خبر عصرگاهی «بورساوا» دوشنبه 11 مرداد 1400

سر خط خبرها:
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: هزار میلیارد تومان سهام شرکتها به صندوق بازنشستگی فولاد داده شد
رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس: پذیرش شرکتهای نوآور و دانشبنیان در فرابورس تسریع شود
معاون امور ناشران و اعضای شرکت بورس: 30 شرکت در انتظار بورسی شدن
صندوقهای اهرمی، گزینهای مناسب برای سرمایهگذاران خرد
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” بورسبازی با درسهای ۹۹”
*وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: هزار میلیارد تومان سهام شرکتها به صندوق بازنشستگی فولاد داده شد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فاصله یکی دو روز مانده به پایان عمر دولت از تخصیص هزار میلیارد تومان سهام شرکتها به صندوق بازنشستگی فولاد خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمد شریعتمداری در حالی تا یکی دو روز دیگر شاهد پایان عمر دولت دوازدهم خواهد بود که در توییتر اعلام کرد: پرداخت مطالبات معوقه هشت ساله بازنشستگان و افزایش سودآوری شرکتها یکی از نتایج اعتماد به جوانانی همچون رضا مسرور است.
خبر خوب ، تخصیص هزار میلیارد تومان سهام شرکتهای دولتی به صندوق بازنشستگی فولاد برای اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان این صندوق در سال ۱۴۰۰ است.
*رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس: پذیرش شرکتهای نوآور و دانشبنیان در فرابورس تسریع شود
به گزارش ایسنا رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در نامهای خطاب به وزیر اقتصاد خواستار این شد که ضمن تسریع پذیرش شرکتهای نوآور و دانشبنیان در فرابورس، انسداد فعلی که ناشی از نوعی مدیریت سلیقهای است برطرف شود.
در این نامه آمده است:
مدتی است که شرکتهای نوآور و دانشبنیان در صف ورود به بازار سرمایه و فرابورس قرار دارند. پیرو منویات مقام معظم رهبری در حمایت از فناوری بومی و رونق تولید و با توجه به اهمیت دسترسی شرکتهای نوآور به بازار سرمایه خواهشمند است فرایند پذیرش این شرکتها در فرابورس با رعایت ضوابط قانونی تسریع شود، همچنین لازم است به زمزمههایی که پیرامون راهاندازی یک بازار جدید با عنوان بازار هدف به گوش میرسد، توجه جدی شود.
با توجه به موارد طرح شده در رسانهها شرایط سرمایهگذاری در بازار هدف و موقعیتی که برای شرکتها و سرمایهگذاران در این بازار تعریف شده است در عمل نه تنها فرصتی تازه برای دانشبنیانها محسوب نمیشود که پذیرش در این بازار نوعی تنبیه این شرکتهای نوآور است.
لذا ضروری است که ضمن تسریع پذیرش این شرکتها در تابلوهای موجود انسداد فعلی که ناشی از نوعی مدیریت سلیقهای است برطرف شود.»
*معاون امور ناشران و اعضای شرکت بورس: 30 شرکت در انتظار بورسی شدن
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا، معاون امور ناشران و اعضای شرکت بورس با بیان مطلب فوق در پاسخ به این پرسش که ظرفیت پذیرش شرکت ها تا پایان سال در بورس تهران چقدر است، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر ۴ شرکت در بورس تهران پذیرش، ۵ شرکت درج و ۷ شرکت عرضه شدهاند.
مجید نوروزی اظهار کرد: شرکت های مختلفی جهت عرضه اولیه سهام خود در حال تکمیل مدارک و مستندات مربوطه هستند. این شرکت ها در صنایع متعددی از قبیل پتروشیمی، لیزینگ، آرایشی و بهداشتی، فولاد، تولید گوشت مرغ، سرمایهگذاری، سیمان، گروه مالی، تولید برق و … فعالیت می کنند.
وی یکی از فعالیتهای اصلی بورس اوراق بهادار تهران را پذیرش انواع اوراق بهادار دانست و گفت: سهام شرکت ها، اوراق بدهی و صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله برخی از این اوراق هستند.
این مقام مسوول افزود: در راستای پذیرش سهام شرکت های جدید برنامه هایی در دستور کار مدیریت پذیرش و معاونت ناشران و اعضا قرار دارد. ارتباط مناسب و مؤثر با سازمان خصوصی سازی و حضور در جلسات این سازمان برای آماده سازی شرکتهای دولتی مشمول واگذاری به منظور پذیرش، درج و عرضه در بورس اوراق بهادار تهران، یکی از این برنامه ها است.
وی ادامه داد: انجام اقدامات لازم در راستای شناسایی آن دسته از شرکتهای واجد شرایط عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، به منظور پذیرش، درج و عرضه در بورس اوراق بهادار تهران، همچنین تهیه دستورالعمل رتبه بندی مشاوران پذیرش و پیگیری تصویب آن در هیات مدیره بورس تهران در راستای ارتقای کیفی فرایند پذیرش و شناسایی مشاوران برتر از دیگر برنامه های در دستور کار مدیریت پذیرش و معاونت ناشران و اعضای شرکت بورس است.
نوروزی، بهبود فرآیندها در سامانه الکترونیکی پذیرش و همچنین برقراری ارتباط مؤثر با هلدینگها و مجموعههای مختلف خصوصی، دولتی و عمومی جهت شناسایی شرکت های واجد شرایط پذیرش در بورس تهران را از دیگر برنامههای مورد نظر در راستای پذیرش سهام شرکت های جدید عنوان کرد.
*صندوقهای اهرمی، گزینهای مناسب برای سرمایهگذاران خرد
مدیر صندوق سرمایهگذاری شرکت تامین سرمایه بانک ملت در گفت و گو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) به مزایای استفاده از صندوقهای اهرمی در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: سازمان بورس در چند وقت اخیر اقدامات خوبی در راستای طراحی و توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید با درجات مختلفی از ریسک پذیری برای جذب سرمایه گذاران به این بازار انجام داده است.
رسول رحیم نیا، اظهار داشت: استفاده از ابزار و نهادهای مالی جدید سبب ورود منابعی جدید از نقدینگی به بازار می شود و می تواند تاثیر زیادی را در توسعه بازار سرمایه ایفا کند.
وی گفت: مهمترین مزیت صندوق های سرمایه گذاری اهرمی با توجه به ویژگی ساختاری آن امکان اهرمی بودن این صندوق است، صندوق های اهرمی دارای دو واحد سرمایه گذاری یعنی صندوق سرمایه گذاری ممتاز و عادی هستند که صندوق سرمایه گذاری ممتاز در بازار سرمایه و با اتکا بر عرضه و تقاضا معامله می شوند.
وی خاطرنشان کرد: در بازار سهام زمانی که فرد وارد معامله می شود، ممکن است قادر به دریافت اعتبار از کارگزاری نباشد اما در صندوق اهرمی به واسطه شرایطی که در این صندوق و مفاد اساسنامه آن وجود دارد می تواند تا دو برابر ارزش دارایی هایی که وارد این بازارکرده است، موقعیت اهرمی کسب کند.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری به صورت مستقیم در بازار سرمایه، مناسب افراد ریسک پذیر است، گفت: صندوق های اهرمی در زمانی که بازار مثبت است می توانند به واسطه ساختار خود بازدهی چشمگیری را نصیب سرمایه گذاران کنند که این موضوع به عنوان مزیت مهم این صندوق عنوان می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه امکان سرمایه گذاری سرمایه گذاران خرد در واحدهای ممتاز فراهم است؛ بنابراین می توان شاهد ورود قابل توجهی از نقدینگی به بازار باشیم و این اتفاق تا حدی مانع از ایجاد نوسانات در بازار خواهد شد.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 2347 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 5371 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 305 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 365 نماد منفی و 221 نماد مثبت بودهاند. همچنین 112 نماد صف فروش و 82 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به کدماح و بیشترین ورود پول حقوقی به شستا اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود25,550
سکه 11،248,000
آبشده 4،745,000
طلای هیجده عیار 1،093،800
انس 1,807
*” بورسبازی با درسهای ۹۹”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « بورسبازی با درسهای ۹۹ » نوشت: بررسی آمار و ارقام موجود در بازار سهام نشان میدهد که رشد دیروز شاخص کل و نمادهای معاملهشده در این بازار تا حد زیادی تحت تاثیر خوشبینی ایجادشده بهواسطه داد و ستدهای روز شنبه بوده است. لازم به یادآوری است که در روز یادشده شاخص کل به میزان ۶۶/۲درصد رشد کرد و بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان از پول حقیقیها بهطور خالص وارد بورس شد. به دنبال همین امر طی روز گذشته خالص تغییر مالکیت حقوقی نیز چندان افزایش نیافت و در نهایت فعالان حقوقی بازار تنها ۵۲ میلیارد تومان از سهام سرمایهگذاران حقیقی را خریدند. اینطور که به نظر میآید، فروکش کردن انتظارات در جهت افزایش قیمت دلار توانسته اندکی از عطش خرید سهام بکاهد. در بعد ارزش معاملات خرد نیز بورس روز گذشته تغییرات چندانی را شاهد نبود
پس از شروع ریزش شاخص کل بورس در تاریخ ۲۰ مردادماه سال قبل تاکنون فعالان بازار سرمایه بهویژه سهامداران خرد تجربهای تلخ را پشت سر گذاشتهاند. در حالی که از ابتدای سال گذشته تا قبل از تاریخ یادشده بسیاری از سرمایهگذاران با اتکا به جریان سنگین ورود پول حقیقی تقریبا بدون احتیاط اقدام به خرید سهم در بازار میکردند و هر چه میخریدند، سودی عجیب به خانه میبردند، اما برای ۱۰ ماه نهتنها هر روز شاهد آبشدن سرمایههای خود در بازار بودند، بلکه هر روز را با آرزوی نقدکردن و خروج از بازار پشت سر میگذاشتند. افزایش تعداد نوحقیقیها و بیشتر افراد تازهوارد به بورس در یک ماه پایانی رونق بورس سبب شد افت شاخص بورس در عمل به بسیاری از سرمایهگذاران تازهوارد در این بازار صدمه بزند و ضمن کاهش اعتماد آنها به بازار سهام و سازوکار آن در عمل آنها را به احتیاط بیشتر وادارد. در این میان احتیاط کردن ابدا رویکرد بدی برای سرمایهگذار نیست، اما باید به این نکته نیز توجه داشت که این نوع احتیاط نه صرفا از روی پختگی و در نظر گرفتن تمامی جوانب مشرف بر امر سرمایهگذاری بلکه بیشتر به دلیل ترس از تغییر جهت یکباره بازار یا تغییر قوانین حاکم بر آن است. این روزها بورسبازان تا حدودی آبدیده شدهاند و اینبار قصد دارند اقبال خود را در سهامی بیازمایند که از حداقلهای لازم برای سودسازی بیشتر برخوردارند. مضاف بر اینکه گذر زمان در طول یک سال گذشته و روند منفی پرقدرتی که تا همین یکی دو ماه اخیر ادامه داشت، باعث شده بسیاری از فعالان بازار سهام با ضررهای هنگفتی در حدود ۷۰ یا ۸۰ درصد مواجه شوند. تمامی این عوامل سبب شده حتی با وجود بروز نشانههایی از موج جدید صعودی بازار و ظهور دوباره سیگنالفروشان در تلگرام و فضای مجازی، کمتر کسی مشتاق پذیرش ریسک نامتعارف در میان سرمایهگذاران خرد باشد.