خبر عصرگاهی «بورساوا» یکشنبه 14 آذر 1400

سر خط خبرها:
وزیر اقتصاد دستور داد: اقدام فوری برای عرضه خودروهای سازمان اموال تملیکی در بورس کالا
کمیسیون اصل ۹۰، خواستار شفافسازی سازمان بورس در خصوص سود سهام عدالت شد
نماینده مجلس: به صورت سرزده از بورس بازدید میکنیم
مدیر بازرسی و امور اعضا شرکت بورس کالا: طی اطلاعیهای؛ شرایط خرید ورق سرد ابلاغ شد
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” روز تزریق امید و بیان ناامیدیها “
*وزیر اقتصاد دستور داد: اقدام فوری برای عرضه خودروهای سازمان اموال تملیکی در بورس کالا
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، احسان خاندوزی به دنبال نامه رییس سازمان بورس در خصوص آمادگی بورس کالا جهت عرضه خودروهای سازمان اموال تملیکی به سرپرست سازمان اموال تملیکی دستور داد در این زمینه اقدام فوری و مقدمات قانونی انجام شود.
براین اساس، مهدی اسماعیلی مدیر کل دفتر وزارتی وزارت اقتصاد در نامه ای به ابراهیم مولایی جم سرپرست سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در 23 آبان ماه اعلام کرد: نامه 15 آبان رییس سازمان بورس در خصوص اعلام آمادگی شرکت بورس کالا جهت عرضه خودروهای سازمان اموال تملیکی در فرآیند شفاف و تامین حداکثری منافع دولت به استحضار مقام محترم وزارت رسید.
معاون اول رییس جمهور به تازگی با حضور در انبار مرکزی سازمان اموال تملیکی از بخش های مختلف این انبار بازدید کرد و از نزدیک در جریان آخرین وضعیت کالاهای دپو شده در این انبارها قرار گرفت.
در این بازدید که محمد مخبر بر ضرورت پیگیری وضعیت و مشکلات انبارهای سازمان اموال تملیکی، چگونگی روند ثبت و نگهداری این کالاها، نحوه تشخیص کالاهای قاچاق و متروکه و نحوه نگهداری و ترخیص و انتقال کالاها پس از تعیین تکلیف تاکید کرد و رسیدگی فوری به وضعیت تعیین تکلیف کالاهای دپو شده در انبارهای سازمان اموال تملیکی در دستور کار قرار گرفت.
*کمیسیون اصل ۹۰، خواستار شفافسازی سازمان بورس در خصوص سود سهام عدالت شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در نامه حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس خطاب به مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار که رونوشت آن به ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز ارسال شده، آمده است: همان گونه که مستحضرید بر اساس طرح سهام عدالت مقرر شد پس از پایان مهلت 10 ساله تسویه اقساط سهام عدالت از محل سود سالیانه، سود نقدی مجامع شرکت های سرمایه پذیر به حساب مشمولان واریز شود. این در حالی است که سود مجامع سال مالی 1398 این شرکت ها تا به این لحظه به طور کامل دریافت و به حساب 50 میلیون سهامدار عدالت واریز نشده است.
بر این اساس لازم است در راستای شفافیت بیشتر این امر و همچنین احقاق حق جامعه 50 میلیونی سهامداران عدالت، نسبت به شفافسازی و پاسخ به پرسشهای زیر در اسرع وقت اقدام نمایند:
- اعلام نام شرکتهایی که با وجود برگزاری مجامع سال مالی 1398 و تقسیم سود، تاکنون اقدام به واریز این سود به حساب سهامداران عدالت نکرده اند. میزان این سود به تفکیک نام هر شرکت چقدر است؟ دلیل این تأخیر چیست؟ مبادی و بسترهای قانونی موجود در راستای برخورد با این دسته از تخلفات چیست؟ آیا تاکنون اقدامی قانونی توسط سازمان بورس در برخورد با این تخلفات صورت گرفته است؟ و این اقدامات در چه مرحلهای قرار دارند؟ و چرا اقدامات این سازمان در زمینه دریافت کامل سود سهام عدالت و برخود قانونی با شرکتهای متخلف تاکنون با تأخیر مواجه بوده است؟
- شرکت سپردهگذاری مرکزی در راستای ارائه خدمات مشخص در زمینه پرداخت سود سهام عدالت، هزینه یا کارمزدی از این سهام دریافت میکند یا خیر؟
- با توجه به پایان مجامع شرکتهای سرمایهپذیر مربوط به سال مالی 1399، لازم است میزان سود تقسیمی مجامع هر یک از این شرکتها به همراه ارزش کل سود تقسیمی سهام عدالت مربوط به این دوره اطلاعرسانی شود. بر این اساس ضمن اعلام موارد ذکرشده، برنامه آن سازمان برای تقسیم سود سهام عدالت در سال جاری به چه نحو میباشد؟
- لازم است آمار دقیقی از تعداد افرادی که هنوز شماره شبای بانکی و سایر اطلاعات را برای دریافت سود در سامانه سهام عدالت ثبت نکردهاند اعلام، و اقدامات آن سازمان در راستای اطلاعرسانی و دریافت این اطلاعات اعلام شود.
*نماینده مجلس: به صورت سرزده از بورس بازدید میکنیم
به گزارش بورس24 : نایب رئیس کمیسیون امور داخلی با بیان اینکه ریزش سرمایه مردم در بورس حقالناس است از بازدید سرزده نمایندگان از بازار سرمایه خبر داد و گفت: با آنکه تحقیق و تفحص از بورس تصویب شده ولی نظارت مجلس از بازار سرمایه گستردهتر خواهد شد.
محمدحسن آصفری نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس اظهار داشت: سرمایه مردم در بورس حقالناس است و متأسفانه دولت فعلی و سابق توجهی به بورس نداشته و برنامه جدی برای احیای آن ندارد.
نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس تصریح کرد: بخشی از مشکلات بورس، مدیریتی است و بخش دیگری به تصمیمات جدی دولت بازمیگردد؛ دولت حق ندارد خودش و یا شرکتهای وابسته به آن از بورس به عنوان صندوق ذخیره نگاه کرده و از آن برای حل مسائل و مشکلات خود برداشت کند.
آصفری گفت: قیمت گذاری عرضههای اولیه در بورس اشتباه بوده و نقش دلالان در آن پررنگ بوده و قیمتها به هیچ عنوان واقعی نیست.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به آنکه مجلس هیاتی را برای تحقیق و تفحص از سازمان بورس و اوراق بهادار تعیین کرده و قرار است به صورت جدی بورس ورود کنیم، به نظر میرسد برخورد با کسانی که از ابتدا با قیمتگذاریهای غیرواقعی موجب ضرر و زیان مردم شدهاند لازم است و آنها بایستی پاسخگو باشند.
نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس اظهار داشت: نمایندگان مجلس بنا دارند علاوه بر بازدیدهای هیات تحقیق و تفحص از بورس، به صورت سرزده از سازمان بورس و بخشهای زیر مجموعه آن بازدید کنند؛ نمایندگان مجلس منتظر اقدامات هیات تحقیق و تفحص از بورس برای اصلاح امورات بازار سرمایه نمیمانند؛ چراکه مجلس بنای نظارت گسترده بر بورس را دارد.
* مدیر بازرسی و امور اعضا شرکت بورس کالا: طی اطلاعیهای؛ شرایط خرید ورق سرد ابلاغ شد
مدیر بازرسی و امور اعضا شرکت بورس کالای ایران در نامهای به کارگزاران شرایط خرید محصول ورق سرد را ابلاغ کرد.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از کالاخبر؛ در این نامه آمده است: خرید محصول ورق سرد در روز جاری (یکشنبه ۱۴ آذر ماه) بدون اعمال سقف سهمیه بهین یاب برای مشتریانی که مجوز خرید محصول مذکور را دارند امکان پذیر است. خرید روز جاری از سهمیه بهین یاب کسر نخواهد شد.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 8480 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 2442میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 139 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 328 نماد منفی و 285 نماد مثبت بودهاند. همچنین 120 نماد صف فروش و 49 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به شفن و بیشترین ورود پول حقوقی به بپاس اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 30،350
سکه: 12،998,000
مثقال طلا: 5،640,000
طلای 18 عیار: 1،302،800
انس طلا: 1,783
* ” روز تزریق امید و بیان ناامیدیها “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « روز تزریق امید و بیان ناامیدیها » نوشت: زخم کاربران شبکههای اجتماعی سر باز کرد. از همان لحظهای که خبرهای مذاکرات هستهای روی خروجی خبرگزاریها و شبکههای تلویزیونی قرار گرفت، واکنشهای کاربران شبکههای اجتماعی توییتر و اینستاگرام را در بر گرفت. مسائلی مثل وعده حمایت از بورس و سهامداران یا بهبود اوضاع معیشتی و سفرههای مردم، اما دیروز و بعد از اینکه برخی از کشورهای اروپایی نسبت به مذاکرات هستهای واکنش نشان دادند، کاربران از کارنامه ۱۰۰ روزه دولت سیزدهم نوشتند.
برخی از کاربران اینطور نوشتند که در کارنامه ۱۰۰ روز ریاست دولت ابراهیم رئیسی دلار، سکه، طلا، مسکن، اجاره مسکن، خودرو، مایحتاج روزانه سفرهها و… رشد قیمتی داشتهاند. آنها کلیدواژههایی را که حامیان دولت سیزدهم یا خود مسوولان این دولت از آن برای معرفی کابینه استفاده میکردند، به کار بردند از کلماتی مثل دولت جوان، دولت انقلابی، دولت مومن، دولت مردمگرا و… در نوشتههای انتقادی و گلایهآمیز کاربران توییتر و اینستاگرام نسبت به آینده مذاکرات و وضعیت معیشتی و اقتصادی کشور خیلی به چشم میخورد. نوشتههایی که بعضا حالت طنز هم داشت.
یکی دیگر از محورهای نوشتههای کاربران توییتر اشاره به خودتحریمیهای داخلی و تحریمهای بینالمللی بود. آنها ادعا میکردند که در داخل کشور جناحها و افرادی نفعشان در ادامهدار بودن تحریمها است تا با استفاده از انحصار ایجادشده بتوانند، منفعت مالی خود را تامین کنند. و در نهایت خیلی از چهرههای سیاسی روی این نظرات کاربران توییتر، تحلیل و پیشبینی مینوشتند.
به اعتقاد آنها اگر هرچه زودتر تحریمها پایان پیدا نکند و دولت راهکاری برای عبور از آنچه آنها بنبست ایجادشده در زندگی مردم میخواندند، پیدا نکند، قوای یک دست در کشور زمینگیر خواهد شد
اما با وجود فضای بهشدت انتقادی شبکههای اجتماعی و حتی گروههای پیامرسان تلگرام، دیروز یکی از سایتهای حامی دولت سیزدهم در گزارشی به ۱۰۰ روز نخست ریاست دولت ابراهیم رئیسی پرداخت. این سایت در گزارش خود به دفاع از بازدیدها و سفرهای رئیس دولت در کشور پرداخت و ادعا کرد که ابراهیم رئیسی با این کار سرمایهاجتماعی را که در دولت گذشته از دست رفته بوده را احیا کرده است.