خبر عصرگاهی «بورساوا» چهارشنبه 25 اسفند 1400

سر خط خبرها:
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: وضعیت بازار سرمایه در سال آینده بهتر میشود
جدیدترین مصوبه هیأت مدیره سازمان بورس: نخستین صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت مختص اوراق دولتی راهی بازار سرمایه شد
مدیرعامل بورس انرژی: توقف عرضه بنزین در رینگ صادراتی بورس انرژی
شهرداری تهران برای نخستین بار از بورس کالا محصول خریداری کرد
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” دو روی برجامی بورس تهران “
*رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: وضعیت بازار سرمایه در سال آینده بهتر میشود
به گزارش ایرنا از سازمان بورس و ارواق بهادار، «محمدرضا پورابراهیمی» روند معاملات بورس برای سال ۱۴۰۱ را بسیار خوب پیش بینی کرد و افزود: پیشبینی مجلس درباره جایگاه بازار سرمایه این است که با توجه به مذاکرات برجام و رویکردهای خارج از کشور، گشایشهایی در حوزه اقتصاد و مهمتر از همه بازار سرمایه فراهم شود.
وی در ادامه افزود: کارها و اقدامات مهمی توسط تیم اقتصادی دولت سیزدهم، مدیران و مسئولان کشور همراه با پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دست اجرا است. این تلاشها، هم شامل اقدامات درونی برای بهبود عملکردها میشود و هم اقدامات بیرونی موازی را در بر میگیرد.
پورابراهیمی عنوان کرد: احکامی که اثرات منفی بر بازار بورس دارند به طور حتم توسط نمایندگان، به خصوص کمیسیون اقتصادی مجلس بازنگری خواهد شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطر نشان کرد: پیگیری مجلس و دولت برای رفع مشکلات بازار سرمایه، میتواند اثر مثبت داشته و روند فعالیت شرکتها را با وضعیت بهتری مواجه کند.
*جدیدترین مصوبه هیأت مدیره سازمان بورس: نخستین صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت مختص اوراق دولتی راهی بازار سرمایه شد
موافقت اصولی نخستین صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت مختص اوراق دولتی صادر شد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، مدیریت نظارت بر نهادهای مالی با انتشار ابلاغیهای از مصوبه سازمان بورس و اوراق بهادار از تاسیس صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت ویژه اوراق دولتی خبر داد.
بر اساس این ابلاغیه، راه اندازی نوع جدیدی از صندوقهای سرمایهگذاری تحت عنوان صندوق سرمایهگذاری “در اوراق بهادار با درآمد ثابت مختص اوراق دولتی” مورد موافقت قرار گرفت و کلیات ساختار و نمونه اساسنامه و امیدنامه صندوق سرمایهگذاری یادشده به تصویب رسید.
کلیات مربوط به ساختار و چارچوب فعالیت صندوق سرمایهگذاری یادشده به شرح زیر است:
– این صندوق، نوعی از صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت است که بخش عمده منابع خود را در اوراق بهادار با درآمد ثابت منتشر شده توسط دولت سرمایهگذاری خواهد کرد.
– صندوق موضوع این ابلاغیه، مجاز به سرمایهگذاری در سهام و حق تقدم سهام شرکتها، گواهی سپرده کالایی و صندوقهای سرمایهگذاری نیست.
– امکان تاسیس صندوق با ساختار صدور و ابطالی یا قابل معامله وجود دارد.
– افزون بر تعداد صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت که هر یک از مدیران صندوقها مجاز به تصدی سمت مدیریت در آنها هستند و طی بند ۳ پیوست ابلاغیه شماره ۱۲۰۲۰۱۸۷ اعلام شده است، مدیران مذکور مجاز به تصدی مدیریت یک صندوق از این نوع خواهند بود.
*مدیرعامل بورس انرژی: توقف عرضه بنزین در رینگ صادراتی بورس انرژی
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ علی نقوی درباره جزئیات عرضه بنزین در رینگ صادراتی بورس انرژی توضیح داد: در سال ۱۳۹۸ بیش از دو میلیون تن بنزین به ارزش بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد تومان توسط شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی در رینگ صادراتی بورس انرژی معامله شد. در سال ۱۳۹۹، بالغ بر ۸ میلیون تن بنزین به ارزش بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۹ هزار و ۵۰۰ تن بنزین به ارزش بالغ بر ۸۵۵ میلیارد تومان در رینگ صادراتی بورس انرژی معامله شد. این عرضه هم زمینی و هم دریایی و مقاصد آن برخی کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر بود.
نقوی با بیان اینکه از خردادماه سال ۱۴۰۰ عرضه بنزین در بورس انرژی صورت نگرفته است، اظهار کرد: از آنجائی که امکان صادرات بنزین با مازاد مصرف داخلی فراهم میشود، با توجه به افزایش مصرف داخلی و لزوم ذخیرهسازی برای پاسخگویی به مصرف داخلی، شرکت ملی پالایش و پخش از عرضه این فراورده نفتی در رینگ صادراتی خودداری کرده است.
وی در ادامه در مورد عرضه نفت خام در رینگ صادراتی بورس انرژی در سال ۱۴۰۰ نیز گفت: در سالهای گذشته تکالیفی در بودجه بود که شرکت ملی نفت را ملزم به عرضه نفت خام در بورس انرژی می کرد، اما امسال عرضه نفت خام نداشته ایم. البته رویکرد جدید وزارت نفت فعالیت بیشتر بورس انرژی است تا معاملات در چارچوبی شفاف باشد. در این راستا مذاکراتی انجام شده و شیوههای مختلفی که امکان عرضه نفت خام در بورس را فراهم میکند معرفی شده است.
*شهرداری تهران برای نخستین بار از بورس کالا محصول خریداری کرد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، ابوالفضل فلاح معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران با اعلام انجام اولین خرید از بورس کالا ، گفت: بخشی از میلگرد مورد نیاز حوزه معاونت عمرانی شهرداری هفته اول اسفند از بورس کالا به ارزش 7 میلیارد تومان و سپس دو هزار تن قیر به ارزش 23 میلیارد تومان انجام شد.از این پس عمده خرید کالاهای مورد نیاز شهرداری مانند قیر، میلگرد و سیمان و … از همین طریق انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: خرید از بورس کالا طبق سیاستهای کلان شهرداری تهران و ایجاد شفافیت و سلامت در خریدها بوده و صلاح شهرداری هم رعایت شده و خریدها صرفا و مستقیما از تولید کنندگان و عرضه کنندگان بورس کالا انجام میگیرد و موجب کاهش هزینه تمام شده پروژه ها خواهد شد.
به گفته فلاح، پیش از این خرید کالای مورد نیاز پروژه های شهری از طریق واسطه ها و به روش های غیر شفاف انجام می شد اما بهره گیری از بورس کالا می تواند از واسطهگری جلوگیری کرده و مانع از فساد شود. چرا که بورس کالا ، ابزار مهم و موثر و روش و شفاف تامین کالا ها است .
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 7810 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 2570 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 27 میلیارد نقدینگی حقیقی بوده ایم. 404 نماد مثبت و 210 نماد منفی بوده اند. همچنین 111 نماد صف خرید و 46 نماد صف فروش داشته اند. بیشترین ورود پول حقیقی به مبین و بیشترین ورود پول حقوقی به فملی اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 26،400
سکه: 12،399,000
مثقال طلا: 5،284,000
طلای 18 عیار: 1،219،200
انس طلا: 1,914
* ” دو روی برجامی بورس تهران “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « دو روی برجامی بورس تهران » نوشت: بازار سهام دیگر واهمهای از برجام ندارد. این جملهای است که میتوان نمود عینی آن را در معاملات این روزها مشاهده کرد، درحالیکه در ماههای قبل تصور عموم، چه فعالان بورسی و چه افراد خارج از بازار بر این بود که حصول توافق بر سر احیای «برنامه جامع اقداممشترک» یا آنطور که به اختصار معروف است «برجام» روزهای بدی را برای بازارهای دارایی بهدنبال داشته باشد، هماکنون با تغییر شرایط این تصور از میان رفته است و نشانههایی از آرامش در بازارها دیده میشود. البته این آرامش در هیچ بازاری به اندازه بازار سهام زیاد نیست. جریان از این قرار است که تفاوت قابلتوجه شرایط کنونی با برهه قبلی این تصور را در میان فعالان بازار سهام بهوجود آورده که قرار نیست تاریخ همیشه از الگوهای تکراری تبعیت کند و بهرغم آنکه بازار در دوره قبلی شرایطی متفاوت را شاهد بوده، حالا با تعدیل انتظارات مردم نسبت به ماحصل توافق اتمی احتمالی و درک بهتر شرایط پیشروی بازار سهام میتوان روزهایی متفاوت از روزهای پسابرجامی در دولت قبل را شاهد بود.