خبر عصرگاهی «بورساوا» دوشنبه 10 آبان 1400

سر خط خبرها:
اجماع وزارتخانههای اقتصاد، نفت، صنعت و بانک مرکزی برای رونق بورس
وزیر راه و شهرسازی: اعطای تسهیلات نهضت ملی مسکن از فردا آغاز میشود
رئیس سازمان بورس: از امروز اوضاع بازار سرمایه بهتر میشود
استراتژی معاملاتی؛ لازمه ورود به بازار سرمایه
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” بهره حقوقیها از فرار حقیقیها “
*اجماع وزارتخانههای اقتصاد، نفت، صنعت و بانک مرکزی برای رونق بورس
به گزارش ایرنا، صبح امروز جلسه ای با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، مدیران بورسی و مدیران حدود ۳۰ هلدینگ و حقوقیهای بزرگ بازار سرمایه گردهم آمدند تا وضعیت بورس و راهکارهای حمایت از بازار سرمایه را بررسی کنند.
در این نشست بر لزوم فراهم کردن بسترها برای فعالیت شفاف بازار سرمایه تاکید شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در این نشست گفت: شواهد قطعی نشان می دهد بازار سرمایه در بلندمدت بیشترین بازدهی را در مقایسه با بازارهای رقیب داشته است و نگاه ماه به بازار حرفه ای و بلندمدت است.
سید احسان خاندوزی افزود: با نگاه به اطلاعات سودآوری شرکت ها نشان می دهد چشم انداز، روشن است و جای نگرانی برای تصمیم هیجانی نیست.
وی اضافه کرد: «وظیفه وزارت اقتصاد و سازمان بورس، توسعه ابزارها و نهادها و ایجاد بازاری شفاف و کارا و پیش بینی پذیر است و بازار بدهی مکمل بازار سهام است نه رقیب آن.»
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: در گذشته برای تغییرات مکرر قیمت خوراک و نرخ تسعیر ارز بانکها و قواعد پالایشی ها و فراخوان عموم به سهامداری مستقیم اشتباهات بزرگی صورت گرفته که باید با همکاری وزارت های نفت و صمت و بانک مرکزی و سازمان بورس شاهد کاهش این اشتباهات و ایجاد اطمینان در بازار باشیم.
وی افزود: برای اعتمادآفرینی در حال اجماعسازی با وزارت های نفت و صمت و بانک مرکزی هستیم تا آنجا هم خبرهای امیدبخشی به اقتصاد منتقل کنیم.
*وزیر راه و شهرسازی: اعطای تسهیلات نهضت ملی مسکن از فردا آغاز میشود
به گزارش خبرنگار مهر، رستم قاسمی صبح امروز در چهارمین همایش ملی پدافند شهری اظهار کرد: در آخرین جلسه با رئیس بانک مرکزی قرار شد به همه بانکهای کشور تسهیلات نهضت ملی مسکن ابلاغ شود.
وی افزود: همه بانکها مکلف به تخصیص ۲۰ درصد سهم تسهیلات کشور معادل ۳۶۰ هزار میلیارد تومان در سال به بخش مسکن شدهاند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: این موضوع قانون است و چنانچه بانکی این تکلیف را اجرا نکرد، ۲۰ درصد جریمه مالیاتی میشود؛ بانکها موظفند این تخصیص سهم را اجرا کنند.
وی یادآور شد: سهم هر استان و همچنین سقف تعداد واحدها در هر شهرستان مشخص شده است؛ این تسهیلات ابلاغ شده و سازندگان میتوانند کار عملیاتی و اجرایی را آغاز کنند، چنانچه اولین بخش این تسهیلات را درخواست کنند. این تسهیلات در چند مرحله پرداخت میشود.
قاسمی تصریح کرد: این تسهیلات یارانهای بوده و جزو تعهدات ماست؛ زمینها هم به صورت ۹۹ ساله در اختیار متقاضی قرار میگیرد که به نوعی رایگان است که از سوی وزارت راه و شهرسازی برای ۹۰۰ شهر شناسایی زمین صورت گرفته است.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، اراضی در نظر گرفته شده یا درون شهر است که تغییر کاربری خواهد داشت یا کنار شهر است که به شهر ملحق خواهد شد. طبق قانون باید زمینهای دولتی دیگری هم که در شهرها هستند، به این قانون ملحق شود؛ و چنانچه اختصاص داده نشود، اداره ثبت بر اساس قانون جهش تولید مسکن، ظرف یک ماه برای انتقال مالکیت به وزارت راه و شهرسازی به صورت یک طرفه اقدام خواهد کرد.
*رئیس سازمان بورس: از امروز اوضاع بازار سرمایه بهتر میشود
به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مجید عشقی رئیس سازمان بورس در خصوص وضعیت بازار سرمایه اظهار کرد: از سال گذشته که بازار سرمایه رشد شدیدی داشت پس از مدتی در دورهای ریزشی در بازار سرمایه قرار گرفتیم، اما شرایط حال حاضر با سال گذشته تفاوت دارد.
وی بیان کرد: وظیفه اصلی سازمان بورس افشای اطلاعات شرکت هاست و اینکه به شفافیت معاملات نیز نظارت داشته باشد. شرکتها در ۶ ماه ابتدای سال نسبت به سال گذشته افزایش داشته اند و نسبتهای p/e بازار از عدد ۳۰ – ۴۰ به ۴ رسیده است و قیمت سهام جذاب است.
رئیس سازمان بورس افزود: اتفاقاتی که افتاد یک نااطمینانی در بازار سرمایه ایجاد کرد، اما در حال حاضر جای هیچ نگرانی نیست و شرایط بنیادی بازار خوب است و چند ابهام در بازار سرمایه است. اما در این مدت نگرانیهای افراد حقیقی داشتند ما سعی کردیم از طریق هلدینگها و صندوقهای سرمایه گذاری اوضاع بازار سرمایه را بهتر کنیم و خریدهای خوبی توسط آنها صورت گرفته است و خود صندوقها تمایل به خرید دارند و این خریدها ادامه دارد.
وی بیان کرد: ما باید بازار سرمایه را به ثبات برسانیم. نزول و صعود شدید برای بازار سرمایه سم است و در هر بازاری بعد از رشد شدید، نزول شدیدی خواهیم داشت.
رئیس سازمان بورس در خصوص تامین مالی دولت از بازار سرمایه گفت: بحثهایی که بازار را تحت تاثیر قرار داده است، انتشار اوراق در بازار سرمایه است. ما به اندازه کشش بازار سرمایه اوراق منتشر می کنیم. در ۴۰ روز گذشته ما هیچ انتشار اوراقی در بازار سرمایه نداشتیم. کسری بودجه دولت از بازار سرمایه تامین نمی شود، ابزارهای دیگری در بانک مرکزی، سیستم بانکی و بیمه وجود دارند؛ و بحث مولد سازی داراییهای دولت مطرح است که بخشی از کسری بودجه دولت از آنجا تامین میشود.
*استراتژی معاملاتی؛ لازمه ورود به بازار سرمایه
مدیرعامل یکی از سبدگردانها، داشتن استراتژی یا نقشه راه را برای سرمایهگذاری در بازار سرمایه، یک ضرورت اجتنابناپذیر خواند و به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: اینکه سهامداران در این بازار باید چگونه رفتار کنند، چگونه هیجانات خود را مدیریت و از چه مسیری حرکت بکنند، چه زمانی بخرند، چه زمانی بفروشند از جمله موضوعات اساسی است که در استراتژی هر سهامدار باید لحاظ شود.
همایون دارابی ادامه داد: زمانی که استراتژی سهامدار روشن و حد سود و ضرر تعریفشدهای برای سرمایهگذاری خود ترسیم کرده باشد، او میتواند یک سهامدار موفق باشد. حد ضرر و زیان و سود به معنی انتخاب حد مشخصی است که چنانچه قیمت سهام به آن حد برسد، معاملهگر اقدام به فروش سهام خود میکند.
به گفته وی ، مهمترین موضوعی که پیش پای سهامداران در بدو ورود آنها به بازار قرار دارد، کسب آموزش و مهارتهای معاملاتی کافی است. آموزش باید برای سهامداران بهگونهای باشد که آنها بتوانند به یک استراتژی مشخص دست یابند.
دارابی افزود: اگر معاملهگران از نقشه راه برخوردار باشند، بهویژه پیش از خرید سهم، چرایی خرید آن را دریابند و مشخص کنند در چه زمانی و با چه هدفی آن را میفروشند و در آن سهم چه حدی را برای سود یا زیان خود تعیین کردهاند، در اینصورت میتوانند در بازار سرمایه که بازار حرفهایهاست و از پیچیدگی بسیار بیشتری نسبت به بازارهای موازی برخوردار است، چهره موفقتری داشته باشند.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد رشد 21114واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 3646 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 218 میلیارد نقدینگی حقیقی بودهایم. 309 نماد مثبت و 306 نماد منفی بودهاند. همچنین134 نماد صف فروش و 89 نماد صف خرید داشتهاند. بیشترین ورود پول حقیقی به شپنا و بیشترین ورود پول حقوقی به برکتح اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدود 27،570
سکه 11،852,000
آبشده 5،083,000
طلای هیجده عیار 1،174،200
انس 1,783
* ” بهره حقوقیها از فرار حقیقیها “
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « بهره حقوقیها از فرار حقیقیها » نوشت: چهارمین افت بزرگ بورس در دومین روز از هفته جاری رقم خورد. در این روز نماگر اصلی بورس تهران به میزان ۵۷/ ۲درصد از موضع قبلی خود عقبنشینی کرد تا با قرار گرفتن در محدوده یک میلیون و ۳۴۰ هزار واحدی نگاهها به احتمال بازگشت شاخص به روند صعودی در روزهای پیشرو از گذشته نیز تیرهتر شود. این سومینبار است که از ابتدای سالجاری تاکنون خالص خرید حقوقی در یک روز از یکهزار میلیارد تومان بیشتر میشود. برخی از ادامه هراس بورسبازان از آینده بازار بهعنوان دلیل ریزش روز یکشنبه شاخص سهام سخن میگویند و برخی دیگر اخبار مثبت برجامی را عامل عقبنشینی دستهجمعی قیمتها معرفی میکنند. به هر روی دلیل این افت قیمت هر چه که باشد، فعالان حقیقی توانستهاند در ۹۵ درصد از نمادهای بازار افت قیمت ایجاد کنند. این در حالی است که معاملهگران بنیادی بازار که عموما از قشر حقوقیها هستند از ارزندگی سهام سخن گفته و با همین رویکرد در سمت خرید بورس فعال شدهاند. بهنظر میرسد سهامداران حقوقی از این فرصت برای چینش بهینه پرتفوی سرمایهگذاری خود بهره میجویند که اگر چنین باشد میتواند دربردارنده سیگنالی مثبت برای بازار سهام باشد. حال باید صبر کرد و دید که تقابل دیدگاهها در بازار سهام، نماگرهای بورس و فرابورس را به کدامسو میبرد. بررسی جریان معاملات در طول یک هفته اخیر حکایت از آن دارد که دو نوع رفتار متضاد در شرایط کنونی، بازار سهام را فرا گرفته است. دسته اول حقیقیها هستند که به سبب همهگیر شدن هیجان و ترس از زیان بیشتر، سهام خود را بدون توجه به گفتههای کارشناسان و متغیرها میفروشند و دسته دوم که بر اساس تحلیلهای بنیادی اقدام به خرید سهام میکنند. این تقابل در نگاه اول ممکن است بسیار عجیب بهنظر برسد اما نکته حائزاهمیت آن است که فروش حقیقیها صرفا از نبود دانش مالی کافی نشات نمیگیرد. در تحلیل رفتار فعلی فعالان بازار سهام نکته بسیار مهم این است که حقیقیها صرفا از روی زیانگریزی صفهای فروش را سنگین نکردهاند. تجربه آنها در بازار سهام حتی اگر به دو سال گذشته نیز محدود باشد، باید بهخوبی فهمیده باشند که یک سهم به هنگام سنگینشدن طرف عرضه هرقدر هم که ارزنده باشد، ممکن است به سبب فضای حاکم بر بازار و قوانین موجود، بهویژه انباشتهشدن عرضه در صفهای فروش با افت قیمت برای چند روز متوالی مواجه شده و حتی فرصت خروج هم ندهد. بر این اساس آنها سعی میکنند تا با فروش سهام خود صرفا از وقوع زیان بیشتر جلوگیری کنند