سامانه هر نوع نیاز ارزی کشور در بخش کالاهای اساسی و سایر کالاها از محل عرضه کنندگان ارز شامل نفت و فراوردههای نفتی و همینطور صادرات غیر نفتی پاسخ داده میشود. همچنین در شش ماهه امسال نرخ رشد اقتصادی ۳.۳ درصد بود که در سه ماهه دوم بخاطر قطعی برق تولیدکنندگان صنعتی کشور در تابستان، اندکی از این رشد اقتصادی کند شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مفهوم این نماگر ها رقم خوردن شرایط خوب اقتصادی برای مردم و کاهش تورم است؟ پاسخ داد: منظور از این دادهها و نماگرها حاکی از بهبود شرایط اقتصادی برای مردم نیست چراکه باید دانست نرخ ارز در این کشور از ۳,۰۰۰ تومان تا ۱۰ برابر یعنی ۳۰ هزار تومان طی سه سال گذشته افزایش پیدا کرده است و به اقتصاد تورمی سنگین را تحمیل کرده است. در سال گذشته در حالی با بیشترین تورم تاریخی در کشور مواجه بودیم که مردم با شرایط بسیار دشواری دست و پنجه نرم میکردند اما در حال حاضر با توجه به نماگرهایی که اعلام شد روند به تدریج در حال بهبود است.
*«میثم فدایی» مدیرعامل فرابورس ایران شد
به گزارش ایرنا، به دنبال استعفای «امیر هامونی» از فرابورس، میثم فدایی به عنوان سرپرست این بورس انتخاب شد تا هیاتمدیره فرابورس نیز بتواند در فرصت یک ماهه پیش رو به بررسی کاندیداها و برنامههای آنان برای تصدی مدیرعاملی فرابورس در کمیتهای که زیر نظر هیاتمدیره برگزار میشود، بپردازند.
اکنون پس از گذشت بیش از یک ماه از فعالیت فدایی در فرابورس، وی به عنوان مدیرعامل این شرکت منصوب شد.
فدایی متولد ۱۳۶۸ و از فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق (ع) است و هم اکنون در دانشگاه علامه طباطبایی در مقطع دکتری مدیریت مالی نیز مشغول است.
به گزارش ایرنا، پیش از این هامونی از مهرماه ۹۱ عهدهدار مدیرعاملی فرابورس ایران بود و در اواسط آذر ماه امسال هیاتمدیره با استعفای او از این سمت موافقت کرد تا از این پس وی به عنوان مدیرعامل بازار متشکل معاملات ارز ایران نقشآفرینی کند.
*مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالا: قرارداد اختیار خرید و فروش سکه از فردا در بورس کالا راه اندازی میشود
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالا از راه اندازی قرارداد اختیار معامله سکه طلا با سررسید اردیبهشت ۱۴۰۱ خبر داد.
بر اساس این گزارش، راه اندازی قراردادهای اختیار خرید و فروش سکه طلا از فردا دوشنبه با سررسید ۲۷ اردیبهشت سال آینده خواهد بود.
قراردادهای اختیار معامله بدون حد نوسان قیمتی با دوره گشایش به مدت ۳۰ دقیقه در ابتدای جلسه معاملاتی، آغاز و با دوره عادی معاملاتی ادامه می یابند.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 11690 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 2305 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 381 میلیارد نقدینگی حقیقی بوده ایم. 470 نماد منفی و 160 نماد مثبت بوده اند. همچنین 112 نماد صف فروش و 51 نماد صف خرید داشته اند. بیشترین ورود پول حقیقی به تاصیکو و بیشترین ورود پول حقوقی به سمکا اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 27،630
سکه: 12،129,000
مثقال طلا: 5،196,000
طلای 18 عیار: 1،199،100
انس طلا: 1,818
*” رکود بورس در بزنگاه کدالی”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر «رکود بورس در بزنگاه کدالی » نوشت: معاملات بورس تهران در نخستین روز کاری آخرین هفته دیماه در حالی پایان یافت که شاخصکل در ادامه روند کاهشی هفته گذشته خود، ۸۷/ ۰درصد دیگر کاهش ارتفاع داد و تا محدود یکمیلیون و ۳۲۲ هزار واحد عقبنشینی کرد. در این میان آنچه بیشتر از افت قیمت سهام، موجب نگرانی کارشناسان بورسی شد، ادامه روزهای رخوتآلود تالار شیشهای بود. روز شنبه ارزش معاملات خرد سهام به ۱۵۰۰میلیارد تومان کاهش یافت و همزمان با آن شاهد خروج ۲۸۶میلیارد تومانی سرمایههای حقیقی بودیم. آماری که نشان میدهد نه خبری از بازگشت پول به گردونه معاملات سهام است و نه سرمایههای فعلی حاضر در تالار شیشهای از نشاط کافی برخوردارند. کارشناسان معتقدند تداوم ابهاماتی که بر دادوستد سهام سایه افکندهاند، مهمترین عامل در ایجاد این رکود عمیق در بازار سهام است. رکودی که به موجب آن حتی محرکهای بنیادی و اخبار مثبت نیز نمیتوانند جهت حرکت قیمتها را تغییر دهند و در مقابل با شنیدهشدن هر خبر منفی، شاهد بیشواکنشی فعالان بورسی خواهیم بود.
این در حالی است که با استارتخوردن انتشار گزارشدهی شرکتها برای فصل پاییز، این هفته شاهد ترافیک در سامانه کدال خواهیم بود و بر اساس آنچه گزارش ماهانه شرکتها در سهماه گذشته نشانداده میتوان در انتظار عملکردهای مناسبی از ناشران بود. عملکردهایی که در حالت طبیعی میتواند محرکی جدی برای تقویت تقاضا در تالار شیشهای باشد اما در شرایط فعلی، رکود معاملات و ناامیدی سهامداران از آینده بازار، میتواند مانعی بر سر راه انعکاس گزارشهای کدالی و رشد سودسازی شرکتها بر قیمت سهام و رشد نماگرهای بورسی باشد.
«اضافهشدن محصولاتی که شامل قیمتگذاری دستوری میشوند و همچنین لغو معافیت معاملاتی برخی از صنایع دلایل ریزش روز گذشته قیمتها در بورس تهران بود.» هنوز ابهامات بودجهای پابرجاست و این ابهامات در هفتههای اخیر موجب تداوم ریزش شاخصکل بورس شده است. هرچند تلاش شد برخی از ابهامات با مصوبه ۱۰بندی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برطرف شود اما سرمایهگذاران هنوز ابهام دارند و بلاتکلیفند. علاوهبر ابهامات بودجهای، هفته گذشته مصاحبهای از سوی مسوولان وزارت صنعت منتشر شد که بر اساس آن اعلام شد محصولات بیشتری در سیطره قیمتگذاری دستوری قرار میگیرند. صنعت لاستیک و روانکارها از جمله این محصولات بودند که قرار است از این به بعد مشمول قیمتگذاری دستوری شوند و همین مساله سیگنال منفی به بازار سرمایه بود و باعث ریزش روز گذشته بازار هم شد.