خبر عصرگاهی «بورساوا» چهارشنبه 17 آذر 1400

سر خط خبرها:
وزیر امور اقتصادی و دارایی: آغاز گشایش در گرههای اقتصادی؛ بهزودی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه؛ چه کسانی از زیر مسئولیت “بورس” شانه خالی کردند
رییس اتاق مشترک بازرگانی؛ برنامه ریزی برای تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با کشورهای همسایه
اقتصاد چرخشی یکی از اهداف مهم فولاد مبارکه است
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” منشأ کمواکنشی بورس به بازار ارز”
* وزیر امور اقتصادی و دارایی: آغاز گشایش در گرههای اقتصادی؛ بهزودی
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از ایرنا، «سید احسان خاندوزی اظهار کرد: تلاشهایی برای کسب درآمدهای مالیاتی جدید، درآمدهای نفتی جدید، روابط خارجی از نو ساماندهی شده و کنترل طرف هزینهها در بودجه دولت آغاز شده که به ثمر رساندن آنها زمانبر است.
خاندوزی خاطرنشانکرد: درخواست بنده از مسوولان این است که کمک برای افزایش تابآوری جامعه را در دستور برنامههای خود قرار دهند.
بر اساس این گزارش، روز گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلامکرد: نظارت مالی یکی از ارکان اداره درست اقتصاد است و وزارت اقتصاد در دوره جدید مسرّ است بهتر از گذشته نظارت مالی را پیگیری کند.
*عضو کمیسیون برنامه و بودجه؛ چه کسانی از زیر مسئولیت “بورس” شانه خالی کردند
بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتوگو با بورسنیوز، اظهار کرد: در یک بازه زمانی مشخص در سال ۹۹ با وقوع اتفاقات و کمکاریهایی که به ضرر بازارسرمایه در حوزه آموزشی صورت گرفت، همزمان مسائل پر ریسک و مربوط به سرمایهگذاری بلندمدت مورد توجه قرار نگرفت
وی افزود: در نتیجه این عدم مدیریت مناسب و اتفاقات سال گذشته، بداقبالی به بورس ورود کرده و منجر به سقوط آن شد. در واقع این سوال مطرح میشود چرا باید موضوع به این مهمی که در زندگی اقتصادی مردم تاثیر زیادی دارد توسط دولت نادیده گرفته شود و از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کند؟
وی ادامه داد: نمایندگان و دیگر مسئولان در جلسات مداومی که برگزار میشود بدنبال ریشهیابی دقیق مشکلات بورس و راهکاری برای رفع آنان ارائه میکنند اما؛ متاسفانه رویکردها و تاثیرات تورمی موجود و فشار مشکلات اقتصادی بر زندگی مردم کنترل قیمتها را تشدید کرده است.
نماینده مردم در خانه ملت ضمن اشاره به سختتر شدن حمایت از بورس و کنترل تورم تاکید کرد: شرایط کشور به گونهای شده که در کوتاه مدت انجام این کارها عملی نمیشود و به مدت زمان بیشتری برای ترمیم بازارسرمایه و حمایت جدی از آن نیاز است.
محبی در پایان گفت: در این صورت باید به سیاستهایی از جمله سرمایهگذاری بلندمدت در بورس توجه بیشتری شود چرا که این سیاستها منجر به ارتقای شاخص و بهبود اوضاع بازار خواهد شد. امیدواریم مسئولین در این حوزه ورود جدی داشته باشد و اعتماد از دست رفته مردم به بورس را مجددا برگرداند.
*رییس اتاق مشترک بازرگانی؛ برنامه ریزی برای تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با کشورهای همسایه
به گزارش «کالاخبر» به نقل از مهر، یحیی آل اسحاق در نشست توسعه همکاریهای اقتصادی و صنعتی جمهوری اسلامی ایران و استان کرکوک عراق اظهار کرد: همه دولتهای ایرانی و عراقی عزم جدی داشتند که روابط منطقهای دو کشور را توسعه دهند. این عزم ناشی از یک شرایط خاص استراتژیک است که شامل همه حوزهها سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... میشود.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: در دولت جدید به نظر میرسد که عزم جدیتری برای توسعه روابط وجود دارد. موضع رئیس جمهور در نشستهای مختلف قبل و بعد از ریاست جمهوری و همچنین نگاه وزارت خارجه بر این است که در اولین فرصت گسترش روابط به صورت عملی صورت گیرد.
وی بیان کرد: استان کرکوک قلب کشور عراق است و میتواند به ارتباطات در داخل عراق و همچنین به سوریه کمک کند. همچنین جایگاه کرکوک از نظر صنعت، نفت و انرژی، کشاورزی و ترانزیت بسیار خوب است.
وی اضافه کرد: ما در مورد کل کشور عراق یک برنامه تجارت ۲۰ میلیارد دلاری داریم که عملیاتی شدن آن، چندان دور از ذهن نیست. ما تا امروز به صورت رسمی در حد ۱۳ تا ۱۴ میلیارد دلار تجارت را هم تجربه کردهایم.
به گفته آل اسحاق، امسال علی رغم همه شرایط ۱۷ درصد رشد تجارت با عراق داشتهایم. رابطه اقتصادی ایران و عراق بعد از ایران و چین در رتبه دوم روابط اقتصادی ایران قرار دارد.
*اقتصاد چرخشی یکی از اهداف مهم فولاد مبارکه است
به گزارش چیلان ،غلامرضا طاهری معاون سرمایهگذاری و امور شرکتهای فولاد مبارکه در بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی متالورژی اظهار کرد: نمایشگاه ایرانمتافو نقش مهمی در عرضه دستاوردها و محصولات گروه فولاد مبارکه دارد.
وی در ادامه با بیان این که توسعه کمی، کیفی و متوازن همچون خون تازهای در شریان هر سازمان است، افزود: بخشی از توسعههای فولاد مبارکه بر صنایع مجاور که پشتیبانکننده هسته سازمانی هستند، متمرکز شده است و در نهایت ۵ تا ۱۰ درصد هم به کسبوکارهای نوین و مسئولیت اجتماعی اشاره دارد.
معاون سرمایهگذاری و امور شرکتهای شرکت فولاد مبارکه با بیان این که شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه، اهداف توسعهای خود به ویژه در بخش صنایع مجاور را دنبال میکنند، خاطرنشان کرد: در کسب و کارهای نوین در فولاد مبارکه میتوان به خطوط انتقال آب از خلیج فارس اشاره کرد چراکه این پروژه ارزشمند با کنسرسیومی از شرکتهای معدنی و فولادی در شرایط کنونی حائز اهمیت است
طاهری در پایان با اشاره به اهمیت شرکتهای دانشبنیان تصریح کرد: فولادمبارکه با تدوین ۲۲ پروژه مشخص، درصدد است تا با توسعه اینترنت اشیا، ابردادهها و هوشمندسازی که از مؤلفههای مگاترندی است تا سال ۱۴۰۷ تحول دیجیتال را در این شرکت اجرایی کند تا کاهش مصرف انرژی و افزایش بهرهوری تحقق یابد؛ یکی از اهداف مهم فولاد مبارکه اقتصاد چرخشی است تا با تکیه بر تکنولوژی و روشهای بازچرخانی، منابع محدود را برای آیندگان حفظ کند.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 11350 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 2908 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 82 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 372 نماد مثبت و 242 نماد منفی بودهاند. همچنین 73 نماد صف فروش و 56 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به خبهمن و بیشترین ورود پول حقوقی به بپاس اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 30،750
سکه: 13،169,000
مثقال طلا: 5،701,000
طلای 18 عیار: 1،315,000
انس طلا: 1,787
* ” منشأ کمواکنشی بورس به بازار ارز”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « منشأ کمواکنشی بورس به بازار ارز » نوشت: دلار کانال ۳۰ هزار تومانی را نیز از آن خود کرده، اما در بورس جنب و جوش گذشته مشاهده نمیشود. در حالی که اهالی بازار سرمایه و سهامداران انتظار داشتند با رشد دلار شاهد افزایش تقاضا برای سهام دلاری خود باشند، اما همان رویه گذشته را شاهد بودند.
آمارها نشان میدهد، در چهار روز کاری این هفته، با وجود رشد بیش از ۵درصدی اسکناس آمریکایی، شاخص کل سهام ۱۸/ ۰درصد عقب نشسته است. نماگر هموزن نیز که نمایی واقعیتر از مجموعه سهام بورسی را به نمایش میگذارد، با افت ۷/ ۱درصدی مواجه شده و خروج سرمایههای حقیقی از گردونه معاملات سهام ادامه داشته است.
برخی تحلیلگران و کارشناسان بازار سرمایه، بیتوجهی بازار سهام به نوسانات دلار را غیرطبیعی نمیدانند و معتقدند، این اتفاق در دورههای دیگر نیز افتاده و همیشه این الزام وجود ندارد که با رشد دلار، بورس هم رشد کند. آنان میگویند، همگرایی دلار و بورس همیشه همزمان نیست و در مواقعی شاخص کل بعد از مدتی که از رشد قیمت دلار گذشت، رشد خود را آغاز میکند.
اینکه در مقاطعی بازار سهام لزوما همراه با دلار حرکت نکند، اتفاق جدیدی نیست و قبلا هم شاهد چنین روندهایی بودهایم و در فازهای اولیه رشد دلار، بازار سرمایه رشدی نداشته است.
برای مثال در سال ۹۷ ابتدا قیمت دلار ۴۲۰۰ تومان بود، تا خرداد ۹۷ قیمت دلار به ۹هزار تومان هم رسید، اما خبری از رشد بورس نبود و شاخص کل از اعدادی که در اوایل سال نشان میداد، پایینتر آمده بود.
بنابراین این اتفاق به صورت تاریخی افتاده و دورههایی بوده که دلار رشد داشته، اما بورس درجا زده است. تا اواسط سال ۹۱ هم این اتفاق بود و با وجود رشد دلار، شاخص کل بورس رشدی نداشت، ولی نکتهای که وجود داشت این بود که همه اینها در مراحل اولیه رشد دلار بود؛ یعنی تازه سیکل صعودی بزرگ را شروع کرده بود و بقیه داراییها همراه نشده بودند، اما بهمرور همراه و همجهت شدند. معمولا در میانههای سیکل رشد دلار همه بازارها با رشد دلار همگرا میشوند، اما در مقطع فعلی هنوز این اتفاق نیفتاده است و دلار و بورس همگرا نشدهاند.