خبر عصرگاهی «بورساوا» شنبه 20 فروردین 1401

سر خط خبرها:
وزیر اقتصاد؛ اصلاح نظام بانکی اولویت کاری سال ۱۴۰۱
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انفصال از خدمت در انتظار مدیران متخلف از پرداخت سجامی سود سهام
بررسی فرصتهای اشتغال زایی و سرمایه گذاری شستا در آذربایجان غربی
رئیس هیأت عامل صندوق تثبیت؛ اما و اگرهای امضا قرارداد بین صندوق توسعه ملی با صندوق تثبیت
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” احتیاط حقیقیها برای خرید سهام “
*وزیر اقتصاد؛ اصلاح نظام بانکی اولویت کاری سال ۱۴۰۱
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، سید احسان خاندوزی اظهار کرد: در وزارت امور اقتصادی و دارایی به دلیل نقش ویژهای که شبکه بانکی در تأمین مالی دارد دو مساله برای ما حائز اهمیت است، مساله نخست عبارت است از خود شبکه بانکی؛ به عبارت دیگر ما به دنبال این هستیم که همه تمهیداتی که برای بالا بردن درجه سلامت شبکه بانکی لازم است و به همان مفهومی که در ادبیات متعارف بانکداری نیز وجود دارد را انجام دهیم. بنابراین باید بر توانمند شدن، اصلاح شدن و پیراسته شدن شبکه بانکی تلاش کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه نکته دوم در خصوص نقش آفرینی تأمین مالی توسعه است، افزود: یکی از دلایلی که دهه ۹۰، دهه از دست رفته اقتصاد ایران ارزیابی میشود، خاموش شدن موتورهای تأمین مالی پیشرفت در اقتصاد است.
وی با بیان اینکه همکاران در وزارت اقتصاد با این نگاه یک محور چهارگانه برای سال ۱۴۰۱ تنظیم کردهاند، افزود: یک بخش از آن مربوط به سیاستهای اعتباری است، یک بخش به سیاستهای رفع ناترازی مربوط است، قسمت سوم نیز به سیاستهای حوزه راهبردهای فناورانه و نو شدن شبکه بانکی مربوط است و بخش چهارم نیز به راهبردهای تنظیم که تنظیمگریهای خاصی را برای دسترسیهای ویژه پیشنهاد میدهد برمیگردد.
وزیر اقتصاد در پایان گفت: همکاران ما در تلاش هستند با همکاری خبرگان و مدیران سیستم بانکی کشور این چهار محور را تکمیل کنند و امیدواریم تا آخر فروردینماه بهطور رسمی آن را اعلام کنیم تا در اختیار مدیران شبکه بانکی کشور قرار گیرد.
*رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انفصال از خدمت در انتظار مدیران متخلف از پرداخت سجامی سود سهام
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در صفحه شخصی خود در فضای مجازی اعلام کرد: با الزام کمیسیون اصل 90 و رفع خلاهای قانونی در قانون بودجه سال 1401، کلیه ناشران موظف به پرداخت سود از طریق سجام شدند.
مدیران متخلف از اجرای این حکم با شکایت سازمان بورس به انفصال از خدمت در دستگاههای اجرایی و شرکتهای سهامی عام به مدت 6 ماه تا 2 سال محکوم می شوند.
*بررسی فرصتهای اشتغال زایی و سرمایه گذاری شستا در آذربایجان غربی
به گزارش اقتصادآنلاین؛ ابراهیم بازیان مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) با محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی دیدار کرد وی ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان در کشور براساس ظرفیتهای بومی هر منطقه را از اولویتهای شستا دانست و اظهار داشت: در روزهاى آتی هیاتی از متخصصان شستا در حوزههاى مختلف صنعتی جهت بررسی ظرفیتها به این استان اعزام می شوند.
بازیان در ادامه گفت: امیدواریم حضور و سرمایهگذاری شستا در این استان راه را برای بنگاههای بزرگ اقتصادی باز کند تا با سرمایهگذاری لازم از ظرفیتهای منطقه در جهت توسعه و پیشرفت اقتصادی استان استفاده کنند.
محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای بسیار این استان در حوزههای مختلف صنعتی گفت: شستا و شرکتهای تابعه آن با حضور و سرمایهگذاری در این استان میتوانند ضمن ایجاد رشد اقتصادی و اشتغال پایدار، زیرساختهای صنعتی و اقتصادی را در این استان توسعه دهند.
استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر معضل خام فروشی و ارزشگذاری پایین محصولات تولیدی در استان افزود: شستا میتواند با ایجاد زیرساختهای لازم و تکمیل زنجیره ارزش و تولید استان، نقش مهم و موثری در ایحاد خودکفایی، افزایش سودآوری، رونق تولید و کاهش خام فروشی در استان ایفا کند.
*رئیس هیأت عامل صندوق تثبیت؛ اما و اگرهای امضا قرارداد بین صندوق توسعه ملی با صندوق تثبیت
امیرمهدی صبائی رئیس هیأت عامل صندوق تثبیت در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، اظهار کرد: در قراردادی که توسط صندوق توسعه ملی تنظیم شده موضوع حائز اهمیت مربوط به بدهی سازمان امورمالیاتی به صندوق توسعه ملی میشود زیرا صندوق توسعه ملی پرداخت۵هزار و۲۰۰میلیارد تومان از مبلغ۵۱۰میلیارد دلار را منوط بهدریافت این بدهیکرده است.
وی بیان کرد: اینکه صندوق توسعه ملی به چه نحوی و از چه محلی میخواهد در صندوق تثبیت سپردهگذاری کند یک موضوع کاملاً درون سازمانی است و صندوق ثبیت در چنین جایگاهی نیست که قراردادی را امضا کند که پرداخت بخشی از مبلغ مذکور در این قراداد منوط به انجام تعهد سازمان امورمالیاتی یعنی پرداخت بدهی خود به صندوق توسعه ملی شود.
رئیس هیأت عامل صندوق تثبیت تاکید کرد: قرادادی که قرار بود دوجانبه باشد حال با حضور شخص ثالث یعنی سازمان مالیاتی سه جانبه میشود این مسئله در حالی که در اساسنامه صندوق تثبیت، شورای هماهنگی اقتصادی دولت و ماده ۲۸ قانون رفع موانع تولید هیچ گونه اسمی از این سازمان به عنوان تامین کننده منبع مالی مستقیم برای صندوق توسعه تثبیت درج نشده است.
صبائی اظهارکرد: اکنون مفاد قرارداد از سوی صندوق توسعه ملی به نحوی تنظیم شده که اگر صندوق تثبیت آن را امضاء کند بدین معناست که پذیرفته که حدود ۵ هزار و۲۰۰ میلیارد تومان را از مبلغ۵۱۰میلیارد دلار منوط به پرداخت بدهیسازمان امور مالیاتی به صندوق توسعه ملیمیشود.
وی تاکید کرد: از آنجایی که صندوق تثبیت مطایق قوانین در چنین جایگاهی قرار ندارد به همین خاطر درخواست دادیم که این بند از قرارداد اصلاح یا حذف شود که صندوق توسعه ملی تا کنون با آن موافقت نکرده است.
رئیس هیأت عامل صندوق تثبیت بیان کرد: لذا اظهارات صندوق توسعه ملی مبنی بر عدم واریز مبالغ ماهانه به سبب امضاء نکردن قرارداد صحت دارد اما دلایل اصلی این موضوع مربوط به توضیحات مذکور است.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 5100 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 5266 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 220 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 386 نماد مثبت و 251 نماد منفی بودهاند. همچنین 158 نماد صف خرید و 36 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به شبریز و بیشترین ورود پول حقوقی به وبملت اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 27،850
سکه: 12،838,000
مثقال طلا: 5،605,000
طلای 18 عیار: 1،294،200
انس طلا: 1,947
* ” احتیاط حقیقیها برای خرید سهام “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « احتیاط حقیقیها برای خرید سهام » نوشت: سومین هفته سالجدید و دومین هفته کاری بورس با رشد بیش از ۲درصدی نماگر اصلی تالار شیشهای سپری شد و سهامداران خرد نیز برای دومین هفته متوالی خالص خرید مثبتی را رقم زدند، با اینحال نزدیکشدن به مرز ۵/ ۱میلیون واحد که در ۲۰ماه گذشته دوبار مانع از تداوم رشد بازار شده، سبب شد تا شاهد شناسایی سود و کاهش سرعت حقیقیها برای ورود به بازار باشیم. به این ترتیب در هفته منتهی به ۱۷ فروردین شاهد جابهجایی سهامی به ارزش ۳۵ میلیاردتومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودیم که نسبت به خالص خرید حقیقیها در دومین هفته فروردین کاهش ۹۲درصدی را نشان داد. در هفتهای که سهامداران خرد به فعالیت در زمین خرید سهام ادامه دادند از 39 صنعت فعال بورسی، 15 گروه در لیست خرید حقیقیها جای گرفتند و در مقابل شاهد خروج سرمایه این دسته از فعالان بورسی از 24 صنعت بودیم. در صدر لیست خرید حقیقیها گروه خودرو و ساخت قطعات قرار داشت. این صنعت در هفتهای که گذشت خالص ورود 148میلیاردتومانی سرمایههای خرد را تجربه کرد. حقیقیها هفته گذشته به خرید سهامی از گروه فرآوردههای نفتی نیز ادامه دادند. چشمانداز مثبت سودآوری پالایشیها در سالجاری بهدنبال افزایش قیمت نفت و بهبود کرکاسپرد این شرکتها و در کنار آن احتمال تقسیم سود نقدی بالا از سوی شرکتهای پالایشی در مجمع پیشرو از مهمترین دلایلی است که خالص خرید حقیقیها در پالایشگاههای بورسی را مثبت کرد. این گروه در هفتهای که گذشت شاهد جابهجایی سهامی به ارزش 90میلیارد و 876میلیونتومان از پرتفوی حقوقیها به سبد سهام معاملهگران خرد بورس تهران بود. در آنسوی بازار اما بزرگان کامودیتیمحور و همچنین گروههای برجامی در اولویت نخست حقیقیها برای خروج قرار گرفتند. در اینخصوص میتوان به معدنیها اشاره کرد در صدر این لیست جای گرفتند، پس از آن نوبت به صنعت فلزات اساسی رسید. شرکتهای چندرشتهای صنعتی نیز با محوریت «شستا» وضعیت مشابهی را در هفتهای که گذشت تجربه کردند.