خبر عصرگاهی «بورساوا» یکشنبه 17 مرداد 1400

سر خط خبرها:
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار؛ جزییات تامین مالی ۶۸۰هزار میلیارد تومانی از بازار سرمایه
بورس کالا شرایط خرید از مازاد عرضه محصول سیمان را ابلاغ کرد
مدیرعامل اسبق سیمان سپاهان: توسعه صنعت سیمان با ورود به بورس کالا
عدم مداخله در بازار گامی مؤثر در ثبات بازار سرمایه
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” کموزنی کوچکها در دماسنج سهام”
*رییس سازمان بورس و اوراق بهادار؛ جزییات تامین مالی ۶۸۰هزار میلیارد تومانی از بازار سرمایه
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، محمدعلی دهقان دهنوی درباره جزییات تامین مالی 680 هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه برای اقتصاد اظهار داشت: 680 هزار میلیارد تومان تامین مالی از بازار سرمایه برای اقتصاد انجام شده است و نباید با تامین مالی دولت اشتباه گرفته شود.
وی ادامه داد: این رقم را میتوان به سه بخش تقسیم کرد. یک سوم این عدد تامین مالی سرمایهای و متعلق به شرکتها است که البته بخشهایی از آن به صورت نقدی بوده و بخشی از افزایش سرمایهها به صورت نقدی و بخشی دیگر به صورت تجدید ارزیابی داراییها بودهاست.
رییس سازمان بورس افزود: یک سوم دیگر از این عدد مربوط به تامین مالی بدهی است. از طریق انتشار اوراق بدهی شرکتها و دولت تامین مالی کردند
دهقان دهنوی با بیان اینکه بخشی از این اوراق توسط بانکها خریداری شد، گفت: البته بانکها پیش از این هم اوراق میخریدند اما قبلا به طور مستقیم از طریق خزانهداری و بانک مرکزی اقدام میکردند اما از این پس باید برای خرید اوراق از طریق بازار سرمایه اقدام کنند.
رییس سازمان بورس گفت: یک سوم دیگر از 680 هزار میلیارد تومان تجهیز منابعی بوده در صندوقهای سرمایهگذاری انجام شده است. انواع صندوقها بابت فروش واحدهای سرمایهگذاری سرمایه مردم را جذب کردهاند که البته سرمایه این صندوق ها هم در نهایت صرف تجهیز منابع برای سرمایهگذاریهای جدید میشود.
*بورس کالا شرایط خرید از مازاد عرضه محصول سیمان را ابلاغ کرد
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بورس کالا شرایط خرید از مازاد عرضه محصول سیمان مورخ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ را ابلاغ کرد؛ که بر این اساس خرید از عرضه امروز محصول سیمان، بدون اعمال محدودیت حداکثر ثبت سفارش از ساعت ۱۰ امکان پذیر است.
*مدیرعامل اسبق سیمان سپاهان: توسعه صنعت سیمان با ورود به بورس کالا
مدیرعامل اسبق سیمان سپاهان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: قیمت سیمان سال ها سرکوب شده و به دلیل تحمیل نرخهای دولتی، زیان انباشتهای برای
تولیدکنندگان سیمان به وجود آمده که با جهشهای ناگهانی قیمت نیز جبران نمیشود؛ در این میان سیمان همانند بسیاری از محصولات باید بازاری آزاد و شفاف داشته باشد تا تولیدکننده بتواند روی افزایش تولید و ظرفیت کارخانه خود برنامهریزی کند که خوشبختانه در این حوزه عرضه سیمان در بورس کالا رقم خورده است.
این فعال بازار سیمان با بیان اینکه در حال حاضر قیمت جهانی سیمان 50 دلار در هر تن است یادآور شد: این در حالی است که قیمت داخلی سیمان 11 دلار در هر تن قیمت دارد؛ حتی با افزایش قیمتهای اخیر نیز فاصله قیمتهای داخلی با قیمتهای جهانی زیاد است.
اسعدی عنوان کرد: با توجه به فاصله قیمتی موجود، جذابیت قاچاق کالا بسیار بالاست و دلالانی که بارها از آنها صحبت شده، انگیزه بسیار زیادی برای حضور در این بازار دارند.
مدیرعامل پیشین سیمان سپاهان یادآور شد: طبیعی است، وقتی پس از سالها نرخگذاری، قیمتها به دست بازار آزاد سپرده میشود افزایش نرخ در جهت واقعی سازی قیمت ها اتفاق می افتد اما این اتفاق به معنای بیضابطه بودن و رها شدن بازار نیست بلکه حتی امکان نفع مصرف کنندگان به دلیل کنار رفتن واسطه ها نیز وجود دارد.
اسعدی ادامه داد: با عرضه سیمان در بورس کالا، این کالا از فهرست قیمتگذاری دستوری خارج شد تا قیمت ها براساس عرضه و تقاضایی که در بازار وجود دارد، کشف شود. در این میان، قیمتها خودبهخود با عرضههایی که صورت میگیرد، متعادل میشود.
او متذکر شد: دلیل اینکه اکنون، قیمتها دچار جهشهای نامتعارف شده، صرفاً کمبود عرضه به دلیل قطعی برق است. بنابراین، عدم تعادل بازار که به دلیل سنگینی کفه تقاضا در برابر عرضه است، اتفاق افتاده و در این شرایط رشد قیمت نیز طبیعی است.
به اعتقاد اسدی، دولت اگر به دنبال کاهش نرخ است باید زمینه افزایش تولید را فراهم کند زیرا نمیتوان انتظار داشت، مقابل تولید سد ایجاد کند، ولی قیمتها هیچ تغییری نکند.
*عدم مداخله در بازار گامی مؤثر در ثبات بازار سرمایه
یک تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سرمایه نسبت به گذشته بسیار تغییر یافته و بیش از گذشته مورد اقبال عموم مردم قرار گرفته است، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: در دولت سیزدهم، انتظارها درباره اهمیت بازار سرمایه و رسیدگی به دغدغه های این حوزه بیش از پیش افزایش یافته است.
مهدی سوری با اشاره به وعده های دولت جدید نسبت به بازار سرمایه، عنوان کرد: صحبت از برگرداندن تعادل و ثبات به بازار سرمایه از جمله مباحثی است که این روزها درباره آن بحث و بررسی های بسیار می شود.
او با توضیح این مطلب که بازار سرمایه با ابزارهای استاندارد خود می تواند تعادل را حفظ کند، تصریح کرد: اگر دولت بخواهد رویکرد گذشته یعنی تامین مالی خود را از بازار سرمایه و با ابزارهای غیر استاندارد ادامه دهد، به طور قطع شاهد رونق و تحول در بازار سرمایه نخواهیم بود.
به گفته کارشناس بازار سرمایه؛ اگر تصمیم گیری در حوزه بازار سرمایه بر عهده سازمان بورس و خبرگان این حوزه باشد، شاهد اتفاق های خوب در بازار سرمایه و تحول بنیادی در اقتصاد کشور خواهیم بود.
وی با تاکید بر عقب نشینی دولت از مداخله های مستقیم در بازار سرمایه است، گفت: چنانچه مانع مداخله های مستقیم دولت در امور مربوط به بازار سرمایه به ویژه در حوزه تصمیم گیری شویم، بازار سرمایه با اصول مربوط به خود و الگوهای از پیش تعیین شده می تواند بر مشکلات غلبه کرده و رشد و تحول را در خود ایجاد کند.
وی با بیان اینکه در اقتصاد بهتر است صرفه تولید از دلالی بیشتر باشد، عنوان کرد: با وعده های دولت سیزدهم درباره ثبات در بازار سرمایه، اگر قیمت گذاری دستوری و ارز ۴۲۰۰ حذف شوند، شاهد شکوفایی اقتصاد، تولید به صرفه و رونق بازار سرمایه خواهیم بود
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 10100 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 5944 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 92 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 341 نماد مثبت و 264 نماد منفی بودهاند. همچنین 122 نماد صف خرید و 73 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به وامین و بیشترین ورود پول حقوقی به فولاد اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود25،640
سکه 11،198,000
آبشده 4،703,000
طلای هیجده عیار 1،085،500
انس 1,762
*” کموزنی کوچکها در دماسنج سهام”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « کموزنی کوچکها در دماسنج سهام » نوشت:
حضور در بورس نیاز به دانش و تخصص دارد و میتوان از راههای سرمایهگذاری غیرمستقیم وارد این حوزه شد. همچنین شاخص کل معیار خوبی برای کل بازار نیست با این حال سهامدارانی وجود دارند که دنبال چرایی عدمرشد پرتفوی خود هستند. ارتباط بین شاخص یا بازار از طریق یک ضریب ریاضی نشان داده میشود که این ضریب، ضریب بتاست.»
« تناظر یک به یک بدون در نظر گرفتن همبستگی سهم با بازار یک مقدار سادهانگارانه است. برای مثال برخیها میگویند بازار مثبت است و سهم من منفی. خب این موضوع، نشان میدهد که سهم این افراد بتای منفی دارد. و برای همین هم است که این نکته را سرمایهگذارها باید در نظر بگیرند که در پرتفو چیدن، عوامل و شاخصهای زیادی دخیل است. یکی از عوامل پرتفو چیدن بتاست که باید آن را بررسی کنیم. البته افرادی که معتقدند با رشد شاخص، تغییری در پرتفوی آنها رخ نداده است ، دو یا سه سهم یا تک سهم هستند و در این تعداد سهم خیلی نمیتوان انتظار رشد چشمگیری داشت.
«سهامداران اگر پرتفوی خود را بر اساس شاخصساز بودن سهمها بچینند، بازدهی کسب میکنند؛ چرا که خیلی از سهمهای بزرگ بازار در دو ماه گذشته بیش از ۵۰ درصد بازدهی داشتهاند.»
اکثر افرادی که تا به الان زیانهایشان هنوز که هنوز است از بین نرفته، افرادی هستند که عموما سهمهایی خریدهاند که اصطلاحا سهمهای کوچکی هستند و تاثیر اندکی در شاخص دارند و اصطلاحا سهمهای شاخصساز نیستند. نکته مثبت در دنیای اقتصاد این است که اکثر افراد در حال روی آوردن به روشهای غیرمستقیم سرمایهگذاری هستند. افرادی که در دنیا به صورت مستقیم سرمایهگذاری میکنند اصلا دید کوتاهمدت ندارند و حداقل یک دید پنج ساله دارند. برای همین هم این استراتژی و افق زمانی در دنیا حاکم شده و چیزی نیست که بشود روی آن بحث کرد و تبدیل به یک اصل شده است اما در ایران متاسفانه چون بازار سرمایه نوپاست و ضریب نفوذ آن تازه رشد کرده، هنوز که هنوز است سهامداران به آن بلوغ نرسیدهاند که افق زمانی خود را گسترش دهند و طبیعتا اگر افرادی افق سرمایهگذاریشان بلندتر باشد در یک بازه زمانی سه ساله یا پنج ساله به مراتب بیشتر از رشد شاخص کل هم، سهامهایشان رشد میکند. اغلب ما حداقل در طی این سالها نشان دادهایم که خیلی عجله داریم؛ عجله برای اینکه زود پولدار شویم و زود به مقصد برسیم. عجلهای که باعث میشود یکسری از قوانین را نادیده بگیریم و آنها را دور بزنیم تا زودتر به هدفمان برسیم. اما در کشورهای دیگر، افراد حرفهای در بازار سرمایه این عجله را ندارند و به بازارهای مالی نگاه بلندمدت دارند