خبر عصرگاهی «بورساوا» سهشنبه 24 اسفند 1400

سر خط خبرها:
نامه بورسی دادستان کل کشور به خاندوزی
سرپرست معاونت عملیات بازار بورس: ارائه قراردادهای اختیارمعامله بر مبنای واحد صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس تهران
رئیس مرکز مبارزه با پولشویی سازمان بورس: از اقدامات انجام شده در ۱۴۰۰تا برنامههای پیشروی مرکز مبارزه با پولشویی در ۱۴۰۱
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” راز اسفند کمرمق بورس “
*نامه بورسی دادستان کل کشور به خاندوزی
به گزارش اقتصادآنلاین، حجتالاسلام والمسلمین جعفر منتظری در نامهای ضمن استقبال از توسعه قانونمند واگذاری سهام دولتی به ضرورت توجه به حساسیت این دست واگذاریها با اعمال دقتهای پیشگیرانه تاکید کرده است.
همچنین در بخش دیگری از این نامه، خطاب به وزیر اقتصاد تاکید شده است جوانب مختلف این واگذاری در جلسات آتی شورای عالی بورس مطرح و مورد بررسی اعضا قرار گیرد.
فهرست دقیق داراییها، بدهیهای بهنگام شده، پیشبینی دقیق درآمدهای آتی، تعیین مالکیت داراییهای مندرج در ترازنامه این دو باشگاه و مالکیت لوگو از موارد دیگری بوده است که در نامه پیشگیرانه دادستان کل کشور به وزیر امور اقتصادی و دارایی به آن اشاره شده است.
حجتالاسلام منتظری بررسی گزارش بازرسهای قانونی و حسابرس مستقل باشگاههای پرسپولیس و استقلال در جلسهی شورای عالی بورس از سوی مسئولین را مورد مطالبه قرار داده است.
*سرپرست معاونت عملیات بازار بورس: ارائه قراردادهای اختیارمعامله بر مبنای واحد صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس تهران
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از روابط عمومی بورس تهران، مهدی زمانی سبزی، سرپرست معاونت عملیات بازار بورس اوراق بهادار تهران، اظهار داشت: دوره معاملاتی نمادهای اختیارمعامله مبتنی بر واحدهای سرمایهگذاری دو صندوق واسطهگری مالی یکم (دارایکم) و پالایشی یکم (پالایش) با سررسید تیرماه ۱۴۰۱ از روز چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ آغاز خواهد شد.
وی افزود: فعالان بازار سرمایه بالاخص علاقه مندان بازار مشتقات میتوانند با بهرهمندی از استراتژیهای معاملاتی، معاملات خود را در بازار قراردادهای اختیارمعامله دو صندوق مذکور پایهریزی کرده و از طریق کارکردهای این ابزار، بخشی از ریسکهای خود را در بازار سرمایه پوشش دهند.
زمانی خاطر نشان کرد: توسعه کمی و کیفی بازار ابزارهای مشتقه به منظور استفاده از ابزارهای پوشش ریسک برای سرمایهگذاران محترم، جزء سیاستهای اصلی شرکت بورس اوراق بهادار تهران و از دغدغههای اساسی این معاونت میباشد.
سرپرست معاونت عملیات بازار بورس تهران بازار قراردادهای اختیارمعامله را همراه با توسعه ارزیابی کرد و گفت: بازار قراردادهای اختیارمعامله در سال ۱۳۹۵ راهاندازی شد و پس از آن، روند رشد و توسعه را در پیش گرفت؛ حجم معاملات این بازار که در انتهای سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ بهترتیب برابر با ۸ میلیون و ۲۲ میلیون قرارداد بود، در ۱۱ ماه ابتدایی سال جاری به رکورد ۴۴ میلیون قرارداد دست یافته است؛ همچنین ارزش مفهومی معاملات از سال ۱۳۹۸ تاکنون با ۲۶۳ درصد رشد به حدود ۱۱۳ هزار میلیارد ریال رسیده است.
وی در پایان اظهار داشت: تعداد داراییهای پایه بازار قراردادهای اختیارمعامله در بورس اوراق بهادار تهران نیز در سال ۱۴۰۰ به ۲۵ دارایی پایه ارتقا یافته و افزایش بیشتر آن در دستور کار این شرکت قرار دارد.
*رئیس مرکز مبارزه با پولشویی سازمان بورس: از اقدامات انجام شده در ۱۴۰۰تا برنامههای پیشروی مرکز مبارزه با پولشویی در ۱۴۰۱
رئیس مرکز مبارزه با پولشویی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) با اشاره به اقدامات این مرکز طی سال جاری اظهار کرد: مرکز مبارزه با پولشویی سازمان بورس در راستای اجرای تکالیف قانونی و آئیننامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی مبارزه با پولشویی با مشارکت در کارگروه ملی ارزیابی ریسک به منظور تدوین «سند ملی ریسک» و نیز ایجاد دو کارگروه اختصاصی «آسیبپذیری بازار سرمایه» و «ارزیابی ریسک شمول مالی» در سطح موارد کلان اقدام کرد.
صابر جعفروند آذر تصریح کرد: مرکز مبارزه با پولشویی سازمان بورس به منظور انجام وظایف سازمان به عنوان دستگاه متولی نظارت در بازار سرمایه برای اجرا و رعایت قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی اقدامات و فعالیتهایی متعددی را در سه حوزه «نظارت بر اطلاعات سرمایهگذاران»، «بررسی معاملات مشکوک و کنترل هوشمند» و «بازرسی و امور نمایندگان» در سال جاری انجام داده است.
وی با بیان اینکه بهمنظور تسهیل و تسریع پاسخهای مراجع متقاضی استعلام، اقدامات موثری صورت گرفته است، گفت: در سال جاری، حدود ۲۳۵۰ شخص حقیقی و حقوقی برای حدود چهارصد درخواست و برای صدور مجوزات انواع خدمات مورد تقاضا با توجه به دسترسیهای اطلاعاتی موجود مورد بررسی قرار گرفته و پاسخ داده شده است.
به گفته جعفروند آذر، این مرکز ضمن تدوین «رهنمود شناسایی مشتریان در بازار سرمایه» و انتشار آن، نسبت به اصلاح رویههای شناسایی و تکمیل و انطباق فرمهای مربوط در حوزههای مختلف ارائه خدمت در بازار سرمایه اعم از داخل سازمان و خارج سازمان نیز اقدام کرد.
رئیس مرکز مبارزه با پولشویی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اقدامات آتی این مرکز در سال ۱۴۰۱ گفت: در سال آینده تدام اقدامات کارگروه ملی و کار گروهای تخصصی و تدوین اسناد مربوط در این کارگروهها در دستورکار قرار گرفته است.
جعفروند آذر، پیگیری ایجاد و دسترسی به سیستمهای اطلاعاتی مورد نیاز برای بخش نظارت بر اطلاعات سرمایهگذاران را از اقدامات آتی این مرکز در بخش نظارتی برشمرد و تصریح کرد: تقویت سیستم کشف و گزارشگری معاملات مشکوک توسط اشخاص مشمول در بازار سرمایه و ارزیابی سیستمی عملکرد و رتبهبندی واحدهای مبارزه با پولشویی برای بهبود عملکرد و اقدامات پیشگیرانه در اشخاص مشمول نیز از دیگر برنامههای این مرکز در سال پیشرو خواهد بود.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 2500 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 6061 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 92 میلیارد نقدینگی حقیقی بوده ایم. 318 نماد مثبت و 312 نماد منفی بوده اند. همچنین 88 نماد صف خرید و 66 نماد صف فروش داشته اند. بیشترین ورود پول حقیقی به وگردش و بیشترین ورود پول حقوقی به شتران اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 26،370
سکه: 12،449,000
مثقال طلا: 5،303,000
طلای 18 عیار: 1،222،900
انس طلا: 1,932
*” راز اسفند کمرمق بورس “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « راز اسفند کمرمق بورس » نوشت: معاملات بازار سهام در روز دوشنبه با افت اندک شاخص بورس خاتمه یافت. در این روز تقابل تقریبا یکسان عرضه و تقاضا حتی درمیان نمادهای شاخصساز بازار سهام سبب شد تا دماسنج بورس در طول این مدت تغییرات چندانی را شاهد نباشد. بر این اساس داد و ستدهای بیست و سومین روز از اسفندماه سالجاری در حالی خاتمه یافت که افت ۰۴/ ۰درصدی میانگین وزنی قیمتها منجر به کاهش حدودا ۶۰۰ واحدی شاخص بورس شد و در نهایت آن را به سطح یکمیلیون و ۳۳۴هزار واحدی رساند، در مقابل این شاخص نماگر هموزن اما به میزان ۰۶/ ۰رشد کرد که آنهم اگر به حجم معاملات و تغییرات قیمت نمادهای کوچک بازار نگاهی بیندازیم خواهیم دید که به دلیل اندکبودن تغییرات یادشده قابل چشمپوشی است، از اینرو نمیتوان گفت که به مانند بسیاری از روزهای معاملاتی در سالجاری نوعی از واگرایی میان تحرکات قیمتی نمادهای مختلف صورتگرفته است. علاوهبر اینها خالص خرید حقیقی که در هفته گذشته تا حد قابلتوجهی نسبت به هفتههای قبل از آن بهبود یافته بود، مجددا رو به منفی شده گذاشته است. عملکرد روز گذشته بازار سهام در شرایطی خاتمه یافته گه ارزش معاملات خرد در آن مجددا به زیر دوهزار میلیاردتومان کاهش یافته و حقیقیها نیز بیش از آنکه دارایی خود را وارد بازار سهام کرده باشند از آن کوچ کردهاند. بررسی دقیقتر تحولات بازار سهام و مقایسه آن با روزهای گذشته حکایت از آن دارد که بازار سهام نه فقط در روزهای جاری احتمال تضعیف عرضه و تقاضا را دارد بلکه در بیشتر سالهای گذشته نیز چنین الگویی را از خود به نمایش گذاشته است. اینطور که بهنظر میرسد بازار در روزهای اخیر و احتمالا سایر روزهای پایانی سال، الگویی مشابه را از خود به نمایش میگذارد.