خبر عصرگاهی «بورساوا» یکشنبه 23 آبان 1400

سر خط خبرها:
عملکرد بودجه ۴ ماه زودتر از موعد ارائه شد
عضو هیات رییسه مجلس: لایحه حذف ارز ترجیحی در دستور مجلس قرار گرفت
معاون پذیرش فرابورس: خبرهای خوش برای استارتاپها در راه است
لغو فروش اوراق بدهی ۱۰ هزار میلیاردی بیش از یک هفته اعتبار نداشت
رییس انجمن قیر ایران؛ رونمایی از سامانه معاملاتی قیر تهاتری طی سه ماه آینده
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” پسلرزه بورسی شوک خودرویی”
*عملکرد بودجه ۴ ماه زودتر از موعد ارائه شد
به گزارش «کالاخبر»؛ وزیر اقتصاد اظهار کرد: بخش قابل توجهی از فرآیند تهیه گزارش تفریغ بودجه، توسط وزارت اقتصاد و خزانهداری کل کشور صورت میپذیرد و چون امسال با همت وزارت اقتصاد این گزارش چند ماه زودتر از سالهای قبل تهیه و به دیوان محاسبات ارائه شد، این دیوان هم در تسریع اجرای وظیفه قانونی خود نسبت به سالهای قبل موفق شد و گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ را در نیمه اول سال ارائه کرد که قطعا آسیبشناسی آن نقش مهمی در تدوین لایحه بودجه سال آینده خواهد داشت.
خاندوزی با اشاره به سابقه تنظیم گزارش صورتحساب عملکرد سالانه بودجه کشور توسط خزانهداری کل کشور در سالیان قبل افزود: در سالهای قبل و بخصوص در دولت گذشته، هیچگاه سابقه نداشته که گزارش صورتحساب عملکرد سالانه بودجه سال قبل در نیمه اول سال تنظیم شود و معمولا این اقدام در پایان آذرماه صورت میگرفت و پس از آن دیوان محاسبات اقدام به نهایی کردن گزارش تفریغ بودجه میکرد.
وی ادامه داد: امسال وزارت اقتصاد به منظور ارتقای شفافیت مالی و پاسخگویی مناسبتر درباره نحوه هزینه بودجه کشور، این گزارش را چند ماه زودتر تهیه و به دیوان محاسبات ارسال کرد. این اقدام دولت جدید در راستای تحقق شعار مبارزه با فساد و شفافیت مالی است که مورد تأکید همه اعضای دولت خصوصاً رئیسجمهور بوده است.
خاندوزی با بیان اینکه گزارش صورتحساب عملکرد سال ۱۳۹۹ بودجه کل کشور سه ماه و نیم زودتر از مهلت مقرر در ماده ۱۰۳ قانون محاسبات عمومی کشور و حتی ۱۵ روز زودتر از موعد
قانونی مقرر در تبصره ۲۰ قانون بودجه کشور به دیوان محاسبات ارائه شد، گفت: این اقدام در شرایطی انجام شد که کشور درگیر شیوع بیماری کرونا بود و کارمندان دولت بهطور کامل در دستگاههای اجرایی حضور نداشتند.
*عضو هیات رییسه مجلس: لایحه حذف ارز ترجیحی در دستور مجلس قرار گرفت
به گزارش بورس24 : حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رییسه مجلس در جلسه علنی خطاب به نمایندگان گفت: لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهادههای دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاستهای جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیبپذیر» بارگذاری شده و نمایندگان می توانند در ردیف ۱۱ نمایشگر سیستم های خود ثبت نام کنند، متن آن نیز در پیوست ها بارگذاری شده است.
هفته گذشته رییس جمهوری در نامه ای به رییس مجلس لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهادههای دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاستهای جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیبپذیر» را با قید دو فوریت به مجلس ارائه کرد.
روز گذشته اخباری در برخی رسانهها و فضای مجازی درباره پس گرفتن لایحه حذف ارز ترجیحی منتشر شد که در واکنش به آن سید نظام موسوی سخنگوی هیات رییسه به ایسنا گفت که دولت فعلا درخواستی برای استرداد لایحه حذف ارز ترجیحی از مجلس نداشته است.
* معاون پذیرش فرابورس: خبرهای خوش برای استارتاپها در راه است
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از خبرگزاری صداوسیما، حجت اسماعیلزاده درباره ورود استارتاپها به بازار سرمایه گفت: سال گذشته ۵ تا ۶ شرکت برای ورود به بازار سرمایه درخواست دادند که از این تعداد فقط یک شرکت در دی ماه سال گذشته پذیرش شد و باقی شرکتها بعد از درخواست اولیه نسبت به بروزرسانی اطلاعاتشان اقدام نکردند.
وی ادامه داد: در حال حاضر علاوه بریک شرکت که در دی ماه سال گذشته پذیرش شد و در حال درج نماد است، درخواست ۲ شرکت دیگر بروز رسانی شده و اطلاعاتشان طبق سامانه تکمیل و پرونده آنها در حال بررسی است و ظرف هفتههای اینده برای تصمیم گیری در اختیار هیئت پذیرش فرابورس قرار میگیرد.
معاون پذیرش فرابورس ایران درباره دلایل تاخیر ورود استارتاپ ها به بازار سرمایه بیان کرد: در سال گذشته ضوابط ورود استارتاپها به بازار سرمایه نهایی نشده بود، اما اکنون ضوابط ورود شرکتهای استارتاپی به بازار سرمایه مشخص شد و برای ورود شرکتهای استارتاپی به بازار سرمایه هیچ مانعی وجود ندارد.
اسماعیل زاده ادامه داد: در حال حاضر ۳ استارتاپ درخواست فعال به فرابورس دارند که هر سه مسیر ورود به بازار سرمایه در حال انجام است.
اسماعیل زاده ادامه داد: بازار سرمایه بستر مناسب برای توسعه کسب و کار شرکتهای استارتاپی است و با توجه به اینکه این ضوابط نهایی شده استارتاپها با چشم انداز نهاییتر برای توسعه نیاز به بازارسرمایه دارند.
وی با بیان اینکه در پاییز و زمستان خبرهای خوبی برای ورود استارتاپها به بازار سرمایه اعلام خواهیم کرد، گفت: احتمالا ظرف چند هفته آینده یکی از شرکتهای استارتاپی در فرابورس درج میشود.
*لغو فروش اوراق بدهی ۱۰ هزار میلیاردی بیش از یک هفته اعتبار نداشت
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، عرضه اوراق بدهی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در سه شنبه گذشته که با دستور وزارت اقتصاد لغو شده بود با اعلام بانک مرکزی ، آماده فروش در سه شنبه این هفته شد .
براساس این گزارش، کارگزاری بانک مرکزی در راستای عرضه تدریجی اوراق مالی اسلامی توسط وزارت اقتصاد و پیرو اطلاعیه 15 آبان، مرحله نوزدهم حراج اوراق مالی اسلامی دولتی به منطور فروش به بانکها، موسسات اعتباری غیربانکی، صندوقهای سرمایهگذاری، شرکتهای بیمهای و شرکتهای تأمین سرمایه را در روز سهشنبه 25 آبان اجرا میکند.
*رییس انجمن قیر ایران؛ رونمایی از سامانه معاملاتی قیر تهاتری طی سه ماه آینده
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، داود محمدی رییس انجمن قیر ایران درباره نحوه معاملات قیر تهاتری مورد نیاز برای تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور مبنی بر اختصاص اعتبار برای تحویل مواد اولیه قیر به دستگاههای اجرایی، بیان کرد: به دلیل این که سازمان بورس انجام این معاملات را نپذیرفت، مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت تا این معاملات را خارج از بورس انجام دهد.
وی درباره دلیل مخالفت سازمان بورس گفت: متاسفانه به دلیل سفته بازیهایی که در بورس انجام میشد، قیمت مواد اولیه به طرز فزایندهای افزایش پیدا میکرد.در رقابتهایی که صورت میگرفت، وکیوم باتوم یعنی مواد اولیه داخلی قیر، با قیمتهای بسیار بالاتری به دست تولیدکنندگان میرسید.
رییس انجمن قیر ایران درباره احتمال غیرشفاف شدن معاملات قیر تهاتری در صورت عرضه خارج از بورس، توضیح داد: این معاملات کاملا شفاف خواهد بود، زیرا انجمن قیر ایران که متولی صنعت قیر ایران است، سامانهای را در این زمینه طراحی کرده که در سه ماه آینده، تمام سیستمهای اطلاعاتی و نظارتی میتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
وی درباره در اختیار قرار دادن نشانی این سامانه به عموم مردم نیز گفت: کارهای مقدماتی این سامانه در حال انجام است و تا ۹۰ روز آینده، حتما به طور شفاف اعلام میشود.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 3577 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 5659 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 252میلیارد نقدینگی حقیقی بوده ایم. 365 نماد منفی و 239نماد مثبت بودهاند. همچنین 79 نماد صف خرید و 69 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به وصنعت و بیشترین ورود پول حقوقی به غکورش اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 28،730
سکه 12،656,000
آبشده 5،525,000
طلای هیجده عیار 1،275،500
انس 1,864
* ” پسلرزه بورسی شوک خودرویی”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « پسلرزه بورسی شوک خودرویی » نوشت: روز شنبه را میتوان یک روز متفاوت برای اقتصاد کشور بهخصوص بورس تهران دانست. در این روز قیمت دلار در بازار آزاد برای اولین بار در سالجاری به محدوده ۲۸هزار و ۷۰۰ تومان رسید و در حالی که اخبار مثبتی از حاشیه مذاکرات احیای برجام مخابره میشد، آینده قیمت ارز را از گذشته مبهمتر کرد. مساله اصلی اما اینجا بود که در همین روز میانگین وزنی قیمتها در بازاری که همیشه نیمنگاهی به بازار ارز و نوسانات دلار داشت، بیش از یکدرصد عقب نشست. اما ماجرا چه بود؟ بورسبازان که در هفته گذشته با خوشبینی به احتمال لغو قیمتگذاری دستوری امیدوار شده بودند، در پایان هفته با شوک بزرگی مواجه شدند.
در این روز اولین بازتاب، بازگشت دولت از تصمیم اخیر خود مبنی بر تغییر شیوه قیمتگذاری خودرو برای خروج این شرکتها از زیان انباشته سالیان گذشته، در بازار سهام دیده شد و با تسری یافتن به سایر صنایع که هرکدام به نوعی وابسته به امضای دولتمردان هستند، افتی تقریبا همهگیر را در بازار سهام رقم زد. به نظر میرسد بیاعتمادی به سیاستهای لحظهای روند متفاوتی را برای بازار سهام رقم زده است و دولت برخلاف وعدههای حمایتی هفته گذشته خود که در صحنعلنی مجلس نیز بارها تکرار شد، به سمت اقتصادی پیشبینیناپذیر در حال حرکت است.
وزارت صمت که هفته گذشته قیمت فروش خودروسازان را افزایش داده بود، یکشبه از تصمیم خود بازگشت تا پسلرزه این سیاستگذاری ناپایدار خود را در بورس نشان دهد. به این ترتیب نه تنها سهامداران خودرویی که به خروج خودروسازان از زیان انباشته حداقل برای کوتاهمدت امیدوار شده بودند، مجددا سرخورده شدند، بلکه اندک اعتمادی که به تالار شیشهای بازگشته بود، از دست رفت. از این رو در روزی که دلار به قله یکساله رسید، بورسبازان دست به ماشه فروش بردند و شاخص کل بیش از یکدرصد افت کرد.