خبر عصرگاهی «بورساوا» سهشنبه 6 مهر 1400

سر خط خبرها:
معاون اجرایی سازمان بورس: انتشار صورت مالی شرکتهای تابع در سال ١۴٠١
مدیر پذیرش و بازاریابی بورس کالای ایران: خرید وفروش محصولات فولادی در بورس کالا فقط با کد نقش سامانه تجارت
کارشناس بورس کالا: تالار اختصاصی سیمان مانع رشد عجیب قیمت میشود
ترمز دستی قیمتگذاری دستوری کشیده شود
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” راهنمای بورس نیمه دوم”
*معاون اجرایی سازمان بورس: انتشار صورت مالی شرکتهای تابع در سال ١۴٠١
به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان مصطفی بهشتی سرشت معاون اجرایی سازمان بورس در خصوص رونمایی سایت برگزاری آزمون حرفهای اظهار کرد: در گذشته تمرکز اصلی شرکت در حوزه اطلاع رسانی بود. نگاه سازمان در حوزه توسعه، تخصص محور است. از این جهت موضوع اطلاع رسانی به بخش روابط عمومی محول شد و از نظر ساختار تحولات عظیمی ایجاد شد.
وی افزود: ما سیاست بهره وری را پیگیری می کنیم و می خواهیم رابطه سازمان با نهادهای مختلف همراه با بهره وری باشد و در مجموع سازمان بورس و اوراق بهادار باید شفاف باشد.
بهشتی سرشت در خصوص انتشار صورتهای مالی گفت: همان طور که در سال ۱۴۰۰ صورتهای مالی سازمان بورس را منتشر کردیم، در سال ۱۴۰۱ هم صورت مالی شرکتهای تابع منتشر خواهد شد تا این شفافیت سبب افزایش بهره وری شود.
*مدیر پذیرش و بازاریابی بورس کالای ایران: خرید وفروش محصولات فولادی در بورس کالا فقط با کد نقش سامانه تجارت
به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا بهنام زاده مدیر پذیرش و بازاریابی بورس کالای ایران در نامهای به کلیه خریداران و عرضه کنندگان محصولات فولادی در بورس کالا، الزام به دریافت کد نقش و ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت را ابلاغ کرد.
در این ابلاغیه با اشاره به نامه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در خصوص الزام خریداران و عرضه کنندگان محصولات فولادی اعم از خرد و عمده به ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت و دریافت «کد نقش» از این سامانه، زمان آغاز معاملات محصولات فولادی با کد نقش از ۱۰ مهر ماه اعلام شده است.
*کارشناس بورس کالا: تالار اختصاصی سیمان مانع رشد عجیب قیمت میشود
مهدی بیات منش کارشناس بورس کالا در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با راه اندازی تالار اختصاصی برای برخی از محصولات در بورس کالا، اظهار کرد: معمولا زمانی که واژه اختصاصی در رابطه با یک کالایی کنار آن قرار میگیرد مانند تالار اختصاصی یا معاملات اختصاصی، این نکته به ذهن میرسد که آن کالا از یک حساسیت و یک برجستگی خاصی مانند قیمت، حجم معاملات و سهمیه بندیهای ویژه در بازار برخوردار است.
وی افزود: برای کنترل و نظارت دقیق تر از سوی ناظر، از تالار اختصاصی استفاده میشود اما ثبات در تقاضا، نکته بسیار مهم تری در ایجاد تالار اختصاصی برای آن محصول است.
بیات منش تصریح کرد: وزارت صمت معمولا برای اینکه بتواند بر طرف تقاضا کنترلی داشته باشد، از عرضههای اختصاصی و معاملات اختصاصی استفاده میکند.
این کارشناس بورس کالا در ادامه افزود: به دلایل مختلف از جمله قانون جهش مسکن، تقاضا برای سیمان افزایش خواهد یافت که همین موضوع میتواند یکی از دلایل ایجاد تالار اختصاصی برای نظارت بیشتر بر عرضه و تقاضا و توزیع نظاممند سیمان باشد. نظارتی که باعث می شود تا هیجانات بر قیمت این محصول دامن نزند و معاملات آن به آرامی به روند خود ادامه داده و قیمت نیز از کنترل خارج نشود.
وی در پایان گفت: در کل هنگامی معاملات در بورس کالا اختصاصی میشود که سیاست گذار به دنبال آرامش در آن معاملات است تا قیمت نیز رشدهای عجیب نداشته باشند. یکی دیگر از مزیتهای مهم تالار اختصاصی این است که به سبب ثبات ایجاد شده و نظارت دقیقتر، بازارهای بیرون از بورس کالا نیز به ثبات میرسند.
*ترمز دستی قیمتگذاری دستوری کشیده شود
محمد بامودت کارشناس بازار سرمایه به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: موضوع قیمتگذاری دستوری از یکی دوسال اخیر که ضریب نفوذ بازار سرمایه و تعداد سهامداران بازار افزایش پیدا کرد، به صورت جدی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: وجود صنایع مختلف و فعالیتهای گسترده آنها در کشور موجب شده تا مخالفت برای قیمتگذاری دستوری به منظور رونق بخشیدن به بازار سرمایه بیش از پیش افزایش یابد.
بامودت با اعلام اینکه متاسفانه قیمت گذاری دستوری سهامداران معدنی و فولادی را متضرر کرده است، اظهار داشت: به نظر میرسد در صورتی که بخواهیم از بازار سرمایه حمایتهای ویژه داشته باشیم نه نیاز به تزریق پول و نه حمایتهای غیر موجه از لحاظ اقتصادی داریم بلکه باید در جهت اجرای طرح لغو قیمت گذاری گام برداشته تا شاهد متحول شدن صنایع در کشور باشیم.
وی یادآور شد؛ به منظور ایجاد تحول در بازار سرمایه و ایجاد بازار رقابتی در کشور نیازمند شفاف سازی و کسب اطلاعات دقیق تر درباره لغو قیمت گذاری دستوری هستیم تا در آینده شاهد لغو قیمت گذاری و رشد و تحول در بازار و صنایعی که بیشترین ارزش بازار را دارا هستند، باشیم.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 732 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 5099 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 263 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 386 نماد منفی و 238 نماد مثبت بودهاند. همچنین 107 نماد صف فروش و 72 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به شبندر و بیشترین ورود پول حقوقی به کیمیاتک اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،760
سکه 11،992,000
آبشده 4،973,000
طلای هیجده عیار 1،149،300
انس1,741
* ” راهنمای بورس نیمه دوم”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « راهنمای بورس نیمه دوم » نوشت: بازار سهام در روزهای گذشته شاهد روانه شدن گزارشهای عملکرد ماهانه شرکتها بر روی تارنمای کدال بوده است. اینطور که بهنظر میآید شرکتها در طول این مدت بهرغم کمبود برق توانستهاند عملکرد مطلوبی از لحاظ تولید و فروش داشته باشند. انتظار میرود که این عملکرد در گزارشهای ۶ماهه شرکتها که در هفتههای پیشرو به بازار سرمایه عرضه خواهد شد نیز مشاهده شود. در عین حال انتظار میرود در نیمه دوم سالجاری بازار سهام بیش از هر چیز تحتتاثیر مذکرات اتمی و توافق یا عدمتوافق درباره برجام قرار بگیرد.
بر این اساس این عامل مهم میتواند تاثیر بسیاری بر روی قیمت ارز و سود و بهای سهام شرکتها داشته باشد. در صورتیکه بازار بتواند از هفتخوان برجام و نگاه مداخلهجویانه در بازارها جان سالم بهدر ببرد، میتوان انتظار داشت که بازار سهام در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ جاماندگی خود از سپرده بانکی را جبران کند.تمامی این مسائل نشان میدهد که پیچیدگی شرایط در حالحاضر نیازمند بهکارگیری تحلیلی دقیقتر و با عمق بیشتر در بازار سهام است.
بازار سهام در روز یکشنبه همچنان نوعی تردید و بیتصمیمی را در معاملات خود بهنمایش گذاشت و نتوانست جهتگیری دقیقی را از خود به نمایش بگذارد. در این روز رشد ۲۶۰۰ واحدی شاخص که از لحاظ وزنی بسیار ناچیز بود تنها توانست از منفیشدن کارنامه شاخص بورس در روز یاد شده جلوگیری کند.
با توجه بهتشویش فضای تحلیلی حاکم بر بازارها، بازار سهام نیز در معاملات خود سمت و سوی مشخصی ندارد و همین امر سبب شده که در طول هفتههای اخیر بهجای آنکه فراز یا فرودی معین را در روند کلی معاملات بورس و فرابورس شاهد باشیم در بیشتر روزهای معاملاتی اخیر نوسانهایی را در آمارهای معاملاتی مختلف نظیر خالص خرید حقیقی و ارزش معاملات خرد بهنظاره بنشینیم که هرکدام بهنوعی از وجود عدماطمینان در بازار حکایت دارند.