خبر عصرگاهی «بورساوا» چهارشنبه 28 مهر 1400

سر خط خبرها:
سرفصل دوره جدید شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آغاز شد
رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران: تکذیب اعلام قیمتهای جدید خودرو
با ورود اپلیکیشنهای استارتاپی به بازار رقم خورد؛ فصلی نو در معاملات صندوقهای سرمایهگذاری
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” تبعات خروج بورس از ریل تحلیل”
* سرفصل دوره جدید شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آغاز شد
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از (شادا)، وزیر اقتصاد با درسآموز خواندن تجربه ۱۱ سال فعالیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در یکصد و ششمین جلسه این شورا گفت: پیشنهاد می کنم هدفگذاری این شورا از “گفتگو” به “تفاهمات دولت با بخش غیر دولتی و رد و بدل کردن تضامین سیاستی دولت با این بخش” ارتقاء یابد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه فعالان اقتصادی غیر دولتی در جلسات مختلف، بارها از مشکلاتی گلایه کرده اند که بیشتر منشأ داخلی و نه خارجی داشته اند افزود : بازیگران جنگ اقتصادی ما از بار مقررات بی ضابطه و غیر قابل پیشبینی گلایه می کنند که در تناوب غیر مشخص و با منطق های متعارض و گاه متضاد وضع شده اند.
دکتر خاندوزی گفت: فعالان اقتصادی بخش غیر دولتی از بار مجوز های بی قاعده هم شکایت دارند؛ مجوز هایی که نه تنها منشأ اعمال سلیقه، نظر و رانت هستند؛ بلکه خودشان یک مانع اساسی برای هر نوع فعالیت اقتصادی تبدیل شده اند.
وزیر اقتصاد افزود: متأسفانه مقاومت برخی مدیران دولتی موجب شده، با وجود تلاش های خوبی که طی این ۱۱ سال انجام گرفته، نتوانیم آن گونه که باید، برای تسهیل فعالیت فعالان بخش خصوصی گام برداریم. البته، بدیهی است اتفاقات خوبی هم طی این مدت افتاده و نمی توان چشم بر روی برخی تحولات مثبت بست؛ اما واقعیت این است که آن انتظاری که در مورد یک جهش و گشوده شدن باب رقابت و تنگ شدن عرصه انحصار از اواخر دهه هشتاد نوید داده می شد، برآورده نشد.
رییس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه، نتیجه این عدم گشایش اساسی؛ سرخوردگی و خستگی فعالان اقتصادی است، اظهار داشت: بنابراین شورای گفتگو بیش از گفتن و شنیدن، نیازمند “اثربخشی” عملی در عرصه اقتصاد کشور است تا این گره گشایی های مستمر، آرام آرام، امید مجدد را به فعالان این بخش بازگرداند.
*رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران: تکذیب اعلام قیمتهای جدید خودرو
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسن صالحینیا ابراز کرد: براساس روال معمول، متولی اعلام قیمت خودروها، شورای رقابت است و ما در این باره مسئولیتی نداریم.
وی گفت: براساس رویهای که شورای رقابت در آخر هر فصل قیمتها را اعلام میکند ما قیمت نرخ تورم بخشی در بخشهای مختلف خودرو و قطعات را به بانک مرکزی اعلام کردیم که بانک مرکزی پس از بررسیهای خود در همه مؤلفههای تورم، نرخ نهایی تورم بخشی را به شورای رقابت اعلام خواهد کرد و این شورا بر اساس این نرخ اعلامی در مورد قیمت خودرو تصمیمگیری خواهد کرد.
صالحی افزود: هر اتفاقی که درباره قیمت خودرو میافتد با اعلام بانک مرکزی و توسط شورای رقابت خواهد بود و این یک قاعده معمول است و بنده هم در این باره هیچ قید زمانی برای قیمت خودرو اعلام نکردهام.
*با ورود اپلیکیشنهای استارتاپی به بازار رقم خورد؛ فصلی نو در معاملات صندوقهای سرمایهگذاری
هفته گذشته و برای نخستین بار شاهد فراهم شدن امکان خرید و فروش واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری تامین سرمایه نوین در سوپر اَپ «اسنپ» بودیم. اقدامی که در راستای فرهنگسازی و تسهیل سرمایهگذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه انجام شد و ورود به دوران جدیدی از سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری را رقم زد.
تامین سرمایه نوین به عنوان نخستین مجموعه خارج از بازار سرمایه با همکاری اسنپ مجوز سرمایهگذاری غیرمستقیم و برخط را فراهم آورد. مدیر عامل این مجموعه، در گفت و گو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) گفت: سرمایهگذاری غیرمستقیم کمک میکند تا سرمایهگذاران بدون مراجعه حضوری و اتلاف وقت و انرژی به راحتی اقدام به خرید و فروش صندوق کنند. این روش برای نخستین بار است که از طریق یک اپلیکیشن عمومی انجام میشود.
داوود رزاقی، گفت: این مکانیزمِ غیرمستقیم به شکلی است که مردم میتوانند، بدون اینکه به طور مستقیم سهام بخرند، از طریق صندوقهای سرمایهگذاری بورسی معاملات خود را انجام دهند.
وی تصریح کرد: اپلیکیشنهای قبلی از بستر سیستم بانکی به خرید و فروش سهام می پرداختند، اما اَپ جدید به طور کامل برای جذب سرمایه از سیستم بانکی مستقل است. این نخستین بار است که از طریق یک نهاد غیر بازارسرمایه ای و غیر بانکی، منابع مالی جمع آوری می شود.
رزاقی تصریح کرد: با گذشت یک هفته از افتتاح خدمت جدید در اپلیکیشن اسنپ، تعداد مطلوبی از سرمایه گذاران نسبت به ثبت اطلاعات اقدام کرده و به نظر می رسد با تبلیغات و مشوقهای آتی زمینه استقبال بیشتر از این بستر نو سرمایهگذاری فراهم شود.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 13125 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 4142 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 302 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 358 نماد منفی و 251 نماد مثبت بودهاند. همچنین 88 نماد صف فروش و72 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به های وب و بیشترین ورود پول حقوقی فملی اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،450
سکه 11،741,000
آبشده 4،946,000
طلای هیجده عیار 1،141،600
انس 1,778
* ” تبعات خروج بورس از ریل تحلیل”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « تبعات خروج بورس از ریل تحلیل » نوشت:
کلیه بازارهای مالی ذاتا به دنبال نوسانات زودگذر در روند کوتاهمدت هستند. معامهگران در بازارهای مالی به چند گروه تقسیم میشوند که هر کدام استراتژیهای خاص خود را دارند. اما مشکلی که الان بازار با آن دست و پنجه نرم میکند بر هم خوردن توازن است. یعنی در اصل میتوان گفت که هم حقوقی نگاه کوتاهمدت دارد، هم حقیقی نوسانگیر با نگاه سفتهبازانه و حتی حقیقی بنیادیکار بازار هم که قبلا بر اساس فاکتورهای بنیادی خرید میکرد، او هم نگاهش به بازار کوتاهمدت شده بنابراین توازن بازار به هم خورده است وگرنه هر کدام از اینها لازم و ملزوم هم هستند و کلیه بازارهای مالی احتیاج دارند که تمامی افکار در آن حضور داشته باشند و برآیند آنهاست که بازار مالی را میسازد
اگر این اتفاق ادامه داشته باشد و سهامداران بخواهند بر اساس اخبار جلو بروند دو اتفاق خطرناک میافتد؛ یکی اینکه ایجاد خبر کاذب بیشتر میشود؛ یعنی خبر ایجاد شود تا بتوانند سهم را بفروشند. البته این موضوع قبلا هم در بازار بود ولی الان شدیدتر شده است چون حساسیت بازار نسبت به خبر بیشتر شده است. اتفاق بد دیگر این است که کار سازمان را روی نظارت سختتر میکند چون افراد دنبال این هستند که زودتر به اخبار دسترسی داشته باشند که بتوانند نوسان مثبتی روی سهم بگیرند.
تنها چیزی که میتواند این مشکل را حل کند زمان است. در همه بازارهای مالی زمانی که یک طیف جدید و گروه جدید با حجم قابلتوجهی نقدینگی وارد بازار میشوند بازار را متلاطم میکنند و آن تفکر زمانی طول میکشد که در بازار حل شود و بر اساس چارچوبهای منطقی بازار عمل کند. بنابراین تنها راهکار زمان است یعنی باید یکی دو سال بگذرد تا بازار به این نتیجه برسد همان چارچوبی که قبلا نسبت به آن معتقد بود، چارچوب منطقیتری است و افردی که روزانه دادوستد میکنندهم کمکم متوجه خواهند شد که خرید سهم با مدل فعلی و بر اساس اخبار هیجانی توجیهپذیر نیست و رفتهرفته تفکرشان منطقیتر و ریسکگریزتر میشود و حاضر نخواهند شد با روند فعلی معامله کنند.