خبر عصرگاهی «بورساوا» چهارشنبه 13 مرداد 1400

سر خط خبرها:
جهانگیری: مصوبه واگذاری ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سهام به تامین اجتماعی ابلاغ شد
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی: ثبات بازار سرمایه در گروی آسیب شناسی و شناخت صحیح بورس
رئیس کل بانک مرکزی: کسری بودجه عامل اصلی رشد پایه پولی در سه ماهه امسال بود
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی: علل و عوامل موثر بر صعود پرشتاب شاخص بورس
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” صعود بورس با اهرم بزرگان “
*جهانگیری: مصوبه واگذاری ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سهام به تامین اجتماعی ابلاغ شد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، هیات وزیران در جلسهای به منظور تقویت تأمین اجتماعی افراد تحت پوشش صندوق های بازنشستگی کشوری، لشگری و فولاد، عشایر و روستاییان و
بابت رد بخشی از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی با واگذاری سهام متعلق به دولت در برخی شرکت ها به این سازمان به ارزش تقریبی ۱۱۰ هزار میلیارد تومان موافقت کرد.
قیمت نهایی سهام شرکت های موضوع این مصوبه طبق آیین نامه اجرایی شیوه های قیمت گذاری بنگاه ها مصوب شورای عالی سیاست های کلی اصل ۴۴ با تصویب هیات واگذاری تعیین می شود و سازمان خصوصی سازی موظف است حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ این مصوبه قیمت سهام شرکت های مذکور را طبق آیین نامه جهت تصویب به هیات واگذاری ارایه کند.
همچنین قبل از این تصویب نامه، انتقال گیرنده مکلف است مازاد بر ۲۰ درصد سهام در شرکت های موضوع این مصوبه را به صورت مرحله ای و حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۱ به بخش غیردولتی واگذار کند. چنانچه در مهلت مقرر این امر محقق نشود، وزارت اقتصاد مجاز است نسبت به واگذاری مازاد بر ۲۰ درصد سهام مذکور اقدام و منابع حاصل از فروش را پس از کسر هزینه های مترتب بر واگذاری را به حساب آنها پرداخت کند.
*سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی: ثبات بازار سرمایه در گروی آسیب شناسی و شناخت صحیح بورس
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا، نماینده مردم همدان و فامنین با بیان این مطلب که بازار سرمایه می تواند فرصت های خوبی برای سرمایه گذاران رقم بزند، گفت: یکی از مطالبات جدی مردم مربوط به بخش های مختلف اقتصادی به ویژه بورس و بازار سرمایه است. بنابراین تا زمانی که آسیب شناسی دقیقی درباره بورس صورت نگرفته باشد، نمی توان پاسخ درستی به مردم داد.
به گفته احمدحسین فلاحی؛ اگر مدیریت درستی برای ساماندهی بازار سرمایه شکل بگیرد و اعتماد به مردم بازگردد به طور حتم شاهد روند رو به رشد بازار و تحول بنیادی در اقتصاد کلان کشور خواهیم بود.
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی عنوان داشت: موضوع بورس و بازار سرمایه کاملا تخصصی است و نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه و اقتصادی باید ضمن اشراف کامل به موضوعات و مباحث مهم در این حوزه در کمیته های تخصصی خود راجع به مشکلات و چالش های پیش روی سازمان بورس و کمک به رشد بازار سرمایه راهکارهای اساسی ارائه دهند.
وی ادامه داد: زمانی که طرح و لایحه ای مربوط به بورس و بازار سرمایه به مجلس می آید که درباره تصویب آن اظهار نظر شود، تمام نمایندگان کمیسیون های و یا دیگر کمیسیون ها باید طرح و لوایح را مطالعه و با شناخت کامل و آشنایی با قوانین طرح مورد نظر را به تصویب برسانند در غیر این صورت مشکلی بر مشکلات افزوده شده و سرمایه گذاران را نسبت به این بازار بی اعتماد تر می کند.
فلاحی خاطر نشان کرد: با توجه به عدم ارائه اطلاعات دقیق درباره برخی طرح ها و لایحه ها و همچنین عدم مطالعه دقیق، قوانینی به تصویب می رسد که می تواند اقتصاد کشور به خصوص سازمان بورس را با چالش مواجه کند.
*رئیس کل بانک مرکزی: کسری بودجه عامل اصلی رشد پایه پولی در سه ماهه امسال بود
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، اکبر کمیجانی در نشست دورهای با مدیران شبکه بانکی با بیان این که حجم کسری بودجه دولت، و پرداخت حدود ۵۶ هزار میلیارد تومان در قالب تنخواه گردان به دولت علت اصلی رشد پایه پولی در سه ماهه اول سال جاری بوده است، تاکید کرد: بدون رعایت جدی انضباط مالی در شرایط کنونی، کنترل رشد پایه پولی و نقدینگی امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به شرایط خاص اقتصادی کشور از سال ۹۷ تا کنون ناشی از تحریمها و کسری بودجه دولت تاکید کرد: رشد نقدینگی، افزایش تورم و رشد نرخ ارز را در پی دارد که بر تصمیمات عمده میانمدت و بلندمدت اقتصادی در کشور تأثیر میگذارد
وی ادامه داد: افزایش خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی-عمدتاً ناشی از آثار پولی خالص تفاوت نرخ خرید و فروش ارز غیر نرخ نامهای- نیز ۱.۹ واحد درصد در رشد پایه پولی نقش داشته است.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه همچنین با مرور تسهیلات پرداختی بانکها به بخشهای مختلف اقتصادی در سه ماه نخست سال جاری گفت: طی این مدت بیش از ۴۹۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخشهای اقتصادی پرداخت شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشدی معادل ۷۱.۳ درصد داشته است.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی در چارچوب عملیات بازار باز و در جهت مدیریت نقدینگی و هدایت نرخ سود بازار بین بانکی حول نرخ سیاستی، با توجه به افزایش ذخایر مازاد بانکها و کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی، از نیمه دوم خردادماه ۱۴۰۰ تاکنون موضع خود را بر جذب نقدینگی در این بازار قرار داده و به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید معکوس مبادرت کرده است. به طوری که در نتیجه این اقدام تا حدود زیادی از شدت رشد نقدینگی کاسته شده و به هدایت نرخ سود در بازار بین بانکی به سمت نرخ سیاستی کمک شده است. برهمین اساس بانک مرکزی با استفاده از ابزار توافق بازخرید معکوس یک هفتهای، طی سه مرحله حراج از نیمه دوم خردادماه ۱۴۰۰ تا پایان خردادماه ۱۴۰۰، به طور متوسط هر هفته ۵۲.۶ هزار میلیارد ریال جذب کرده است.
*نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی: علل و عوامل موثر بر صعود پرشتاب شاخص بورس
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی به افزایش قیمت ارز در بازار و تأثیر آن بر معاملات بازار سهام اشاره کرد و به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: افزایش قیمت ارز و رشد نقدینگی موجود در کشور، بر نرخ جایگزینی ارزش سهام شرکت های صادرات محور تاثیر می گذارد که این موضوع سوددهی بالاتری را برای سهامداران رقم می زند.
عباس آرگون با ابراز امیدواری نسبت به روی کار آمدن دولت جدید، گفت: تغییر دولت چنانچه با تصمیمات درست و انتخاب های صحیح در کابینه همراه باشد می تواند فضایی جدیدی در نظام اقتصادی و اجتماعی کشور ایجاد کند.
وی ادامه داد: بازار سهام روند خاص خود را دارد، سهامدارانی که وارد بازار می شوند نباید به صورت هیجانی و به دور از تحلیل اقدام به سرمایه گذاری در این بازار کنند. برخی از سهامداران
با رفتارهای هیجانی خود، دید کوتاه مدتی نسبت به سرمایه گذاری در بازار سهام دارند، در حالی که اگر سرمایه گذاران دید خود را از این بازار بلندمدت کنند به طور حتم قادر به کسب بازدهی معقولی از این بازار خواهند بود.
وی اظهار داشت: در صورتی که سهامداران دید بلندمدت و تحلیل محوری به این بازار داشته باشند، به هیچ عنوان از این بازار متضرر نمی شوند و سود بیشتری از این بازار نسبت به سایر بازارها کسب خواهند کرد.
آرگون تاکید کرد: باید منتظر بود تا رویکردها و اقدامات صورت گرفته از سوی مسوولان در خصوص بازار سرمایه مشخص شود، بازار جایگاه خوبی برای تامین نقدینگی و هدایت منابع مالی به بخش های مولد دارد.
وی در پایان افزود: بازار سرمایه جایگاه خود را نسبت به سال های گذشته در نظام مالی – اقتصادی کشور پیدا کرده است؛ بنابراین بهتر است تا مسوولان در دولت و مجلس تسلط بیشتری نسبت به بازار سرمایه در مقایسه با دیگر بازارها داشته باشند.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 30415 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 7694 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد ورود 44 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 310 نماد مثبت و 281 نماد منفی بودهاند. همچنین 117 نماد صف خرید و 94 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به تاپیکو و بیشترین ورود پول حقوقی به شگویا اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود25،553
سکه 11،232,000
آبشده 4،734,000
طلای هیجده عیار 1،091،800
انس 1,814
*” صعود بورس با اهرم بزرگان “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « صعود بورس با اهرم بزرگان » نوشت: بازار سرمایه در روز تنفیذ رئیس دولت سیزدهم گام رو به جلو را شاهد بود. در این روز افزایش ۳/ ۱درصدی شاخص بورس تهران سبب شد روند صعودی روزهای اخیر بازار سرمایه همچنان ادامه یابد.
بر این اساس معاملات روز گذشته در حالی خاتمه یافت که رشد بیش از ۱۷هزار واحدی نماگر اصلی بازار سهام در این روز توانست با افزودن بر ارتفاع شاخص کل، آن را به فراتر از محدوده یکمیلیون و ۳۷۵ هزار واحدی برساند و به این ترتیب یک پله دیگر خود را به مقاومت روانی یکمیلیون و ۴۰۰ هزار واحدی نزدیکتر کند. بر این اساس اینطور که به نظر میآید، رسیدن به پله یادشده نهتنها بعید نیست، بلکه با توجه به آنچه در روزها و هفتههای اخیر در بعد سیاسی و اقتصادی اتفاق افتاده تا حد زیادی محتمل است. بازار سرمایه در حالی این روزها به استقبال شروع دولت سیزدهم میرود که هم قیمت دلار توانسته خود را تا محدوده ۲۶ هزار تومانی بالا بکشد و هم به ثمرنرسیدن مذاکرات احیای برجام تا به اینجای کار موجب شده کسری بودجه سنگین دولت در سال جاری بیش از پیش خودنمایی کند.
روز گذشته ۱۴۶میلیارد تومان از سهام تحتتملک اشخاص حقیقی به حقوقیها منتقل شد. اینطور که مشخص است، سرمایهگذاران در شرایط فعلی ترجیح میدهند همچنان افق سرمایهگذاری خود را در کوتاهمدت نگه دارند تا از این معبر هر مانعی را که سودهای حاصله در هفتههای اخیر را تهدید کند، به عقب برانند. بر این اساس در پایان معاملات روز سهشنبه ۴۰۳۱ میلیارد تومان از مجموع ارزش معاملات سهام به معاملات خرد اختصاص داشت. در این روز از لحاظ وزنی میزان صفوف خرید و فروش بیش از روزهای قبل به هم نزدیک شده بود، با این حال آنچه مشخص است، این است که در مقایسه ارزش ۴۴۶میلیارد تومانی صفوف خرید با ارزش ۲۹۰میلیارد تومانی صفوف فروش، کفه دادوستدها همچنان به نفع خریداران سنگینتر است.