خبر عصرگاهی «بورساوا» چهارشنبه 22 دی 1400

سر خط خبرها:
رئیس سازمان بورس: تحقق طرح مسکن دولت سیزدهم به کمک بازار سرمایه
بانک مرکزی؛ نتیجه بیست و هفتمین حراج اوراق مالی اعلام شد
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس: از اختلال در هسته معاملات بورس تا راه اندازی سامانه بومی
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: اگر مدیرعاملی سابقه مربوط با تصدی این شغل را نداشت مطابق قانون با او رفتار میشود
عضو هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر: عرضه کامل محصولات پتروشیمی در بورس
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” چشمانداز بورس در ادامه مسیر”
*رئیس سازمان بورس: تحقق طرح مسکن دولت سیزدهم به کمک بازار سرمایه
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از ایرنا، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نقش بازار سرمایه در راستای کمک به اجرای طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر فولاد در بورس کالا به صورت مستمر عرضه شده و قیمت آنها کاملاً شفاف است و همه فعالان این حوزه میتوانند محصولات مورد نیاز خود را از طریق این بازار خریداری کنند.
مجید عشقی ادامه داد: در حوزه سیمان سعی کردیم فرآیند صدور کد مشتریان را تسهیل کنیم که در این رابطه سازوکاری فراهم شد تا افراد به راحتی بتوانند به صورت آنلاین و با کد سهامداری اقدام به خرید سیمان از بازار گواهی سپرده کالایی بورس کالا کنند.
وی خاطرنشان کرد: کل سیمان تولیدی کشور به صورت هفتگی در بورس کالا عرضه میشود و عرضه فولاد نیز در حال افزایش است، به طوری که در حوزه مقاطع فولادی روند رو به رشدی داریم و با عرضه کل زنجیره تولید فولاد در بورس کالا شاهد رونق تولید در صنعت فولاد خواهیم بود.
*بانک مرکزی؛ نتیجه بیست و هفتمین حراج اوراق مالی اعلام شد
به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی طی اطلاعیهای ضمن اعلام نتیجه بیست و هفتمین مرحله از حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۰ مورخ ۲۱ دی ماه، به اطلاع رساند حراج بیست و هشتمین اوراق یاد شده در تاریخ ۲۸ دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
طبق جدول دوم از این اطلاعیه ، در حراج روز 28 دی ماه ، انواع اوراق مرابحه عام ، کوپن دار و با تواتر پرداخت سود شش ماهه ، در سامانه بازار باز بین بانکی انجام خواهد شد ، لازم به ذکر است ، مهلت ارسال سفارشات اولیه جهت شرکت در این حراج ، روز یکشنبه 26 دی ماه اعلام گردیده است .
وزارت امور اقتصادی و دارایی الزامی به پذیرش همه پیشنهادات دریافتی یا فروش کل اوراق عرضه شده در حراج را ندارد.
بانک مرکزی سفارشات دریافتشده را به منظور تصمیمگیری به آن وزارتخانه ارسال و وزارتخانه مزبور نسبت به تعیین سفارشهای برنده اقدام میکند. در نهایت، عرضه اوراق به تمامی برندگان انجام میشود.
بانک مرکزی بر اساس جزء (۴) بند «ک» تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مجاز به خرید و فروش اوراق مالی اسلامی دولت در بازار ثانویه اوراق است. کارگزاری این بانک ضمن تأمین زیرساخت معاملات و برگزاری حراج، تعهدی نسبت به حجم و قیمت اوراق مالی اسلامی دولتی فروشرفته نداشته و اوراق مزبور را در بازار اولیه به منظور تامین مالی دولت خریداری نخواهد کرد.
*مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس: از اختلال در هسته معاملات بورس تا راه اندازی سامانه بومی
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، روح الله دهقان با تاکید بر اینکه جنس اختلال در هسته معاملات در هفته های گذشته، سخت افزاری بوده است نه نرم افزاری، اظهار کرد: اختلالات هسته در دو هفته قبل بیشتر سخت افزاری بوده و خیلی به نرم افزار مربوط نمی شود. قبول دارم در نهایت موضوعی که کاربر نهایی و کاربر معاملاتی می بیند این است که سامانه کار نمی کند اما در دو هفته قبل مشکلات مربوط به حوزه سخت افزار است. البته مشکلات سرور در بازه زمان کوتاهی رفع می شوند زیرا میتوان روش های جایگزین را به کار گرفت. اما اجتناب ناپذیر است. گاهی سخت افزار به مشکل میخورد و برای اینکه سیستم های پشتیبان وارد مدار شوند نیاز به زمان دارد.
وی درمورد راه اندازی هسته معاملات بومی نیز توضیح داد: سامانه معاملات بومی یک راهکار نرم افزاری است. کارهای فنی آن انجام شده و در مرحله تصمیم گیری سازمان بورس و بورس ها برای بهره برداری از سامانه است. بورس ها و سازمان بورس باید بررسی کنند که این سامانه را به چه صورتی و در کدام بازار میخواهند مورد استفاده قرار دهند. برای این منظور هم یک کارگروه در سازمان بورس تشکیل شده است که درمورد آن تصمیم گیری شود. هر زمانی که بررسی ها به نتیجه برسد سامانه معاملات مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تاکید کرد: به هر حال نمادهای معاملاتی باید به این سامانه منتقل شود و مدیریت نمادهای معاملاتی در اختیار بورسها و سازمان بورس است. در این راستا نامهنگاریهای لازم را با سازمان انجام دادهایم و منتظر تصمیمگیری سازمان برای تعیین نحوه بکارگیری سامانه هستیم، زیرا سازمان باید تصمیم بگیرد کدام نمادها به سامانه جدید منتقل شود. اما درحال حاضر در بخش نرم افزار مشکل نداریم زیرا بار استفاده از سامانه مانند سال ۱۳۹۹ نیست.
*مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: اگر مدیرعاملی سابقه مربوط با تصدی این شغل را نداشت مطابق قانون با او رفتار میشود
به گزارش بورس24 : رضا نوحی حفظ آبادی بیان کرد: برای اخذ تاییدیه عبدالعلی علیعسگری، متقاضی سمت مدیریت عاملی جدید شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس چیزی هنوز برای من ارسال نشده است.
رضا نوحی حفظ آبادی، مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: برای اخذ تاییدیه عبدالعلی علیعسگری، متقاضی سمت مدیریت عاملی جدید شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس چیزی هنوز برای من ارسال نشده است.
وی بیان کرد: باید اول دید که معارفه او به عنوان مدیرعامل جدید شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس برگزار شده و بابت این موضوع، مستنداتی به سازمان بورس ارایه خواهد شد؟
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در صورت ارایه این مستندات، فرد معرفی شده باید پرسشنامه مربوط به داوطلب تصدی مدیریت عاملی را تکمیل کند که در این پرسشنامه سوابق افراد متقاضی ذکر میشود که این سوابق مورد بررسی هم قرار میگیرد.
نوحی حفظ آبادی بیان کرد: چنانچه فرد متقاضی تصدی این سمت، سابقه مربوط با تصدی این شغل را نداشت مطابق قانون با او رفتار میشود. در حال حاضر چون چیزی در این خصوص به دست ما نرسیده نمیتوانیم بررسی داشته باشیم.
وی گفت: عبدالعلی علیعسگری رئیس پیشین سازمان صداو سیما، به تازگی و با حضور جواد اوجی، وزیر نفت به عنوان مدیرعامل جدید شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس معرفی و جایگزین جعفر ربیعی در این سمت شده است.
*عضو هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر: عرضه کامل محصولات پتروشیمی در بورس
برمک قنبر پور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، افزود: عرضه کلیه محصولات پتروشیمی در بورس کالا نه تنها به نفع صنایع پایین دستی است، بلکه به سود صنایع بالادستی، مردم و کل اقتصاد و تولید کشور است و باید از طرح وزارت صمت در این زمینه حمایت شود.
وی با مثبت ارزیابی کردن رویکرد وزارت صمت در مورد عرضه کلیه محصولات پتروشیمی در بورس کالا، گفت: طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ساماندهی بازار پتروشیمی، متغیرها و مولفههای زیادی دارد و یکی از آنها به عرضه کلیه محصولات در بورس کالا مربوط میشود.
عضو هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران افزود: عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا با اولویت تامین نیاز داخل البته در محصولاتی که التهاب نداشته و بدون سقف سهمیه هستند، اجرایی میشود تا میزان مازاد نیاز داخل، صادر شوند و این اقدام، رویهای مثبت و بهینه را در بازار پتروشیمی رقم میزند.
وی ادامه داد: موفقیت این طرح یعنی عرضه کلیه محصولات پتروشیمی که بازار آنها فاقد التهاب بوده و بعضا عرضه زیاد و کافی دارند، زمانی محقق میشود که نظارت دقیقی در مورد ورود کامل محصولات به بورس کالا وجود داشته باشد، زیرا وقتی بحث حذف سهمیه بندی مطرح است، شاهد افزایش تقاضا در بازار هستیم که در طرح وزارت صمت، کف عرضه این محصولات به میزان کل تولید شرکتهاست که در این صورت با رشد عرضهها، کل تقاضای بازار پوشش داده میشود.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 420 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 2547 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 78 میلیارد نقدینگی حقیقی بوده ایم. 382 نماد منفی و 257 نماد مثبت بوده اند. همچنین 78 نماد صف فروش و 73 نماد صف خرید داشته اند. بیشترین ورود پول حقیقی به سمگا و بیشترین ورود پول حقوقی به فملی اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 28،070
سکه: 12،276,000
مثقال طلا: 5،307,000
طلای 18 عیار: 1،225،400
انس طلا: 1,818
*” چشمانداز بورس در ادامه مسیر”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « چشمانداز بورس در ادامه مسیر» نوشت: با توجه به خوشبینیهای موجود به نتیجه مذاکرات هستهای، برخی از صنایع جلوتر و برخی دیگر با تاخیر به این واسطه رشد خواهند کرد. صنایع خودرویی و بانکی جلوتر و شرکتهای کامودیتیمحور نیز به واسطه کاهش هزینه، رشد صادرات و بهبود سیستم حاشیه سود در ادامه میتوانند منتفع شوند.
با این حال میتوان بر این نکته تاکید کرد که بازار سهام این روزها تحتتاثیر هیچکدام از عوامل مطرح شده نیست. بلکه به واسطه ترس از روند بازار، قهر معاملهگران و مهمتر از همه عدمانگیزه و رغبت به حضور در این بازار سبب شده حجم معاملات بهویژه معاملات خرد هر روز کاهش بیشتری را تجربه کند. از این رو در حال حاضر در یک دوره تسلسل خروج پول حقیقیها در بازار قرار داریم. بنابراین نباید بازار را از منظر بنیادی و اخبار حداقل طی چند هفته اخیر تحلیل کرد.
کاهش فاصله نرخ دلار در بازار آزاد و سامانه نیما صرفا میتواند سفتهبازی را در بازار ارز و به تبع آن داراییهای دلارمحور کاهش دهد. این اتفاق در بلندمدت در بازار سهام میتواند سرمایهها را به سمت شرکتهایی سوق دهد که از فروش مقداری بهتر، درآمدهای صادراتی بالاتر، طرح های توسعه جذاب و برنامه ورود به بازارهای جدید را برخوردارند و در این حالت بازارهای موازی نیز با عدمجذابیت مواجه میشوند.
در این میان باید توجه داشت در صورتی که نتیجه مذاکرات هستهای به حصول یک معاهده بینالمللی نیز ختم شود، گروههای موسوم به صنایع برجامی نظیر خودرو و بانک لزوما در بلندمدت رشدهای شارپ و عجیبی را تجربه نخواهند کرد. این گروهها در کوتاهمدت صرفا تحتتاثیر اخبار مربوط به احیای برجام و حذف تحریمها قرار میگیرند اما در بلندمدت موضوعی که ملاک سرمایهگذاران بورس است، صورتهای مالی، عملکرد شرکتها و شاخصهای بنیادی خواهد بود. از این رو در صورت حصول توافق در کوتاهمدت و میانمدت این دو گروه پتانسیل افزایش قیمت قابلتوجهی را در جریان معاملاتی بازار سهام خواهند داشت.