خبر عصرگاهی «بورساوا» دوشنبه 3 آبان 1400

سر خط خبرها:
وزیر ورزش: مجوزهای عرضه اولیه سهام استقلال و پرسپولیس دریافت شد
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: بورس کالا گزارشگر بازار است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: نگاه مثبت مجلسیها به طرح ساماندهی خودرو
کدام صنایع در نیمه دوم سال برای سرمایه گذاری مناسب خواهد بود
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
“ریسک و فرصت بورس تا پایان ۱۴۰۰”
*وزیر ورزش: مجوزهای عرضه اولیه سهام استقلال و پرسپولیس دریافت شد
وزیر ورزش درباره آخرین وضعیت واگذاری سرخابیها از دریافت دستورات و مجوزهای عرضه اولیه سهام استقلال و پرسپولیس خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، حمید سجادی درباره آخرین جزئیات واگذاری استقلال و پرسپولیس به تسنیم گفت: اگر ارادهای باشد، شرایط و مقدمات کار فراهم است و آغاز کار واگذاری سهام پرسپولیس و استقلال در عرض دو تا سه ماه انجام شود.
وی افزود: سربسته اعلام می کنم دستورات و مجوزهای کار، اخذ شده و اراده آن هم وجود دارد و به زودی خبرهای خوبی به هواداران دو باشگاه درباره واگذاری خواهیم داد. در مجموعه وزارت ورزش قرار بر این است تا اقدامی اجرایی نشده، اطلاعرسانی نشود و از معاونین هم درخواست شد تا اقدام عملی و اجرایی صورت نگرفته، اطلاعرسانی نشود.
*سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: بورس کالا گزارشگر بازار است
غلامرضا مرحبا در گفتوگو با «کالاخبر» اظهار داشت: مجلس به نحوه تنظیم بازارها که وظیفه دولت است و همچنین قیمتگذاری کالاها ورود پیدا نمیکند و اگر برخی نمایندگان در خصوص تعیین قیمتها سخن میگویند، صرفاً اظهارنظرهای شخصی آنان است.
وی تأکید کرد: بررسی این موضوع که در روند تنظیم بازارها آیا ترک قانون انجام شده یا خیر، وظیفه مجلس خواهد بود، اما اینکه بازار چگونه تنظیم شود و چگونه برای بازار تصمیم گرفته شود از حیطه وظایف مجلس خارج است.
مرحبا گفت: اگر اقدامی غیرقانونی مانند قیمت گذاری دستوری کالاها در بازار سرمایه انجام شود، مجلس بهوسیله ابزارهای نظارتی توسط نمایندگان مورد رسیدگی قرار میدهد اما اگر مجلس بخواهد به بحث قیمتگذاری کالاها ورود کند، نادرست و جزو وظایف مجلس نیست.
وی افزود: بورس کالا محلی برای عرضه و تقاضای شفاف است و در این بورس میتوان کالا را به رقابت گذاشت تا کشف نرخ بهدرستی انجام شود. در این فضا هرگونه دخالت موجب بر هم خوردن تعادل بازار شده و ناهنجاریهایی ایجاد میکند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس توضیح داد: ما در گذشته در بازارهای مختلف از جمله پتروشیمی تعیین سقف قیمت را تجربه کردیم؛ این مداخله دولت باعث شد که مفسدهای بزرگ شکل بگیرد و نظم بازار به هم خورد. دولت جدید و سیاست گذاران باید از این تجربههای گرانقیمت که با تحمیل هزینههای بسیار بر اقتصاد به دست آمده است، نهایت بهره را ببرند و به نظام بازار که ابزار اصلی آن بورس کالاست، اعتماد کنند.
* عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: نگاه مثبت مجلسیها به طرح ساماندهی خودرو
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ابهامات مربوط به طرح ساماندهی خودرو از سوی نمایندگان مجلس برطرف شده است، به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: با رفع ابهامات منتظر جلسه نهایی برای تصویب طرح ساماندهی خودرو هستیم که به احتمال زیاد هفته آینده برگزار میشود.
بهزاد رحیمی عضو کمیسیون صنایع و معادن افزود: طرح از طرف شورای نگهبان به کمیسیون برگردانده شد تا ابهامها و ایرادهای آن بر طرف شود که بعد از رفع آنها، موضوع راهی هیات رییسه میشود و در دستور کار صحن برای اعلام نظر نهایی نمایندگان قرار میگیرد.
نماینده سقز در مجلس تاکید کرد: به طور کلی نمایندگان بر اجرای این طرح تاکید دارند و بر این باور هستند که واردات خودرو در شرایط فعلی یک ضرورت جدی است و زیرساخت های لازم برای اجرای این طرح آماده است.
این نماینده مردم در مجلس عنوان کرد: در صورت تصویب و اجرای طرح ساماندهی، بسیاری ازمشکلات بازار خودرو حل و فصل شده و اهدافی چون تعدیل قیمت خودرو، توازن در نظام عرضه و تقاضا، خروج بازار از انحصار، رقابتی شدن تولیدات و ارتقای کیفی محصولات خودروسازان محقق میشود.
عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس یادآور شد: طرح ساماندهی خودرو به نفع خودروسازان و بازار خودرو خواهد بود و با این طرح موضوعات و مشکلات دیگر این صنعت نیز برطرف میشود.
*کدام صنایع در نیمه دوم سال برای سرمایه گذاری مناسب خواهد بود
مسعود بهمنی راد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: مهمترین عامل اثر گذار بر بازار سرمایه در سالهای اخیر در وهله اول تورم و پس از آن مزیت صنایع و شرکت ها در سودآوری بوده است.
به گفته بهمنی راد، مورد بعدی که لازم است به ان شاره شود بحث بحران انرژی است. همانطور که شاهد هستیم در یک ماه گذشته کامودیتی های جهانی مانند مس، روی و… رشد بالایی را تجربه نموده اند. پیش بینی بنده با توجه به بحران انرژی این است که قیمت حامل های انرژی پس از رشد های اخیر، در کوتاه مدت و میان مدت درهمین محدوده های فعلی ثابت بمانند. با توجه به رشد قیمت گاز، قیمت محصولات پایه گازی مانند متانول، اوره و محصولات پتروشیمی افزایش می یابند و می توانیم شاهد رشد صنایع پتروشیمی به طور مستقیم و صنایع پالایشگاهی به طورغیرمستقیم باشیم.
وی افزود، البته نکته ای که در اینجا باید به آن توجه کنیم کمبود احتمالی گاز در فصل سرماست که می تواند باعث اختلال در تولید و یا کاهش بازده تولید برخی صنایع و شرکت ها شود که البته به نظر بنده این کاهش ظرفیت تولید یا کاهش بازده در قیاس با رشد قیمت حامل های انرژی و رشد نرخ ارز، تاثیرگذاری زیادی ندارد و این شرکت ها می توانند سودآوری خوبی داشته باشند.در صنعت خودرو، با توجه به گزارشاتی که در شش ماهه اول سال ارایه شده است، وضعیت خوبی را شاهد نبودیم، شاید اولین مشکل این صنعت قیمت گذاری دستوری باشد. افزایش بهای تمام شده مواد اولیه مورد استفاده ی این شرکت ها و همچنین افزایش هزینه های حقوق و دستمزد نیروی انسانی، بخش زیادی از سود این شرکت ها را بلیعده است. می توان گفت تا وقتی تکنولوژی های جدید وارد این صنعت نشده و هزینه های غیر ضروری تولید در این صنعت کم نشود نمی توانیم انتظار سودآوری خاصی را از این شرکت ها داشته باشیم.
بهمنی راد گفت: با این اوصاف وضعیت صنایعی که صادرات محور بوده، تسهیلات ارزی نداشته و طرح های توسعه ای مناسبی را دنبال نمایند در نیمه دوم سال برای سرمایه گذاری مناسب خواهند بود. صنایعی مانند صنعت پتروشیمی، صنعت پالایشگاهی، صنعت کانی های فلزی و صنعت چند رشته ای صنعتی که فاصله زیادی تا قیمت ذاتی خود دارند می توانند برای سرمایه گذاران مد نظر قرار گیرند.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 23640 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 3790 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 664 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 515 نماد منفی و 93 نماد مثبت بودهاند. همچنین 276نماد صف فروش و 37 نماد صف خرید داشته اند. بیشترین ورود پول حقیقی به تپکو و بیشترین ورود پول حقوقی به شپنا اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،680
سکه 11،922,000
آبشده 5،058,000
طلای هیجده عیار 1،169،600
انس 1,800
* “ریسک و فرصت بورس تا پایان ۱۴۰۰”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر «ریسک و فرصت بورس تا پایان ۱۴۰۰ » نوشت: یکی از اصلیترین فاکتورها در شکوفایی اقتصادی، وجود ثبات است. این ثبات باید در تمام زمینهها، از قوانین و مقررات تنظیم بازار گرفته تا سیاستهای کلی کشور، وجود داشته باشد. بازار سرمایه نیز بهعنوان دماسنج اقتصاد هر کشور، آینه تمامنمای اقتصادی است. اصلیترین ریسک این روزهای بازار سرمایه ایران، عدماطمینان نسبت به آینده است که این موضوع ناشی از چندین عامل مختلف است که میتوان از نحوه تامین کسریبودجه دولت، ابهام در نتیجه مذاکرات هستهای، نرخ دلار و قیمتهای جهانی کامودیتیها بهعنوان اصلیترین عوامل نام برد.
البته نباید فراموش کرد که این عوامل را نمیتوان بدون درنظرگرفتن سایر فاکتورها بررسی کرد زیرا تاثیر مستقیمی بر روی یکدیگر دارند. بهطور مثال نمیتوان نرخ دلار را بدون درنظرگرفتن نتیجه مذاکرات مورد بررسی قرار داد.. در مورد نحوه تامین کسریبودجه، بهنظر میرسد دولت قصد دارد بخش عمدهای از کسریبودجه خود را از طریق انتشار اوراق با درآمد ثابت جبران کند که این موضوع ریسک مهمی برای سهام است؛ زیرا زمانی این اوراق از لحاظ بازدهی جذاب هستند و خریدار دارند که بازدهی سهام پایین باشد.در مورد ابهام در نتیجه مذاکرات هستهای باید گفت روند مذاکرات، بسیار کندتر از چیزی که پیشبینی میشد، به جلو میرود. این موضوع نیز به نوبه خود ریسک سرمایهگذاری را افزایش میدهد. یکی دیگر از این فاکتورها نرخ دلار است این عامل همبستگی بالایی با شاخصکل دارد زیرا بخش بزرگی از بازار سرمایه را سهمهایی تشکیل میدهند که بهطور مستقیم از افزایش نرخ دلار تاثیر میپذیرند و درآمدشان افزایش مییابد. با رشد اخیر قیمتهای جهانی، بسیاری از کامودیتیها در سقف قیمتی تاریخی خود قرار دارند و این موضوع سببشده تا نگرانیها نسبت به ریزش این بازارها بیش از پیش باشد. تمامی این موارد باعث شدهاند که عدماطمینان در بازار سرمایه در حد بالایی قرار داشته باشد. از طرفی همچنان شرکتهایی وجود دارند که با توجه به شرایط فعلی، ارزنده هستند و در قیمتهای خوبی قرار دارند. دلیلی بر این مدعا این است که درآمدهای شرکتها نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته است. در بخش تولیدی درآمد ۶ ماهه شرکتها در سال ۱۴۰۰، نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۰۰درصد رشد داشته و در بخش خدمات نیز در حدود ۵۰درصد رشد داشته است.