خبر عصرگاهی «بورساوا» چهارشنبه 24 فروردین 1401

سر خط خبرها:
رئیس سازمان برنامه و بودجه: حذف و یا عدم حذف ارز ترجیحی برعهده دولت است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تصمیم وزارت صنعت خلاف شعار حمایت دولت از بورس است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: کاهش دخالت دولت با واگذاری سهام خودروسازان
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” شوک بخشنامهای به بورس تهران “
*رئیس سازمان برنامه و بودجه: حذف و یا عدم حذف ارز ترجیحی برعهده دولت است
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از خبرگزاری خانه ملت، مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه دولت از چه زمانی اقدام به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی خواهد کرد، گفت: براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ اختیار حذف و یا عدم حذف ارز ترجیحی برعهده دولت قرار داده شده است و از سوی دیگر حجم ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور به میزانی نیست که بتوان تا پایان سال از آن استفاده کرد.
وی ادامه داد: بنابراین هر زمان شرایط و فضای اقتصادی کشور مساعد باشد، میتوان بتدریج این موضوع را عملیاتی کرد و در حال حاضر برای حذف ارز ترجیحی زمان و تاریخ مشخصی را نمیتوان تعیین کرد.
*عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تصمیم وزارت صنعت خلاف شعار حمایت دولت از بورس است
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محسن علیزاده در واکنش به تصمیم اخیر وزارت صنعت مبنی بر وضع عوارض صادراتی بر محصولات فولاد، فلزات اساسی، پتروشیمی، سیمان و غیره در صحن علنی مجلس و نطق میان دستور گفت: تصمیم اخیر وزارت صنعت، خلاف اقتصاد مقاومتی و شعار دولت در حمایت از تولید و بورس است .
وی افزود: به جای اخذ مالیات از دلالان و سوداگران چرا شرکت های صادرات محور را تحت فشار قرار می دهید .باید سریع تر این تصمیم با دخالت رییس جمهور مورد تجدید نظر قرار گیرد.
*عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: کاهش دخالت دولت با واگذاری سهام خودروسازان
احمد امیرآبادی فراهانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص واگذاری سهام شرکتهای خودروسازی ایران خودرو و سایپا با اشاره به این که هم اکنون دولت در ایران خودرو کمتر از 6 درصد و در سایپا نیز کمتر از 8 درصد سهام دارد، گفت: مسئله این است که دولت نباید در تصمیمگیریهای این دو شرکت خودروسازی دخالت کند و بگذارد خودشان کار را پیش ببرند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: دولت در خصوص مسئله بیکاری کارگران و افسار گسیختگی قیمت ها در صورت این واگذاری، نگرانی هایی دارد اما تجربه نشان داده است که دخالت دولت خیلی هم در بهبود وضعیت موثر نیست؛ چراکه با وجود مدیریت دولتی، با افزایش قیمت خودرو و کاهش کیفیت مواجه هستیم.
وی گفت: حضور برخی از مدیران در هیئت مدیره این دو خودرو سازی حکایت از وجود رانت دارد؛ بنابراین بهتر است دولت همین سهام کم را هم واگذار کند و تنها از طریق سازمان حمایت از مصرف کنندگان و شورای رقابت بر عملکرد این دو خودروساز نظارت کند.
امیرآبادی فراهانی با بیان اینکه دولت در ایران خودرو کمتر از 6 درصد و در سایپا کمتر از 8 درصد سهام دارد افزود: اما بیشتر از 90 درصد در تصمیم گیری ها دخالت می کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین درباره طرح عرضه خودرو در بورس کالا گفت: ما باید علاوه بر واگذاری سهام دو خودروساز کشور، قیمت ها را نیز شفاف کنیم اما تعداد عرضه نیز مهم است.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 8100 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 4700 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 61 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 412 نماد مثبت و 203 نماد منفی بودهاند. همچنین 131 نماد صف خرید و 30 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به خبهمن و بیشترین ورود پول حقوقی به خگستر اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 28,000
سکه: 13،132,000
مثقال طلا: 5،695,000
طلای 18 عیار: 1،314،100
انس طلا: 1,967
* ” شوک بخشنامهای به بورس تهران “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « شوک بخشنامهای به بورس تهران » نوشت: بازار سهام روز گذشته را با تشنج حاصل از تصمیم جدید دولت به پایان برد. در این روز خبر اعمال عوارض صادرات بر زنجیره محصولات فلزی و پتروشیمی و سیمان سبب شد تا بورس تهران با افزایش جدی صف فروش به فعالیت روزانه خود خاتمه دهد. به موجب این امر در پایان معاملات روز سهشنبه شاخص بورس بیشترین ریزش خود از ابتدای سال به اندازه ۲۷/ ۲درصد را تجربه کرد و این نماگر به محدوده یکمیلیون و ۴۴۵هزار واحد رسید. بر اساس متن نامه منتشره از سوی وزارت صمت به گمرک مقرر شده تا این وزارتخانه از دی۱۴۰۰ تاکنون بر صادرات محصولات یادشده در صورت افزایش قیمت آنها در بازارهای جهانی عوارض ببندد. این امر میتواند تعداد وسیعی از صنایع مربوطه را با کاهش سود روبهرو کند و به حدی ابهام دارد که مشخص نکرده عوارض یادشده بر کل صادرات بسته خواهد شد یا مازاد قیمت افزایشیافته. همین مساله باعث شد تا فعالان بازار سهام در خلال عرضه و تقاضای سهام طی این روز واکنشی جدی به تصمیمات دولت نشان دهند و کاهش پیشبینیپذیری در اقتصاد را با وضعیت قرمز تابلوهای بورس به نمایش بگذارند.