تحلیل اوره گزانول در بازار های جهانی 15 اسفند 1400

قیمت اوره به طور مستقیم هم تحت تاثیر جنگ روسیه و اوکراین و هم تحت تاثیر واکنش کشورها به این جنگ قرار دارد. روسیه بزرگترین صادرکننده اوره در جهان است. تحریم های کشورهای غربی علیه روسیه، دسترسی خریداران به محصول را محدود کرده و جهش قیمتهای اوره را به دنبال داشته است. وزارت صنعت و تجارت روسیه نیز از تولیدکنندگان خواسته تا بر روی تامین نیاز داخلی متمرکز شوند. واردکنندگان در اروپا، آمریکای مرکزی و جنوبی در جستجوی اوره بودند و معامله گران برای تناژهایی از تولیدکنندگان رقابت کردند. مصر به عنوان یک بازیگر اصلی بازار 145 دلار به قیمت اوره گرانول اضافه کرد و قیمت ها به 905 دلار فوب رسیده است. بازارهای آسیا وضعیت آرامتری داشتند و عرضه روسیه کمتر برای این بازارها اهمیت دارد. این بازارها افزایش قیمت دو رقمی داشتند.
حمل و نقل برای محموله های روسیه سخت و گران است. تعداد زیادی از خریداران در اروپا و آمریکا، کود روسیه را نخواهند خرید. قیمتهای گاز در اروپا نیز سقفهای جدیدی را ساخته که احتمالا تولیدکنندگان اورپایی را مجبور به کاهش تولید و در نتیجه قیمتهای اوره را با افزایش بیشتری مواجه خواهد کرد. جهش قیمت نفت خام و افزایش تقاضا، هزینه های حمل را نیز بالا برده است.
تولیدکنندگان پردیس، شیراز و کرمانشاه قیمتهای پیشنهادی شان را به 530 دلار افزایش دادند. چندین محموله از جمله یک محموله 45 هزار تنی در این سطوح قیمتی به فروش رسید. حدود 30 هزار تن در نظر گرفته شده برای اروپا انتظار می رود در قیمت حدود 600 دلار به فروش برسد.