تشریح صفر تا صد خرید ربع سکه از بورس کالا توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

مطابق با اطلاعیه بانک مرکزی، ۴۵۰ هزار قطعه ربع سکه بهار آزادی از روز سهشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۱ به مدت ۱۰ روز کاری در بورس کالا عرضه خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی کارگزاری بانک صنعت و معدن به نقل از بورس کالای ایران ، هر کد معاملاتی حداکثر مجاز به خرید ۵۰۰ گواهی سپرده (معادل ۵ قطعه ربع سکه) است کالای قابل تحویل از خزانه، سکه طلای ربع بهار آزادی با وزن ۲.۰۳۳ گرم، عیار ۹۰۰ در هزار و ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
جهت تحویل گرفتن ربع سکه از خزانه، لازم است مالک یا نماینده قانونی وی، از تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۰۱ و پس از هماهنگی با خزانه و دریافت نوبت دریافت کالا، در زمان نوبت مشخص شده، همراه با مدارک احراز هویت به محلی که هنگام اخذ نوبت توسط بانک اعلام خواهد شد، مراجعه کند. گواهی سپرده کالایی این نماد دارای معاملات ثانویه نیست. خریدار موظف است پس از معامله و تا مهلت مقرر کالای خود را از خزانه دریافت کند.
دریافت ربع سکه از بورس
برای خرید ربع سکه از بورس نیز مانند خرید گواهی سکه طلا و سایر گواهیهای قابل معامله در بورس کالا باید کد بورسی داشته باشید. اگر کد بورسی ندارید، میتوانید با ثبت نام و احراز هویت سامانه سجام از طریق کارگزاری بانک صنعت و معدن کد معاملاتی دریافت کنید.
هر گواهی سپرده کالایی معادل یک صدم قطعه سکه طلا ربع بهار آزادی است. در نتیجه سفارشات در سامانه معاملاتی باید به صورت مضربی از ۱۰۰ وارد شوند. به عنوان مثال، برای خرید یک ربع سکه طلا باید عدد ۱۰۰ و برای خرید ۵ عدد ربع سکه باید عدد ۵۰۰ را در بخش حجم سفارش وارد کنید.
ربع سکه معاملات ثانویه ندارد. خریدار موظف است پس از معامله و تا مهلت مقرر، ربع سکههای خریداری شده را از خزانه بانک (واقع در تهران) دریافت کند.
شرایط معامله ربع سکه در بورس
- تنها اشخاص حقیقی مجاز به انجام معاملات در نماد گواهی سپرده کالایی ربع سکه طلا هستند.
- هر کد معاملاتی حداکثر مجاز به خرید ۵۰۰ گواهی سپرده (معادل ۵ قطعه ربع سکه) است.
- به قیمت ربع سکههای خریداری شده مالیات بر ارزش افزوده اضافه نمیشود. فقط هزینههای انبارداری ربع سکه مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده است.
- دامنه قیمت سفارشات و قیمت سفارش عرضه توسط بانک مرکزی تعیین خواهد شد.
- معاملات گواهی سپرده نماد مذکور در روزهای شنبه تا چهارشنبه در روزهای غیر تعطیل به درخواست بانک مرکزی انجام میشود. روز عرضه یک روز قبل و پس از تامین کالا در انبار، اطلاع رسانی خواهد شد.
نحوه انجام معاملات ربع سکه
مطابق با اطلاعیه شماره ۴۰۱/۳۰۰/۱۲۶۹۶ بورس کالا، نحوه انجام معاملات ربع سکه در تاریخ ۴ بهمن ۱۴۰۱ با نماد «سکه۰۳۱۲ن۰۶» به شرح زیر است:
- معاملات این نماد به صورت ثبت سفارش انجام میشود.
- دامنه نوسان مجاز، ۱۰۰± درصد میانگین موزون قیمت معاملات در جلسه معاملاتی قبل است.
- دوره ثبت سفارش ساعت ۹:۰۰ شروع شده و ساعت ۱۳:۰۰ پایان مییابد. خریداران میتوانند در این بازه زمانی سفارش خود را در دامنه نوسان مجاز ثبت کنند.
- پس از پایان دوره ثبت سفارش و حداکثر تا ساعت ۱۵، بانک مرکزی کل اوراق گواهی سپرده ربع سکه قابل عرضه را ارائه میکند.
- در صورتی که حجم کل سفارشهای خرید ثبت شده در سقف قیمت مجاز بیشتر از تعداد ربع سکههای قابل عرضه باشد، قیمت عرضه معادل سقف قیمتی بوده و به روش تسهیم، به متقاضیان خرید تخصیص داده میشود. در غیر این صورت، تخصیص ربع سکه به سفارشهای ثبتشده با قیمتی بیشتر از قیمت اعلامی بانک مرکزی و بر اساس اولویت قیمت و به قیمت سفارشهای ثبت شده انجام میشود.
- در پایینترین قیمت قابل معامله، اگر حجم تقاضا بیشتر از حجم عرضه باقیمانده باشد، میزان باقیمانده به روش تسهیم، تخصیص داده میشود.
- منظور از تخصیص به روش تسهیم این است که در هر مرحله، تعداد یک ربع سکه به هر متقاضی خرید تخصیص داده شده و این روند تا تخصیص کل ربع سکههای قابل عرضه ادامه مییابد.
نحوه ثبت سفارش خرید ربع سکه
خرید ربع سکه از طریق همه سامانههای معاملات آنلاین کارگزاری بانک صنعت و معدن امکانپذیر است. برای این کار کافی است پس از ورود به سامانه آنلاین کارگزاری در صورت نیاز از قسمت واریز وجه قدرت خرید خود را به اندازه ارزش سفارش افزایش دهید. سپس تعداد سفارش را مشخص و سفارش خرید خود را ثبت کنید.
هزینههای انبارداری
هزینه انبارداری، مبلغ ۱۰۰۰ ریال روزانه به ازای هر قطعه ربع سکه طلا است. این هزینه بر عهده خریدار است که در هنگام تحویل کالا از خزانه، باید با انباردار تسویه گردد. علاوه بر آن، مالیات بر ارزش افزوده نیز به میزان ۹ درصد هزینه انبارداری محاسبه و باید به انباردار پرداخت شود.
تحویل ربع سکه خریداری شده از بورس کالا
تحویل ربع سکه به خریدار، حداقل ۵ روز کاری پس از معامله امکانپذیر خواهد شد. توجه داشته باشید زودتر از مهلت تعیین شده امکان تحویل ربع سکه به دارنده گواهی سپرده کالایی وجود ندارد. همچنین لازم به ذکر است ربع سکههای تحویلی به مشتریان بدون وکیوم است.
محل تحویل ربع سکه، خزانه بانک رفاه واقع در شهر تهران است. برای تحویل، مالک یا نماینده قانونی وی باید پس از هماهنگی با خزانه بانک و دریافت نوبت کالا، در زمان مشخص شده همراه با مدارک هویتی خود به خزانه مراجعه کند.
حداکثر زمان نگهداری کالا در خزانه تا تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۰ است. پس از آن معاملات نماد برای فرآیند تحویل و تسویه حساب با انباردار متوقف خواهد شد.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص فرآیندهای تحویل ربع سکه و آگاهی از تغییرات احتمالی آن میتوانید به وبسایت بورس کالا مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.