خبر عصرگاهی «بورساوا» چهارشنبه 29 دی 1400

سر خط خبرها:
آییننامه و شرایط صلاحیت هیئت مدیره شرکتها ابلاغ شد
وعده جدید رییس سازمان برنامه و بودجه درباره مصوبه ماه گذشته حمایت از بورس
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: عرضه کل زنجیره تولید فولاد در بورس کالا
رییس کمیته صنعت مجلس؛ قیمت محصولات فولادی ناعادلانه است
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” بازگشت بورس به اول تابستان “
*آییننامه و شرایط صلاحیت هیئت مدیره شرکتها ابلاغ شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور آیین نامه جزء 5 بند ی تبصره دو ماده واحده قانون بودجه سال جاری مبنی بر احراز صلاحیت مدیران عامل و اعضای هیات مدیره، هیات عامل و افرادی که به نمایندگی صاحب سهم دولت در شرکتها و یا سایر اشخاص حقوقی مربوط به عنوان عضو هیات مدیره معرفی می شوند را ابلاغ کرد.
براساس این گزارش، طبق این آیین نامه مصوب هیئت وزیران، مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره، هیأت عامل تمام شرکت های دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مندرج در قانون و شرکت های تابعه و ذیربط نهادهای عمومی غیردولتی، مشمولین آیین نامه هستند.
شرایط عمومی برای انتخاب و انتصاب افراد در سمت های مدیریتی :
1- دارا بودن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
2- دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی در یکی از رشته های تحصیلی مندرج در شرایط احراز مشاغل اختصاصی شرکت یا یکی از رشته های گروههای تحصیلی مدیریت، اقتصاد، حسابداری، بیمه، مالی، حقوق
3- دارا بودن صلاحیت عمومی داوطلب برای انتصاب در یکی از عناوین پست های موضوع این آیین نامه با تایید مراجع قانونی ذی ربط
4- عدم عضویت در هیئت مدیره شرکت های دیگر اعم از دولتی و غیر دولتی
5- طی دورههای آموزشی تخصصی مرتبط
6- دارا بودن تجربه مدیریتی و سابقه خدمت لازم برای تصدی پستهای مدیریتی ذی ربط
7- عدم تعارض منافع بین مدیر و حوزه فعالیت شرکت
روسای مجامع عمومی، شوراهای عالی یا مقامات مسئول در شرکت های دولتی مندرج در فهرست مصوب هیات واگذاری، وزیر تخصصی ذیربط مکلفند افراد پیشنهادی و جایگزین که حائز شرایط عمومی و اختصاصی برای احراز پست های موضوع این آیین نامه هستند را به مجامع عمومی، شوراهای عالی یا مراجع ذیربط جهت طی تشریفات مربوط معرفی کنند.
*وعده جدید رییس سازمان برنامه و بودجه درباره مصوبه ماه گذشته حمایت از بورس
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مسعود میرکاظمی بعد از گذشت یک ماه از مصوبه 10 بندی ستاد اقتصادی دولت برای حمایت از بورس ، وعده داد: سازمان برنامه و بودجه بر اجرای مصوبه ۱۰ بندی ستاد اقتصادی دولت برای حمایت از بورس تاکید دارد. دولت علاوه بر برداشتن گام های عملی به حل ریشه ای مشکلات بازار سرمایه کمک خواهد کرد.
براساس این گزارش، بعد از این مصوبه دولت با مواردی چون کاهش 5 درصدی مالیات شرکتهای تولیدی ، عدم تغییر حقوق دولتی معادن در سال آینده ، واریز مالیات حاصل از نقل و انتقالات سهام به صندوق تثبیت بازار سرمایه ، بازارگردانی 10 درصدی از سهام شرکت های تازه وارد، اعمال تسعیر ارز 90 درصدی بانکها ، تکلیف بانک مرکزی در میانگین نرخ سود 20 درصدی بازار بینبانکی و… نه تنها هیج خبری از تغییر وضعیت بحرانی بورس نشده بلکه شاخص بورس دیروز با سقوط کانال 1.2 میلیون واحدی به پایین ترین عدد 6 ماه اخیر عقب نشینی کرد.
*عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: عرضه کل زنجیره تولید فولاد در بورس کالا
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره وضعیت بازار فولاد به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: در زنجیره تولید فولاد، تولیدکنندگان عمده و انبوه کشور مجموعههای دولتی و خصولتی هستند و اگر در زنجیره تولید فولاد یکی از حلقههای زنجیره در انحصار یک تولیدکننده باشد، این تولیدکننده به راحتی میتواند تمام زنجیره را دچار مشکل کند. به طور مثال در حال حاضر عرضه آهن اسفنجی کاهش یافته در واقع تولیدکننده انبوه، آهن اسفنجی موردنیاز خود را تامین میکند و عرضهای به بازار ندارد در نتیجه کل زنجیره دچار مشکل شد.
علی جدی افزود: باید تمامی زنجیرههای تولید فولاد در بورس عرضه شود تا از ایجاد انحصار جلوگیری شود، با تحقق این مهم تمام حلقههای زنجیره در دسترس همگان قرار میگیرد؛ زیرا در صورت وجود انحصار در یک حلقه زنجیره تولید فولاد، تولید محصولات مرحله بعدی زنجیره با مشکل روبه رو میشود.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قیمت شمش فولاد در برخی واحدهای تولیدی که دارای آهن اسنفجی هستند از خود آهن اسفنجی کمتر است با این شرایط تولید شمش فولاد در واحدهایی که آهن اسنفجی ندارند، به صرفه نیست و توجیهی ندارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: در طرح توسعه، تولید و نظارت زنجیره فولاد که در کمیسیون صنایع و معادن مجلس تدوین شده، فولاد باید در بورس عرضه شود با این روش بازار کالاهای پایهای به دقت رصد میشود و از رانت برخی تولیدکنندگان عمده که بخش زیادی از آنها دولتی هستند، جلوگیری میشود.
*رییس کمیته صنعت مجلس؛ قیمت محصولات فولادی ناعادلانه است
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خانه ملت، رضا تقی پورانوری؛ قیمتهای کنونی محصولات فولادی موجود در بازار را ناعادلانه دانست و گفت: با وجود اینکه تولیدکنندگان این حوزه از آب، برق و انرژی ارزان استفاده میکنند و مواد اولیه موردنیاز آنها یعنی سنگ آهن نیز ارزان قیمت است، محصولات فولادی نباید بهای کنونی را در بازار داشته باشد.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، در مجلس شورای اسلامی افزود: طرح توسعه، تولید و نظارت زنجیره فولاد که در حال حاضر به کمیسیون صنایع و معادن بازگردانده شده، در هفته های آینده بررسی و مجدد در دستورکار صحن علنی مجلس قرار میگیرد.
رییس کمیته صنعت مجلس با بیان اینکه براساس طرح توسعه، تولید و نظارت زنجیره فولاد، عرضه تمامی کالاهای پایهای در بورس انجام میشود، اضافه کرد: از آنجا که وزارت صنعت، معدن و
تجارت خواهان اعمال نظر در این طرح بود، طی 3 هفته گذشته جلسات بسیاری با نمایندگان این وزارتخانه برگزار و نظرات آنها در طرح اعمال شد./
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 3540 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات تنها 2762 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 236 میلیارد نقدینگی حقیقی بوده ایم.348 نماد منفی و 265 نماد مثبت بوده اند. همچنین 112نماد صف فروش و 58 نماد صف خرید داشته اند. بیشترین ورود پول حقیقی به دفاراح و بیشترین ورود پول حقوقی به فملی اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 27،700
سکه: 12،174,000
مثقال طلا: 5،213,000
طلای 18 عیار: 1،204,000
انس طلا: 1,813
*” بازگشت بورس به اول تابستان “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « بازگشت بورس به اول تابستان » نوشت: بازار سهام در روزی که گذشت، ریزش قابلتوجهی را در شاخصهای کل بورس و فرابورس شاهد بود. در این روز نماگر اصلی بازار سهام که در روزهای گذشته به شکلی آهسته و پیوسته افت میکرد بهیکباره تحتتاثیر افزایش عرضهها قرار گرفت و در عرض یک روز کاری کاهشی ۳۰هزار واحدی را به ثبت رساند. همین امر سبب شد تا افت ۳۴/ ۲درصدی میانگین وزنی قیمت سهام در این روز شاخص کل بورس را به محدوده یکمیلیون و ۲۷۵هزار واحد بازگرداند. عقبگرد قیمتها در روز یاد شده در شرایطی روی داد که با وجود افت ادامهدار قیمتها در چند روز گذشته کمتر کسی فکر میکرد که تعداد صفوف فروش بورس به یکباره تا این حد افزایش پیدا کند. بر این اساس معاملات روز سهشنبه در شرایطی خاتمه یافت که تعداد صفهای فروش به یکباره از ۴۰ نماد در روز دوشنبه به ۱۱۵ نماد در روز گذشته افزایش پیدا کرد. همین امر سبب شد تا اشباع فروش در بسیاری از نمادهای کوچک بازار در خلال داد و ستدهای روز ۲۸دی ماه بیش از هر چیز خود را در کاهش ۳۳/ ۲ درصدی شاخص هموزن نشان دهد. بر اساس آنچه که آمار و ارقام به ثبت رسیده از ابتدای سالجاری تاکنون نشان میدهد بورس تهران در شرایطی به پایان هفته نزدیک میشود که تمامی رشد خود را از ۲۰ تیرماه تاکنون از دست داده و بیم آن میرود که در روزهای آتی به شرط تداوم رویکرد منفی در خصوص سرمایهگذاری در سهام، وضعیت بدتری را شاهد باشد.
مطابق با آنچه که در نماگرهای بورسی در این روز دیده میشد شوک وارد شده به بازار به نحوی بوده که تقریبا واکنشی هماهنگ را در نمادهای مختلف بازار بر انگیخته است. این مساله در حالی روی داده است که در بسیاری از روزهای عادی بازار سهام فارغ از اینکه شاخصها مثبت باشند یا منفی همواره دلایلی پیدا میشود تا بتوان حداقل در برخی از صنایع و گروهها نشانهای از رونق یافت. برای مثال در روزهای گذشته قوت گرفتن حذف ارز ترجیحی یکی از دلایلی بود که توانست به راحتی صف خریدی طولانی را در گروه زراعتی رقم بزند. یا اگر اندکی به قبل برگردیم به رونق معاملات گروه بانکی و خودرویی خواهیم رسید که دلیل آن هم تقویت احتمال احیای برجام و جدا شدن موقت راه نمادهای ریالی از دلاریها بود. این در حالی است که احتمالا ریزشهای روز گذشته بسیاری از فعالان بازار را به یاد روزهای نخست تغییر روند بازار سهام در روزهای پایانی مردادماه ۹۹ انداخته است.