خبر عصرگاهی «بورساوا» دوشنبه 15 شهریور 1400

سر خط خبرها:
خاندوزی: تسهیل ورود شرکتها به بورس
رئیس کمیته پولی و بانکی مجلس: دولت سیزدهم اصلاحات مدنظرش برای طرح قانون بانک مرکزی را اعلام کند
هیأت مدیره سازمان بورس: الزام تمامی ناشران به افشای فهرست زمین و ساختمان
مدیر نظارت بر نهادهای مالی: اقدامات در راستای توسعه سرمایهگذاری غیرمستقیم
مصوبات جدید دورههای مدیریت عالی کسب و کار بازار سرمایه
«مشاور سرمایهگذاری نوع دوم» نیازمند یک ابلاغیه
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” خوشبینی بورسی بهکوچکها “
*خاندوزی: تسهیل ورود شرکتها به بورس
به گزارش خبرگزاری تسنیم، احسان خاندوزی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: وزارت اقتصاد و دارایی بیش از آنکه صرفاً وزارت مالیاتسِتان باشد باید تسهیلکننده رشد و رونق اقتصادی باشد تا از این طریق رشد و هوشمندسازی مدیریت؛ کسب درآمدهای مالیاتی نماید.
وی افزود: یکی از مواردی که بهزودی در دستور کار قرار خواهد گرفت؛ این است که ما بتوانیم ورود شرکتها در بازار بورس کشور، همین طور تأمین مالی شرکتها، پروژهها و سهام پروژهها را تسهیل کنیم. تاکنون متأسفانه آمارها حاکی از آن است که عایدی سرمایه خوبی از بورس ظرف مدت پنجماهه اول 1400 حاصل نشده و غلبه با بازار ثانویه بوده است.
وی ادامه داد: تسهیلسازی ما؛ دربهای بیشتری بهروی فعالان جدید اقتصادی باز میکند؛ پس از این باید بهدنبال آن باشیم که نهادهای بازار سرمایه نسبت به نیازها و تحولات بازار سرمایه؛ چابکتر و بهدنبال خلق ابزارهای لازم باشند.
خاندوزی تصریح کرد: اگر بخشهایی از اقتصاد اصلاح شود بازار سرمایه جذابتر خواهد شد، اگر برخی قیمتگذاریها اصلاح و تصحیح شوند؛ نرخگذاری در بازار سرمایه هم روند درستی به خود میگیرد.
*رئیس کمیته پولی و بانکی مجلس: دولت سیزدهم اصلاحات مدنظرش برای طرح قانون بانک مرکزی را اعلام کند
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدحسین حسینزاده بحرینی نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده طراح «اصلاح ساختار بانک مرکزی»، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «بانک مرکزی نمیداند در بانکها چه میگذرد؛ ما در طرح بانکداری این خلأ را پُر کردیم تا چشم بانک مرکزی باز شود و بداند که در بانکها چه میگذرد. دولت قبلی صراحتاً آن را نمیخواست. دولت جدید اگر واقعاً میخواهد کارهای جدی انجام دهد باید با اصلاحات مدنظر خودش از این طرح استقبال کند.»
*هیأت مدیره سازمان بورس: الزام تمامی ناشران به افشای فهرست زمین و ساختمان
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)؛ براساس مصوبه ، هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، تمامی ناشران ثبت شده نزد سازمان موظف شدند فهرست زمین و ساختمانهای خود را مانند الگوی منتشر شده از سوی «سازمان»، در گزارش فعالیت هیات مدیره به مجامع عمومی عادی سالیانه یا عادی به طور فوق العاده ، افشا کنند.
با توجه به اینکه بسیاری از ناشران، مجامع عمومی عادی سالانه خود را برگزار کرده اند؛ این ناشران موظف هستند، فهرست یاد شده را در قالب اطلاعیه ای جداگانه با عنوان«افشای فهرست زمین و ساختمان» در سامانه کدال منتشر کنند.
در ابلاغیه مدیر نظارت بر ناشران سازمان ، جدولی پیوست شده است که بر این اساس، فهرست زمین و ساختمانهای ناشران، باید طبق مختصات عنوان شده در این جدول، منتشر شود همچنین مبالغ مندرج در جدول یاد شده باید با مبالغ متناظر آنها طبق آخرین صورتهای مالی سالانه حسابرسی شده مطابقت داشته باشد.
اجرای این ابلاغیه تا تاریخ ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ توسط تمامی ناشران لازم الاجرا است.
*مدیر نظارت بر نهادهای مالی: اقدامات در راستای توسعه سرمایهگذاری غیرمستقیم
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، اظهار کرد: توسعه و تسهیل دسترسی به صندوقهای سرمایهگذاری یکی از اقدامات انجام شده در خصوص توسعه سرمایهگذاری غیرمستقیم است. «در همین راستا، سازمان بورس و اوراق بهادار دسترسیهای آنلاین و آف لاین را برای استفاده آسانتر سرمایهگذاران بازارسرمایه گسترش داده است.»
میثم فدایی گفت: «در خصوص دسترسیهای آنلاین، دستورالعمل سرمایهگذاری آنلاین تصویب شد که از این طریق، امکان صدور و ابطال صندوقها بر روی اپلیکیشنهای مختلف و استارتآپهای بزرگ کشور، فراهم شده است؛ همچنین امکان صدور و ابطال صندوقها در شعب بانکها آزاد شده است.»
وی تصریح کرد: «علاوه بر موارد بالا و در جهت توسعه سرمایه گذاری غیرمستقیم، ابزارهای سرمایهگذاری متنوعی طراحی شدهاند؛ صندوقهای املاک و مستغلات و نیز صندوقهای اهرمی برخی از این ابزارهای جدیدی هستند که به تازگی در بازارسرمایه معرفی شدهاند.»
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، توسعه مجوزهای سرمایهگذاری را از دیگر اقدامات انجام شده در راستای توسعه سرمایهگذاری غیر مستقیم عنوان کرد و افزود: «طی ۷ ماهه اخیر مجوزهای متعددی به خصوص به شرکتهای سبدگردان اعطا شده، به طوری که این مدت با بیش از ۳۳ درصد رشد در تعداد سبد گردانها همراه بودهایم.»
*مصوبات جدید دورههای مدیریت عالی کسب و کار بازار سرمایه
مصطفی بهشتی سرشت، عضو هیأت مدیره و معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار، در گفت و گو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)،عنوان کرد: در راستای توسعه آموزشهای تخصصی و حرفهای مرتبط با بازار سرمایه، دوره MBA یکساله بازار سرمایه توسط شورای سیاستگذاری دورههای مدیریت عالی کسب و کار بازار سرمایه طراحی شده و به زودی پذیرش دانشجو توسط مراکز مجاز آموزشیِ تحت نظارت سازمان در این دورهها آغاز خواهد شد.
وی در ادامه گفت: با طراحی این دوره، افراد واجد شرایط و علاقهمند میتوانند با توجه به اهداف آموزشی و حرفهای خود، در دوره MBA یک ساله شرکت کرده و در صورت کسب شرایط لازم، مدارک حرفهای «اصول بازار سرمایه» و «تحلیلگری بازار سرمایه» دریافت کنند؛ همچنین دورههای MBA دوساله بازار سرمایه مانند گذشته توسط مراکز آموزشیِ مجاز قابل ارائه بوده و فارغ التحصیلان این دوره ها در صورت کسب شرایط لازم، چهار مدرک حرفهای «اصول بازار سرمایه»، «تحلیلگری بازار سرمایه»، «مدیریت نهادهای بازار سرمایه» و «مدیریت سبد اوراق بهادار» دریافت می کنند.
وی خاطر نشان کرد: به منظور حصول اطمینان از سطح کیفیت دوره های آموزشیِ ارائه شده، سازمان بورس و اوراق بهادار علاوه بر نظارت بر شیوه برگزاری دورهها، در پایان هر دوره از سرفصلهای دروس اصلیِ ارائه شده، آزمون نهایی برگزار خواهد کرد که قبولی در آن یکی از شروط اعطای مدارک حرفه ای خواهد بود.
وی در ادامه با اعلام اینکه طراحی دورههای تخصصی «حقوق بازار سرمایه» با همکاری معاونت حقوقی سازمان در دستور کار قرار گرفته است، اظهار امیدواری کرد: با راهاندازی این دورهها و مشارکت فعالان حقوقی به ویژه قضات محترم، وکلای دادگستری و مشاوران قوه قضائیه، گامی بلند در جهت ارتقای سلامت بازار و صیانت از حقوق فعالان به ویژه سهامداران خرد برداشته شود.
*«مشاور سرمایهگذاری نوع دوم» نیازمند یک ابلاغیه
حمید اسدی حقوقدان بازار سرمایه در گفتوگو با بورس نیوز بیان کرد: طبق دستورالعمل تأسیس و فعالیت شرکت مشاوره سرمایهگذاری موارد ۱ و ۲ و ۳ ، مشاور سرمایهگذاری باید یک شخص حقوقی باشد. لذا افرادی که قصد ارائه مشاوره سرمایهگذاری، چه نوع اول و چه نوع دوم را دارند؛ باید ابتدا بهعنوان یک شرکت و شخص حقوقی ثبت شوند. البته این افراد باید توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، تائید صلاحیت شوند.
وی افزود: نکته اینجاست که برای افزایش شفافیت در بازار سرمایه، بهتر است قواعد و دستورالعملهای مشخصی برای افرادی که قصد تأسیس شرکت مشاور سرمایهگذاری دارند، ایجادشده و اعلام شود افرادی که قصد اخذ مجوز تأسیس شرکت مشاور سرمایهگذاری نوع دوم را دارند، باید دارای چه ویژگیها، سوابق و تحصیلاتی باشند.
اسدی در پایان تصریح کرد: در آن صورت، اگر اعلام شود افراد واجد شرایط، تائید صلاحیت شده و افراد فاقد ویژگیها و سوابق تعیینشده، رد صلاحیت شدهاند؛ عادلانه خواهد بود. ویژگیها و سوابق و تحصیلات و شرایط لازم جهت تائید صلاحیت و اخذ مجوز تأسیس شرکت مشاور سرمایهگذاری نوع دوم نیز میتواند در قالب یک ابلاغیه یا دستورالعمل یا آییننامه مشخص شود.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 1312 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 10606 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد ورود 37 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 386 نماد منفی و 240 نماد مثبت بودهاند. همچنین 94 نماد صف فروش و 73 نماد صف خرید داشته اند. بیشترین ورود پول حقیقی به شبندر و بیشترین ورود پول حقوقی به فولاد اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،110
سکه 12،028,000
آبشده 5،045,000
طلای هیجده عیار 1،163،6,00
انس1,826
*
” خوشبینی بورسی بهکوچکها “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « خوشبینی بورسی بهکوچکها » نوشت: شاخصکل بورس تهران روز گذشته تن بهاصلاحی کم مقدار داد و ۲۵/ ۰درصد عقب نشست. فضای کلی بازار اما در این روز منفی نبود و سبقت گروههای کوچک ریالی از بزرگان کامودیتیمحور سبب شد تا هم شاخصکل هموزن صعودی شود و هم خبری از خروج سهامداران خرد از گردونه معاملات سهام نباشد. بهنظر میرسد سرمایهگذاران بهاین نتیجه رسیدهاند که حالا دیگر نوبت صنایع با ارزش بازار پایینتر است که در مسیر صعود قرار گیرند. گروههایی که در رالی اخیر بورس بهاصطلاح جاماندهاند و حالا با نگاه امیدوارانه بهاحتمال حذف قیمتگذاری دستوری و احیای برجام مورد توجه بورسبازان واقع شدهاند.
در مجموع میتوان گفت طی 3 روز معاملاتی اخیر در بازار سهام کشور خالص تغییر مالکیت بهسمت سهامداران خرد میل پیدا کرده است، بهطوری که در روز گذشته نیز شاهد خالص خرید 79 میلیارد تومانی از سوی حقیقیهای بازار بودیم. بررسیها از این مهم حکایت دارد که این قشر از سرمایهگذاران با بیتوجهی بهثبات نرخ دلار و پتانسیلهای قوی بنیادی در سهام کامودیتیمحور، روی بهخرید سهام شرکتهای داخلی آوردهاند. در عین حال برخی از حقوقیهای بازار نیز بهشناسایی سود و برخی دیگر بهجمعآوری سهام دلاری و غالبا کامودیتیمحور پرداختند. در کنار تمامی این عوامل ارزش معاملات خرد سهام را به6893 میلیارد تومان رساند که البته کاهش حدود 5درصدی نسبت بهروز شنبه را نشان میداد. با این حال حفظ این متغیر مهم بورسی در چنین سطوحی میتواند همچنان سیگنال ارزندگی بازار سهام را بهمعاملهگران بعضا ریسکگریز مخابره کند..