خبر عصرگاهی «بورساوا» دوشنبه12 مهر 1400

سر خط خبرها:
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس؛ شفافیت بازار سرمایه بستر اعتمادساز افکار عمومی است
حمایت مجلس از لغو قیمتگذاری دستوری خودرو
مدیرعامل مدیریت فناوری بورس: توضیحات درباره ادعای استفاده بورس تهران از پهنای باند هسته معاملات برای ماین
صنایع پیشرو در بورس تا پایان سال ۱۴۰۰
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” سرمایهگذاری احساسی در بورس “
*عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس؛ شفافیت بازار سرمایه بستر اعتمادساز افکار عمومی است
ارائه اطلاعات شفاف، تاثیر بهسزایی بر عملکرد بازار سرمایه میگذارد و این امر منجر به تصمیمات صحیحتر در زمینه تخصیص بهینه منابع و رسیدن به کارآیی تخصیصی که هدف نهایی بازار سرمایه است، میشود.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا، جبار کوچکینژاد عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان مطلب فوق درباره اهمیت ارائه اطلاعات دقیق، شفاف و کارشناسی شده به سهامداران، گفت: شفافسازی در ارائه اطلاعات و اعتماد سازی از مهمترین اهدافی است که مسئولان باید در بازار سرمایه آن را دنبال کنند.
وی با اشاره به جلب دوباره اعتماد افکار عمومی به بازار سهام و سرمایه، افزود: تقویت بازار و برگرداندن اعتماد دوباره مردم نیازمند تقویت بازار است به طوریکه می توان با اجرای بسیاری از طرح های در دست اجرا، شاهد رشد و توسعه بازار بود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: به طور حتم در دولت جدید، اعتماد مردم به بازار بیش از گذشته ارتقا مییابد و ما شاهد رونق بیشتری در این بازار خواهیم بود.
کوچکینژاد تصریح کرد: رونق بازار سهام و سرمایه، در فضای غیر شفاف رقم نمیخورد بنابراین به منظور جلب و جذب سرمایهگذاران، باید بستر اعتماد به کمک شفافیت برای مردم و افکار عمومی گسترش یابد..
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: به اعتقاد من در بازار سهام و سرمایه باید با دقت نظر بیشتر محور توجهها را به سمت مردم و سرمایههای آنان گسترش داد و بازار چنانچه بتواند در مسیر رونق سرمایهگذاریها قدم بردارد، حرکتهای بعدی هم خودبخود انجام میشود.
*حمایت مجلس از لغو قیمتگذاری دستوری خودرو
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تولید رقابتپذیر در صنعت خودرو و رفع انحصار، همواره یکی از دغدغهها برای افزایش رضایتمندی مشتریان و مصرفکنندگان خودرو بوده است، به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: صنعت خودروسازی در دنیا به سمت رقابت پیش میرود، در این میان واردات خودرو میتواند به ایجاد فضای رقابتی کمک کند.
رمضانعلی سنگدوینی افزود: مجلس شورای اسلامی در بحث مربوط به ساماندهی صنعت خودرو بر این موضوع تاکید دارد که این صنعت باید به سمت رقابتی شدن پیش رفته و بخش خصوصی در کنار بخش دولتی حضوری فعال داشته تا کیفیت خودروها افزایش یابد.
وی در ادامه به موضوع عرضه خودرو در بورس کالا اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد بورس بهترین مکان برای عرضه خودرو باشد زیرا ضمن ایجاد رقابت در این صنعت، دست دلالان را کوتاه میکند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یکی از بحثهای مهم در صنعت خودرو ، قیمت گذاری است که نباید دستوری باشد. دولت نباید قیمت تعیین کند بلکه باید ضوابط و چارچوب قیمت را تعیین و بر اجرای قوانین نظارت کند.
وی عنوان کرد: با عرضه خودرو در بورس از افزایش قیمتها و حضور دلالان در این صنعت جلوگیری میشود زیرا صنعت خودرو کشور به دلیل قیمتگذاری دستوری، با مشکلاتی مواجه و بازار از کنترل خارج شده است، به همین دلیل تنها راه نجات این صنعت و بازار عرضه آن در بورس کالا است به شرط آنکه زیرساختهای بازار سرمایه برای این کار آماده باشد.
*مدیرعامل مدیریت فناوری بورس: توضیحات درباره ادعای استفاده بورس تهران از پهنای باند هسته معاملات برای ماین
مدیرعامل مدیریت فناوری بورس درباره ادعای استفاده از پهنای باند هسته معاملات برای ماین کردن با کشف دستگاه استخراج رمز ارز در ساختمان بورس تهران، توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، روح اله دهقان درباره ادعای استفاده شرکت بورس از پهنای باند هسته معاملات برای ماین کردن با کشف دستگاه استخراج رمز ارز در ساختمان بورس تهران به ایسنا گفت: این ادعا به هیچ عنوان صحت ندارد. اگر دستگاه ماینری هم پیدا شده در ساختمان شرکت بورس واقع در سعادت آباد بوده در حالی که سامانه معاملات در محل دیگری و بصورت ایزوله نگهداری میشود.
وی افزود: اگر بحث استخراج رمز ارز هم باشد برای این فرآیند ماینرها باید به شبکه اینترنت وصل شوند در حالی که شبکه معاملات ارتباطی با اینترنت ندارد و در یک شبکه مجزا نگهداری میشود. همه کارگزاران میدانند که برای ارتباط با این شبکه مجزا باید از کانکشن های خاص استفاده کنند. سامانه معاملات به بستر اینترنت دسترسی ندارد. از نظر فنی دستگاههای ماینینگ برای استفادههای خاصی طراحی میشود لذا بهره برداری از آنها برای سامانه معاملات به لحاظ فنی غیرممکن است.
*صنایع پیشرو در بورس تا پایان سال
به گزارش اقتصادنیوز، “حسین عبدی” در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تا پایان سال اقبال بازار سهام بیشتر به سمت کدام صنایع خواهد بود، گفت: از دو منظر باید این موضوع را مورد بررسی قرار داد، در ابتدا گروه پتروشیمی از جمله صنایعی است که در نیمه دوم سال نگاه سهامداران را به سمت خود جلب می کند.
وی به علت افزایش اقبال سهامداران برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی تاکید کرد و گفت: در صنعت پتروشیمی از یک بعد شاهد افزایش قیمت های جهانی مانند متانول و PVC هستیم و از طرف دیگر زمینه افزایش نرخ ارز فراهم است؛ بنابراین این دو موضوع در کنار یکدیگر باعث می شوند تا شرکت های وابسته به محصولات پتروشیمی همگی از این شرایط منتفع شوند و سود معقولی را در اختیار سهامداران این صنعت قرار دهند.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه دولت تمایل دارد تا شرکت های پتروشیمی با رشد و سودآوری بیشتری همراه شوند و ارز بیشتری را وارد کشور کنند، گفت: این موضوع به عنوان مزیتی بسیار مهم تلقی می شود که شرکت های پتروشیمی در مقایسه با دیگر شرکت ها از آن برخوردار هستند.
به گفته وی، با توجه به اینکه صنعت پتروشیمی عمدتا صادرکننده هستند؛ بنابراین کنترل دستوری قیمت این محصولات در دستور کار نیست که این موضوع به عنوان دیگر عامل رشد این صنعت تلقی می شود.
عبدی خاطرنشان کرد: صنعت پالایشی از دیگر صنایعی است که می توان برای سرمایه گذاری به آن تکیه کرد، با افزایش حاشیه سود و رویکرد مطلوب دولت به این صنعت نسبت به دولت های قبل رشد این صنعت مورد توجه قرار خواهد گرفت.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با در نظر گرفتن انضباط پولی دولت در ۶ ماه دوم سال، تک سهم هایی در بازار وجود دارند که از افزایش سرمایه از محل دارایی ها و اخبار مربوط با آن، شرکتها رشد میکنند.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 8036 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 5761 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 393 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 377 نماد مثبت و 251 نماد منفی بودهاند. همچنین 100 نماد صف خرید و 51 نماد صف فروش داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به برکت و بیشترین ورود پول حقوقی به فایرا2 اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 28,000
سکه 12،0620,000
آبشده 5،031,000
طلای هیجده عیار 1،160،600
انس1,751
* ” سرمایهگذاری احساسی در بورس “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر «سرمایهگذاری احساسی در بورس » نوشت: حالت روحی افراد معمولا تاثیر زیادی بر تصمیماتی که میگیرند، دارد. این موضوع در مورد بازارهای سرمایهگذاری نیز صدق میکند. این احساسات که بسیار متغیر هستند، میتوانند موجب کاهش حجم معاملات، تشدید نوسان سهام و ایجاد حباب در بازار شوند.
احساسات متغیر در دو سال گذشته در بورس تهران نیز کاملا مشهود است. از ابتدای سال گذشته بورس تحتتاثیر خوشبینی بیش از حد و البته تبلیغ دولت در صدر اخبار در شبکههای مجازی و رسانهها و حتی محافل خانوادگی قرار گرفت. افرادی که در بورس سرمایهگذاری کرده بودند، تورم را پشتسرگذاشته بودند و احساس شادی و رضایت در این افراد بهحدی بود که برخی خانه و اموال خود را فروختند و وارد بازار شدند.
پس از ریزش بورس، دنبال کردن روند بازار نشان از این دارد که مسیر بورس نیز بسیار تحتتاثیر این احساسات قرار داشت. در اولین روز پس از انتخابات آمریکا در شرایطی که دونالد ترامپ برنده میدان تخمین زده میشد، بورس تهران با یک تقاضای قابلتوجه تماما سبزپوش بود. به یکباره و با مشخص شدن نتایج انتخابات و پیروزی بایدن بورس تهران به ناگهان ریزش کرد. البته که هر تغییر در عرصه سیاسی و اقتصادی در صحنه داخلی و بینالمللی تاثیر خاصی بر بازارهای مالی و بهویژه بازار سهام بهعنوان بازاری که ریسک بیشتری نیاز دارد، میگذارد.
با این حال تاکید بر آن دسته از رفتارهایی است که در قالب احساس بسیاری از واقعیات را پشتسر میگذارد و در برهههایی کنترل کامل بازار را در دست میگیرد. چراکه نه پیروزی ترامپ وضعیت سرمایهگذاری در بورس را تضمین میکرد و نه قرار بود پیروزی بایدن یکشبه نرخ دلار را به زیر ۱۰هزار تومان برساند که صفوف عرضه در بازار به آن شکل تشکیل شده بود. در شرایط کنونی نیز ردپای این احساسات کاملا هویدا است. سهامداران با کوچکترین خبر در صف خرید و فروش قرار میگیرند و در همین خرید و فروشهای متوالی نهتنها از سرمایه خود محافظت نمیکنند که پرتفوی خود را در معرض زیان قرار میدهند. بسیاری چشم به آینده توافق هستهای دوختهاند. این احساسات جمعی روزی که احتمال رفع تحریم را بالا ارزیابی کند، نزول بازار سهام و آن هنگام که راه برای توافق هستهای را دشوار بداند، شکلگیری صفوف تقاضا را رقم خواهد زد. در شرایط مبهم این روزها نقش این احساسات متغیر و تاثیر آن بر بازار سهام بیش از قبل به چشم میخورد.