تحلیل نفت در بازارهای جهانی (14 فروردین 1400)

قیمت نفت در هفته ای که گذشت در نتیجه تصمیم بر آزاد سازی ذخایر نفت استراتژیک آمریکا و ادامه دار شدن قرنطینه در چین افت قابل توجه را ثبت کرد. نفت برنت با حدود 11 درصد کاهش به 104.6 دلار و نفت خام با حدود 13 درصد کاهش به 99 دلار رسید. آمریکا 568 میلیون بشکه ذخایر استراتژیک نفتی SPR دارد که قرار است 180 میلیون بشکه از این ذخایر (روزی 1 میلیون بشکه) ازاد شود. (ذخایر استراتژیک آمریکا در پایین ترین سطح از سال 2002 تاکنون قرار دارد). در شانگهای چین نیز علی رغم اینکه انتظار می رفت قرنطینه برداشته شود با توجه به موارد ابتلا مجددا به مدت 10 روز دیگر تمدید شد. گلدمن ساکس زنگ خطر جدیدترین شیوع کووید-19 در چین را به صدا در می آورد چرا که شیوع این بیماری در مناطق قدرتمند اقتصادی چین که حدود 30 درصد از تولید ملی سالانه چین را تشکیل می دهند، به آن ضربه می زند.
ذخایر نفت آمریکا به استثنای ذخایر استراتژیک در هفته گذشت 3.4 میلیون بشکه کاهش پیدا کرد و به 409.9 میلیون بشکه رسید که حدود 14 درصد زیر متوسط 5 سال اخیر قرار دارد. واردات نفت آمریکا نیز در هفته گذشته 227 هزار بشکه کاهش پیدا کرده است. در 4 هفته گذشته واردات نفت آمریکا به طور متوسط 6.4 میلیون بشکه بوده که 11.9 درصد بیش از مدت زمان مشابه سال گذشته است.
با توجه به تصمیم آمریکا مبنی بر آزاد سازی ذخایر، گلدمن ساکس ارزیابی خود از قیمت نفت برای نیمه دوم سال 2022 را کاهش داد و آنرا با 15 دلار در هر بشکه به 120 دلار در هر بشکه رساند. براساس پیش بینی گلدمن ساکس، عرضه اضافی، مشکل کسری ساختاری را حل نخواهد کرد.