خبر عصرگاهی «بورساوا» چهارشنبه 10 آذر 1400

سر خط خبرها:
رییس کمیته اقتصاد کمیسیون برنامه و بودجه: بورس کشش فروش سهام دولت را دارد؟
عضو کمیسیون انرژی مجلس: سیاست فعلی توزیع انرژی، بستر ساز اختلاف طبقاتی است
رئیس سازمان خصوصی سازی: اوضاع بد بورس مانع از فروش حتی ریالی از ۲۵۰ هزار میلیارد دارایی دولت شد !
مدیر نهادهای مالی سازمان بورس: حمایت سازمان بورس از الکترونیکی شدن فعالیت سبدگردانها
واگذاری امول مولد دولت به شرط فراهمسازی زیر ساختها
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” نقشه بورسی ورود پولهای هوشمند “
*رییس کمیته اقتصاد کمیسیون برنامه و بودجه: بورس کشش فروش سهام دولت را دارد؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، جعفر قادری رییس کمیته اقتصاد کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در خصوص بودجه سال ۱۴۰۱ که هماکنون توسط دولت در حال تدوین است، گفت: با توجه به جلساتی که با رییس سازمان برنامه و بودجه داشتیم، این انتظار می رود که تا جای ممکن بودجه با کسری کمتری بسته شود و بودجه در حقیقت واقعی تر باشد.
وی افزود: بر این اساس انتظاری که برای افزایش حقوق ها وجود دارد این است که متوسط ۱۰ درصد به حقوق ها اضافه شود.
وی با بیان اینکه شاید تصور شود که با توجه به تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی باید حقوق ها بیشتر افزایش پیدا کند، گفت: تلاش دولت بر این است که بی دلیل هزینه ها را اضافه نکند و منجر به کسری بودجه بیشتر نشود. در کسب درآمدهای نفتی نیز همین رویکرد وجود دارد.
رییس کمیته اقتصاد کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با انتقاد از عملکرد در خصوص فروش اموال مازاد دولتی برای جبران کسری بودجه تاکید کرد: باید یک ساختار منظمی در سازمان خصوصی سازی پیش بینی شود و اموال و دارایی دستگاه ها به آن بخش منتقل شود زیرا اگر کار به خود دستگاه ها واگذار شود برای فروش اموال و دارایی هایشان همراهی نمیکنند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی درباره فروش سهام دولت در شرکت های تولیدی گفت: وضعیت بازار بورس به گونهای است که دولت حتی سهامی برای فروش هم داشته باشد، به راحتی نمی تواند این کار را انجام دهد. این موارد باید در بودجه سال آینده مد نظر باشد.
*عضو کمیسیون انرژی مجلس: سیاست فعلی توزیع انرژی، بستر ساز اختلاف طبقاتی است
به گزارش بورس24 : عضو کمیسیون انرژی گفت: برای اینکه یارانهها در راستای حمایت از اقشار ضعیف جامعه و حمایت از بنگاههای تولیدی باشند، باید در شرایط فعلی حذف تدریجی و پلکانی یارانه اقشار توانمند انجام شود.
علیرضا ورناصری، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: عواملی همچون عدم مدیریت صحیح مصرف، مشکل در تولید و مسائل دیگر در این موضوع دخیل هستند. ما بیش از ۹۰۰ هزار کیلومتر خط انتقال و توزیع درکشور داریم و چهاردهمین شبکهی بزرگ دنیا در این زمینه هستیم. اما تاکنون برای ادارهی این صنعت پایه از مکانیزمهای اقتصادی استفاده نشده است. در برنامه ششم توسعه مقرر بود که سالانه افزایش ۵۰۰۰ مگاواتی در ظرفیت تولید برق کشور محقق شود که علیرغم این تکلیف قانونی، به طور متوسط طی ۸ سال گذشته فقط ۲۵۰۰ مگاوات در سال افزایش ظرفیت تولید داشتهایم و متأسفانه نرخ رشد ظرفیت نیروگاهی کشور از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۹ نزولی بوده است.
وی همچنین تصریح کرد: هزینه پایین مصرف برق در کشورمان موجب هدررفت انرژی است. بنابراین، سیاستهای قیمتی یکی از راهکارهایی به شمار میرود که جهت تغییر الگوی مصرف مشترکان پرمصرف به عنوان یکی از راهبردهای حفظ تراز برق کشور لحاظ شده است. نقش نظام تعرفه گذاری پلکانی در کاهش قطعیهای برق، مؤثر، پیشگیرانه و کنترل کننده است. کاهش هزینه کم مصرفها و کاهش پلکانی یارانهی انرژی مشترکان پرمصرف در واقع مشوق کاهش مصرف و حمایت از افراد ضعیف و کممصرف است.
به عقیدهی این عضو کمیسیون انرژی مجلس، تعرفه گذاری پلکانی موجب میشود کسانی که بیش از الگوی مصرف، انرژی صرف میکنند، از یارانهی انرژی محروم و با پرداخت مالیات در تأمین منابع جهت توسعه صنعت برق مشارکت داشته باشند.
*رئیس سازمان خصوصی سازی: اوضاع بد بورس مانع از فروش حتی ریالی از ۲۵۰ هزار میلیارد دارایی دولت شد !
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، حسین قربانزاده در همایش های الگوی مطلوب حکمرانی اقتصادی گفت: حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان باید در بازار سرمایه به فروش برسد اما با توجه به مشکلات بازار سرمایه تاکنون ریالی از آن محقق نشده است.
وی ادامه داد: بازگشت به نقطه اشتراک بین حاکمیت به عنوان سیاست گذاری بخش خصوصی و مردم نیاز است تا با اصلاح نگرش ها در حوزه تصمیم گیران و رویه های نظارتی از سوی قوای سه گانه به استاندارد واحد رسید.
قربانزاده افزود: از سوی دیگر نگاه درآمدی کوتاه مدت برای دارای های دولت که تبدیل به هزینه های جاری شود همیشه آفت خصوصی بوده و سال جاری در قانون بودجه ۹۵ هزار میلیارد تومان تکلیف فروش سهام، ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بند و تبصره دو و ۳۰ هزار میلیارد تومان بند ط تبصره دو و ۱۶۰ هزار میلیارد تومان سهام نهادها و رد دیون است.
*مدیر نهادهای مالی سازمان بورس: حمایت سازمان بورس از الکترونیکی شدن فعالیت سبدگردانها
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس ، میثم فدایی اظهار داشت: سازمان بورس حمایت کامل و تشویقهای مختلف برای اینکه فعالیت سبدگردانها به سمت الکترونیکی شدن حرکت کند انجام میدهد، در حال حاضر 7 هزار سبد خرد در بین سبدگردانهای بورس وجود دارد که صدور و ابطال کدهای PRX به صورت الکترونیکی انجام میشود.
وی همچنین گفت: برنامه سال آینده سازمان بورس حمایت از سوپرمارکتهای مالی است که این تجربه موفق در برخی کارگزاریها انجام شده است و سوپرمارکتهای مالی به صورت آنلاین به ارائه مجموعهای از خدمات متنوع بازار سرمایه میپردازند.
به گفته مدیر نهادهای مالی سازمان بورس، پلتفرمهایی در بازار وجود دارد که میتواندمجموعهای از خدمات پیشرفته در بازار سرمایه ارائه کند و رویکرد سازمان هم تنوع این ابزارها و خدمات است.
*واگذاری امول مولد دولت به شرط فراهمسازی زیر ساختها
محمدعلی احمدزاده اصل کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت و گو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) در مورد واگذاری اموال دولتی از طریق بازار سرمایه، گفت: تاکنون دولتها نتوانستهاند مطابق آمارومستندات ارائه شده اقدامات موثری را در راستای واگذاری اموال مازاد انجام دهند ، زیرا مسائل و اتفاقات متعددی پیرامون اقتصاد رخ داده که گریبانگیر این مسئله شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیاز است پیش از واگذاری اموال مازاد به منظور شفافیت یک تعریف واحد ازسوی دولت در خصوص اموال پربازده، کم بازده و بی بازده ارائه شود، تا برای سهامدار مشخص شود اکنون که سهام شرکت الف توسط دولت واگذار شده در کدام دسته قرار گرفته میگیرد.
احمدزاده اصل بیان کرد: بحثی که چندسال مطرح میشود اما مورد توجه مسئولان ذی ربط قرار نمیگیرد آن است که دولت برای بازگشت اعتماد سرمایه گذاران باید ذهنیت مدیریت دولتی را از خود دور کند زیرا در غیر این صورت واگذاریها تفاوت چندانی با گذشته نخواهند داشت و همچنان مدیریت در دستان دولت باقی خواهد ماند.
وی بیان کرد: دولت لازم است پس از مولد سازی و واگذاری اموال درآمد حاصله را خرج هزینه های جاری یا معیشت مردم نکند بلکه آن را به منظور حمایت از تولیدکنندگان در امور تولیدی تزریق و سرمایه گذاری کند.
وی بیان کرد: بسیاری از کارشناس معتقد هستند که به منظور عدم تکرار اتفاقات گذشته و بیمه شدن سهم فروخته شده از سمت دولت، نیاز است این بار به همراه این سهمها اوراق تبعی نیز منتشر شود زیرا این امر یک اطمینان خاطر به سهامداران خواهد داد که تحقق این امر بدین معناست که دولت تصمیمی برای اعطای مدیریت ندارد و بازهم خود میخواهد سهم های واگذار شده را مدیریت کند که چنین امری به نفع دولت و بازار سرمایه نخواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: لازمه فروش سهام های دولتی و واگذاری آن ها در بازار سرمایه نیازمند بازگشت اعتماد سهامداران است که این امر جزء با مدیریت صحیح و برنامهریزی میان مدت و بلند مدت محقق نمیشود، پس در این برهه بهتر است دولت با در نظر گرفتن ابعاد مختلف، به انجام چنین کاری اقدام کند.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 17010 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 3651 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 452 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 496 نماد منفی و 125نماد مثبت بودهاند. همچنین 167 نماد صف فروش و 36 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به وگردش و بیشترین ورود پول حقوقی به فایرا اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 29،260
سکه 12،618,000
آبشده 5،457,000
طلای هیجده عیار 1،260،100
انس 1,778
* ” نقشه بورسی ورود پولهای هوشمند “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « نقشه بورسی ورود پولهای هوشمند » نوشت: با توجه به وضعیت فعلی بازار سرمایه پولهای بزرگ تا چه میزان ممکن است به سمت این بازار حرکت کنند؟ در این میان برخی تحلیلگران معتقدند بازار سرمایه با وجود آنکه بر مدار ناامیدی حرکت میکند اما همچنان برای سرمایهگذاران زیادی جذابیت دارد. سرمایهگذاران بزرگی که توانایی پیشبینی کارآیی و بازدهی سهام مختلف را دارند، ممکن است بعد از یک اتفاق یا انتشار یک خبر با رفتاری هوشمندانه و خواندن دست بازار به جمع معاملهگران بورسی بپیوندند.
ورود پولهای هوشمند به بازارسرمایه سرنوشت این بازار را وارد فاز جدیدی میکند، تاثیرگذاری پول هوشمند بر جریان معاملات غیرقابل انکار است. معمولا پولهای هوشمند برخلاف انتظارات و بر اساس اطلاعات نهانی که در دسترس عموم مردم قرار ندارند وارد بازار میشوند. در زمان انتشار اخبار حمایتی از بازار، برنامههای بورسی دولت یا حتی زمانی که بازار از نظر قیمتی در سطوح پایین و ارزنده قرار دارد، پول هوشمند میتواند بهراحتی به سمت بازار سرمایه حرکت کند. گاهی اوقات پولهای هوشمند جهت نوسانگیری وارد چرخه معاملات میشوند، تجربه نشانداده در شرایطی که بازار در وضعیت امیدوارکنندهای قرار نداشته برخی عوامل ورود این نوع از پول را به بازار سهل کردهاند. همیشه امکان ورود این پولها به بازار وجود دارد اما این مورد به چند عامل بستگی دارد. دارندگان پولهای بزرگ از اطلاعات قوی برخوردارند. در این میان آنها اگر نسبت به اخبار اقتصادی مطلع باشند، بدونشک وارد بازار میشوند، اما وضعیت بازار در حالحاضر کمی با دورههای قبل متفاوت است. شرایط رکودی بازارسهام به گونهای است که ردپایی از ورود پول هوشند دیده نمیشود. صاحبان پولهای بزرگ، حقیقیهای بزرگ هستند که سرانه خرید را افزایش میدهند و برخلاف روند بازار حرکت میکنند. حقیقیهای بزرگ عموما بهموقع وارد بازار میشوند و به موقع از بازار خارج میشوند. با توجه به اینکه قیمت سهام رو به نزول است این خبر برای سرمایهگذاران خوشایند نیست اما برای حقیقیهای بزرگ، چراغ سبز محسوب میشود. با ثبات وضعیت اقتصادی و سیاسی میتواند پای آنها را به بازار سرمایه بازکند. روند صعودی قیمت دلار و خیز دوباره قیمتها در بازارهای سرمایه تا حدی میتواند مسیر حرکت پولهای هوشمند را تعیین کند. بخش بزرگی از دارندگان پولهای بزرگ از بازارهای دیگر به سمت بورس حرکت میکنند. البته این در حالی است که در بازارهای رقیب شاهد کاهش قیمت و حاکمیت شرایط رکودی و قوانین سختگیرانه مالیاتی باشیم. جذابیت قیمت سهام در کنار اخبار نهانی مرتبط با حوزههای اقتصادی و بینالمللی سرعت ورود پول بزرگ به بازار سرمایه را افزایش میدهد.