خبر عصرگاهی «بورساوا» دوشنبه 11 بهمن 1400

سر خط خبرها:
عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه مجلس:حمایت از صندوق توسعه ملی راهگشای تولید و بورس
مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس : ابلاغ جدید به ۱۰۸ کارگزار : ضریب تضمین معاملات اعتباری از ۶۰ به ۶۵ درصد رسید
مدیر بازرسی و امور اعضا بورس کالای ایران: شرایط جدید خرید تختال در بورس کالا
رئیس سازمان خصوصیسازی: درج نماد در فرابورس تا پایان بهمن
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” نابازار سهام بازار میشود؟”
*عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه مجلس:حمایت از صندوق توسعه ملی راهگشای تولید و بورس
نماینده مردم بوشهر درباره استفاده درست از صندوق توسعه ملی به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: طبق اساسنامه صندوق توسعه ملی، منابع صندوق باید در راستای توسعه ملی کشور از جمله اشتغالزایی و توسعه زیرساختها به کار برده شود و کارکرد صندوق نیاز به بررسی بیشتر دارد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ضمن تاکید براینکه صندوق توسعه ملی باید در کنار توسعه کشور باشد، گفت: ظرفیتها و سیاستهای صندوق توسعه ملی برای کمک به تولید تبیین نشده و باید با توجه به مشکلات این حوزه، اقدامات و برنامههای این صندوق در جهت رفع موانع و پشتیبانیها از تولید تدوین و اجرا شود تا ظرفیتهای آن برای تولید در دسترس تولیدکنندگان قرار گیرد.
وی عنوان کرد: موضوع مهم در این زمینه، بهرهمند شدن صندوق تثبیت از صندوق توسعه ملی برای حمایت از بازار سرمایه است که خوشبختانه نمایندگان دیدگاه مثبتی نسبت به بازار سرمایه و حمایت از آن را دارند.
غلامحسین کرمی با تاکید به اینکه از اعتبارات و منابع صندوق توسعه باید در جهت اهداف تعیین شده از جمله توسعه زیرساخت ها استفاده شود، تصریح کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید نسبت به گذشته درباره افزایش منابع صندوق جدیتر باشند تا بتوان از منابع صندوق به نحو احسن در جهت توسعه بخشهای مختلف اقتصادی استفاده کرد.
*مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس : ابلاغ جدید به ۱۰۸ کارگزار : ضریب تضمین معاملات اعتباری از ۶۰ به ۶۵ درصد رسید
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمد عطایی مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس، مصوبه کمیته ریسک بازار در خصوص افزایش ضرایب تعدیل سهام، حق تقدم و واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری در محاسبه حساب تضمین موضوع معاملات اعتباری را به کلیه شرکت های کارگزاری ابلاغ کرد.
بر این اساس با استناد به اختیارات اعطایی به موجب بند یک مصوبه ۱۴ دی شورای عالی بورس به هیات مدیره سازمان و پیرو ابلاغیه پیوست بند ۸ صورت جلسه ۳ مرداد سال ۹۷ هیات مدیره سازمان در خصوص اصلاح دستورالعمل خرید اعتباری اوراق بهادار در بورس تهران و فرابورس و همچنین ابلاغیههای اصلاح ضرایب تعدیل اوراق بهادار قابل محاسبه در حساب تضمین موضوع معاملات اعتباری اوراق بهادار و بر اساس اختیارات اعطایی به کمیته پایش ریسک بازار طبق مصوبه هیات مدیره سازمان، مصوبه بند ۳ صورتجلسه ۱۰ بهمن کمیته پایش ریسک بازار در خصوص افزایش ضریب تعدیل سهام، حق تقدم سهام و واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایه گذاری در محاسبه حساب تضمین موضوع معاملات اعتباری اوراق بهادار به شرح زیر جهت اطلاع و اقدام مقتضی ابلاغ می شود.
۱. در خصوص افزایش ضریب تعدیل سهام و حق تقدم سهام و واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری و قابل معامله در محاسبه حساب تضمین معاملات اعتباری اوراق بهادار به شرح زیر تصمیم گیری شد:
– در مورد سهام پذیرفتهشده در بورس تهران و بازار اول و دوم فرابورس: ۶۵ درصد قیمت پایانی
– ضرایب تعدیل تعیین شده در خصوص حق تقدم خرید سهام پذیرفتهشده در بورس تهران و بازار اول و دوم فرابورس و سهام و حق تقدم سهام درج شده در هر یک از بازارهای پایه فرابورس و نیز واحدهای سرمایه گذاری سایر صندوق سرمایه گذاری قابل معامله به موجب ابلاغیه های قبلی مدیریت نظارت بر کارگزاران در این خصوص نیز متناسبا افزایش خواهد یافت.
– ضرایب جدید تعیین شده به شرح فوق از ۱۶ بهمن لازم الاجرا بوده و در محاسبه حساب تضمین موضوع معاملات اعتباری اوراق بهادار و سامانههای نظارتی مربوطه اعمال می شود.
*مدیر بازرسی و امور اعضا بورس کالای ایران: شرایط جدید خرید تختال در بورس کالا
به گزارش کالاخبر ، مدیر بازرسی و امور اعضا بورس کالای ایران در نامهای به شرکت های کارگزاری شرایط خرید محصول تختال (اسلب) را ابلاغ کرد.
در این نامه آمده است: خرید محصول تختال (اسلب) تا اطلاع ثانوی به صورت غیر بهینیاب برای تمام مشتریان دارای کد بورسی امکان پذیر است.
بخشنامه مزبور در راستا و هماهنگ با سیاستگذاریهای مربوط به عرضه کامل کالاهای پایه به بورس کالا (در خصوص کالاهایی که سقف خرید بهینیاب برداشته شد) انجام میشود.
*رئیس سازمان خصوصیسازی: درج نماد در فرابورس تا پایان بهمن
حسین قربانزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به موضوع واگذاری استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: صرف نظر از واگذاری آنها، این دو تیم حتما باید در بورس درج نماد شوند تا شفاف شوند. در استقلال و پرسپولیس مطالبه شفافیت اولویت دارد.
وی افزود: ما در سازمان خصوصی سازی مدام با مدیران عامل این دو تیم، مدیران سازمان بورس و سازمان حسابرسی جلسه داریم، این دو تیم استانداردهای حسابداری را رعایت نمیکنند و مدیریت مالی منسجم ندارند و قطعا باید در بازار پایه فرابورس درج نماد شوند و ترکیب سهامداری آنها هم باید مشخص شود.
قربانزاده گفت: البته موضوع سیتبندی این دو تیم و اینکه برخی اپراتورهای تلفن همراه یک سیت یا دو سیت شامل 17 یا 34 درصد میخواهند هم مطرح است، اگر سهامدار بخواهد یک سیت یا دو سیت را بگیرد، درواقع نمیتواند از هوادار درآمد کسب کند و این آغاز منازعه با دولت خواهد بود. یک مدل دیگر هم پیشنهاد شده است که شرکت تعاونی سهام عام استقلال و پرسپولیس تشکیل شود و هواداران عضو تعاونی شوند.
وی تصریح کرد: مدل دیگر هم پیشنهاد شده است که ترکیب سهامداری از پیشکسوتان و مدل پیمان مدیریت است که شرکت تعاونی مالک 15 درصد میشود و ادامه قرارداد در قالب پیمان مدیریت خواهد بود که البته هم وزارت ورزش و هم باشگاهها با این موضوع مخالف هستند.
رئیس سازمان خصوصیسازی تأکید کرد: تلاش میکنیم این دو تیم تا پایان بهمنماه درج نماد شوند.
*وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 10020 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 4022 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 195 میلیارد نقدینگی حقیقی بوده ایم. 424 نماد مثبت 209 نماد منفی بوده اند. همچنین 147 نماد صف خرید و 73 نماد صف فروش داشته اند. بیشترین ورود پول حقیقی به وبملت و بیشترین ورود پول حقوقی به فملی اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 28،100
سکه: 12،193,000
مثقال طلا: 5،310,000
طلای 18 عیار: 1،225,000
انس طلا: 1,791
*” نابازار سهام بازار میشود؟”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « نابازار سهام بازار میشود؟ » نوشت: بازار سهام در دومین روز هفته همچنان به مسیر صعودی ایجاد شده در روزهای اخیر ادامه داد. در این روز شاخص بورس در حالی به میزان ۲۵هزار واحد رشد کرد که تا همین چند وقت قبل و با رسیدن شاخص کل به محدوده یکمیلیون و ۲۰۸هزار واحد، بسیاری سقوط بیشتر بورس حتی به محدوده زیر یکمیلیون واحد را هم امری نامحتمل نمیدانستند، با این حال چنین امری محقق نشد و بازار سهام دقیقا از فردای همان روز روندی دیگر را در پیش گرفت. این تغییر روند پس از آن روی داد که وزیر اقتصاد و معاون اول رئیسجمهور مجددا بر صحت و سقم وعدههای قبلی خود در خصوص حمایت از بازار سهام تاکید کردند و قرار بر آن شد که چشمپوشی دولت از درآمد ۴۰هزار میلیارد تومانی در سال مالی پیش رو زمینه را برای بهبود اوضاع در بازار سرمایه فراهم کند. نکته مهم این ماجرا این است که بازار سرمایه در حال حاضر از این جهت با افزایش تقاضا مواجه شده که سرمایهگذاران حقیقی تا حدودی نسبت به افزایش قیمت خوراک پتروشیمی، پالایشی و هزینه سوخت مواد اولیه برای سایر صنایع، خیالی آسوده دارند. از سویی دیگر به سبب آنکه مقرر شده نرخ تسعیر ارز برای بانکها در سال آتی بر اساس نرخ دلار نیمایی تعیین شود بازار در خصوص آینده صنعت بانکداری نیز تاکنون توانسته نسبت به گذشته خیال جمع باشد. تاثیر خبر یاد شده به حدی بود که در روزهای اخیر نه تنها بازار سهام را مثبت کرد بلکه خطر اعمال مالیات و عوارض بر صادرات شرکتهای پتروشیمی را که هنوز به تصویب نرسیده به کلی پیش چشم فعالان بازار بهخصوص سرمایهگذاران خُرد کمرنگ کرد. بر این اساس به نظر میآید که اثر دامنه نوسان همچنان در بورس مشاهده میشود. بازار سهام که در روزهای منفی بازار شاهد انباشته شدن عرضه در صفهای فروش بوده حالا کمکم به سمت اشباع خرید در چارچوب دامنه مجاز تغییرات قیمت در روزهای معاملاتی پیش میرود. با این حال این مسالهای نیست که چندان به مذاق کارشناسان بازار سهام خوش بیاید. چراکه انباشته شدن تقاضا در صفوف خرید در واقع آن روی سکه رکود است که با هر بار تضعیف شدن تقاضا در بازار، شانس سر برآوردن دارد و تجربه ماههای اخیر نشان داده که میتواند منجر به وخامت اوضاع در بازار سرمایه شود.