خبر عصرگاهی «بورساوا» دوشنبه 23 اسفند 1400

سر خط خبرها:
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی: اجرای سریع دستورات رئیسجمهور در نظام بانکی کشور بیسابقه است
رییس کمیسیون صنایع مجلس: واردات خودرو باید آزاد شود، اما نه خودروهای لوکس
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تا شفافیت معاملات و صورتهای مالی شرکتهای بورسی
واکنش عشقی به عدم واریز سود سهام عدالت برخی سهامداران
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” تعادل و انتظار در تالار شیشهای”
*معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی: اجرای سریع دستورات رئیسجمهور در نظام بانکی کشور بیسابقه است
به گزارش خبرگزاری مهر سید عباس حسینی معاون امور بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به دستورات ویژه رئیسجمهور برای اصلاح رویه بانکها، تصریح کرد: طی چند دهه اخیر بیسابقه بوده است که دستور رئیسجمهور در یک حوزه ظرف کمتر از سه ماه در یک وزارتخانه در سراسر کشور با این سرعت عملیاتی شود.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد سیاستها و انتظارت وزارت امور اقتصادی و دارایی از نظام بانکی کشور، اظهار داشت: قانون مداری و رعایت تمام مقررات، پاکدستی و سلامت اداری، تحول نظام بانکی به نفع مردم و تحقق بانکداری دیجیتال، مهمترین سیاستهای مورد تأکید این وزارتخانه است.
وی افزود: دولت سیزدهم دنبال تحقق دولت پاکدست با محور عدالت است و هر تحولی ازجمله استفاده فناوری نوین در صنعت بانکداری که به خدمترسانی ارزان، سریع و آسان به مشتریان و در واقع کمک به مردم منجر شود، موردحمایت وزارت امور اقتصادی و دارایی است.
* رییس کمیسیون صنایع مجلس: واردات خودرو باید آزاد شود، اما نه خودروهای لوکس
به گزارش بورس24 : رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: واردات خودرو باید به گونهای و در محدوده قیمتی انجام شود که تنظیمکننده بازار باشد.
«عزتالله اکبری تالارپشتی» افزود: موضوع واردات خودرو و اینکه چه نوع خودروهایی و در چه بازه قیمتی باید وارد شود، در اختیار دولت است.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشانکرد: نظر ما نمایندگان خانه ملت نیز همان نظر مردم است و معتقدیم نباید منابع این مهم فقط صرف واردات خودروهای لوکس شود که در این صورت هیچ تاثیری بر تنظیم بازار خودرو نخواهد داشت.
وی درخصوص اینکه سیاست واردات خودرو در سالهای آینده نیز ادامه خواهد یافت یا خیر، تصریحکرد: در این زمینه مقرر شده دولت نیازسنجی کرده و تشخیص بدهد که آیا واردات خودرو تداوم داشته باشد یا محدودیتهایی در این خصوص اعمال شود.
*عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تا شفافیت معاملات و صورتهای مالی شرکتهای بورسی
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم با بیان اینکه امروزه غیرقابل پیشبینی بودن اقتصاد کشور به یک معضل تبدیل شده است به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: افزایش قیمت بدون برنامه کالاهای اساسی در کشور موجب شده که اقتصاد کشور پیشبینی پذیر نباشد.
انور حبیب زاده بوکانی افزود: اگر بتوان اقتصاد کشور را با برنامهریزیهای درست مدیریت کرد، به طور قطع در آیندهای نزدیک، میتوان شاهد اقتصادی براساس عرضه و تقاضا و همچنین به دور از قیمتگذاریهای دستوری بود.
نماینده مردم آذربایجان غربی عنوان کرد: به نظر میرسد با کنار گذاشتن اقتصاد دولتی و واگذاری آن به بخش خصوصی واقعی، اقتصاد شفاف خواهد شد و دولت باید، تنها نظارت و قانونگذاری کند.
وی در ادامه توضیح داد: از آنجا که تعادل عرضه و تقاضا، شرط نخست برای ایجاد تعادل و ثبات در قیمت کالاهای اساسی است، باید به میزان تقاضا، عرضه مناسب برای آن فراهم شود. بنابراین، برای آرام کردن بازار و اطمینان خاطر مردم، باید کالاهای مورد نیاز آنها را بیشتر تامین کرد و این نخستین شرط پایداری بازار است.
نماینده مردم آذربایجان غربی (بوکان) درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، شفافیت معاملات و صورتهای مالی در بازار سرمایه اتفاق می افتد و سهامدار با اعتماد بیشتر وارد این بازار میشود.
حبیب زاده بوکانی خاطر نشان کرد: امیدواریم دولت و مجلس و همچنین کمیسیون اقتصادی با برنامه ریزی بهتر و در راستای رفع مسائل و مشکلات بازار سرمایه و همچنین اقتصاد کشور گامهای مهمی بردارند تا بتوان از شرایط موجود به راحتی عبور کرده و در ماههای باقی مانده امسال و سال آینده شاهد شکوفایی اقتصاد کشور باشیم.
*واکنش عشقی به عدم واریز سود سهام عدالت برخی سهامداران
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مجید عشقی اظهار کرد: در چند سال گذشته ما به صورت مستمر یک روند مناسب را داشتیم و تاخیر افشای اطلاعات بسیار کمتر شده است. تاخیرها از بالای 10 روز به یک روز رسیده است. بحث پرداخت سود از جمله معیارهای انتخاب ناشران برتر بوده است. بحث سود شرکتها امروز به دلیل افزایش تعداد سهامداران به یک مشکل تبدیل شده است.
عشقی ادامه داد: با تلاشی که از سال گذشته انجام شد، سامانهها آماده شد و حدود 280 نفر از شرکتها سود خود را از طریق سجام پرداخت کردند. ضمن اینکه سود سهام عدالت نیز از این طریق انجام شد. برای سال آینده همه ناشران سود را از طریق سجام انجام خواهند داد. با این روند وجوه بیش از یکی دو روز باقی نمیماند و مستقیم به حساب سهامداران واریز خواهد شد.
وی تاکید کرد: امیدوار هستیم و با تلاش شرکتها و بهبود وضعیت کلی اقتصاد تولید شرکتها در سال آینده افزایش یابد.
عشقی در جمع خبرنگاران در خصوص عدم دریافت سود سهام عدالت برخی افراد گفت: یک علت عدم دریافت سود میتواند این باشد که حساب دریافت سود مسدود شده باشد، اگر افرادی سود را دریافت نکردند با شرکت سپرده گذاری سهام عدالت تماس (شماره 1569) بگیرند و اطلاعات حساب خود را به روز کنند، ضمن اینکه ممکن است در برخی موارد بانک به دلیل بدهی یا موارد دیگر نسبت به کسر سود سهام اقدام کرده باشد.
وی افزود: قطعا چند روز طول میکشد تا بانکها به ما اعلام کنند که تعداد بازگشتی ها چقدر بوده است و به محض مشخص شدن این مسئله با ارسال پیامک به سهامداران اطلاعرسانی انجام خواهد شد.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 600 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات تنها 2990 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 336 میلیارد نقدینگی حقیقی بوده ایم. 342 نماد منفی و 270 نماد مثبت بوده اند. همچنین 89 نماد صف خرید و 72 نماد صف فروش داشته اند. بیشترین ورود پول حقیقی به مبین و بیشترین ورود پول حقوقی به شلرد اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 26،150
سکه: 12،444,000
مثقال طلا: 5،323,000
طلای 18 عیار: 1،229،100
انس طلا: 1,972
* ” تعادل و انتظار در تالار شیشهای”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « تعادل و انتظار در تالار شیشهای » نوشت: مکث در پروسه مذاکرات وین واکنش هیجانی سهامداران را طی روز شنبه در پی داشت اما جریان داد و ستدهای سعادتآباد در روز گذشته حاکی از این مهم است که تنفس اجباری تا حدودی بازار را سوار بر موج احتیاط کرده است. بدین ترتیب ارزش معاملات بورس تهران با توجه به تغییر استراتژی معاملاتی سرمایهگذاران بهطور مجدد کاهش پیدا کرد و فضای معاملاتی انتظاری شد. برخی معتقدند که در مسیر دستیابی به یک معاهده بینالمللی بزرگ رفت و آمدهای پی در پی کارشناسان و دیپلماتهای کشورها در روزهای پایانی مذاکرات طبیعی ارزیابی میشود، بنابراین به دلیل تشدید حساسیت از سوی طرفین، مکث در مذاکرات هم امری بدیهی در نظر گرفته میشود. در این میان همچنان سیگنالی مبنیبر عدمحصول توافق در کلیت مذاکرات به تهران مخابره نشده و واکنش بازارهای مالی تاکنون فقط بر اساس گمانهزنی و حدسیات است، با اینحال رفتار سرمایهگذاران در بورس تهران و فرابورس ایران طی روز گذشته نشان از حاکمیت دوباره فضای انتظاری در بخش مولد اقتصاد کشور داشت.
در این راستا دیروز شاهد افزایش ۱۸/۰درصدی نماگر اصلی بازار سهام بودیم اما این مهم بیشتر تحتتاثیر بازگشایی نماد معاملاتی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر رخ داد. بدین ترتیب بازگشایی نماد معاملاتی «کگل» بیشترین میزان اثرگذاری را در جهتگیری شاخصکل بازار با رقمی بالغ بر ۲۷۵۱ واحد مثبت اعمال کرد. هر چند تنفس در مراحل پایانی مذاکره با قدرتهای جهانی در ابتدا خود را با تشکیل صفهای سنگین فروش در جریان داد و ستدها نمایان کرد اما گذشت زمان نشان داد که در روز یکشنبه خبری از واکنش هیجانی نسبت به اخبار سیاسی در سطح بازار نیست و معاملهگران ترجیح میدهند در انتظار پالسهای قویتری از اتریش بمانند.