خبر عصرگاهی «بورساوا» چهارشنبه 10 شهریور 1400

سر خط خبرها:
مقام مسئول در نظام بانکی: بانک مرکزی در حال راهاندازی رمز ارز ملی است
با عرضه کل سیمان در بورس کالا، بازار به تعادل می رسد
“سوت زنی” بهترین اقدام برای جلوگیری از وقوع جرم و تخلف
بهترین صنایع بورسی برای سرمایهگذاری در بلندمدت و کوتاه مدت را بشناسید
مسیر معاملات بورس در نیمه دوم شهریورماه
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” عرضه اولیه و سهامداران تازهکار”
*مقام مسئول در نظام بانکی: بانک مرکزی در حال راهاندازی رمز ارز ملی است
به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل للهگانی صبح امروز در همایش بانکداری اسلامی در خصوص نگاه بانک مرکزی به رمز ارزها گفت: بانکهای مرکزی در دنیا به این سمت رفتهاند که به رمز ارزها توجه کنند. صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نیز به مسئله رمز ارزها توجه کرده و ۸۰ بانک مرکزی دنیا نسبت به صدور رمز ارز با پشتیبانی بانک مرکزی اقدام کردند.
للهگانی با بیان اینکه بانک مرکزی نیز باید رمز ارز اختصاصی منتشر کند، تصریح کرد: رمز ارزهاهای بانک مرکزی معادل دیجیتال برای پول رسمی هر کشور است که باید شرایطی همچون پذیرش جهانی را دارا باشند و از سوی بانکهای مرکزی منتشر شده باشند.
للهگانی از دیگر مزایای انتشار رمزارزهای ملی را کاستن از هزینه چاپ پول و کاهش ریسک تبادلات الکترونیکی بخش خصوصی دانست و افزود: CBDC ها تهدیدهایی هم دارند که شامل احتمال نبود امنیت در شبکه، سختی در جلب اعتماد مردم، احتمال سوءاستفاده و پولشویی با رمزارز و کمرنگ شدن نقش بانکها میشود.
وی تأکید کرد: باید بتوانیم ریال را در قالب رمز ارز منتشر کنیم و در قراردادهای دوجانبه با کشورهای همسایه از این ابزار استفاده کنیم؛ بانک مرکزی ایران در حال راه اندازی CBDC است و از آنجایی که بلاکچین یک بستر و شبکه جهانی است، که مانند سوئیفت و مخابرات میتوان از آن استفاده کرد، میتوانیم به سمت استفاده از CBDC ها در بستر بلاکچین داخلی حرکت کنیم. این بستر مختص کشور ماست و در حوزه قراردادهای بین المللی میتوانیم از ظرفیت بلاکچین داخلی استفاده کنیم.
*با عرضه کل سیمان در بورس کالا، بازار به تعادل می رسد
به گزارش «کالاخبر» به نقل از میزان، دبیر سابق انجمن سیمان بیان کرد: عرضه سیمان در بورس، سیاست مهم و منطقی بوده و لازم است، دولت از آن حمایت کند.
شیخان با اشاره به اینکه عرضه سیمان باید در بورس به صد درصد برسد ادامه داد: با گسترش عرضه، قطعاً بازار به تعادل خواهد رسید و قیمتهای کشفشده بهصورت منطقی و واقعی و در فضای سالم رقابتی، تعیین خواهد شد.
وی متذکر شد: با آزادسازی بازار سیمان و عرضه این محصول در بورس، واسطهها و دلالان حضوری کمرنگ در بازار خواهند داشت و نفع فروش سیمان به تولیدکننده خواهد رسید. تولیدکننده نیز از این محل میتواند به بازسازی و نوسازی صنعت اقدام کند.
دبیر سابق انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: در سالهای گذشته و طی دههها، امکان توسعه از صنعت سیمان گرفتهشده بود چراکه تمامی نفع حاصل از تولید به جیب دلالان این حوزه میرفت.
*“سوت زنی” بهترین اقدام برای جلوگیری از وقوع جرم و تخلف
حمید اسدی حقوقدان بازار سرمایه در گفتوگو با بورس نیوز در خصوص تأثیر راهاندازی سامانه دیدهبان بازارسرمایه و فعالیت سوتزنان در این بازار بیان کرد: سوت زنی در تمام نهادهای رگلاتور بازارسرمایه در کشورهای مختلف دنیا، یک امر بدیهی و بسیار مهم بوده و لذا سوت زنی در تمام بازارهای سرمایه دنیا در حال اجراست اما؛ مدلها و روشهای متفاوتی دارند.
وی اضافه کرد: کمیسیون بورس اوراق بهادار کشورهای غربی سوت زنی را در یک قالب رسمی در سایت خود گنجانده و حتی برای کسانی که سوت زنی را گزارش دهند پاداشی هم در نظر گرفتهشده است.
این حقوقدان بازارسرمایه افزود: در قانون بازار اوراق بهادار کشور ما، به سوت زنی اشارهای نشده و برای آن مقرراتی وضع نشده است؛ اما سازمان بورس اوراق بهادار، سال گذشته ادارهای را با عنوان اداره “دیدهبان سلامت بازار سرمایه”، راهاندازی کرد که هدف این اداره، دریافت گزارش ناهنجاریهای بازار سرمایه و برخورد با آن بود.
*بهترین صنایع بورسی برای سرمایهگذاری در بلندمدت و کوتاه مدت را بشناسید
آرتا اسدی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در پاسخ به این پرسش که، در حال حاضر کدام صنایع ارزنده هستند؟، گفت: صنایعی از جمله صنعت فلزات اساسی، صنایع پالایشی و دارویی جزو صنایع ارزنده حال حاضر بازار سرمایه به حساب میآیند و دلایل ارزندگی صنعت فلزات اساسی، رایج شدن بازار ساخت مسکن و افزایش قیمت فلزات اساسی از جمله آهن آلات است. همچنین افزایش تولیدات دارو و مواد بهداشتی، افزایش تقاضا در دارو و ساخت و تولید واکسن، ماسک سه لایه سبب ارزندگی صنعت دارویی شد.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، چه صنایعی برای سرمایه گذاری در بلند مدت مناسب هستند؟، اظهار کرد: از جمله صنایعی که برای سرمایه گذاری در بلندمدت مناسب هستند، صنعت فلزات اساسی، خودرویی، پتروشیمی، بانکها و شرکتهای چند رشتهای صنعتی که این صنایع معمولا در بلندمدت سرمایه گذارانشان را با سودهای خوبی رو به رو میکنند. همچنین با توجه به عرضه سیمان در بورس کالا، صنعت سیمان نیز برای سرمایه گذاری در بلند مدت بسیار مناسب است. البته شرکتهای چند رشتهای صنعتی و زراعتی وابسته به عوامل بسیاری از جمله زمان و فصل هستند. مثل صنعت کشاورزی که در فصول مختلف شرایط متفاوتی را دارند، اما هلدینگهای سرمایه گذاری عموما در تمام طول سال، ارزنده هستند.
اسدی در پاسخ به این پرسش که، چه صنایعی برای سرمایه گذاری در کوتاه مدت مناسب هستند؟، گفت: در حال حاضر محصولات چرمی و صنعت حمل و نقل شاخص مثبتی را دارند و برای سرمایه گذاری در کوتاه مدت مناسب هستند.
*مسیر معاملات بورس در نیمه دوم شهریورماه
«علیرضا تاج بر» امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا روند اصلاحی شاخص بورس را ناشی از رشد پرشتاب بازار در دو ماه اخیر طبیعی دانست وعنوان کرد: در وضعیت فعلی هیچ خطری تهدیدکننده معاملات بورس نیست، همچنین سرمایهگذاران همسو با تورم حاکم در کشور باید سرمایههای خود را تبدیل به داراییهای مالی یا کالا کنند.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه سهامداران در اصلاح بازار اقدام به جایجایی سهام خود در بازار میکنند، گفت: در صورتی که روند صعودی بازار به صورت مداوم ادامهدار باشد، دیگر هیچ فرصت خریدی برای سهامداران ایجاد نمیشود؛ بنابراین فقط در زمان اصلاح بازار است که سهامداران تمایل به خرید سهام ارزنده بازار با قیمتهای پایینتر خواهند داشت.
وی با بیان اینکه اصلاح فعلی شاخص بورس موقتی است، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که بازار به مرور و با انتشار گزارش ۶ ماه شرکتهای صادرات محور و نیز تثبیت نرخ دلار به مرحله تعادل برسد و بعد از آن دوباره شاهد روند صعودی بازار خواهیم بود.
تاج بر با اشاره به اینکه بازار به زودی وارد مرحله تعادل میشود، گفت: براساس پیشبینیهای صورت گرفته، از نیمه دوم شهریور ماه وضعیت تعادلی معاملات بورس به روند صعودی تبدیل خواهد شد و دوباره سهامداران در آن زمان قادر به کسب بازدهی معقولی از این بازار خواهند بود.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 24521 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 9872 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد ورود 718 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 518 نماد مثبت و 118 نماد منفی بودهاند. همچنین 218 نماد صف خرید و 37 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به صبا و بیشترین ورود پول حقوقی به آریان اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،200
سکه 11،934,000
آبشده 5،028,000
طلای هیجده عیار 1،159،200
انس 1,810
*” عرضه اولیه و سهامداران تازهکار”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « عرضه اولیه و سهامداران تازهکار » نوشت: عرضه اولیه سهام شرکتها یکی از گزینههای بسیار جذاب برای سرمایهگذاران، به ویژه افراد تازهوارد و تازهکار در بورس به شمار میرود.زیرا سهامهایی که در این عرضه به فروش میرسند در بیشتر مواقع سودآور هستند و به همین دلیل، طرفداران زیادی دارند. عرضه اولیهها با توجه به اولیه بودن طبیعتا تقاضای اولیه بالایی در زمانی که عرضه میشوند دارند. بالا بودن تقاضای اولیه باعث میشود تعداد سهامی که به هر سهامدار تعلق میگیرد محدود باشد. باید به این نکته اشاره کرد که عرضه اولیه یک شرکت در بورس به این معنی نیست که آن شرکت، تازه، کار خودش را شروع کرده؛ بلکه به این معنی است که به تازگی اجازه خرید و فروش سهام آن در بورس صادر شده است. همانطور که تاکید شد عرضه اولیه سهام غالبا سودده هستند و این امر به این دلیل است که شرکتها معمولا سهام خود را با قیمتی کمتر از ارزش ذاتی آن قیمتگذاری میکنند.
در نتیجه این امر، غالبا این سهمها با افزایش قیمت و به تبع آن افزایش سوددهی مواجه میشوند. اصولا بسیاری از سهامدارانی که نمادهای عرضه اولیه را میخرند، سود میکنند که این سود، سود رایجی است. سهامداران تازهوارد و تازهکار باید به این نکته دقت داشته باشند که وقتی نماد عرضه اولیهای دستبهدست و متعادل شد، دیگر عرضه اولیه نیست و برای نگهداری آن نماد در پرتفوی باید آن را به عنوان یک نماد از بازار سرمایه بشناسند و بررسی کنند که آیا باز هم جا برای ارزندگی بیشتر دارد یا خیر.