خبر عصرگاهی «بورساوا» شنبه 13 شهریور 1400

سر خط خبرها:
طی حکمی از سوی معاون اجرایی سازمان بورس؛ انتصاب سرپرست اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت: فروش بلوکی سهام عدالت خلاف سیاست کلی است
بالاترین درجه اعتباری مالی به شرکت پتروشیمی پارس اعطا شد
اثر ثبات دلار و استفاده از ابزارهای کنترل تورم بر بورس
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
“نوسان بورس با انتظارات تورمی “
*طی حکمی از سوی معاون اجرایی سازمان بورس؛ انتصاب سرپرست اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا)، مصطفی بهشتی سرشت معاون اجرایی و عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، طی حکمی ،سعید واشقانی فراهانی را به سمت سرپرست اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس منصوب کرد.
در این حکم آمده است: “نظر به تجربیات و شایستگی جنابعالی و با عنایت به پیشنهاد مدیر مربوطه و موافقت ریاست محترم سازمان ،به موجب این حکم به عنوان “سرپرست اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی “منصوب می شوید تا با توجه به شرح وظایف مربوط،اهداف و برنامه های سازمانی انجام وظیفه نمایید.
امید است با کسب تاییدات الهی و رعایت ضوابط و مقررات سازمانی در انجام امور محوله موفق و پیروز باشید.”
*سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت: فروش بلوکی سهام عدالت خلاف سیاست کلی است
اکبر حیدری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد فروش سهام عدالت گفت: کسانیکه روش مستقیم مدیریت سهام عدالت را انتخاب کردهاند باید دستاندرکاران فروش به این نکته توجه داشته باشند که طبق منویات رهبری در نامه 26 خرداد سال گذشته فروش سهام عدالت نباید موجب تسلط سرمایهداران بر سهام عدالت مردم شود بنابراین فروش بلوکی باید از دستور کار خارج شود.
وی همچنین گفت: اجرای طرح فروش سهام عدالت در روش مستقیم نباید موجب محدود شدن حق مالکیت و اعمال مدیریت مردم بر سهام خود باشد در حالیکه کارگزاریها درخواست مردم را نگه میدارند و این تقاضاها را به صورت بلوکی میفروشند.
به گفته سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت، تقاضاهای تجمیع شده برای فروش سهام عدالت باید ملغی شود اما کسانیکه به دلیل اضطرار مالی اصرار به فروش سهام عدالت خود دارند باید بتوانند مانند سایر سهامداران بازار سهام خود را به صورت خرد به فروش برسانند.
وی در مورد اینکه قرار بود با وثیقه کردن سهام عدالت کارت اعتباری به سهامداران پرداخت شود، عنوان کرد: در راستای نگه داشتن سهام عدالت باید کارت اعتباری ویژه به آنها پرداخت میشد اما برخی از بانکها کارتهای اعتباری معمولی به سهامداران عدالت دادند که در این زمینه تعداد ناچیزی در حد 100 هزار نفر توانستند از این کارتها استفاده کنند که این کارتها مزیت خاصی برای سهامداران عدالت ندارد.
*بالاترین درجه اعتباری مالی به شرکت پتروشیمی پارس اعطا شد
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، شرکت رتبه بندی اعتباری «پایا» بر اساس بررسی دادههای کمی شامل صورتهای مالی و نسبتهای مالی مستخرج از آن و ویژگیهای کیفی، شامل ارزیابیهای مربوط به فعالیتهای شرکت، حاکمیت شرکتی، محیط عملیاتی، تأمین مالی و سوابق آن و نیز تحلیل فضای کلان اقتصادی، کسب و کار و صنعت مربوطه، رتبه اعتباری بلندمدت -AA با دورنمای باثبات و رتبه اعتباری کوتاه مدت +A1 با درجه سرمایه گذاری را به شرکت پتروشیمی پارس تخصیص داد.
بر اساس واژه نامه تعاریف شرکت رتبه بندی اعتباری «پایا»، در این طبقه از رتبه اعتباری بلند مدت، ظرفیت ایفای تعهدات مالی در سطح بسیار بالاست.
همچنین دورنمای رتبه اعتباری «پایا» اظهارنظر در مورد مسیر احتمالی رتبه اعتباری در میان مدت است. دورنمای باثبات بدین معنی است که احتمالأ رتبه اعتباری در آینده قابل پیش بینی تغییر نخواهد کرد.
*اثر ثبات دلار و استفاده از ابزارهای کنترل تورم بر بورس
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، امیرعلی امیرباقری با اشاره به روند معاملات بورس در هفته ای که گذشت به ایرنا اعلام کرد: مسیر حرکت بازار سهام هفته گذشته طبق پیش بینی ها پیش رفت. معاملات بورس بعد از اصلاح شدیدی که تجربه کرد باید رشدی را تجربه و تا حدودی از ضرر و زیان سهامداران جبران می کرد.
وی افزود: به دنبال آغاز فعالیت دولت این انتظار وجود دارد که تا چند وقت آینده ثبات نرخ ارز و بکار گیری ابزارهای کنترل تورم رخ دهد. بنابراین ممکن است اجرای چنین اقداماتی از سوی دولت، تاثیرگذار بر بدنه بازار باشد و روند صعودی را تحت تاثیر قرار دهد. بازار مالی کشوری که در شرایط تحریم قرار دارد براساس نرخ تورم در مدار رشد قرار می گیرد و توجه چندانی به تولید بخش واقعی صورت نمی گیرد. به نظر می رسد یکی از فعالیت هایی که قرار است دولت در دستور کار قرار دهد، جایگزینی رشد بخش عملیاتی شرکت ها در برابر رشد بخش مالی ناشی از تورم آنها است.
امیرباقری در ادامه گفت: بحثی که اعلام شده و مورد بحث قرار گرفته، استفاده از ابزارهای کنترل تورم توسط بانک مرکزی و اجرای عملیات بازار باز به شکل گسترده است که اجرای آنها بطور حتم می تواند تاثیرگذار بر کنترل تورم انتظاری باشد.
وی با اشاره به کنترل نرخ ارز که در دستور کار دولت سیزدهم است گفت: بحث بازار ارز یکی از متغیرهایی کلیدی اقتصاد است و رییس جمهور اعلام کرده بطور قطع نرخ ارز کنترل خواهد شد. رییس بانک مرکزی هم با اشاره به کاهش قیمت ارز از ٢٨ به ٢٦ هزار تومان اظهار امیدواری کرد این روند تا شکل گیری سطوح تعادلی در اقتصاد ادامه پیدا کند. در اقتصاد هم باید مانند بازار سرمایه بعد از وجود روند اصلاحی، شکل گیری ثبات و ایجاد روند صعودی رقم بخورد که به دنبال چنین اتفاقی زمینه رشد واقعی اقتصادی فراهم خواهد شد.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 20428 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 10023 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد ورود 417 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 461 نماد مثبت و 161 نماد منفی بودهاند. همچنین 189 نماد صف خرید و 32 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به تایرا و بیشترین ورود پول حقوقی به شپنا اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،230
سکه 11،997,000
آبشده 5،043,000
طلای هیجده عیار 1،164،500
انس 1,827
* “نوسان بورس با انتظارات تورمی “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « نوسان بورس با انتظارات تورمی » نوشت: رالی قدرتمند سهماه گذشته بورس در هفته گذشته با وقفه مواجه شد تا با کاهش حدود ۲ درصدی شاخصکل، این متغیر مهم در کانال ۵/ ۱ میلیون واحدی جا خوش کند. رشد اخیر بورس تهران از سوم خردادماه آغاز شد؛ زمانیکه بهتدریج احتمال ایجاد گشایش فوری در مذاکرات هستهای کمرنگ شد و تامین کسریبودجه نیز از محل استقراض از بانک مرکزی آغاز شد، بهاین ترتیب، با بالا گرفتن انتظارات تورمی و رشد تقریبا ۴۰ درصدی، شاخصکل بر فراز بالاترین قله از مهر ۹۹ ایستاده است.
سبهنظر میرسد همگام با تشدید انتظارات تورمی، سرمایهگذاران یک واکنش بنیادی نسبت بهتحولات مزبور نشان دادهاند و از این جهت، جنس رشد بازار با رفتار هیجانی سال قبل متفاوت است. با این وجود، پس از رشد پردامنه اخیر در سهام کالایی که با شتابی بهمراتب بیشتر از رشد ارز در سامانه نیما و بازار آزاد محقق شده، شرایط تغییر کرده است. از نظر قیمتهای جهانی هم وضعیت تا حدی متفاوت شده و نهتنها روند صعودی ممتد قبلی متوقف شده بلکه نشانههای تزلزل و اصلاح بهچشم میخورد. از سوی دیگر، گزارشهای مردادماه شرکتها در صنایع پرطرفدار بهویژه گروه فلزی و سیمان کماکان از مشکل تولید حکایت میکند که بهزودی تاثیرش را در کاهش حجم فروش نیز خواهد گذاشت. از اینرو میتوان گفت که در شرایط کنونی قیمت سهام بیش از آنکه با واقعیات روز هماهنگ باشند با انتظارات تورمی خود را تنظیم کردهاند که البته با توجه بهماهیت آیندهنگر بازارها اتفاق عجیبی نیست. با این حال، این گمانه وجود دارد که در صورت توقف رشد ارز و کاهش التهاب افزایش قیمتها در ماههای آتی، زمینه اصلاح نرخ سهام کالایی متناسب با تعدیل انتظارات فزاینده تورمی فراهم شود.