خبر عصرگاهی «بورساوا» دوشنبه 22 شهریور 1400

سر خط خبرها:
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی: حل بن بستهای اقتصادی با تصمیمهای درست
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: قیمتگذاری دستوری در بورس جایی ندارد
مدیرعامل شرکت سبدگردان: توسعه نهادهای مالی به توسعه بازار میانجامد
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” مزیتهای تغییر روش عرضههای اولیه “
*عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی: حل بن بستهای اقتصادی با تصمیمهای درست
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به این مطلب که هر تصمیم اشتباه در حوزه اقتصادی میتواند به ضرر و زیان مردم تمام شود بنابراین نمایندگان مجلس باید در حوزه اقتصاد و همچنین بازار سرمایه ضمن داشتن دانش کافی با کلیات مسائل بازار آشنا باشند. به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: نمایندگان مجلس باید نسبت به مسائل اقتصادی شناخت کافی داشته باشند تا بتوانند نسبت به طرحها و برنامههای مختلف تصمیمگیری درستی داشته باشند.
وی اعلام کرد: مسائل مالی از جمله مسائل پایهای تصمیمگیران اقتصادی است بنابراین بدون شناخت از این موضوع، امکان تصمیمگیری درست در حوزه مهمی چون بازار سرمایه امکانپذیر نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: هر تصمیم اشتباه در حوزه اقتصادی میتواند به ضرر و زیان مردم تمام شود بنابراین نمایندگان مجلس باید در حوزه اقتصاد و همچنین بازار سرمایه ضمن داشتن دانش کافی با کلیات مسائل بازار آشنا باشند.
غلامرضا شریعتی اندراتی خاطر نشان کرد: مشکلات مربوط به تورم، رکود، نرخ پایین اشتغال، افزایش مداوم نرخ کالاها و حجم نقدینگی بالا باعث شده تا تصمیم گیران اقتصاد کشور بیش از گذشته نسبت به مسائل موجود و رفع آنها بااحتیاط بیشتری عمل کنند.
وی عنوان کرد: تیم اقتصادی کشور ضمن تسلط به علم اقتصاد، باید بتوانند بن بستهای اقتصادی را حل کنند.
*رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: قیمتگذاری دستوری در بورس جایی ندارد
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بازار سرمایه (سنا)؛ محمدعلی دهقان دهنوی با بیان اینکه مسئولیت اجرا در کشور با قوه مجریه است، تصریح کرد: اگر صداهای مخالفی از جایی شنیده میشود نباید به آن توجه شود و کسی حق ندارد در اجرا دخالت کند. قاعدتا سهام داران هم بر اساس این اعتقادی که از سمت دستگاه اجرایی کشور وجود دارد، اطمینان خاطر مییابند که منافع آنها مورد دست اندازی قرار نخواهد گرفت.
وی افزود: علاوه بر این، قیمت گذاری دستوری در بورس هیچ جایی ندارد و ما با تمام قدرت در مقابل مراجعی که بخواهند وارد بحث قیمت گذاری دستوری شوند یا از ابزارهای بازار سرمایه برای قیمتگذاری استفاده کنند، میایستیم و به هیچ وجه و به هیچ کسی اجازه نمیدهیم که از کانال بورس، علیه منافع سهام داران استفاده کند ما در عمل ثابت کردیم که جلوی قیمت گذاری دستوری ایستاده ایم.
وی تاکید کرد: تمام تلاش خودمان را میکنیم که از کانالهای مختلف اشکالات را رفع کنیم و آن مراجعی که برای قیمت گذاری دستوری قوانین یا مقررات یا سیاستهایی وضع کردند که باعث زیان برخی شرکتها شدند بتوانند مسائل خود را اصلاح کنند و دست از اشتباهات که داشتند بردارند. ما بر این باور هستیم که قیمتگذاریهای دستوری که سبب انحراف منابع شرکتها و آسیب به منافع سهام داران شده است و حتی اظهار نظرهایی که در این باره سبب تشویش اذهان فعالان بازار و تاثیرگذاری بر قیمت سهام مرتبط شود قابلیت پیگیری حقوقی و قضایی دارد و در صورت لزوم این امر را هم از مدیران شرکتهای مرتبط مطالبه میکنیم و هم در دستور کار سازمان نیز قرار میدهیم.
*مدیرعامل شرکت سبدگردان: توسعه نهادهای مالی به توسعه بازار میانجامد
مدیرعامل شرکت سبدگردان «داریک پارس» ضمن اشاره به این مطلب که بازارسرمایه با حرکت روی ریل توازن میتواند محور توسعه بازارهای دیگر را رقم بزند. الگوی توسعه پیچیده نیست و بازارهای مالی کشورهای توسعهیافته سالهاست روی همین مدل حرکت میکنند به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: سه عامل سبب توسعه بازار سرمایه میشود. این عوامل در کشورهایی که بازارسرمایه توسعه یافتهای دارند، اجرایی و عملیاتی شده است. وجود قانون جامع برای بازار سرمایه، ایجاد ابزارهای متنوع مالی و وجود نهادهای مالی کارآمد و به روز. این سه محور هستند که به روزرسانی قوانین به طور مداوم و مطابق با نیازهای روز در جهت پاسخگویی به نیازهای بازار زمینه را برای استمرار توسعه، فراهم می آورد.
ابوالفضل شهرآبادی با اشاره به دومین عامل یعنی وجود ابزارهای متنوع و کارآمد در توسعه بازارسرمایه گفت: بازاری که با کمبود ابزارهای مالی رو به رو باشد، نمیتواند در جذب و تخصیص منابع به خوبی ایفای نقش کند. داشتن ابزارهای مالی متنوع و مطابق نیازهای روز در چارچوب قانون می تواند واسطه ای برای جذب منابع مالی باشد.
وی اظهار کرد: رفع انحصار از کارگزاریها نیز به حوزه گسترش نهادها برمیگردد. در مجموع توسعه این نهادها و اجازه اعطای مجوز برای تاسیس کارگزاریها و نهادهای مالی جدید اتفاق مثبتی است. با این حال باید توجه داشت که در دادن مجوز فعالیت این نهادها دچار افراط و تفریط نشویم، برآیند این عوامل سبب بزرگتر شدن و توسعه بازارسرمایه میشود.هرچقدر تعداد نهادهای مالی زیادتر باشد با توجه به حجم و بازیگران بازار می توانند به توسعه بازار کمک کند.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 14709 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 9677 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 644 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 434 نماد منفی و 196 نماد مثبت بودهاند. همچنین 158 نماد صف فروش و 68 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به بنو بیشترین ورود پول حقوقی به فایرا اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27,000
سکه 11،904,000
آبشده 4،967,000
طلای هیجده عیار 1،144،200
انس1,789
*و ” مزیتهای تغییر روش عرضههای اولیه “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « مزیتهای تغییر روش عرضههای اولیه » نوشت: درخصوص تغییر روش عرضههای اولیه و همچنین دلایل اجرای روش عرضه اولیه ترکیبی برای شرکتهای کوچک و متوسط باید گفت: طی سالهای اخیر شاهد توسعه بازار سرمایه بودیم اما از آنجا که این توسعه با حضور مستقیم سرمایهگذاران همراه بوده برخی مواقع آسیبهایی نیز داشته، نمونه آن در سال گذشته و نوسانهای شدیدی بود که درنتیجه ایجاد ارتباط مستقیم همه سرمایهگذاران با بازار به وجود آمد. بررسی عملکرد و گزارشهای دورهای صندوقهای سرمایهگذاری نشان میدهد اکثر صندوقهای سرمایهگذاری که مردم را به صورت غیرمستقیم به بازار سرمایه متصل کردهاند به رکوردهای شاخص دو میلیون واحدی نزدیک شده و حتی برخی نیز از این محدوده عبور کردند.این موضوع به این مفهوم است افرادی که به صورت غیرمستقیم وارد بازار سرمایه شدند حتی اگر در زمان پیک شاخص هم سرمایهگذاری کرده باشند نه تنها طی این مدت ضرر نکردند بلکه در برخی مواقع بازدهیهای بالایی هم داشتند.
هرچه قدر سرمایهگذاریها و حضور عامه مردم در بازار به صورت غیرمستقیم توسعه پیدا کند به نفع همه سرمایهگذاران است. در عرضههای اولیه بهخصوص شرکتهای کوچک، ساختار شرکت آمادگی لازم برای میزبانی از سرمایهگذاران میلیونی را ندارد، در این شرایط وقتی دو تا سه میلیون سهامدار جدید وارد ترکیب سهامداران این شرکتها میشوند مشکلات عملیاتی عدیدهای هم برای شرکتها ایجاد میکند که نهایتا ضربه و آسیب آن متوجه سهامداران خرد میشود. به این ترتیب که در افزایش سرمایهها، برگزاری مجامع و مشابه این فرآیندها مشکلاتی برای سهامداران خرد به وجود میآید.بر همین اساس منطقی نیست که ترکیب سهامداری چند میلیونی در ابتدای ورود یک شرکت کوچک به بازار سرمایه وارد آن مجموعه شود.
رفتار هیجانی سرمایهگذاران خرد جهت رقابت برای اخذ سهم بیشتر در عرضههای اولیه موضوعی است که در طی سالهای گذشته همیشه مشکلاتی را به همراه داشته، بنابراین با وجود همه موارد مطرح شده روش ترکیبی در عرضههای اولیه، مدل مناسبی است. بازدهی و نفع صندوقها، منفعت سرمایهگذاران خرد را که در این صندوقها سرمایهگذاری کردند، به همراه دارد و باعث میشود روشهای عرضه و کشف قیمتها حرفهای شود، چراکه صندوقها توسط افراد خبره و متخصص اداره میشوند.
استراتژیها و تصمیمهای مقام ناظر به سازمان بورس اوراق بهادار و بورسها کمک میکند تا فضای سرمایهگذاری بهتری را تجربه کنیم که به نفع همه اهالی بازار سرمایه است.