خبر عصرگاهی «بورساوا» شنبه 8 آبان 1400

سر خط خبرها:
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: عرضه نفت خام در بورس انرژی امکان پذیر است
اعتقاد راسخ نمایندگان به اصلاح نظام بانکی
وعده جدید بانک مرکزی برای حمایت از بورس از دو طریق
رئیس کل بیمه مرکزی: نمایندگان مجلس قانون بیمه را زیاد دستخوش تغییر نکنند
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” بورس تهران در نقطه چرخش”
*سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: عرضه نفت خام در بورس انرژی امکان پذیر است
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس درباره عرضه منظم و مستمر نفت خام، نفت کوره و میعانات گازی در بورس انرژی گفت: در صورت باور به شفافیت و اتخاذ سیاستها و تدابیر مناسب به منظور استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه، عرضه نفت خام و فراوردههای نفتی در بورس انرژی امکانپذیر خواهد بود.
مصطفی نخعی افزود: عرضه بخش زیادی از نفت خام و فرآوردههای نفتی ضمن کشف قیمت شفاف، منابع درآمدی بیشتری را نصیب کشور کرده و ظرفیتهای بالقوه بخش خصوصی را فعالتر می کند.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت:در حال حاضر بحث مربوط به عرضه نفت خام و برخی محصولات پتروشیمی در بورس انرژی در اولویت کارها قرار گرفته و کمیسیون انرژی هم به آن تاکید ویژه دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: ما به دنبال تقویت بورس انرژی هستیم به این صورت که بیشتر ظرفیت حوزه انرژی در بخش های مختلف و بخش عمده ای از محصولات پتروشیمیها در بورس انرژی عرضه شود.
نخعی عنوان کرد: بنابراین، این موضوع به شفاف سازی بیشتر و رقابتی شدن قیمتها و استفاده از توانمندی بخش خصوصی در دوران تحریم کمک خواهد کرد.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: امیدوارم تلاش برای رونق و توسعه روزافزون بازار انرژی کشور که منطبق با سیاستهای کلان اقتصادی حاکم بر کشور است، بتواند در بلندمدت علاوه بر تقویت توانمندی های بخش خصوصی به ارتقاء شفافیت و رقابت در بازار انرژی ایران، منجر شود.
*اعتقاد راسخ نمایندگان به اصلاح نظام بانکی
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس با بیان اینکه مجلس به اصلاح نظام بانکی اعتقاد کامل دارد به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: بعد از گذشت چندین سال از تصویب قانون عملیات
بانکی بدون ربا در سال ۱۳۶۲ و همچنین وقوع تغییرات چشمگیر در حوزه بانکداری، اصلاح قوانین نظام بانکی و کارآمد کردن ساختار و نحوه فعالیت بانک مرکزی بسیار ضروری است.
سیدکاظم دلخوش اباتری افزود: ساماندهی نظام بانکی باید از سوی دولت انجام شود زیرا دولت از نظر تخصصی آشناتر به مسائل پولی و بانکی است و کارشناسان آن در دستگاههای مختلف حضور داشته و نسبت به اشکالات موجود آشناتر هستند.
دلخوش در ادامه با اشاره به موضوع استقلال بانک مرکزی گفت: تا بانک مرکزی استقلال نیابد، ثبات نیز در این نهاد میسر نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه لازمه شروع اصلاحات نظام بانکی کشور ایجاد تحول اساسی در بانک مرکزی است، افزود: در صورت تحقق این موضوع، مشکلات نقدینگی برطرف شده و ثبات به نظام پولی و بانکی کشور بر می گردد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: نقش اتاق تعاون، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، بخش خصوصی و شورای فقهی هم باید در سیستم بانکداری بانک مرکزی تقویت شود.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اشکال و ایرادها بسیار است که امیدواریم در آینده شاهد برطرف شدن آنها باشیم.
دلخوش در پایان گفتگو افزود: با حذف سود مرکب، ارزش سهام بانکیها در بازار سرمایه افزایش مییابد.
*وعده جدید بانک مرکزی برای حمایت از بورس از دو طریق
رئیس کل بانک مرکزی از ادامه حمایت از بورس از طریق اعطای وام به کارگزاری ها و فعالیت بانک ها در شرکت های تامین سرمایه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علی صالح آبادی در مورد حمایت بانک مرکزی از بازار سرمایه در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: تعامل بانک مرکزی و بازار سرمایه ادامه می یابد تا تعادل بازار حفظ شود . بانک مرکزی تلاش دارد وام هایی به کارگزاری ها و با هدف حمایت از بورس به شرط آن که به تولید آسیب نزند ادامه یابد.
وی افزود: بانک مرکزی قصد دارد در این حوزه نسبت به گذشته انعطاف بیشتری نشان دهد. سیاست دیگر حمایت از بورس ، شرکت تامین سرمایه برای بانک ها هستند که جزء دارایی مجاز بانک ها شده و می توانند از این مسیر به بازار سرمایه کمک کنند.
*رئیس کل بیمه مرکزی: نمایندگان مجلس قانون بیمه را زیاد دستخوش تغییر نکنند
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا سلیمانی در نشست هماهنگی نمایندگیهای بیمه فعال در آذربایجانغربی با بیان اینکه قانون بیمه کشور یکی از قوانین مطرح جهانی محسوب
میشود، افزود: این قانون هرچند قدیمی است ولی همچنان یکی از بهترین قوانین موجود محسوب میشود.
وی تاکید کرد: در همین راستا طی نشستهایی که با کمیسیون اقتصادی مجلس داشتیم به آنان اعلام شد که نباید دستکاری زیادی در این قوانین داشته باشند
سلیمانی با بیان اینکه رایزنیهای لازم برای آغاز تحت پوشش بیمه قرار دادن کارتهای بانکی در حال انجام است، ادامه داد: متأسفانه طی سالهای اخیر سوءاستفادههای متفاوتی از طرق کارتهای بانکی شهروندان انجام شده که ورود صنعت بیمه به این حوزه میتواند خدمات ارزندهای برای مردم داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه صنعت بیمه باید به بخشهای مختلف زندگی مردم ورود و آنان را تحت پوشش کامل قرار دهد، بیان کرد: هدف اصلی صنعت بیمه باید کاهش دغدغههای مردم باشد.
سلیمانی با اشاره به اینکه ضمانت نامههای بیمهای مورد غفلت واقع شده، افزود: امروزه ضمانت نامههای بانکی به یکی از منابع درآمدی بانکها تبدیل شده است؛ اگر استفاده از ضمانت نامههای بیمهای آن طور که شایسته آن است در سطح جامعه رایج شود، صنعت بیمه کشور متحول میشود.
وی همچنین به برخی اقدامات انجام شده برای کاهش وابستگی بیمهها به بیمه مرکزی اشاره کرد و افزود: بخش خصوصی صنعت بیمه در کشور باید بیش از پیش تقویت شود.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 18226 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 4258 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 939 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 519 نماد منفی و 99 نماد مثبت بودهاند. همچنین 243 نماد صف فروش و 39 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به غزر 2 و بیشترین ورود پول حقوقی به فجهان اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،560
سکه 11،832,000
آبشده 5،042,000
طلای هیجده عیار 1،163،800
انس 1,783
* ” بورس تهران در نقطه چرخش”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « بورس تهران در نقطه چرخش » نوشت: بازار سهام در هفته گذشته، با داشتن یک روز کاری کمتر، کماکان در چنبره رکود گرفتار بود و افت سهدرصدی در سطح شاخصکل را تجربه کرد. ارزش معاملات روزانه در مجموع بورس و فرابورس نیز به نحو باثباتی زیر سطح ۵ هزار میلیارد تومان قرار گرفته که کمتر از نصف روزهای رونق نسبی در اواسط تابستان است. گزارشهای ۶ماهه هم در مجموع کمک مشخصی به بازار نکرده و بهجز واکنش برخی تکسهمها که گزارشهای بهتری داشتند، در بقیه صنایع، باعث تحریک تقاضا نشده است، از منظر نموداری نیز تحلیلگران به مجموعهای از حمایتها اشاره میکنند که همگی آنها در کانال ۳/ ۱ میلیون واحد قرار دارند و میتوانند مانع از تعمیق روند نزولی و تداوم افت میانگین قیمتهای سهام شوند.
در روزهای گذشته دو آمار مهم از متغیرهای پولی و تورم منتشر شد که تحلیل آن برای سرمایهگذاران حائزاهمیت است. در بخش متغیرهای پولی، هرچند رشد نقدینگی در ماه شهریور کماکان در سطح هشداربرانگیز ۷/ ۳درصد محقق شد اما رشد پایه پولی بهعنوان هسته نقدینگی بعد از افت ۴/ ۰درصدی مرداد، افزایش ملایم ۶/ ۰درصدی را در شهریور ثبت کرد.
این مساله از این حیث مهم تلقی میشود که پایه پولی بهعنوان یک متغیر پیشنگر معمولا با یک فاز تاخیر، تاثیر مهارکنندهای بر رشد نقدینگی و تورم دارد. از منظر بازار بینبانکی و اوراق بدهی نیز کنترل رشد پایه پولی منجر به رشد نرخ سود میشود که نشانههای اولیه آن در حالحاضر قابلمشاهده است.
نکته مهم اینجاست که نهتنها بازارسهام، بلکه هیچیک از طبقات دارایی شامل ارز، طلا، مسکن و اوراق درآمد ثابت در یک سال گذشته قادر نبودهاند تا همپای تورم رشد کنند؛ روندی که با توجه به عقبماندگی تورم از جهش قیمت داراییها احتمالا در کوتاهمدت یعنی تا زمان تخلیه فشارهای ناشی از جهش ارزی در ارزش کالا و خدمات مصرفی پابرجا خواهد ماند. درصورتیکه رویکرد انقباضی فعلی دولت در زمینه عدماستقراض از بانک مرکزی جهت تامین کسریبودجه ادامه یابد، میتوان انتظار کاهش ارقام تورم ماهانه با یک فاز تاخیر از اواخر سالجاری را داشت.