خبر عصرگاهی «بورساوا» سهشنبه 23 فروردین 1401

سر خط خبرها:
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: ورود همه محصولات به بورس کالا در راستای شفافیت اقتصادی اجرایی میشود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: سال ۱۴۰۱، وضعیت بهتری نسبت به سال ۱۴۰۰ خواهیم داشت
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: ضرروت واقعیتر شدن نقش بازار سرمایه در هدایت سرمایهها به چرخه تولید
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” سناریوی ضعیف برای بورس ۱۴۰۱”
*رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: ورود همه محصولات به بورس کالا در راستای شفافیت اقتصادی اجرایی میشود
به گزارش « کالاخبر » به نقل از ایرنا، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: پیشبینی میشود روند بهاری بازار سهام پایدار بوده و افزایش قیمت سهام شرکتها ادامهدار خواهد بود.
محمدرضا پورابراهیمی، به عرضه کالاها در بورس کالا تاکید کرد و افزود: براساس پیگیریهای انجام شده، متن قانون جدید بازار سرمایه با اصلاحاتی همراه شد و در یک ماه آینده گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس نهایی خواهد شد.
وی افزود: براساس این اصلاحیه، الزامات پذیرش همه کالاها و فرآیندهای کالایی در کشور باید در بورس کالا انجام شود که این اتفاق کمک کننده به شفافیت آمارها و اصلاح نظام اقتصادی خواهد بود.
*عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: سال ۱۴۰۱، وضعیت بهتری نسبت به سال ۱۴۰۰ خواهیم داشت
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: مقرر شده در سال ۱۴۰۱، بخشی از سود واحدهای بورسی که سرمایه گذاری میشوند از پرداخت مالیات معاف شوند. سرعت فعالیت طرحهای زیربنایی با ورود بانکها به این حوزه، افزایش مییابد. شفافیتهای بودجهای و تکالیفی که برای نفت تعیین شده نیز در بودجه ۱۴۰۱ کاملا مشخص است. استفاده از انرژی اتمی و انرژیهای تجدیدپذیر هم در سال۱۴۰۱، ممکن است. دیپلماسی اقتصادی برای وزارت خارجه در دستور کار قرار گرفته و افزایش زیرساختها برای وزارت ارتباطات هم در نظر گرفته شده است. در کل سال ۱۴۰۱، وضعیت بهتری نسبت به سال ۱۴۰۰ خواهیم داشت.
قادری گفت: سال ۱۴۰۰، قانون جهش تولید مسکن برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در مجلس تصویب شد. قانون جهش تولید و حمایت از شرکتهای دانش بنیان در مجلس تصویب شد که مورد تاکید همگان قرار گرفت. قانون بهبود محیط فضای کسب و کار هم در حال تصویب شدن است. با توجه به شرایط سخت اقتصادی نمیتوانیم خیلی انتظار داشته باشیم اوضاع اقتصادی خیلی بهتر شود ولی به بهبود شرایط و فرآیندها امیدواریم.
*عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: ضرروت واقعیتر شدن نقش بازار سرمایه در هدایت سرمایهها به چرخه تولید
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه بازار سرمایه باید شکل واقعی خود را پیدا کند به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)گفت: بازار سرمایه نباید شکل و یا مدل دیگری از بانکداری باشد زیرا متاسفانه بانکداری در کشور از قاعده خود خارج شده و کار تصدیگری و سرمایهگذاری میکند.
لطف الله سیاهکلی در ادامه افزود: توجه به تولید داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین هدایت این حجم از نقدینگی به سمت بخشهای مولد کشور میتواند در راستای افزایش تولید و بهرهوری کمک قابل توجهی به اقتصاد کشور کند. بنابراین تخصیص بهینه و هدایت این حجم از نقدینگی به سمت تولید باعث رونق اقتصادی و در نتیجه آثار مثبت این اقدام بر تمام ارکان اقتصادی کشور نمایان خواهد شد.
این نماینده تصریح کرد: خوشبختانه بازار سرمایه مردم را تشویق به سرمایهگذاری میکند تا آن سرمایهها به سوی حوزه تولید هدایت شوند. زیرا کار بازار سرمایه واسطی بین سرمایهدار و تولیدکننده است و اگر سرمایههای مردم به حوزه تولید هدایت نشود و توسعه، افزایش تولید و کیفیت بالا را به دنبال نداشته باشد، کار بازار همانند کار بانکداری خواهد بود.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 33520 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 5604 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 946 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 499 نماد منفی و 138 نماد مثبت بودهاند. همچنین 234 نماد صف فروش و 71 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به وساپا و بیشترین ورود پول حقوقی به فولاد اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 28،200
سکه: 13،383,000
مثقال طلا: 5،773,000
طلای 18 عیار: 1،333,000
انس طلا: 1,957
* ” سناریوی ضعیف برای بورس ۱۴۰۱”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « سناریوی ضعیف برای بورس ۱۴۰۱ » نوشت: معاملات بورس تهران در روز دوشنبه با رشد ۳۷/ ۰درصدی پایان یافت تا پس از رشد بیش از یکدرصدی میانگین وزنی قیمتها طی دادوستدهای روز یکشنبه، میانه هفته برای بورسیها آرامتر دنبال شود. ادامه یافتن این روند صعودی که از ۹ بهمن سالگذشته استارت آن زده شد، سبب شده تا این نماگر در یک بازه زمانی ۴۷ روزه، ۲۲درصد افزایش ارتفاع دهد. به عبارتی بازار سهام در این برش زمانی ۵/ ۲ماهه، روزانه میانگین ۴/ ۰درصد سود (مرکب) از آن سهامداران خود کرده است.
هر چند این رقم در مقایسه با روزهای پربازده بورس ۹۹ ناچیز است اما همین سود نیز سهامداران را نسبت به بورس ۱۴۰۱ امیدوار کرده و حتی برخی از رویای جبران زیانهای دو ساله گذشته در سالجاری سخن میگویند، اما آیا میتوان امید داشت بازار سهام در سالجدید، بازهم با رشدهای نجومی همراه شود؟ آیا زیانهای بعضا ۷۰درصدی ۲۰ماه اخیر، در ۳۴۲ روز باقیمانده سر بهسر یا وارد محدوده سوددهی میشود؟ سوالاتی که پاسخ دادن به آنها هر چند ساده بهنظر میرسد اما نیازمند بررسی متغیرهای چندی است که سعی میشود در این نگاره به آن پرداخته شود، اما آنچه ناگفته پیداست رشدهای نجومی که بتواند زیانهای هنگفت انباشته شده از مرداد ۹۹ تاکنون را پوشش دهد، نیازمند ورود سیل سرمایههایی است که اندکی بعید بهنظر میرسد به این زودی قصد بازگشت به بازاری را داشته باشند که حیات مجدد در آن نیازمند امنیت خاطر و اعتماد است تا عوامل جذابکننده سرمایهگذاری بتوانند در آن خودنمایی کنند؛ دو متغیری که هنوز در تالار شیشهای آنگونه که باید مشاهده نمیشود. البته این مهم نفی کننده صعود احتمالی قیمت سهام در سالجاری نیست بلکه تکرار رشدهای عجیب نیمه نخست سال۹۹ است که موردبحث قرار میگیرد.