خبر عصرگاهی «بورساوا» شنبه 6 آذر 1400

سر خط خبرها:
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس: افزایش قیمت کارخانهای خودرو منطقی نیست
رئیس کل سازمان خصوصی سازی: دولت بزودی پالایشگاه شازند را میفروشد
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: سهم دو صندوق با درآمد ثابت از خرید سهام و اوراق بدهی در تامین مالی
سهامداران در زمان ریزش بورس چه باید کنند؟
نگاه ابزاری به بازار سرمایه، ممنوع!
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” بورس در فاز تعیین انتظارات”
*نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس: افزایش قیمت کارخانهای خودرو منطقی نیست
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره انتشار اخباری مبنی بر افزایش قیمت کارخانهای خودرو، به پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)گفت: یکی از موضوعاتی که پیش از افزایش قیمت کارخانهای خودرو باید مدنظر قرار گیرد، روشن شدن سازوکار تعیین قیمت تمام شده خودرو است به این معنا باید مشخص شود که در بهای تمام شده خودرو چه هزینههایی اثرگذار است.
سیدجواد حسینی کیا با بیان اینکه در حال حاضر هزینههایی که قیمت تمام شده خودرو را تعیین میکند، شفاف نیست، افزود: باید میزان تاثیرگذاری بهای قطعه، دستمزد پرسنل، هزینههای بالاسری و… در قیمت تمام شده مشخص شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: بخشی از هزینه تمام شده تولید خودرو مربوط به سربار است که خودروسازان باید هرچه سریعتر این هزینهها را حذف کنند نباید این هزینههای بالاسری تولید خودرو را از مردم دریافت کرد.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه وزارت صمت باید هرچه سریعتر اصلاح ساختار خودروسازان را در دستورکار قرار دهد، ادامه داد: افزایش قیمت کارخانهای خودرو پیش از اعلام شفاف هزینههای تمام شده تولید منطقی نیست.
*رئیس کل سازمان خصوصی سازی: دولت بزودی پالایشگاه شازند را میفروشد
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین قربانزاده با اشاره به تدبیر وزارت امور اقتصادی و دارایی برای فروش اموال مازاد دولت به منظور جبران کسری بودجه افزود: سازمان خصوصی سازی نیز در این رابطه عمل به تکالیف بودجه سال 1400 را در اولویت قرار داده و بزودی از طریق فروش
سهام این داراییهای مازاد را عرضه خواهد کرد به طور مثال طی ماه جاری سهام پالایشگاه شازند در بازار بورس عرضه خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا امیدی به خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس در ماههای جاری وجود دارد، تاکید کرد: امید هست، اما به این زودی نه
*مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: سهم دو صندوق با درآمد ثابت از خرید سهام و اوراق بدهی در تامین مالی
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد: صندوق های با درآمد ثابت بازار سرمایه به سقف ارزش معادل 50 هزار میلیارد تومان رسیدند.
میثم فدایی در ادامه نوشت: دو صندوق بزرگ با درآمد ثابت حدود 15 هزار میلیارد تومان سهام خریدند و 35 هزار میلیارد تومان هم از طریق اوراق بدهی تامین مالی کردند. نهادهای مالی بازار سرمایه، پویاتر از گذشته در تامین مالی اقتصاد نقش ایفا می کنند.
*سهامداران در زمان ریزش بورس چه باید کنند؟
“مصطفی امیدقائمی”، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با ارائه پیشنهاداتی به سهامداران، گفت: زمانی که روند بازار بر مدار نزولی قرار می گیرد، به هیچ عنوان فروش سهام یا خروج از سرمایه گذاری در بازار سرمایه به نفع سهامداران نیست.
وی اظهار داشت: تجربه ثابت کرده است، فقط سهامداران عجول تحت تاثیر هیجانات حاکم در بازار، تصمیمات متغییری اتخاذ می کنند و با کوچکترین هیجانی از این بازار خارج می شوند که با این اقدام، زمینه ضرر و زیان بیشتر در بازار سهام را فراهم میکنند.
امیدقائمی افزود: سهامداران بهتر است صبوری کنند و در صورت لزوم برای خروج از این بازار در روزهای صعودی شاخص بورس، اقدام به فروش سهام در بازار کنند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در مجموع با توجه به افزایش قیمت های جهانی، بازار از پتانسیل خوبی برای سرمایه گذاری برخوردار است، گفت: شاخص ارزی و سودآوری شرکتها نشاندهنده آن است که دوران رونق، پیش روی بازار قرار دارد و می توان در صورت انتخاب سهام درست، بازدهی معقولی را از این بازار کسب کرد.
وی اظهار داشت: سهامداران باید با توجه به وجود چنین وضعیتی در بازار با تحلیل، صبر و نیز دیدگاه بلندمدت وارد بازار سرمایه شوند و به نحوی پرتفوی خود را انتخاب کنند که در بلندمدت سود قابل توجهی را از این بازار کسب کنند.
امید قائمی افزود: با توجه به تغییرات ایجاد شده در قیمت های جهانی و نیز بهبود اقتصاد کشور بعد از کرونا، به نظر می رسد تا هشت یا ١٠ ماه آینده، زمینه رونق منطقی در بازار سرمایه ایجاد شود و شاهد بازدهی معقول در بازار سهام نسبت به سایر بازارهای سرمایه گذاری باشیم.
*نگاه ابزاری به بازار سرمایه، ممنوع!
امیر عباس کریمزاده کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با بورس نیوز در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: به رغم آنکه گزارشهای منتشر شده صنایعی همچون پتروشیمیها و سنگ آهنیها و حتی انفورماتیکی ها، در ۶ ماه گذشته گزارشهای مطلوبی بوده و نرخ ارز هم بر خلاف برخی انتظارات، شیب صعودی داشته؛ بازار سرمایه ما رشدی نداشته است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات و تاثیر آن بر بازار سرمایه اظهار کرد: معتقدم حتی اگر مذاکرات به نتیجه مثبت برسد و توافقی شکل بگیرد، این توافق، توافقی نیمبند خواهد بود؛ چراکه تحریم ایران و خروج آمریکا از برجام، بازی دولت آمریکا برای فروش نفت خودشان است.
کریمزاده گفت: بنابراین لغو تحریمها و احیای برجام، ریسکی برای بازار سرمایه مان نخواهد بود و شرکتهای صادرات محور همچون پتروشیمی ها، در حال حاضر محصول خود را با تخفیفهای قابل توجهی راهی بازارهای جهانی میکنند و با کاهش فشار تحریم ها، امکان رشد درآمدها صادراتی را داشته و بازار سرمایه، جذابتر خواهد شد.
وی تصریح کرد: نگاه دولت به بازار سرمایه باید نگاهی بلندمدت باشد و سیاستهای خود را طوری تدوین کند که قوانین بانک مرکزی، مقررات بازار سرمایه و مقررات و دستورالعملهای وزارت صمت در مورد بازار سرمایه با نگاهی بلندمدت تدوین گردد و فرصت را غنیمت بشمارند تا اعتماد از دست رفته، به این بازار بازگردد و سرمایه گذاران دغدغه ریسک سیستماتیک سیاست گذاران را نداشته باشند تا در نهایت، منافع سهامداران حفظ شود. دولت باید به جای مداخله در قیمت گذاری ها، به نظارت بر بازارها بپردازد تا بازارها به سمت مکانیزم بازار آزاد بر مبنای عرضه و تقاضا حرکت کنند.
کریمزاده در خاتمه خاطرنشان کرد: این اقدامات، قابلیت تحلیل و پیش بینی بازار سرمایه را افزایش داده و به سرمایه گذاران فرصتی برای انتخاب مناسبتر داده و منابع بیشتری را به سمت بازار سرمایه هدایت خواهد کرد. در این صورت هم شرکتها از منابع این بازار در راستای توسعه استفاده خواهند کرد و هم دولت فرصتی برای افزایش درآمدهای مالیاتی خواهد بود. ضمن اینکه با رونق بازار سرمایه، نقدینگی راهی بازارهای موازی نشده و تورم کمتری متحمل خواهیم شد.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 27442 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 3539 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 564 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 527 نماد منفی و 92 نماد مثبت بودهاند. همچنین 218 نماد صف فروش و 28 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به بورس و بیشترین ورود پول حقوقی به فایرا اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 29،250
سکه 12،647,000
آبشده 5،456,000
طلای هیجده عیار 1،260،500
انس 1,788
* ” بورس در فاز تعیین انتظارات”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر «بورس در فاز تعیین انتظارات » نوشت: شاخص کل بازار سهام در هفته گذشته شاهد روایت تکراری نوسان در یک بازه محدود بود، تا جایی که با افت ۲/ ۱ درصدی در مقیاس هفتگی بار دیگر وارد کانال پرحمایت ۳/ ۱میلیون واحدی به لحاظ نموداری شد. در نمای بزرگتر، شاخص بورس طی ماههای گذشته عمدتا در دو کانال ۳/ ۱ و
۴/ ۱ میلیون واحدی نوسان کرده و با ثبت بازدهی کمتر از ۷ درصدی از ابتدای سال تاکنون، در قعر جدول بازدهی بازارهای رقیب (شامل سپرده، مسکن، طلا، دلار) ایستاده است. رکود عمومی در بازار سهام در حالی ادامه دارد که به لحاظ متغیرهای تاثیرگذار بر سودآوری شرکتها شامل نرخ ارز سامانه نیما و قیمتهای جهانی تحول مهمی رقم نخورده است. سیاست پولی نسبتا انقباضی که با هدف کنترل تورم بیرویه در دستور کار قرار گرفته نیز کماکان انگیزه جدیدی برای خرید داراییهای ریسکپذیر فراهم نکرده است. در همین حال، نگاهها به مذاکرات هفته جاری در وین دوخته شده است؛ جایی که اولین مواجهه رسمی دولت سیزدهم با موضوع مذاکرات برجام به سبب تبعات اقتصادی آن در زمینه فروش نفت و دسترسی به ذخایر و تاثیرگذاری بر نرخ ارز مورد توجه است.
مذاکرات هستهای در حالی در هفته آتی آغاز میشود که انتظارات برای نتیجهبخشی سریع آن چندان بالا نیست. در این میان، نرخ برابری ارزهای خارجی در برابر ریال احتمالا سریعترین واکنش به خروجی این نشست را نشان خواهد داد. بازار سهام نیز با عنایت به همبستگی بالای رفتاری با ارز آزاد طبیعتا با یک فاز تاخیر از تحولات این حوزه تاثیر خواهد پذیرفت. باید در نظر داشت هرگونه توافق بر سر فروش نفت یا آزادسازی ذخایر میتواند با تاثیرگذاری سریع بر کسری بودجه ۳۰۰هزار میلیارد تومانی، هم فشار بر دولت در جهت فروش اوراق بدهی را تعدیل و هم زمینه تک نرخی شدن و تعدیل نسبی قیمت دلار آزاد را فراهم کند. فراتر از این، خروجی مثبت یا منفی این دور از مذاکرات میتواند با شکلدهی به انتظارات سرمایهگذاران، زمینه تغییر آرایش سبد و ترکیب داراییها را رقم بزند. فعالان بازار سهام هم مترصد خواهند بود با جمعبندی نتایج مذاکرات، وزن صنایع و شرکتهای موسوم به دلاری و غیردلاری و نیز اوراق بدهی را در سبد خود تنظیم کنند.