خبر عصرگاهی «بورساوا» سهشنبه 11 آبان 1400

سر خط خبرها:
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: مجلس با تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان بورس موافقت کرد
رئیس کل بانک مرکزی؛ تسعیر داراییهای بلوکه شده؛ یکی از عوامل رشد پایه پولی سال ۹۹
عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون کشور: ایجاد بورس تعاون در کشور ضروری است
عضو جدید شورای عالی بورس و مسولیت تحلیل P/E سهام
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” برنامه «عشقی» برای بورس “
*سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: مجلس با تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان بورس موافقت کرد
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان با تایید گزارش کمیسیون اقتصادی با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار موافقت کردند.
«غلامرضا مرحبا» پیش از رای گیری در قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی گفت: درپی تقاضا و پذیرش استعفای «حسن قالیباف اصل» از ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار، وزیر امور اقتصادی و دارایی بدون رعایت تشریفات قانونی و بدون توجه به شرایط احراز تصدی این جایگاه حساس مدیریتی، گزینه مورد نظر خود را بهرغم تذکر عضو ناظر مجلس شورای اسلامی به مغایرت شکلی و ماهوی این اقدام؛ به اخذ رای، انتخاب، صدور حکم و معارفه رییس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار میپردازد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: گزارش عضو ناظر مجلس شورای اسلامی مطرح و با احراز موارد استنکاف و تخلف از قانون، تصویب شد و پس از ارجاع هیات رییسه، رسیدگی و موارد تخلف اعلامی در گزارش ناظر مجلس وارد شناخته شد.
*رئیس کل بانک مرکزی؛ تسعیر داراییهای بلوکه شده؛ یکی از عوامل رشد پایه پولی سال ۹۹
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه، علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی در جلسهای که در سازمان برنامه و بودجه و با برخی وزرای اقتصادی دولت به منظور هماهنگی لایحه بودجه ۱۴۰۱ تشکیل شده بود، گفت: بخشی از رشد پایه پولی در سالهای ۹۸ و ۹۹ مربوط به تسعیر داراییهای بلوکه شده و پرداخت مابه تفاوت ارز ترجیحی توسط بانک مرکزی بوده که این رویکردها در نهایت منجر به رشد تورم شده است.
وی تصریح کرد: اگر میخواهیم تورم کنترل شود حتماً باید جلوی کسری بودجه گرفته شود و رویکرد سازمان برنامه برای ۱۴۰۱ به بانک مرکزی برای کنترل تورم کمک شایانی میکند.
*عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون کشور: ایجاد بورس تعاون در کشور ضروری است
به گزارش برنا، عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون کشور اظهار کرد: برای ایجاد رونق و افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور ضرورت دارد در کنار بورس اوراق بهادار و فرابورس نسبت به ایجاد بورس تعاون در کشور اقدام شود به این معنی که یک بازار مشترک تعاون داشته باشیم که خدمات و عرضه و تقاضای بخش تعاون در آن صورت بگیرد در این صورت شاهد اتفاقات مثبتی خواهیم بود که از جمله آن می توان به افزایش سرمایه گذاری و بهره وری در بخش تعاون ،توسعه شفافیت و نوآوری ، بهبود فضای کسب و کار در حوزه تعاون ، توسعه دولت الکترونیک و حمایت های هدفمند و تقویت نهاد های بخش تعاونی اشاره کرد.
محمد جعفر ایرانی افزود: ایجاد بورس تعاون در کشور موجب ارتباط تعاونیها، کاهش هزینه ها و گسترش روند عرضه و تقاضا در جامعه میشود . در این راستا دولت و بانک توسعه تعاون به عنوان تامین کننده های منابع مالی پرداخت متمرکز تسهیلات در کنار بازار نقش خود را ایفا می کنند.
*عضو جدید شورای عالی بورس و مسولیت تحلیل P/E سهام
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، میر فیض فلاح شمس لیالستانی عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد درحالی ماه گذشته با تصویب رئیسی به عنوان عضو جدید وارد شورای عالی بورس شده که با اشاره به برنامه رییس جمهور و وزیر اقتصاد برای بهبود بورس به ایرنا اعلام کرد: این دو مقام ارشد، حمایت از بازار سرمایه را جزو اصلیترین اولویتها قرار دادند و به نظر میرسد از هیچ اقدامی برای بهبود وضعیت این بازار کوتاهی نخواهند کرد.
وی افزود: این امر باعث شده مسئولان به دنبال این باشند تا هر چه زودتر رونق و اعتماد را به این بازار بازگردانند و زمینه ورود دوباره نقدینگیهای سرگردان را فراهم کنند. وجود این بازار منجر به سرعت بخشی تامین مالی بنگاهها میشود و در نهایت از طریق ایجاد شفافیت، باعث قیمتگذاری واقعی در کالاها و داراییهای مالی خواهد شد. اجماع ارکان اقتصادی برای توسعه بازار سرمایه میتواند کارکرد اصلی این بازار که تخصیص بهینه منابع مالی است را رونق ببخشد و به دنبال آن زمینه تغییر روند بازار سهام و ورود آن به مدار بهبود و ثبات فراهم شود.
لیالستانی در ادامه گفت: وجود برخی ابهامات سبب خروج معاملات از حالت تحلیل شده است. به طوری که در وضعیت فعلی نسبت P/E سهام بسیاری از شرکتها پایین آمده که این امر موجب ارزندگی سهام آنها برای سرمایهگذاری شده است.
وی تصریح کرد: اکنون P/E بسیاری از شرکتهای سرمایهگذاری به کمتر از 5 و بانکها به 4 رسیده است. همچنین برخی از بانکها به سودآوری و وضعیت بسیاری خوبی برای سرمایهگذاری رسیدهاند و این فرصت از نگاه سرمایهگذاران دور نمیماند.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 14666 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 3350 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج171 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم.427 نماد مثبت و 196نماد منفی بودهاند. همچنین 141نماد صف خرید و 73 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به غزر و بیشترین ورود پول حقوقی به نوری اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،540
سکه 11،796,000
آبشده 5،057,000
طلای هیجده عیار 1،168،400
انس 1,793
*” برنامه «عشقی» برای بورس “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « برنامه «عشقی» برای بورس » نوشت: رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار دیروز ضمن تشکیل جلسه با وزیر اقتصاد و حقوقیهای بازار سهام، در دو برنامه زنده تلویزیونی و رادیویی حاضر شد تا پاسخگوی مطالبات سهامداران که اکنون طیف وسیعی از مردم را در برمیگیرند، باشد. توضیح درباره علت نوسانات ناپایدار بورس، پشتپرده فروش اوراق و اثر آن بر بورس، اطمینان به سهامداران مبنی حمایت دولت از بازار و برنامه سازمان بورس برای ثبات بازار سرمایه از جمله محورهای مهم صحبتهای مجید عشقی در روز گذشته بود. او در هر دو برنامه ابتدا به سهامداران اطمینان داد که شرایط بازار با سال گذشته متفاوت و از نظر بنیادی خوب است. رئیس سازمان بورس با تاکید بر این مطلب خواست به سهامداران که در هفتههای اخیر نگران سرمایههای خود شدهاند اطمینان دهد قرار نیست بازار مانند اتفاقی که در سال گذشته افتاد، ریزش داشته باشد. عشقی اما با یادآوری این نکته که رشد سریع و شارپی برای بازار «سم» است، تلویحا به سهامداران گفت که انتظار نداشته باشند بازار مانند اواخر سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹ رشد بدون وقفه داشته باشد و آن دوران تکرار نخواهد شد.
او سپس در پاسخ به اعتراضها به انتشار اوراق گفت: «با توجه به اینکه انتشار اوراق به نیت جبران کسری بودجه، بازار را تحتتاثیر خود قرار میدهد، وزارت اقتصاد و سازمان بورس به صورت هماهنگ و همسو با توجه به کشش بازار اقدام به انتشار اوراق کرده و اینطور نیست که بدون برنامه اقدام به انتشار اوراق بکند.» عشقی اظهار کرد: «طی ۴۰ روز گذشته حتی یک ریال انتشار اوراق در بازار سرمایه نداشتیم
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش دیگری از این گفتوگوی تلویزیونی گفت:ما به پشتوانه جامعه سهامداری و با توجه به منابع کل جمعیت کشور که درگیر بازار سرمایه هستند، پیگیر جدی برای بحث قیمتگذاریها و جلوگیری از ایجاد رانت توسط اموال شرکتهای بورسی هستیم تا بتوانیم به سودآوری و در نهایت به توسعه شرکتها کمک کنیم.