خبر عصرگاهی «بورساوا» سهشنبه 18 آبان 1400

سر خط خبرها:
رییس مجلس شورای اسلامی: سازمان بورس بر موضوع نظارت اهتمام جدی داشته باشد
رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید: دولت برنامههای خود را برای مدیریت سیستم ریسک مالی اعلام کند
دکتر عشقی: مهمترین ماموریت سازمان بورس؛ ایجاد ثبات و بازسازی اعتماد سهامداران
مسیر معاملات مسکن و رمز ارزها از فرابورس ایران میگذرد
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” پیشروی بورس با سه محرک “
*رییس مجلس شورای اسلامی: سازمان بورس بر موضوع نظارت اهتمام جدی داشته باشد
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد باقر قالیباف در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توقع ما از وزارت اقتصاد امور اقتصادی و دارایی ثبات در بورس است، گفت: علاوه بر این نقد شوندگی از اولویتها و انتظارات ما و مطالبه مجلس و مردم است. شفافیت و فلسفه وجودی بورس هم مهم است.
قالیباف با بیان اینکه بازار بورس و بازار سرمایه برای رونق تولید و توسعه زیرساختهای کشور است، گفت: باید ببینیم امروز بورس چقدر به سمت تولید و زیرساختها پیش میرود. از بورس و آقای عشقی توقع داریم که در بحث نظارت و کنترل و روابط و رانتهای اطلاعاتی در بورس که موجب بهرمندی عدهای و ضرر و آسیب عدهای دیگر در بورس میشود، اهتمام جدی داشته باشند.
وی یادآورشد: آسیب دیدگان عمدتا سهامداران خرد هستند که هم در کاهش و هم افزایش در نوسانات ضرر جدی میکنند این دیگر مستقیم به مدیریت بورس و نظارت و کنترل برمیگردد و جزو وظایف ذاتی بورس است که باید به آن توجه شود.
رییس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر سیاستهای اقتصادی روشن، بحث قیمتگذاری دستوری و سیاستهای اوراق و سهام معلوم شود، امیدواریم شاهد یک رشد و ثبات منطقی در بورس باشیم و این توقع مجلس و مردم از دولت و به ویژه وزارت اقتصاد و امور دارایی است.
*رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید: دولت برنامههای خود را برای مدیریت سیستم ریسک مالی اعلام کند
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سید شمس الدین حسینی در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی گزارش وزیر امور اقتصاد و دارایی درباره وضعیت بورس اظهار کرد: بازار سرمایه همیشه مهم بوده و در ۲ سال اخیر در اقتصاد ایران حساسیت مضاعفی پیدا کرده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: ما منتظر برنامههای اقتصادی دولت هستیم و اینکه در حوزه سیاست پولی، تجاری و مالی چه برنامهای دارد. امروزه فعالان اقتصادی حتی سهامداران حقوقی نمیدانند که دولت برای مدیریت اقتصاد چه برنامهای دارد و وقتی در جریان این موضوع نیستند منجر به بیاعتمادی میشود.
حسینی یادآور شد: دولت باید اعلام کند که برای حفظ و جلب ۴۰ درصد رشد نقدینگی در حین اجرای برنامههای مدیریت نقدینگی چه اقدامی قرار است انجام دهد، ما به عنوان نماینده کمیسیون میتوانیم راهکار ارائه کنیم اما منتظر برنامههای دولت هستیم البته این انتظار زمانی دارد و نباید بنشینیم و کماکان به تحلیل گذشته اکتفا کنیم.
وی با بیان اینکه وزیر اقتصاد و دارایی باید خطوط راهنمای بازار سرمایه را به طور شفاف اعلام کند، گفت: دولت و مقامات اقتصادی و وزیر اقتصاد برنامه های خود را در کاهش و مدیریت سیستم ریسک مالی ارائه کنند و بیان کنند که برای پوششهای ریسک به ویژه سهامداران خرد و جبران خسارات چه برنامه ای دارند.
حسینی خاطرنشان کرد: امروزه در دولت نهادهای مختلفی ایجاد میشود اما نمیدانیم شورای عالی بورس در سیاستگذاری چه برنامهای دارد در حالی که باید در سیاستگذاری کشور ایفای نقش کنیم.
*دکتر عشقی: مهمترین ماموریت سازمان بورس؛ ایجاد ثبات و بازسازی اعتماد سهامداران
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، مجید عشقی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی گفت: از دغدغه نمایندگان در مورد وضعیت بازار سرمایه تشکر می کنیم و امیدواریم با توجه به این دغدغه ها و عزم و اراده تیم اقتصادی دولت، وضعیت بازار به ثبات مناسبی برسد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: با توجه به اینکه کمتر از یک ماه است که در سازمان بورس مشغول شده ام، برنامه های خوبی برای بهبود وضعیت و ایجاد ثبات در بازار انجام شده که مهمترین ماموریت ما ایجاد ثبات و بازسازی اعتماد مخدوش شده همه سهامداران است و با توجه به اینکه اعتماد عمومی در پروسه چندین سال از بین رفته، مطمئن هستیم که یکباره باز نمی گردد و به کمک همه سیاستگذاران برای بازگشت اعتماد نیاز داریم.
وی با اشاره به رئوس برنامه های سازمان بورس برای بهبود وضعیت بازار و ایجاد ثبات گفت: نکاتی که نمایندگان بیان کردند، در این برنامه ها دیده شده و مهمترین برنامه بحث حمایت از حقوق سرمایه گذاران با تاکید بر منافع بلندمدت است؛ البته بازار سرمایه جایی نیست که ما وجوه مورد نیاز و لازم و ضروری خودمان را در مدت یک تا دو هفته، سودی به دست بیاوریم. بنابراین باید بازار سرمایه را با دید بلندمدت نگاه کنیم.
عشقی یادآور شد: شما اگر روند شاخص سودآوری بورس را ببینید، در بلندمدت این شاخص هیچ مشکلی ندارد، اما نوسانات کوتاه مدت، سرمایه گذاران را اذیت می کند و این نوسانات کوتاه مدت با برنامهریزی های لازم قابل مدیریت است. بحث تامین مالی تولید از این جهت برای بازار مهم است که منافع و سوداوری بلندمدت ، شرکت ها را تامین می کند و باعث می شود که سرمایه گذاران از این محل سود ببرند.
عشقی یکی از مسائل مهم در بازار سرمایه را شفافیت در بورس برشمرد و گفت: در حال حاضر در سامانه سازمان بورس اطلاعات شرکتهای فعال ثبت شده در حالی که این مسئله یکی از معضلات سالیان گذشته بازار سرمایه بوده است.
*مسیر معاملات مسکن و رمز ارزها از فرابورس ایران میگذرد
یک کارشناس بازار سرمایه در سلسله توئیت هایی اهمیت بازار سرمایه را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: فرابورس ایران می تواند مبدا تحول اقتصاد کشور باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی رباطی در این باره نوشت: فرابورس هر چند همنام بورس است ولی حیطه فعالیت بسیار گسترده ای می تواند داشته باشد که در بورس ممکن نیست و تاکنون به آن توجه جدی نشده، فراز و فرودهایی چون مسیر هدایت نقدینگی کشور به سمت فعالیتهای مولد تولیدی و حتی ساماندهی نقدینگی که به سمت سفته بازی می رود.
همچنین با اشاره به این که معاملات مسکن و رمزارز از این بازار می گذرد، عنوان کرد: به چه دلیل معاملات رمزارزها و سایر معاملات بازارهای ثانویه باید خارج از فرابورس دنبال شوند. به چه دلیل مسیر عرضه اولیه شرکتها باید بیش از یکماه باشد و بسیاری چراهای دیگر که اگر پاسخ داده شوند می تواند رونق اقتصادی ایجاد کند.
به اعتقاد این کارشناس بازار سرمایه دولت محترم و جناب آقای رییسی از این مسیر و توجه جدی به فرابورس می توانند اقتصاد کشور را متحول کرده و بازار سرمایه را به صورت اساسی تقویت نموده و همچنین تامین مالی قابل توجهی برای دولت فراهم نماید. موضوعی تخصصی که نیازمند انتصابات دقیق و کارشناسی در این حوزه است.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 12300 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 5301 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 62 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 342 نماد منفی و 277 نماد مثبت بودهاند. همچنین 90 نماد صف خرید و 83 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به زاگرس و بیشترین ورود پول حقوقی به بپاس اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 28،100
سکه 12،164,000
آبشده 5،232,000
طلای هیجده عیار 1،207،9,00
انس 1824
*” پیشروی بورس با سه محرک “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « پیشروی بورس با سه محرک » نوشت: بازار سهام روز گذشته را با رشد اندک شاخص بورس به پایان برد. در این روز میانگین وزنی قیمتها که در طول یک هفته گذشته بازده قابلتوجهی را به ثبت رسانده بود، پس از فرودی اندک در روز یکشنبه، به مسیر صعودی بازگشت. این بازگشت قیمتها تنها شاخص کل را دربرنگرفت و دیگر نماگرها همچون شاخص هموزن و آیفکس نیز روز سبزی را پشت سر گذاشتند. شاخص کل هموزن نیز که در بسیاری از روزها روندی واگرا نسبت به نماگر اصلی نشان میداد، دیروز با افزایش به کار خود خاتمه داد. البته این افزایش ۰۶/ ۰ درصدی به حدی نبود که بتوان آن را به منزله یک اتفاق مهم در شاخص یاد شده دانست، با این وجود این نکته که نمادهای کوچک بازار همچنان در جهت حرکت بزرگترها قدم برمیدارند را میتوان اتفاقی مناسب برای وضعیت فعلی بازار سهام تلقی کرد. در روزهای هفته اول آبان ماه شاهد بودیم که افت بیشتر نماگر هموزن در همسویی با بزرگ شدن صفهای فروش به نوعی حکایت از نامناسب بودن وضعیت بازار در شرایط فعلی داشت.
به هر روی رشد شاخص بورس در روز گذشته مانع خروج پول حقیقیها از بازار نشد. در روزی که افزایش تقاضا در نمادهای خودرویی توانست ورود ۳۰ میلیارد تومانی پول حقیقی را به گروه خودرو و ساخت قطعات رقم بزند و این صنعت را به رکورددار جذب حقیقیها در بورس تبدیل کند، در مجموع شاهد ثبت ۱۶۵میلیارد تومانی نسبت خالص خرید حقوقیها بودیم. این مساله احتمالا ناشی از آن است که در شرایط رکودی هفتههای اخیر سرمایهگذاران خرد از افق سود کوتاهمدتتری برخوردار شده و با رضایت دادن به بازدههای پایین، سهام خود را نقد میکنند. به هر روی دلیل هر چه که باشد در یک نگاه کلانتر اوضاع بازار سرمایه رو بهبودی گذاشته است.