خبر عصرگاهی «بورساوا» شنبه 23 مرداد 1400

سر خط خبرها:
عضو هیات مدیره بورس تهران: ایجاد تعادل در بازار سرمایه با توسعه فرهنگ سهامداری
مدیر جهاد کشاورزی آمل؛ پایان دلال بازی در بازار برنج با ورود به بورس کالا
آیا شاخص بورس در هفته آخر مردادماه اصلاح میشود؟
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
و ” روزهای تردید سهامداران خرد”
*عضو هیات مدیره بورس تهران: ایجاد تعادل در بازار سرمایه با توسعه فرهنگ سهامداری
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس، مهدی امیری عضو هیات مدیره بورس تهران گفت: سرمایهگذاری مطمئن همواره یکی از دغدغههای آحاد جامعه است. از دیرباز مردم به دنبال استفاده بهینه از پساندازها و منابع بازار خود بودهاند، بطوریکه ضمن حفظ ارزش آن در برابر تکانهای تورمی با خلق ارزش از رشد سرمایههای خود بهرهمند شوند.
وی افزود: پرداختن به مفاهیم اقتصادی و ترویج تحلیلهای روز اقتصادی موجب اثرگذاری مثبت در رفتار و سبک زندگی افراد جامعه میشود. اکنون و با توجه به توسعه و رشد بازار سرمایه در طی سالهای اخیر گسترش فرهنگ سرمایهگذاری ضرورت بیشتری یافته است.
عضو هیات مدیره بورس تهران با این اعتقاد که توسعه فرهنگ سهامداری، رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه را کاهش می دهد،اظهار داشت: با توسعه فرهنگ سهامداری میتوان ضمن فراهم کردن درک بهتر از شناخت فرصتهای سرمایهگذاری، رفتارهای هیجانی را در بازار کنترل کرد. با توسعه فرهنگ سهامداری در جامعه قطعاْ رشد سرمایهگذاری در بورس و به دنبال آن تولید ملی و رونق را در پی خواهد داشت و به دنبال آن این روند در افزایش ثروت مردم، گسترش رفاه عمومی، کاهش فقر و ایجاد اشتغال اثرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: طی یک سال اخیر سرمایهگذاران جدیدی بدون پشتوانه اطلاعات کافی از بازار سرمایه و نبود فرهنگ کافی سهامداری وارد بورس شدند و بخش قابل توجهی از سرمایه آنها متحمل خسارت شد و به دنبال آن دلزدگی از بازار سرمایه ایجاد شد.
امیری در پایان ایجاد تعادل در بازار سرمایه را نتیجه آموزش مناسب عنوان کرد و گفت: آموزش تخصصی و تحلیلگری در حوزه بازار سرمایه قطعاْ برای همگان امکانپذیر نیست، چرا که نیازمند گذراندن دورههای تئوری و تخصصی در دانشگاه است؛ اما میتوان با آموزش مناسب، ظرفیتهای سودآوری، افزایش ثروت و روشهای مطمئن سرمایهگذاری را به عموم معرفی کرد. نتیجه این روند ترویج فرهنگ سرمایهگذاری و سهامداری، کاهش و تبدیل رفتارهای هیجانی و ایجاد تعادل در بازار سرمایه خواهد بود.
*مدیر جهاد کشاورزی آمل؛ پایان دلال بازی در بازار برنج با ورود به بورس کالا
به گزارش «کالاخبر» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سید حسین اسلامی مدیر جهاد کشاورزی آمل از معاملات برنج طارم شهرستان آمل در بازار بورس کالا خبر داد و گفت: برنج مازندران با گواهی سپرده کالایی مرکز پایانه برنج آمل وارد بازار بورس میشود و شالیکاران مازندران اگر بخواهند محصولشان را مستقیم در بورس به فروش برسانند باید کد بورسی دریافت کنند.
وی افزود: نماد معاملاتی گواهی سپرده کالایی برنج سفید طارم مازندران از ۱۴ فروردین در بورس کالا قابل عرضه شد و کشاورزان مازندرانی میتوانند از این پس با عرضه برنج تولیدی خود بر اساس استانداردهای تعریف شده، گواهی سپرده دریافت کرده و محصول تولیدی خود را از طریق بورس به بازار عرضه کنند.
اسلامی گفت: بورسی کردن برنج مازندران یکی از راهکارهای پایان دادن کامل به دلال بازی در بازار این محصول راهبردی است که پرونده آن سال گذشته به بازار بورس ارائه شد تا راهکار مشخصی برای آن تعریف شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل نقش مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در عرضه برنج مازندران در بورس را تضمین کننده کیفیت محصول و تحویل محصول به خریدار با کیفیت خریداری شده دانست و افزود: علاوه بر کشاورزان برنجکار، هر شهروند ایرانی میتواند به خرید و فروش برنج به عنوان یک کالای بورسی ورود کند و سود مورد نظر خود را ببرد.
*آیا شاخص بورس در هفته آخر مردادماه اصلاح میشود؟
“امیرعلی امیرباقری” امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا روند معاملات بورس در هفته جاری را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: براساس پیش بینی های صورت گرفته به نظر می رسد که بازار سرمایه در هفته جاری با رشدی معقول و منطقی مواجه باشد.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع نباید فراموش شود که بسیاری از سهام و صنایع ممکن است به دلیل رسیدن به نقطه مقاومت و به دلیل رشدی که از چند وقت گذشته در بازار تجربه کردند برای مدتی موقت با چالش مواجه شوند و امکان افزایش عرضه در این سهام وجود دارد.
امیرباقری با اشاره به اینکه قرار گرفتن همه سهام به صورت یکدست در مسیر رشد نشان دهنده وجود چشم انداز تورمی سنگین در اقتصاد کشور است، اظهار داشت: این موضوع به نفع بازار سرمایه نیست بلکه بهتر است رشد بازار گروه به گروه صورت بگیرد، چراکه این اتفاق به نفع کلیت بازار سرمایه خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: انتظار می رود سهامی که در ماه گذشته با رشد سنگین مواجه بودند به نقطه مقاومت برسند و سرمایه ها وارد دیگر سهم ها شوند که این امر منجر به حرکتی باثبات در کلیت بازار سرمایه خواهد شد.
وی به روند معاملات در بازارهای جهانی اشاره کرد و گفت: در بعد جهانی قیمت کامودیتیها با ثبات مواجه است اما در میان مدت و بلندمدت با اصلاح شاخص دلار سهام کامودیتی با رشد نسبی مواجه می شوند که می توانند به عنوان اهرمی برای سهام شاخص ساز در میان مدت و بلندمدت تلقی شوند.
امیرباقری همبستگی بالای بورس با نرخ دلار را از جمله مسایل قابل اهمیت در بازار دانست و افزود: با توجه به کاهش خوش بینی نسبت به مذاکرات برجام نگرانی هایی نسبت به نرخ ارز ایجاد شد، به همین دلیل سهام ارز محور که تاثیرگذار بر شاخص بورس هستند با اقبال مواجه شدند و کلیت بازار را با رشد همراه کردند.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 3797 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 9549 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 429 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 344 نماد منفی و 273 نماد مثبت بودهاند. همچنین 109 نماد صف خرید و 91 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به پارس و بیشترین ورود پول حقوقی به فولاد اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود26،650
سکه 11،771,000
آبشده 4،854,000
طلای هیجده عیار 1،121،300
انس1,779
*” روزهای تردید سهامداران خرد”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « روزهای تردید سهامداران خرد » نوشت: هفته گذشته، بورس تهران شاهد نخستین سالگرد یک اتفاق تاریخی بود. دقیقا یک سال از رسیدن شاخصکل بورس تهران به قله اعجابانگیز دو میلیون و ۷۸ هزار واحدی گذشت و حالا بورس پس از تجربه 10 ماه اصلاح فرسایشی، بیش از یک ماه است که مجددا رنگ رونق به خود گرفته است. به این ترتیب هفته گذشته شاخص سهام پس از ثبت رشد 6/ 5 درصدی در فاصله 28 درصدی تا تجربه مجدد قله تاریخی خود قرار دارد. اما به نظر میرسد سهامداران هنوز آنچنان که باید مطمئن نیستند و ترجیح میدهند تا برای ورود پرقدرت، منتظر مشخص شدن برخی ابهامات مانند نتیجه مذاکرات احیای برجام و البته تعیینتکلیف وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم بمانند…..
در این حال و هوای سبز ، سهامداران خرد نیز فعالیت خود را در زمین فروش سهام افزایش دادند و سهامی به ارزش 166 میلیارد و 85 میلیون تومان را به فروش رساندند. در میان صنایع بورسی نیز در مقابل ثبت خالص خرید مثبت حقیقیها در 14 گروه، 24 صنعت در لیست فروش این دسته از بازیگران سهام جای گرفتند.
جالب آنکه بیشترین میزان فروش سهامداران خرد درگروههای کامودیتیمحور رقم خورده و در این راستا به ترتیب شاهد خروج سرمایههای حقیقی از گروههای “کانی-فلزی” ، “فرآوردههای نفتی”، “چند رشتهای صنعتی”، “فلزات اساسی” و “محصولات شیمیایی” بودیم. بر این اساس افت نرخ اسکناس آمریکایی کار خود را کرد و سهامداران خرد را واردار به عقبنشینی از گروههای دلاری بورس تهران کرد.