خبر عصرگاهی «بورساوا» سهشنبه 12 مرداد 1400

سر خط خبرها:
رئیس جمهور دولت سیزدهم: ثبات بورس از مسائل مهم دولت است
سهامداران منتظر پاسخ مسئولان تصمیمگیر به خواسته دهقان دهنوی هستند
چشم بورس به وزیر جدید بابهمایون
آشنایی با پلتفرمهای معاملات اجتماعی ۲۰۲۱
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” شروط آزادسازی سهام عدالت”
*رئیس جمهور دولت سیزدهم: ثبات بورس از مسائل مهم دولت است
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، ابراهیم رئیسی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری دولت سیزدهم و در حالی دو روز دیگر با حضور در مجلس ، مامور تشکیل کابینه میشود بیان کرد: پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام تحولخواهی، عدالتخواهی، مبارزه با فساد و فقر، اجرای سیاستهای اعلامی نظام و توجه به ارزشهای والای انقلاب بود. تورم بیش از ۴۴ درصدی، رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی، سه برابر شدن بدهیهای دولت از سال ۹۴ و علاج کردن وضعیت کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیاردی به دلیل دشمنی دشمنان و کاستیهای داخلی، وضعیت مردم را نامناسب کرده است.
رییس جمهور جدید ادامه داد: علاوه بر آسیبدیدن سفره مردم به اعتماد آنها هم آسیب وارد شد. مردم از دولت جدید تحول خواستهاند و باید اتفاق بیفتد. این تحول مستند به سند ارزشمند بیانیه گام دوم انقلاب است.
رئیسی گفت: ثبات بازار سرمایه از مسائل مهم دولت است. به دنبال رفع تحریم ها خواهیم بود ولی سفره مردم را به بیگانگان گره نخواهم زد. از همه شایستگان از همه جریانها در دولت آینده استفاده خواهیم کرد. برنامه تحولی فوری و آنی و کوتاه مدت تنظیم کردیم که ۱۰ مسئله محوری را حل کند.
وی ادامه داد:برای کسری بودجه، ثبات بورس، کنترل گرانی و تورم، کرونا و دیگر مسائل ، راهکارهایی اندیشیده شده است. به دولت دوازدهم خسته نباشید میگویم اما کارهای مهمی در پیش روی دولت سیزدهم وجود دارد .
*سهامداران منتظر پاسخ مسئولان تصمیمگیر به خواسته دهقان دهنوی هستند
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمدعلی دهقان دهنوی درحالی از بهمن سال گذشته و در بدترین شرایط بازار سرمایه ، رئیس سازمان بورس و جانشین حسن قالیباف اصل شده که بعد از گذشت حدود 6 ماه ، اکثر فعالان به دلیل اقدامات جدید ، روحیه انتقاد پذیری ، انجام اصلاحات ، پرهیز از تغییر ناگهانی رویه ها و… ، وی را مسئولی کارآمد دانسته و نظر مثبتی دارند .
براساس این گزارش، دهقان دهنوی که با پرهیز حاشیه سازی و تصمیمات عجولانه ، نشان داده خواهان حاکمیت منطق و تعادل بازار سرمایه است در اقدامی جالب و بدیع و بی سابقه ، خواهان شفاف سازی مسئولان نهادهای تصمیم گیر مراجع و صنایع شده تا از این طریق ، همه فعالان بازار سرمایه از برخی مسائل پشت پرده و افراد تصمیم گیر در تغییر قیمت ها و تصمیمات موثر بر آینده شرکت ها و صنایع بورسی و فرابورسی ، آگاه باشند.
وی در این رویداد ، نامه های جداگانه ایی به اکبر کمیجانی رئیس بانک مرکزی ، رضا شیوا رئیس شورای رقابت ، عباس تابش رئیس سازمان حمایت و معاون وزیر صنعت ، عباس قبادی معاون بازرگانی وزارت صنعت و دبیر کارگروه بازار ، محمد رضا شانهساز رئیس سازمان غذا و دارو ، علیرضا صادق آبادی مدیرعامل شرکت ملی پالایش پخش ، نوشته و خواهان معرفی افراد تصمیم گیر در قیمت گذاری و مسائل مهم شده است .
با نگاهی به زیرمجموعه های تحت مدیریت مسئولان فوق ، مشخص می شود در صورت عمل به خواسته درست سازمان بورس، وضعیت صنایع مهمی چون بانکداری ، خودرو ، قند و شکر ، دارو ، پتروپالایشی ، سیمان ، فلزات اساسی ، معدنی و… در بخش قیمت گذاری و اطلاعات مربوط به گزارش های عملکرد دورهای شرکت ها ، شفاف می شود .
بر همین اساس ، سهامداران منتظرند مسئولان نهادهای تصمیم گیر و مرجع قیمت گذاری محصولات در اولین فرصت ، خواسته رئیس سازمان بورس را اجابت کرده و برخلاف شعارهای محقق نشده در حمایت از بازار سرمایه ، وارد میدان عمل شوند تا بخش زیادی از ابهامات بازار سرمایه و صنایع بزرگ برطرف شود.
*چشم بورس به وزیر جدید بابهمایون
محمدعلی کمالی مدیر سرمایهگذاری شرکت تأمین سرمایه کاردان در گفتوگو با بورس نیوز در بیان کرد: دلیل اصلی رشد بازارسرمایه در چند هفته اخیر، افزایش نرخ ارز بوده ضمن آنکه گزارشهای ۳ماهه شرکتها، گزارشهای خوبی بود و اوضاع مناسب عملکرد شرکتها در کنار رنگ باختن انتظار کاهش نرخ ارز باعث اقبال سرمایهگذاران به خرید بود. تغییر دولت را در رشد این روزهای بازارسرمایه مؤثر نمیدانم اما؛ بههرحال با آغاز به کار دولت جدید، سیاستهای وزیر اقتصاد و رئیسکل بانک مرکزی اثر بااهمیتی بر بازارسرمایه خواهد داشت. در چند ماه گذشته، دولت با چاپ پول هزینههای خود را تأمین کرده و عرضه اوراق در بازار سرمایه هم نقش زیادی در تأمین مالی دولت ایفا کرده و سیاستهای اقتصادی دولت و نحوه تأمین مالیشان، برای بازار سرمایه ما اهمیت بسیار دارد.
وی با اشاره به توافق برجام نیز تصریح کرد: در صورت عدم توافق، کار سختی پیش روی دولت خواهد بود و از طرفی انتظارات تورمی افزایش خواهد یافت و از طرفی با افزایش تقاضا در بازارهای مختلف، بازارها صعودی خواهند بود.
کمالی تصریح کرد: باید دید وزیر جدید اقتصاد و رئیسکل بانک مرکزی چه سیاستهایی در پیش خواهد گرفت و شخصاً با توجه به روند مذاکرات، خیلی به احیای برجام خوشبین نیستم و به نظر میرسد افزایش نرخ ارز در چند هفته اخیر هم ناشی از همین بدبینی به نتیجه مذاکرات ایجادشده است؛ رشد پایه پولی و بدبینی به نتیجه مذاکرات، افزایش نرخ ارز را به دنبال داشته است.
این کارشناس بازار سرمایه، در معرفی گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری گفت: بهتر است سرمایهگذاران فقط روی سهمهای دلاری سرمایهگذاری نکنند و اگرچه حتی در صورت توافق، احتمالاً دلار کمتر از ۲۲ هزارتومانی نخواهیم داشت؛ ولی نباید از ریسک کاهش قیمت کالاهای اساسی هم غافل شد.
کمالی در پایان خاطرنشان کرد: بهتر است سهامداران حداکثر نیمی از سبد سرمایهگذاریهای خود را به سهمهای وابسته به نرخ ارز و قیمتهای جهانی مثل پتروشیمی و پالایشی و فلزات اساسی اختصاص دهند و مابقی سبد سهام خود را به سایر سهمها تخصیص دهند. با توجه به برنامههای دولت آقای رئیسی برای ساخت مسکن و احتمال افزایش نرخ محصولات در بعضی صنایع، سهمهای گروه سیمان و دارو و شوینده گزینه هم کم ریسکی هستند.
*آشنایی با پلتفرمهای معاملات اجتماعی ۲۰۲۱
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، طی سال های گذشته، پلتفرمهای معاملات اجتماعی در دنیای معاملات آنلاین از محبوبیت بسیاری برخوردار شدهاند. این بسترها به سادگی کاربران را قادر میسازد تا با معاملهگران دیگر ارتباط برقرار کنند، ایدههای معاملاتیشان را به اشتراک بگذارند و معاملات سایر معاملهگران با عملکرد بالا را در همان شبکه کپی کنند.
به بیان ساده، معاملات اجتماعی شکلی از معاملات است که در آن معاملهگران میتوانند ایدهها و فعالیت تجاری خود را به اشتراک بگذارند. بر اساس این ایده که عملکرد گروه بهتر از متوسط عملکرد فردی است و به همین دلیل، کاربران میتوانند با سایر اعضای شبکه تعامل داشته باشند.
معاملات اجتماعی یک مفهوم جدید نیست و چندین دهه توسط بسیاری از معاملهگران استفاده میشود. هنگامی که اینترنت در دسترس قرار گرفت، معاملات اجتماعی به عنوان یک ابزار حیاتی برای سرمایهگذاران نمود پیدا کرد. ایـترو یکی از نخستین پلتفرم های معاملات اجتماعی است که از سال ۲۰۰۶ فعالیت خود را آغاز کرد. آوا ترید، زولو ترید، دولپی ترید و ناگا از دیگر پلتفرمهای معاملات اجتماعی مشهور هستند که از آن زمان به بعد ظاهر شدهاند.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 17716 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 6123 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 126 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 333 نماد منفی و 264 نماد مثبت بودهاند. همچنین 104 نماد صف فروش و 90 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به فرابورس و بیشترین ورود پول حقوقی به وتجارت اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود25،730
سکه 11،324,000
آبشده 4،769,000
طلای هیجده عیار 1،102،600
انس 1,810
*” شروط آزادسازی سهام عدالت”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « شروط آزادسازی سهام عدالت » نوشت: در حالی که بازار سهام در تابستان ۹۹ حال و هوای داغ و رو به رشدی داشت خبر آزادسازی سهام عدالت منجر به توجه بیشتر اذهان عمومی به بازار سرمایه و در نتیجه افزایش قابلتوجه کدهای معاملاتی شد. اما این همه داستان نبود. آزادسازی با ریزش بازار بورس همزمان شده بود و یکی از دلایل اصلی روند نزولی بازار عرضههای سنگین سهام عدالت از سوی بانکها و کارگزاریها عنوان شد.
از اینرو سازمان بورس فروش سهام عدالت را متوقف کرد. از همان زمان تاکنون یکی از چالشهای مدیران سازمان بورس نحوه آزادسازی مجدد سهام عدالت است. این روزها که بازار سرمایه کمی جان گرفته دوباره بحث نحوه فروش سهام عدالت مطرح و ریاست سازمان بورس نیز اعلام کرده؛ این سازمان در حال برنامهریزی برای آزادسازی سهام عدالت از طریق صندوقهای استانی است. برهمین اساس و با توجه به تجربه تلخ آزادسازی سهام عدالت در تابستان جنجالی سال گذشته برخی کارشناسان نسبت به زمان آزادسازی این سهام تردیدهایی دارند. به اعتقاد آنها «آزادسازی سهام عدالت باید در زمانی انجام شود که بازار به ثبات لازم رسیده باشد. همچنین باید روش فروش مستقیم از دستور کار حذف و فروش الزاما از طریق صندوقهای استانی و به صورت برنامهریزی، زمانبندی و به تدریج صورت گیرد و از طرف دیگر همزمان با فروش سهام عدالت شرکتهای سرمایهگذاری از طریق سیاستهای تشویقی به خرید این سهام ترغیب شوند. گروهی از کارشناسان معتقدند: «اگر تامین مالی دولت از طریق فروش اموال و داراییهای مالی مازاد انجام شود هیچ منعی در راستای آزادسازی سهام عدالت وجود ندارد، مگر اینکه دولت همزمان هم اوراق منتشر کند و هم سهام عدالت را عرضه کند که در این حالت کفه ترازوی عرضه سنگینتر از تقاضا خواهد بود و ممکن است بازار را با اختلالات جدی مواجه کند و نظام معاملات را برهم بزند.»
آزادسازی سهام عدالت بهتر است بعد از از انتخاب مدیران اقتصادی دولت سیزدهم و نیز مشخص شدن سیاست آنها در قبال بازار بورس در دستور کار قرار گیرد. نهایتا و خلاصه کلام اینکه آزادسازی سهام عدالت با کار کارشناسی و در زمان مناسب بر خلاف تصور برخی نهتنها بار منفی برای بازار سرمایه نخواهد داشت، بلکه میتواند موجب کمک و رونق بازار بورس شود.