خبر عصرگاهی «بورساوا» یکشنبه 11 مهر 1400

سر خط خبرها:
اولین اقدام عملی وزیر جهاد کشاورزی در حمایت از رینگ کشاورزی بورس کالا
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس: سرمایه مردم با یک رمز ارز جعلی به باد رفت
رئیس سازمان بورس در نامهای خواستار لغو قیمتگذاری دستوری صنعت خودرو و ساخت قطعات شد
زمانبندی عرضههای بورس کالا در هفته جاری اعلام شد
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” بازتاب انفعال در بورس تهران “
*اولین اقدام عملی وزیر جهاد کشاورزی در حمایت از رینگ کشاورزی بورس کالا
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از کالا خبر، وزیر جهاد کشاورزی در روزهای اخیر و در نامهای به وزارتخانههای امور اقتصاد و دارایی و 5 سازمان دیگر، تصویب نامه شورای «قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی» در زمینه «بسته سیاستی حمایت از زعفران» را ابلاغ کرد.
در بند پنجم این تصویب نامه به منظور ایجاد مشوق برای صادرکنندگان زعفران آمده است:
نخست، «با صادرات زعفران از طریق رینگ صادراتی بورس کالای ایران، مازاد ارزش فروش هر کیلوگرم محصول زعفران از یک هزار یورو از تعهد ارزی معاف است» و دوم «با صادرات زعفران در صورت خریداری و ترخیص کالا از طریق بازار گواهی سپرده کالایی در بورس، ۵۰ درصد مازاد ارزش فروش هر کیلوگرم محصول زعفران از یک هزار یورو از تعهد ارزی معاف است.»
این اولین اقدام اجرایی وزیر جدید جهاد کشاورزی در حمایت از بورس کالا و در راستای احیای تالار کشاورزی بورس است البته وزیر جهاد کشاورزی که قبل از معرفی به عنوان وزیر، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس بود از نمایندگانی بود که در تدوین طرح تقویت امنیت غذایی نیز نقش اساسی داشته است که در این طرح میز توجه ویژه ای به استفاده از ظرفیت های بورس کالا شده است.
*عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس: سرمایه مردم با یک رمز ارز جعلی به باد رفت
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت برخورد با متخلفان گفت: امروز موضوع صیانت و حمایت از حقوق مردم و به ویژه اقشار ضعیف و متوسط از اولویتهای مجلس و دولت است.
وی با اشاره به چگونگی انجام کلاهبرداری در حوزه رمزارزها گفت: در ماجرای رمز ارز جعلی «کینگمانی» شاهد آن بودیم که افرادی با سوءاستفاده از اعتماد مردم اقدام به کلاهبرداری از آنها کردند و متأسفانه به علت جو روانی ایجاد شده در جامعه و گرایش برخی از افراد برای سرمایه گذاری در بازار رمزارزها، حجم این تخلف قابل توجه بوده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه متأسفانه ظهور رمزارزهای جعلی همچون کینگمانی در حالی افزایش است، اظهار داشت: در گذشته نیز شاهد پروندههای کلاهبرداری تحت عنوان «توکن» و «ارز دیجیتال» با چندین هزار مالباخته بودهایم، اما پرونده کینگمانی با حجم بیش از “۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان”، بزرگترین پرونده کلاهبرداری در حوزه رمزارزها بوده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناآگاهی بسیاری از افراد در مورد مخاطرات بازار رمزارز گفت: حتی اگر رمزارز جعلی هم نباشد باز هم جزو پرریسکترین سرمایهگذاریها محسوب میشود و به طور کلی ریسک کلاهبرداری و خروج سرمایه از کشور را افزایش میدهد.
*رئیس سازمان بورس در نامهای خواستار لغو قیمتگذاری دستوری صنعت خودرو و ساخت قطعات شد
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) دکتر محمدعلی دهقان دهنوی در نامهای به وزیر اقتصادخواستار بررسی مجدد موضوع قیمتگذاری دستوری صنعت خودرو و ساخت قطعات در شورای رقابت و خروج این محصولات از شمول قیمتگذاری توسط این شورا شد. قسمتی از متن نامه بدین شرح است.
احتراماً؛ با عنایت به جایگاه صنعت خودرو و ساخت قطعات بعنوان هفتمین صنعت بزرگ بازار سرمایه (از منظر ارزش بازار) و حضور سرمایهگذاران و فعالان بیشمار در صنعت مذکور، سیاستهای قیمتگذاری اعمال شده توسط شورای رقابت در سنوات گذشته، زیان و عدم نفع سنگینی بر سهامداران حاضر در این صنعت تحمیل نموده است.
در ادامه آمده است: نحوه قیمتگذاری خودرو در شورای رقابت به دلیل عدم کارایی در شرایط تورمی دارای ایرادات اساسی بوده که این امر نه تنها سبب تنظیم بازار خودرو و رضایتمندی مصرفکننده نهایی نگردیده بلکه با انتقال منافع از شرکتهای خودروساز به جیب واسطهگران سبب ایجاد کمبود نقدینگی در شرکتهای خودروساز و قطعهساز گردیده است و تداوم روند فوق منجر به کاهش تولید و در نهایت توقف فعالیت شرکتهای خودروساز و قطعهساز خواهد شد.
در این راستا با توجه به عدم شمولیت قیمتگذاری نهادههای تولیدی صنعت خودرو و ساخت قطعات توسط شورای رقابت و تاخیر در اعطای مجوز افزایش نرخ در شرایط تورمی، پیشنهاد میشود اولاً موضوع قیمتگذاری خودرو در شورای رقابت مجدداً مورد بررسی قرار گرفته و محصولات خودرویی همانند محصولات صنایع فولاد و پتروشیمی از شمول قیمتگذاری توسط شواری رقابت خارج گردد تا از زیانهای آتی شرکتهای خودروساز در شرایط تورمی جلوگیری بعمل آید، ثانیاً موضوع زیانهای وارده به شرکتهای ایران خودرو و سایپا ناشی از قیمتگذاری نامناسب توسط شورای رقابت در سنوات گذشته مورد بررسی و پاسخگویی نهاد مسئول قرار گیرد.
*زمانبندی عرضههای بورس کالا در هفته جاری اعلام شد
بورس کالا با توجه به تعطیلی سه شنبه، نحوه عرضه ورق فولاد مبارکه، شمش بلوم و تختال، ورق سایر شرکت ها و محصولات پلیمری در هفته جاری را ابلاغ کرد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مدیریت عملیات عرضه بورس کالا با صدور اطلاعیه ای، نحوه عرضه محصولات در هفته منتهی به ۱۴ مهر را به کلیه کارگزاران و ذینفعان این بورس ابلاغ کرد.
براین اساس، با عنایت به تعطیلی سه شنبه ۱۳ مهر، تغییرات روزهای عرضه برخی از محصولات در هفته جاری بدین شرح است: عرضه ورق فولاد مبارکه روز یکشنبه ۱۱ مهر و روز دوشنبه ۱۲ مهر عرضه های شمش بلوم و تختال، ورق سایر شرکت ها و محصولات پلیمری انجام می شود.
همچنین عرضه مابقی محصولات طبق روال عادی هر هفته صورت خواهد پذیرفت.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 3213 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 7576 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 574 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 392 نماد منفی و 234 نماد مثبت بودهاند. همچنین 90 نماد صف فروش و 86 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به تاپیکو و بیشترین ورود پول حقوقی به فجهان اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 28،100
سکه 12،018,000
آبشده 5،019,000
طلای هیجده عیار 1،158،500
انس1,760
*” بازتاب انفعال در بورس تهران “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « بازتاب انفعال در بورس تهران » نوشت: شاخص بورس تهران طی معاملات روز گذشته به لطف افزایش قیمت دلار و کامودیتیها بهویژه محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی رشدی ۵۴/ ۲ درصدی را به ثبت رساند. این در حالی است که در طول روزهای پایانی هفته قبل خبرهایی نظیر کمشدن نقش بورس انرژی در عرضه فرآوردههای نفتی و پالایشی در کنار پیدا شدن ماینر در ساختمان شرکت بورس از اعتماد عمومی به بازار سرمایه کاست و دوباره عمق نیاز به نظارت بیشتر بر عملکرد ارکان سازمان بورس و همچنین لزوم دور شدن از نگاه دستوری بر بازارها را گوشزد کرد.
اینطور که به نظر میآید بازار سهام دوباره به مدار صعود بازگشته و در حالیکه تا همین روزهای میانی هفته قبل بیوقفه به سمت پایین تابلو در نوسان بود، حالا راهی متفاوت را پیش گرفته است. روز گذشته تغییرات رخ داده در بازار ارز سبب شد تا بالاخره بورس نیز از زیر خاکستر رخوت برخیزد و در حالی که راهی بهجز تطبیق خود با واقعیات اقتصاد نداشت، به نظاره رشد قیمت سهام در بسیاری از گروهها بنشیند. در این روز آنچه که توانست تا حد زیادی به تقاضای اندک روزهای گذشته در بازار سهام بیفزاید رشد قیمت دلار و احتمال ثبات آن در کانال ۲۸هزار تومانی بود. بررسیهای «دنیایاقتصاد» حکایت از آن دارد که در شرایط کنونی تجربه بهثمر نشستن برجام که به افت شدید انتظارات تورمی از حدود سال ۹۲ تا ۹۴ منجر شد، بار دیگر در سالجاری خودنمایی کرده است. در واقع اینطور که بهنظر میآید همین عامل سبب شده تا در کل سال ۱۴۰۰ بهرغم وجود کسریبودجه عملیاتی سنگین دولت شاهد رشد ناچیز دلار از محدوده تعادلی ۲۵ هزار تومان باشیم به هر روی به نظر میرسد با طولانیشدن گیرودار مذاکرات احیای برجام ضرب و زور قیمت دلار و تغییرات آن بیشتر شده و ماندگاری صعود آن در کانال ۲۸ هزار تومان توانسته بر احتمال صعود بازار سهام در روزهای آتی بیفزاید.