خبر عصرگاهی «بورساوا» چهارشنبه 5 آبان 1400

سر خط خبرها:
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس: از “بازی مرکب” تا حذف “سود مرکب”
سرپرست بورس تهران: ورود عرضه اولیهها به بورس متناسب با شرایط بازار
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: عملکرد ۶۵ صندوق بازارگردانی با خرید و فروش ۴۲ و ۲۸ هزار میلیاردی سهام
آخرین مهلت اعتبار گواهی سپرده زعفران در بورس کالا اعلام شد
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” عیار دو مدل حمایت بورسی “
*عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس: از “بازی مرکب” تا حذف “سود مرکب”
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه با حذف سود مرکب بانکها، بخشی از مطالبات وصول می شود، به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: قانون حذف سود
مرکب در مجلس قبل مصوب شده اما تاکنون اجرا نشده بود که امیدواریم با پیگیری مجلس این موضوع عملیاتی شود.
رحیم زارع افزود: با این اقدام، بدهی کسانی که بدهکار نظام بانکی هستند و به دلیل ربح مرکب امکان بازپرداخت تعهدات را نداشتند، تعیین تکلیف شده و تبدیل به وجوه دریافتی توسط بانکها میشود.
نماینده مردم آباده، بوانات، خرم بید و سرچهان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: حذف سود مرکب در ترازنامه نظام بانکی تأثیرگذار بوده و حجم منابع نقدی نظام بانکی و قدرت بانکها را برای تأمین تسهیلات افزایش میدهد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اضافه کرد: اثر مثبت حذف سود مرکب این است که تعهدات فعالان اقتصادی که دچار مشکل شدهاند را کاهش داده و ارزش سهام بانکیها در بازار سرمایه افزایش مییابد.
زارع خاطرنشان کرد: در صورت حذف ربح مرکب بانکها و اجرای آن که بانک مرکزی هم پیگیر آن است، هم منابع مورد نیاز بانکها در قالب مطالبات تبدیل به وجه نقد شده و هم طرحهای جدید، سودآور خواهند شد.
*سرپرست بورس تهران: ورود عرضه اولیهها به بورس متناسب با شرایط بازار
محمود گودرزی، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در خصوص عرضههای اولیه در بورس اظهار داشت: تصمیمگیری برای عرضه سهام شرکت هایی که خواهان ورود به بورس هستند، در شرایط مختلف، متفاوت است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عرضه اولیهای در بازار سرمایه انجام نمی شود، ادامه داد: عرضه های اولیه متناسب با شرایط بازار سرمایه برای انجام معامله وارد بورس میشوند.
سرپرست بورس تهران تاکید کرد: ریزش بازار در ماههای گذشته ارتباطی به شرکتهای عرضه شده در بورس ندارد ولی به دلیل اینکه در وضعیت فعلی بازار با مشکل تقاضا مواجه است، این عرضه ها متوقف شده است.
گودرزی با اشاره به اینکه در حال حاضر با توجه به شرایط بورس، برنامهی برای عرضه اولیه شرکتها نداریم، تصریح کرد: روند عرضه اولیه شرکت ها متوقف نخواهد شد و متناسب با وضعیت بورس و فرابورس، این عرضه ها انجام میشود.
*مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: عملکرد ۶۵ صندوق بازارگردانی با خرید و فروش ۴۲ و ۲۸ هزار میلیاردی سهام
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس با اشاره به حجم ۹۴ هزار میلیاردی ۶۵ صندوق بازارگردانی گفت: این صندوقها از ابتدای سال ۴۲ و ۲۸ هزار میلیارد تومان خرید و فروش سهام انجام دادند.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، میثم فدایی با انتشار جزئیاتی از عملکرد صندوقهای بازارگردانی در توییتر اعلام کرد: در بازار سرمایه ۶۵ صندوق بازارگردانی وجود دارد که حجم آنها ۹۴ هزار میلیارد تومان است.
از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون این صندوقها ۴۲ هزار میلیارد تومان خرید سهام و ۲۸ هزار میلیارد تومان فروش سهام انجام دادهاند. مالک صندوق ها نیز سهامداران عمده، ناشران و بازارگردانان هستند.
*آخرین مهلت اعتبار گواهی سپرده زعفران در بورس کالا اعلام شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران در اطلاعیهای تغییر تاریخ آخرین روز معاملاتی و انقضای اعتبار گواهی سپرده زعفران با سررسید سال 1400 را اعلام کرد.
در این اطلاعیه خطاب به فعالان بازار گواهی سپرده کالایی آمده است: تاریخ های آخرین روز معاملاتی، انقضای اعتبار گواهی سپرده کالایی و حداکثر زمان نگهداری کالای کلیه نمادهای معاملاتی گواهی سپرده کالایی زعفران نگین و پوشال با سررسید سال جاری تغییر یافت.
به این ترتیب تاریخ مذکور از 19 آبان ماه و 30 آبان ماه به 11 دی ماه و 15 دی ماه تغییر می یابد.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 9501 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 3941 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 1 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 325 نماد منفی و 287 نماد مثبت بودهاند. همچنین 119 نماد صف فروش و 76 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به اتکای و بیشترین ورود پول حقوقی به تپکو اختصاص داشته است.
- آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،630
سکه 11،903,000
آبشده 5،044,000
طلای هیجده عیار 1،163،600
انس 1,785
*” عیار دو مدل حمایت بورسی “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « عیار دو مدل حمایت بورسی » نوشت: ورود بازار سهام به فضایی کمرمق و میل به نزول قیمتها سبب شده تا بار دیگر «حمایت» و «صیانت» از بورس به کلیدواژههای پربازدید تبدیل شود، نوع رایج حمایت از بورس که بارها آزموده شده است، تزریق پول، اجبار سهامداران عمده به خرید و فروش سهام در هر سطح قیمتی و البته درخواست برای کاهش نرخ سود بانکی برای افزایش جذابیت بازار سهام است.روشی که درس خود را پس داده و بهنظر میرسد نمیتواند راهکاری پایدار و اصولی برای درمان بازار و تغییر مسیر آن باشد
.نکتهای که در ماههای اخیر باعث رنجش سهامداران شده دخالتها و اعمال سلیقههای ناظر بازار در بازگشایی نمادها است که سببشده تا قیمتهای بازگشایی در عمل از سوی بازار کنترل شود. نکته دیگری که لازم است برای انجام یک صیانت منطقی از بازار سهام صورت بگیرد؛ اجبار حقوقیها به خرید و فروش دستوری در بازار سهام است. اکنون با گذشت بیش از یک سال مشخص شد که این تصمیم هیچ اثری بر رشد بازار نداشت و صرفا مانع از آن شد که سرمایهگذاران بزرگ بازار با نقدکردن دارایی خود در زمان مناسب به خرید نمادهای ارزنده بپردازند. تمامی اینها در کنار تغییرات پیدرپی مقررات موجب میشود تا ریسک حضور در بازار سرمایه نهتنها برای سرمایههای کلان افزایش پیدا کند بلکه از رغبت مردم عادی نیز برای حضور مداوم در بازار سرمایه بکاهد
شنیدهها حکایت از آن دارد که همچنان حقوقیهای بازار به شکلی غیررسمی و بنا بر قانونی نانوشته در معاملات خود محدودیت دارند. این مساله باعث میشود تا شاهد کاهش کارآیی بازار و کاهش سود سرمایهگذارانی باشیم که اتفاقا هم از توانایی تحلیلی بیشتری برخوردار هستند و هم به شکلی پایدارتر در بازار سرمایه حضور خواهند داشت.